Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai, 15 tema

QUOTE(cibulis @ 2016 05 15, 09:50)
Visur brangios medžiagos, o stogas skarda - tai yra akivaizdus surogatas arba medžiagų nesuderinimas. Mano atveju molinės čerpės yra namo išorės puošmena, akcentas, nors kitos medžiagos pigesnės. Daug protingiau atrodo pasirinkti vieną brangią medžiaga kaip akcentą, o ne dėti visas brangias medžiagas ir vieną pigią. Akivaizdus disbalansas.

Dar, Bruoniau, paskaityk protingų žmonių patarimus, kad ekonominiame rajone pastačius prabangų nama jis nebus brangesnis už kitus. Tai bus tik pinigų švaistymas. Aš kaip sakiau į namą sukišau tiek, kad parduodamas jį uždirbčiau, o tu sukišai per daug ir investuotų pinigų neatgautum. Štai tau ir kakafonija.
Papildyta:

Pinigų neužteko.

Sutinku, kad skardinis stogas ant klinkerinio namo yra disbalansas. Atrodo pusiau su beda, bet faktas, kad medziagos nesuderintos. Turejo buti cerpes.
Kas del brangiu medziagu, tai nemaisyk savoku - brangios medziagos ir geros medziagos. As pirkau geras medziagas nebrangiai.
Kas del pardavimo kainos, taip as savo namo niekad neparduosiu uz kaina, kuri padengtu bent 50% namo kastu.
Kas del tavo pasirinktu medziagu, tai visos medziagos, kurias tu rinkaisi nera blogos ir nera pigios. Stogas isvis fantastiskas. Tvora taip pat. Trisluoksniu grindu irgi nera ko lyginti su laminatu. Apie termoizoliacijas ir langus nekalbu. Apie rekuperatoriu ir ŠS irgi nekalbu. Tik jei kiema isgrisi betono trinkelem, tai pagal nesamones lygi busi pasiekes mano skardini stoga. Padarysi didziausia klaida viso namo koncepcijoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 15 gegužės 2016 - 09:15
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 14, 22:19)
Jo... teisingai sako..  Jei zmogus durnas,tai ilgam...  doh.gif    Pagyrunas ir savimyla.lotuliukas.gif  Nori pimpiais pasimatuoti?  O as ne... man gerai ir kokybiskas laminatas.  O ateity kai tu keisi grindis,prisimink apie mane,as dar jas pilnai eksploatuosiu. o jei tau labai svarbu kainos tai pasidomek kiek quisk step  largo kainuoja. Ziopliuk.  Nors reaiai man pofig,butu tike ir uz 15 euru jei buciau rades spalva.  Ai zodziu su  yra forume  zmoniu su kuriais idomu diskutuoti,bet su toiu materialistu kaip tu... Na ka su tavim normaliai padiskutuosi...   

P.s. Sendien negeri,ar dar nespejei?

Kai žmogus neturi argumentų stengiasi sumenkinti oponentą. Tu kas antrame sakinyje man klijuoji visokius epitetus.

Jei nori žinoti, tai tu čia esi genijus. Čia apie tave ir pakvaišusį WiFi kalbėjau. Jūs abu nepripažinti genijai. O aš tik eilinis imitacinių plytelių savininkas. Eilinis surogatas.

Įdėjau nuorodą apie betoninį namą, tai pakvaišęs WiFi sugebėjo prisikabinti. Ko plytelės ne betotininės. Tada išlindo armija pakalikų (ar pimpačkiukų) ir užvirė visas šitas beprasmis ginčas.

Ir būtent tu, biesai, nori pimpalais matuotis, nes labai pergyveni dėl savo laminato. O gal ne tik dėl laminato.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2016 05 15, 09:08)
Tik jei kiema isgrisi betono trinkelem, tai pagal nesamones lygi busi pasiekes mano skardini stoga. Padarysi didziausia klaida viso namo koncepcijoje.

Reikėtų tavęs paklausyti juo labiau, kad ne tik stogas molinės čerpės, bet ir lauko palangės molinės. Bet kaip bus dar pamatysime.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 15, 10:28)
Kai ...
Papildyta:

Reikėtų tavęs paklausyti juo labiau, kad ne tik stogas molinės čerpės, bet ir lauko palangės molinės. Bet kaip bus dar pamatysime.

Geriau 70m2 klinkerio trinkeliu, nei 140m2 betono. Is savo praktikos galiu pasakyti, kad dideli isgristi trinkelemis plotai, jei tai nera ivaziavimas i garaza ar stogine, daznai yra nenaudojami ir beprasmiai. Ypac nekas, kai be fantazijos grindziama kvadratais, staciakampiais ir panasiai, ir dar sudedami saligatviu borteliai. Zodziu, kiemas yra ta vieta, kuri gali tapti namo puosmena arba suzlugdyti visa namo ideja. Susiklok betono trinkeles ir bus paciam slykstu, ir kitam geda parodyti visa likusi gyvenima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 15 gegužės 2016 - 11:37
QUOTE(bruonius @ 2016 05 15, 11:35)
Geriau 70m2 klinkerio trinkeliu, nei 140m2 betono. Is savo praktikos galiu pasakyti, kad dideli isgristi trinkelemis plotai, jei tai nera ivaziavimas i garaza ar stogine, daznai yra nenaudojami ir beprasmiai. Ypac nekas, kai be fantazijos grindziama kvadratais, staciakampiais ir panasiai, ir dar sudedami saligatviu borteliai. Zodziu, kiemas yra ta vieta, kuri gali tapti namo puosmena arba suzlugdyti visa namo ideja. Susiklok betono trinkeles ir bus paciam slykstu, ir kitam geda parodyti visa likusi gyvenima.

Tuojau įtikinsi. Aš irgi galvoju, kad trinkelėmis išklosiu tik vieną namo pusę, todėl kokių 20 kv. metrų susitaupys. Ta prasme, kad padaryti takelį tik vienoje namo pusėje, o kitą pusę apsėti žole.

Tik neapsisprendžiu dėl lauko sandėliuko, kuris yra kaip ir automobilių stoginės pratęsimas. Aišku sandėliukas turės duris ir nebus matoma, kas yra viduje. Bet galvoju gal sandėliuką išdėti betoninėmis trinkelėmis, o tą vietą, kuri bus lauke, iškloti klinkerinėmis trinkelėmis. Dar būtų galima sutaupyti, t.y. optimizuoti išlaidas. O gal viską dėti klikerinėmis plytelėmis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 gegužės 2016 - 11:50
QUOTE(cibulis @ 2016 05 15, 12:49)
Tuojau įtikinsi. Aš irgi galvoju, kad trinkelėmis išklosiu tik vieną namo pusę, todėl kokių 20 kv. metrų susitaupys. Ta prasme, kad padaryti takelį tik vienoje namo pusėje, o kitą pusę apsėti žole.

Tik neapsisprendžiu dėl lauko sandėliuko, kuris yra kaip ir automobilių stoginės pratęsimas. Aišku sandėliukas turės duris ir nebus matoma, kas yra viduje. Bet galvoju gal sandėliuką išdėti betoninėmis trinkelėmis, o tą vietą, kuri bus lauke, iškloti klinkerinėmis trinkelėmis. Dar būtų galima sutaupyti, t.y. optimizuoti išlaidas. O gal viską dėti klikerinėmis plytelėmis?

Ziurint ka laikysi sandeliuke, jei ne malkas, tai papilk pigios, stambesnes granito skaldos ir bus grazu ir gerai. Tona juodos granito skaldos kainuos 20-30€. Tavo sandeliukui uzteks 1,5 -2tonos. Ta pacia granito skalda pakombinuosi su klinkerio trinkelem ir gausi fantastiska efekta. Tavo name galima bus naudoti ir balta (juodais taskeliais) stambia granito skalda, pastaroji kainuos 70-90€ uz tona, bet labai labai pagyvins aplinka. Tik rinkis stambiausia skaldos frakcija, idealu 2-4cm, jei tokios gausi. Ir nedaryk nei vieno stataus trinkeliu kampo ir nei vieno tiesus takelio. Viska apvalink ir viska kreivink ir kombinuok su granitu. Gausi fantastiska rezultata.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 15 gegužės 2016 - 12:14
Saikingesnis kiekis betono. Dar vienas su daug atvirai palikto betono. Antras man asmeniškai labai skaniai atrodo. Ypač gražiai žiūrisi betono, stiklo ir šiek tiek baltos spalvos derinys.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2016 05 15, 12:10)
Ziurint ka laikysi sandeliuke, jei ne malkas, tai papilk pigios, stambesnes granito skaldos ir bus grazu ir gerai. Ta pacia granito skalda pakombinuosi su klinkerio trinkelem ir gausi fantastiska efekta.

Tikrai ne malkas. Mano sandėliukas vos ne kambarys lauke, t.y. vos ne terasa ar panašiai. Tenai reikia tikrai kažkokio kieto pagrindo.

Ką turi galvoje sakydamas granito skaldą kombinuoti su trinkelėmis? Aš galvoju daryti apie 40 cm nuogrindą ir ją išpilti su kažkokia skalda, akmenukais. Būtent šioje vietoje ir galima būtų panaudoti granito skaldą. Aš labiau norėčiau ją naudoti baltą. Įsivaizduok: namo sienos - baltos, tada pilkas cokolis, tada apie 40 cm balta granito skalda, ir tada violetinės molinės klinkerio plytelės (idealiai dera su stogu) arba juodos spalvos betoninės trinkelės (idealiai dera su langų ir lietaus sistemos spalva).

Jei dėčiau betonines trinkeles, tai dėčiau štai tokias. Jų formatas: 16x16 cm. Esmė tokia, kad jos puikiai atkartoja stogo čerpių formą. Klinkerinės trinkelės turi tik vieną klasikinę forma, kuomet betonines atrodo daug moderniau. Man tik klinkerinių spalva labiau patinka. Palyja lietus ir juodos betoninės tampa labai tamsios, - tokios nūrios. O klinkerinės daug šiltesnės, greičiau džiūva ir ne tokios tamsios, niūrios atrodo sulytos. Iš esmės nei betoninės, nei klinkerinės neturi privalumų. Vienų forma geresnė, kitų spalva, o funkcija ta pati. Betoninės su darbu kainuotų apie 3000 eurų, o klinkerinės - apie 5000 eurų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 gegužės 2016 - 16:06
QUOTE(cibulis @ 2016 05 15, 10:28)
Kai žmogus neturi argumentų stengiasi sumenkinti oponentą. Tu kas antrame sakinyje man klijuoji visokius epitetus.

Jei nori žinoti, tai tu čia esi genijus. Čia apie tave ir pakvaišusį WiFi kalbėjau. Jūs abu nepripažinti genijai. O aš tik eilinis imitacinių plytelių savininkas. Eilinis surogatas.

Įdėjau nuorodą apie betoninį namą, tai pakvaišęs WiFi sugebėjo prisikabinti. Ko plytelės ne betotininės. Tada išlindo armija pakalikų (ar pimpačkiukų) ir užvirė visas šitas beprasmis ginčas.

Ir būtent tu, biesai, nori pimpalais matuotis, nes labai pergyveni dėl savo laminato. O gal ne tik dėl laminato.
Papildyta:

bigsmile.gif Tavo bandymas isversti isvirksciai viska,grazus,bet tai esmes nekeicia.
O kas liecia epitetus... Cibuli,jie seipsau negimsta.. Nera nieko be pagrindo.....
Jusu didenybe matau ir ekstrasensas nes spejate kad as de kazko pergyvenu.. ne daugiau uz tave smile.gif

Tiesa cibui,itariu neatrasysi bet paklausiu..Lauko alanges tavo issikisusios?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 16, 17:04)
Saikingesnis kiekis betono. Dar vienas su daug atvirai palikto betono. Antras man asmeniškai labai skaniai atrodo. Ypač gražiai žiūrisi betono, stiklo ir šiek tiek baltos spalvos derinys.
Papildyta:

Tikrai ne malkas. Mano sandėliukas vos ne kambarys lauke, t.y. vos ne terasa ar panašiai. Tenai reikia tikrai kažkokio kieto pagrindo.

Ką turi galvoje sakydamas granito skaldą kombinuoti su trinkelėmis? Aš galvoju daryti apie 40 cm nuogrindą ir ją išpilti su kažkokia skalda, akmenukais. Būtent šioje vietoje ir galima būtų panaudoti granito skaldą. Aš labiau norėčiau ją naudoti baltą. Įsivaizduok: namo sienos - baltos, tada pilkas cokolis, tada apie 40 cm balta granito skalda, ir tada violetinės molinės klinkerio plytelės (idealiai dera su stogu) arba juodos spalvos betoninės trinkelės (idealiai dera su langų ir lietaus sistemos spalva).

Jei dėčiau betonines trinkeles, tai dėčiau štai tokias. Jų formatas: 16x16 cm. Esmė tokia, kad jos puikiai atkartoja stogo čerpių formą. Klinkerinės trinkelės turi tik vieną klasikinę forma, kuomet betonines atrodo daug moderniau. Man tik klinkerinių spalva labiau patinka. Palyja lietus ir juodos betoninės tampa labai tamsios, - tokios nūrios. O klinkerinės daug šiltesnės, greičiau džiūva ir ne tokios tamsios, niūrios atrodo sulytos. Iš esmės nei betoninės, nei klinkerinės neturi privalumų. Vienų forma geresnė, kitų spalva, o funkcija ta pati. Betoninės su darbu kainuotų apie 3000 eurų, o klinkerinės - apie 5000 eurų.

abu betono variantai neblogi. pirmas siltesnis del mediniu grindu ir zemesniu erdviu, antras labiau dizaino projektas, bet irgi geras. padarius lygu betona ir padazius tinkamomis persisvieciamomis spalvom galima pasiekti tikrai nerealiu rezultatu, ypac kombinuojant su stiklu, medziu, kai kur metalu, nors metalas yra saltas ir reikia vartoti atsargiai. Gvenimui labiau pritaikytas pirmas variantas. Kiek ne i tema, tai pirmam variante grindys greiciausiai yra tikas, tai kai nesildymo sezonas ir dregme ore didesne jos verciasi siek tiek i U raide. nieko cia baisaus, bet pirma karta pamacius vartotoja gali istikti sokas, po to pripranti. cia masyvo bajeriai, net klijuotas taip elgiasi, tik maziau. o visas raudonmedis ir vaiksto ir kraiposi baisiai.
nepamenu ar tavo "sandeliukas" turi atvira siena, bet net ir tokiu atveju nereikia bijoti granito skaldos, nepatikesi, kokia ji yra stabili. tik jokiu budu neberk smulkios, apie 5-15mm frakcijos, ta tai yra gryna nesamone. vaiksciotum kaip po smeli, issibarstytu aplinkui, o jei siuksliu prikristu tai neisrinktum ir t.t. vaiskciojimui ideali 20-40mm frakcija. Jei nuspresi kloti trinkeles sandeliuke ir sandeliuko/terasos zona yra atvira ir matoma tai klok klinkeri, nes betonas viska sugadins. kaip sakiau, geriau pagalvok kur sumazinti beprasmius plotus, palikdamas butinus ir grazius takelius ten, kur ju tikrai reikia ir kur vaiksciosi. as esu pasidares kelias aiskteles, tai visa laime, kad nedariau ju didesniu, niekam nereikalingi tie plotai, o jei darai koki plota, tai suplanuok kaip ji isnaudosi, padaryk kokius suoliukus, ar lygiu perkritimus, kad ir nedidelius, bet jie nerealiai pagyvins vaizda ir sumazins trinkeliu plota. Lygiu perkritimus reiktu isgauti formuojant grunto lygius, o ne kuriant tusciame plote trinkeliu salas, kurios, neprotingai issprendus, gali tapti namo siaubas ir nesamone.
kaip galima kombinuoti granito skalda, granita ir juoda kllinkeri galima pamatyti cia, tik nereikia piesti arkliu ir geliu smile.gif
Prie tavo namo vienareiksmiskai juodai/rudai/violetines klinkerio trinkeles ir balto bei juodo granito skalda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 16 gegužės 2016 - 16:53
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 16, 16:33)
Tiesa cibui,itariu neatrasysi bet paklausiu..Lauko alanges tavo issikisusios?

Kodėl neatrašysiu? Nesu toks piktybinis, kaip tau atrodo ir čia pieši.

O lauko palangės išsikišusios. Kodėl klausi? Parašiau ir supratau. Šaipaisi, kad mano vidaus palangės neišsikišusios, tai ir lauko turi būti neišsikišusios. Pasišaipyk. Gal geriau miegosi.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2016 05 16, 16:47)
kaip sakiau, geriau pagalvok kur sumazinti beprasmius plotus, palikdamas butinus ir grazius takelius ten, kur ju tikrai reikia ir kur vaiksciosi.

Broniau, mano sklypas tikrai mažas (vos 6 arai), todėl jokio meno tenai neišlauši. Aš tik galvoju padaryti trinkelėmis apėjimą aplink namą. Nuo įnamo durų per vieną pusę ir nuo automobilių stoginės per kitą pusę. Nuo įėjimo durų iki terasos tikrai darysiu. Abejoju ar verta daryti nuo automobilių stoginės per kitą pusę iki terasos.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2016 05 16, 16:47)
kaip galima kombinuoti granito skalda, granita ir juoda kllinkeri galima pamatyti  cia, tik nereikia piesti arkliu ir geliu smile.gif
Prie tavo namo vienareiksmiskai juodai/rudai/violetines klinkerio trinkeles ir balto bei juodo granito skalda.

Jokios rudos spalvos trinkelėse negali būti. Tik juoda arba violetinė, pilka. O tie pavyzdžiai su klinkeriu labai senoviniai, t.y. labiau tinkantis klasikiniam namui. Nors mano namo stogas ir dvišlaitis, bet jis tikrai nėra klasikinis. Toje nuorodoje, kurią įdėjai, man tiktų tik 4-6 nuotraukoje pavaizduotas dizainas. Esmė tokia, kad jis turi būti gana griežtų formų.

Jei daryti kaip tu siūlai, bus kakofonija. Nėra mano namas klasikinis. Nepainiok.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 gegužės 2016 - 18:25
QUOTE(cibulis @ 2016 05 16, 19:20)

O lauko palangės išsikišusios. Kodėl klausi? Parašiau ir supratau. Šaipaisi, kad mano vidaus palangės neišsikišusios, tai ir lauko turi būti neišsikišusios. Pasišaipyk. Gal geriau miegosi.
Papildyta:

Broniau, mano sklypas tikrai mažas (vos 6 arai), todėl jokio meno tenai neišlauši. Aš tik galvoju padaryti trinkelėmis apėjimą aplink namą. Nuo įėjimo į namą per vieną pusę ir nuo automobilių stoginės per kitą pusę. Nuo įėjimo į namo durų iki terasos tikrai darysiu. Abejoju ar verta daryti nuo automobilių stoginės per kitą pusę iki terasos.

6aru sklype irgi galima graziai susitvarkyti aplinka. Reikia kurybinio poziurio. 6a sklypas reiskia, kad zoles pjauti reiks maziau ir tiek, visa kita yra tas pats kaip ir 12 aru sklype. Klinkeri mazai kas gerai sudes. O kurybingai sudes tik vienetai. Turiu kontakta tikrai geru trinkelistu. Ju vadovas turi menine gyslute, tu tik nurodai krypti, o jie ateina su sprendimais. Nezinau tik ar siais metsis juos prisikviestum.
Kas del spalvos, tai tu teisus, rudu trinkeliu nereikia, tik juodos ar kaip sakai, violetines.
Kas del klasikinio stiliaus, tai nuorodoje, kuria idejau yra klinkerio ir granito kombinaciju pavyzdziai. Geometrija tavo reikalas. Sitoj vietoj siulyciau mastyti stipriai out of the box, gali buti ir tiesios linijos, bet neuzmirsk, kad viskas vienoje plokstumoje yra leksta, jei gali suteikti skirtingus lygius sklype, taip ir daryk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 16 gegužės 2016 - 18:40
QUOTE(cibulis @ 2016 05 16, 19:11)

pasisaipyti nenoriu,bet noriu suprati.. Na ne tave,gal dizainerius,nes jie tau pribure.. Esme supratai. Stogas suderintas su vidaus palangem,bet isores palanges issikisusios. Nemanai kad tai pievos? Arba darai visur,arba nedarai niekur... O dabar nei skusta nei lupta. Turbut cia jau skamba kaip saipymasis,bet esu smulkmeniskas ir megstu kad viskas butu ciki briki. man asmeniskai nera logikos derinti vdaus palanges su stogu,o lauko palangiu nebederinti su stogu. Gaunasi kad derinama tas kas vizualiai nesimato,bet nederinama kas matosi.. Mano manymu tai nesamone. Taspats ir su tvora pas tave. Kiek rusiu tvoros turesi pas save sklype? As galvojau kad ,va cibulis apsitvers visa kiema tokia tvora,atrodys liuksiskai,bet pairodo... Negi tau patinka tokia eklektika? Kur darna,kur vientisumas? Del palangiu jau saukstai po pietu bet galetum dizainerio paklausti ka jis mano apie issikisusias palanges idomu kaip issisuks.. Turbut sakys,praktiskumas nugalejo nes palanges turi buti issikisusios,bet tada kam apsirukius teigti kad va,tavo namas neturi issikisimu,tai davai ir palanges vidui padarom neissikisusias,atrodys cool. O tu kiekvienam sveciui turesi aiskinti kad va,mano palanges dizaineris uderino su stogu. Turesi vieiem aiskinti,nes kiti tikrai patys nesusipras. va de ko ir nemegstu dizaineriu...Ateina,paburia ir iseina..

O seip tai gal palikim cia tema zmonem diskutuoti pagal paskirti nes ziuriu toli,toli i pievas nubridom... Ypatingai jus su Bruonium...
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 05 16, 19:30)
6aru sklype irgi galima graziai susitvarkyti aplinka. Reikia kurybinio poziurio. 6a sklypas reiskia, kad zoles pjauti reiks maziau ir tiek, visa kita yra tas pats kaip ir 12 aru sklype. Klinkeri mazai kas gerai sudes. O kurybingai sudes tik vienetai. Turiu kontakta tikrai geru trinkelistu. Ju vadovas turi menine gyslute, tu tik nurodai krypti, o jie ateina su sprendimais. Nezinau tik ar siais metsis juos prisikviestum.
Kas del spalvos, tai tu teisus, rudu trinkeliu nereikia, tik juodos ar kaip sakai, violetines.
Kas del klasikinio stiliaus, tai nuorodoje, kuria idejau yra klinkerio ir granito kombinaciju pavyzdziai. Geometrija tavo reikalas. Sitoj vietoj siulyciau mastyti stipriai out of the box, gali buti ir tiesios linijos, bet neuzmirsk, kad viskas vienoje plokstumoje yra leksta, jei gali suteikti skirtingus lygius sklype, taip ir daryk.

Tai ka tu pasiulei cibuliui-banguok,banguokmaisyk su skalda ir t.t. Atitinka vidutines klases mastymui... Tie arkliai ir kiti rastai rodo kad zmones nebezino kaip eiti is proto ir prisiburia nesamoniu.. Cibuio namas aukstesni lygio,jam tokie bajerei nepraeis.. Idomu butu pamatyti jo dizainerio veida ,jei jis parodytu kanors panasaus i tuos arklius.. biggrin.gif man patiko cibulio kvadratines trinkeles,tiesa pasakius vienas ir is mano varijantu tokias deti.. Ir bus betonas,betonas betonas nes juodo kiemo nenoreciau,kai apdulkes atrodys ziauriai. dar kaip varijantas yra pas mane svediskos grafito spalvos trinkeles,nors gyvai ju nesu mates,dar tik vaziuoiu i Klaipeda apziureti,bet jos turetu geriau atrodyti neei paprastas betonas..
Bruoniau,yra netik stilius -vingiuoja takeliaibet ir kitokios geometrines formos.. Problema ta kad tu jam patarineji kaip pats noretum tureti,neatsizvelgdamas i jo dizaino krypti..
Atsakyti