Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai, 15 tema

QUOTE(Noriukas5 @ 2016 05 22, 19:51)
Projektai, namai grazus, tiek vizualizacijose tiek realybeje, taciau tau Cibuli, kaip pasyvaus namo salininkui tokie namai, Lietuvoje kazkaip ne i tema. Suprantu salyse, kur svarbiausia kondicionierius yra tai liuks.

Jūs visi pjaunat sankabą ir zulinat pirmu bėgiu. Daugelis šiame forume kalba apie tai, kaip namą pastatyti kuo pigiau. Manau, kad puikus noras.

Todėl kai radau namų, kurių viduje daug betono, pasidalinau. Mano mintis buvo labai paprasta: jei nori pastatyti namą kuo pigiau galbūt kai kur namo viduje galima palikti atvirą betoną. Aišku, jei toks dalykas gražus.

Priešingai nei Bangas aš manau, kad padaryti betoninę perdangą ar laiptus tikrai nėra brangu. Ir nėra taip sudėtinga kaip jis bandė piešti. Štai ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 22, 21:14)
aš manau, kad padaryti betoninę perdangą ar laiptus tikrai nėra brangu.
Pasake profanas,papriestaraudamas profesionalui..  (Cibulis-BangaS)    doh.gif

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 22, 20:28)

Laminatinis su kičine siena vėl kelia bangas (BangaS).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 gegužės 2016 - 20:44
Manau butu teisinga uzleisti si foruma diskutuojantiems apie individualiu namu projektus, o asmeniniu simpatiju ir antipatiju diskusija perkelti i kita su atitinkamu uzvadinimu.
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 05 22, 20:54)
Manau butu teisinga uzleisti si foruma diskutuojantiems apie individualiu namu projektus, o asmeniniu simpatiju ir antipatiju diskusija perkelti i kita su atitinkamu uzvadinimu.

O aš manau, kad būtų protinga pasyvių namų temoje neklausinėti apie drenažą. Pats viską primaišęs, o kitus mokini.

O aš įdėjau būtent individualių namų projektus. Ar kur parašyta: tik nuosavo namo invidualus projektas? Niekur neparašyta, todėl aš informaciją skelbiu į temą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 gegužės 2016 - 20:59
QUOTE(cibulis @ 2016 05 22, 20:59)
O aš manau, kad būtų protinga pasyvių namų temoje neklausinėti apie drenažą. Pats viską primaišęs, o kitus mokini.

O aš įdėjau būtent individualių namų projektus. Ar kur parašyta: tik nuosavo namo invidualus projektas? Niekur neparašyta, todėl aš informaciją skelbiu į temą.

Apie drenaza paklausiau, zmones isreiske nuomones, diskusija baigesi, gal ateity kazkam bus aktualu, net toki klausima radus ir pasyviu namu temoje.
Bet pasakykit, kam idomu skaityti jusu sesialypius isvedziojimus, pas ka kicine siena ar blogas laminatas? Siuskit tas betono architekturas, niekas nieko nesako, idomu paziuret, bet kam tie uzgauliojimai ir asmeniskumai?
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 05 22, 21:10)
Apie drenaza paklausiau, zmones isreiske nuomones, diskusija baigesi, gal ateity kazkam bus aktualu, net toki klausima radus ir pasyviu namu temoje.
Bet pasakykit, kam idomu skaityti jusu sesialypius isvedziojimus, pas ka kicine siena ar blogas laminatas? Siuskit tas betono architekturas, niekas nieko nesako, idomu paziuret, bet kam tie uzgauliojimai ir asmeniskumai?

Temų apie drenažą yra atskirų. Galėjai atrinkti, kur rašai.

Aš su asmeniškumais nepradėjau. Jei gerai pažiūrėsi į istoriją, tai pamatysi, kad įdėjau kelias betoninių namų nuorodas. Tada išlindo pamišęs Wifi, prisijungė velnias ir dar banguotas prikišo nagus. Štai ir visa istorija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 gegužės 2016 - 21:19
QUOTE(cibulis @ 2016 05 22, 21:43)
Laminatinis su kičine siena vėl kelia bangas (BangaS).

Parodyk savo dizainerei ta kicine siena ,veiloke.. Tavo zodis i dangu neina..
Papildyta:
QUOTE(Adwoco @ 2016 05 22, 21:54)

Pritariu ir pasirasau. Daugiau nebereaguosiu i cibulio postus.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 22, 20:14)
Mano mintis buvo labai paprasta: jei nori pastatyti namą kuo pigiau galbūt kai kur namo viduje galima palikti atvirą betoną.

Paprasta, bet iš esmės neteisinga. Kiek kainuoja betoninės sienos kv. m., monolitinės perdangos kv. m. ? Įvardinkite.
Dabar galiu pasakyti, kad medinė perdanga kainuos gerokai pigiau, ir visos kitos konstrukcijos+gipsas bus pigesnės nei monolitinės. Nori pigiai - daryk kuo mažiau monolito.
Galiu pasakyti kas išties pigu, bet labai gražu mėgstantiems modernų interjerą - mūrytos tam tikrtų betoninių blokelių pertvaros ar nešančios sienos vėliau nudažytos beveik baltai primityviu būdu vieną kartą.
1 kv. m. kainos:
blokeliai 9 eur
mūrijimas 12 eur
dažymas 1+1 eur
dažai 1,5+1,5 eur
viso 26 eur ir turite 1 kv.m. sienos su apdaila iš apie pusių, t.y. 2 kv. m. pertvaros su pilna apdaila. Gailiuosi, kad pas mane tokių nėra, bet dirbi ir mokaisi kaip sako.

Tradiciniu atveju 1 kv. m.:
blokeliai 7-10 eur
mūrijimas 8-10 eur.
tinkavimas 7,5+7,5 eur
glaistymas, gruntavimas, dažymas 7+7 eur.
medžiagos glaistymui dažymui 3+3 eur.
50 eur už 2 kv. m. pertvaros su pilna apdaila.

Atviras betonas dar brangiau. Gali būti kelis ar keliolika kartų brangiau priklausomai nuo architekto užmojų.
Neklaidinkit žmonių dėl monolito pigumo ir tinkamimo ekonominės klasės namams.

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 05 23, 10:33)
Paprasta, bet iš esmės neteisinga....
.....
1 kv. m. kainos:
blokeliai 9 eur
mūrijimas 12 eur
dažymas 1+1 eur
dažai 1,5+1,5 eur
viso 26 eur ir turite 1 kv.m. sienos su apdaila iš apie pusių, 
.....

Zinau dar viena nerealiai pigu buda, kuri pats svarciau, bet pabijojau realizuoti. Perdanga darai medine, o lubu apdaila dedi sausas dvieju pjovimu neobliuotas lentas ir impregnuoji baltai, bet, kad matytusi medzio spalva ir struktura. Greiciau ir paprasciau nebuna, tik reikia namo stiliu daryti provense arba kokia kombinacija su grubiu tinku, dar kur ikisant azuola, sena plyta. Pigiau nebuna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 05 23, 10:00)
Zinau dar viena nerealiai pigu buda, kuri pats svarciau, bet pabijojau realizuoti. Perdanga darai medine, o lubu apdaila dedi sausas dvieju pjovimu neobliuotas lentas ir impregnuoji baltai, bet, kad matytusi medzio spalva ir struktura. Greiciau ir paprasciau nebuna, tik reikia namo stiliu daryti provense arba kokia kombinacija su grubiu tinku, dar kur ikisant azuola, sena plyta. Pigiau nebuna smile.gif

Taip, ir gana gražu tam tikrais atvejais, bet džiaukitės, kad nedarėte, nes miegant pirmame aukšte girdisi kaip antrame aukšte ryte vaikštančio baso žmogaus pėdos limpa prie nulakuotų grindų... Reikėtų dėti masyvias sijas ir ant lentų dėti kamštinės dangos bei kietos vatos su 7cm smėlbetonio grindimis ant viršaus.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 05 23, 09:33)
Paprasta, bet iš esmės neteisinga. Kiek kainuoja betoninės sienos kv. m.,  monolitinės perdangos kv. m. ? Įvardinkite.
Dabar galiu pasakyti, kad medinė perdanga kainuos gerokai pigiau, ir visos kitos konstrukcijos+gipsas bus pigesnės nei monolitinės. 

Kas šiais laikais daro medines perdangas? Gal vienas kitas ir daro, bet aš sau jos nedaryčiau, nes nepraktiška. Pats rašote, kad girdisi kaip žmona vaikšto.

O jei kalba eina apie gelžbetoninę perdanga, tai manau, kad nėra didelio kainos skirtumo ar vietoje lieti perdangą, ar imti gamyklines kiaurymėtas plokštes. Daryti vietinę tikrai apsimoka, nes kaip parodė sandarumo testas Markučių kiaurymėta perdanga vėjo prapučiama. O jei daryti vietoje tikrai nėra brangu išgauti lubuose medžio raštą.

Ventiliacinius vamzdžius galima puikiai paslėti grindyse ar sienose. Taip pat galima paslėpti ir elektros laidus.

Todėl jei estetiškai nuogas betonas gražus, tai monolitinė perdanga, kurios galutinė apdaila - lentų raštas bus pigesnė už Markučių plokštes, GKP karkasą, GKP, glaistus ir dažus.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 23, 06:51)
Parodyk savo dizainerei ta kicine siena ,veiloke..   Tavo zodis i dangu neina..

Tu buvai teisus, laminatini. Pasirodo, kad tavo siena nėra kičinė. Bet ji labiau tinka naktiniams klubams, kavinėms ar kitiems visuomeniniams objektams, o ne namui. Ji tau greitai pabos. Ir nors dizaineriams ji nėra visiškas kičas, bet man asmeniškai - kičas. Parodyk visą sieną gal pakeisiu nuomonę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 23 gegužės 2016 - 11:14