QUOTE(robertuxas @ 2016 05 13, 21:09)
O as nesutinku.
Architekturos sedevrai ir ju igyvendinimas kainuoja milijonus. O jei as neturiu tiek pinigu ir nenoriu tiek investuoti, bet tarkim patinka betonas, medis ir norisi kazkiek jo ikomponuot. Kodel to negaliu padaryt? Zinoma apie toki nama nerasys jokie zurnalai, bet toks sprendimas neturetu buti pasmerktas visuomenes o ypac SM forumo. Zinoma viska skoningai suderinus manau butu galima tuom dziaugtis net ir neturint pasistacius architekturos sedevro.
Robertai, tu visiškai teisus. Betoną tikrai nėra sunku įkomponuoti į namo architektūrą. Ir tai net labai modernu. Tik kai kurie asmenys, kurie viską matuota klinkeriu, to nesupras. Čia ir yra dizaino esmė - betono asketiškumas. Greičiausiai ne kiekvienas sugebės iš paprasto betono išspausti meno, todėl reikėtų pasitarti su architektu/dizaineriu. Lietuviai daug kur vėluoja ir šlubuoja su mada.
Papildyta:
QUOTE(aga&aga @ 2016 05 13, 17:48)
Beje kaip rinkotes architekta i ka atkreipete demesi? Namu projekta esamd nuziureje gatava tik pakeitimu nedaug norime padaryt.
Aš rinkausi... betoną. O jei rimtai - tai rinkausi progresą. Mane įkvėpė štai šis
architekto darbas. Paskaitykite tekstą, pažiūrėkite išplanavimą, video. Namas primityvus, bet jis turi tokią idėją, kurios dažnai neturi eilinis namas.
Kai pamačiau šį projektą žurnale su architektu telefonu prakalbėjau apie 30 min. Man jis tiesiog patiko kaip žmogus. Dar ir dabar su juo palaikau kontaktus. Būna, kad aš jam paskambinu, būna, kad jis man. Puikus žmogus.
Bet aš Aurimo nereklamuoju, nes architektas kaip ir kirpėjas: vienam tinka, o kitam ne. Man tiko.
Aš irgi buvau nužiūrėjęs
gatavą namo projektą. Bet toks dalykas namui yra peilis po kaklu. Siūlau darytis visiškai jums tinkantį individualų projektą. Kiekvienas architektas su išskiestomis rankomis sutiks klientą, kuris jau turi namo viziją. Ir patikėkite tos kelios korekcijos parodys, kad jums bus sukurtas visiškai individualus namo projektas.
Nuo šių metų lapkričio bus privalomi tik A klasės namai. Nežinau, kokią klasę jūs norite išspausti, bet jei pradėsi dar tik projektuoti, tai greičiausiai nespėsite įlipti į B klasės traukinį. Nebent jums projektą darys eilinis architektas. Aurimas dar kovą minėjo, kad jau nepriima B klasės namų užsakymų, nes paprasčiausiai nespėtų.
Mano išvada: darykite individualaus namo projektą ir lipkite į A klasę. Kai baigsite statyti namą tikrai manęs nekeiskite. O jei visgi liksite su B klasės kažkokiu kamufliažiniu perdarymu, tai gailėsitės, kad manęs nepaklausite. Aš kalbu labai nuoširdžiai. Ir geras projektas BŪTENT INDIVIDUALUS gali padėti sutaupyti labai daug pinigų statyboms. Jei paprašysite paprasto nebrangaus konstrukciškai namo, tai tokį ir turėsite. Individualus namo projektas gali padėti sutaupyti labai daug pinigų, jei architektui ir konstruktoriui suformuosite teisingas užduotis.