QUOTE(bruonius @ 2016 05 14, 23:33)
Kas del marmuro, klinkerio ir moliniu cerpiu, tai klinkerio murijimas man praktiskai nekainavo, marmura nupirkau pigiau nei normalias keramikines plyteles, o stoga uzdengiau skarda. Nera cia jokio pizoniskumo ir snobizmo, cia yra tik pragmatiskas isskaiciavimas. Zodziu, pigiai gavau normalias medziagas ir tiek, o su skarda sugrybavau.
Visur brangios medžiagos, o stogas skarda - tai yra akivaizdus surogatas arba medžiagų nesuderinimas. Mano atveju molinės čerpės yra namo išorės puošmena, akcentas, nors kitos medžiagos pigesnės. Daug protingiau atrodo pasirinkti vieną brangią medžiaga kaip akcentą, o ne dėti visas brangias medžiagas ir vieną pigią. Akivaizdus disbalansas.
Dar, Bruoniau, paskaityk protingų žmonių patarimus, kad ekonominiame rajone pastačius prabangų nama jis nebus brangesnis už kitus. Tai bus tik pinigų švaistymas. Aš kaip sakiau į namą sukišau tiek, kad parduodamas jį uždirbčiau, o tu sukišai per daug ir investuotų pinigų neatgautum. Štai tau ir kakafonija.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 15, 04:46)
Gyvenau ir ant naturalaus parketo ir ant trisluoksnio parketo ir ant laminato. Gyvenimo kokybei visikai neatsiliepe. Sakyciau laminatas netgi pridejo gyvenimo kokybes nes nebereikia parintis del subraizytu grindu.. O tu galesi kaukti kai vaikai ( jei tokiu kada turesi) subraizys,kai po sventes rasi subraizymu,demiu savo alyvuotam triju sluoksniu parkete . Pas tave ne celofanas? Juokias puodas kad katilas juodas
,bet tu nesiparink,gyvenk. Tikiuos sendien galvos neskauda is po vakar...
Metu gabalas- pas cibuli nesintetinis namas
p.s. Turbut dar ilgai tersi tema su savo ne i tema paistalais? As baigiau.
Taip, mano namas ne sintetinis, nes viduje naudotos natūralios medžiagos. O kai kurios net ekologiškos. Namo išorė neapsprendžia ar namas sintetinis ar ne, nors tos mano plytelės taip pat natūralios iš smėlio pagamintos.
O tavo lamintas - sintetinė medžiaga. Ir panaudota ji ne išorėje, o viduje. Tai daug blogiau. Vakar vienas tikrą istoriją pasakojo. Žmogus giriasi, kad įsidėjo klozetą už 4000 Lt. Po kiek laiko susidėjo laminuotos grindis. Pinigų neužteko.