Įkraunama...
Įkraunama...

Kopenhaga

QUOTE(SunGuru @ 2015 11 23, 19:08)
Viska jau pamaciau, galesiu likti viesbutyje  kol MB miesta apziurines  biggrin.gif

Aciu  4u.gif

Dar ne viską, dar nė papietauti nebuvome mirksiukas.gif

Sėdame į keltą ir paplaukiaime kelis stoteles, išlipame netoli Naujojo Uosto (Nyhavn)
user posted image
user posted image
Einame o aplinkui gausybė kavinių, kvepia viliojančiai, vienus gundo prisėsti, kitus kvapai vilioja. Vienu žodžiu užsukame į vieną iš tokių, tą kur reklamuojamas pigesnis alus.
user posted image
Mes tik galvojome kad pasirinkome tą kur alus normalesnės kainos, nė velnio ten ne mūsų, o kaimyninės kavinės alus doh.gif biggrin.gif Mūsiškis dvigubai brangesnis lotuliukas.gif Matyt ir dvigubai gardesnis. Aš tai galvojau dienos sriubos užsisakyti, bet palyginusi kainą sriubos ir vyno nuspręndžiau kad labiau vyno noriu, o badasriubės viešbutyje vakare užsrėbsiu blush2.gif
Pailsėję pasėdėję keliaujame toliau
user posted image

user posted image
Atsakyti
o kiek mazdaug kainuoja bokalas alaus ir taure vyno? Alkoholis pigiau nei sriuba?
Atsakyti
QUOTE(SunGuru @ 2015 11 24, 20:28)
o kiek mazdaug kainuoja bokalas alaus ir taure vyno? Alkoholis pigiau nei sriuba?

Manau priklauso nuo kavinės, mes skonį turime: prabangią pasirinkome lotuliukas.gif
Tikslių kainų nepamenu bet pamenu kad alus pigiau nei vynas buvo kokiomis 30 DKK, o sriuba už vyną dar keliolika kronų brangesnė buvo smile.gif Ps. Vyno 100gr
Yra greito maisto užkandinių, ten kainos mačiau normalesnės.

Apvalusis bokštas (Rundetårn) seniausiai veikianti observatorija Europoje. Įėjimas 25 DKK

user posted image
Kadaise arkliais į jį įvažiuodavo, o dabar jau smagiai pėstute, čia mačiau labai vaikams patinka.
user posted image
Pasigrožime miesto panorama
user posted image
Staiga iškyla baisinga problema- telefono baterija baigia nusėsti. Skubiai ieškome kur pakrauti, na kaip gali žmogus be telefono išgyventi? Misija neįmanoma lotuliukas.gif
Bokšte atrandame kavinukę-parduotuvytę-ekspoziciją, čia trys viename smile.gif Bet svarbiausia kad ten telefoną pasikrauti galime, valio thumbup.gif Besėdint mus lietuviškai užkalbina maždaug 12 metų mergytė. Pasirodo Danijos lietuvaitė kuri jau čia gimusi. Smagu buvo pabendrauti, tik jau nebesupratome ar su ja atėjęs buvo jos tėtis, ar senelis, o jo pačio kaip ir nemandagu buvo paklausti.ax.gif Mergaitės klausinėti nemandagu nebuvo, nes jis tai lietuviškai nesupranta. biggrin.gif Smagiai paplepėję leidžiamies žemyn į bažnytėlę šalia bokšto( čia tos bažnytėlės stogas ir bokštas)
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Jerda @ 2015 11 24, 21:22)
Manau priklauso nuo kavinės, mes skonį turime: prabangią pasirinkome  lotuliukas.gif
Tikslių kainų nepamenu bet pamenu kad alus pigiau nei vynas buvo kokiomis 30 DKK, o sriuba už vyną dar keliolika kronų brangesnė buvo  smile.gif Ps. Vyno 100gr
Yra greito maisto užkandinių, ten kainos mačiau normalesnės.

Apvalusis bokštas (Rundetårn) seniausiai veikianti observatorija Europoje. Įėjimas 25 DKK

user posted image

Kiek pastebejau muzieju kainos nesikandzioja ax.gif

Teks valgyt McDonalde biggrin.gif

Laukiu daugiau nuotrauku ir pasakojimu rolleyes.gif Jau apsisprendziau, kad neskirsiu Kopenhagai daugiau nei 2 dienas.
Atsakyti
Rosenborg pilis (Rosenborg Castle) mums beeinant pro vartus atbėga darbuotoja šaukdama kad jau nebeitume, viskas darbo laikas baigiasi (16val) Nenusimename apžiūrime iš šalies
user posted image
O į sodą šalimais galima buvo užsukti
user posted image
user posted image

Staiga susizgrizbom kad vieną labai svarbų objektą prieš piet toje pusėje sukinėdamiesi praleidom, nejaugi ryt vėl per visą miesto dėl jo šlepsėsim, geriau šiandien, jei kojų nebepavilksim dar 24 val bilietus juk turime ax.gif Tai Marmurine baznycia. Tikrai verta dėl jos buvo tiek eiti.
user posted image
O jau viduje koks grožis, sėdėjome užvertę galvas kol net sprandus susuko ax.gif Va čia brangi SunGuru teks subiniuką nuo viešbučio lovytės pakelti ir pačiai teks nueiti pažiūrėti, nes to grožio ir tos auros nuotraukomis niekaip negaliu perteikti mirksiukas.gif Na o visa kita jau bus daugmaž matyta biggrin.gif
user posted image
Netoliese dar pasitaikė Amalienborg
user posted image
O čia smagus nutikimas. Draugė su didžiuliu entuziazmu puolė stoti ir pozuoti prie sargybinio, o tas tik kaip taukštelės buože per grindinį, visi net šoktelėjome lotuliukas.gif Pasirodo atstumo reikia laikytis, nėra čia ko per arti lysti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
user posted image
Jaučiamies kad dienos planą įvykdėme visu 150 procentų. Reikia dar ir rytdienai pasilikti. Kažkur pakeliui atrandame metro ir važiuojame link viešbučio. Aišku kaip jau mums įprasta nepasižiūrime tiksliai į kurią pusę mums reikia, kompanija paklauso manęs ir ... važiuojame į priešingą pusę. g.gif Nesakysiu kad tądien aš taip jau nebe pirmą kartą apgaunu 4u.gif Šįkart iki galo nebevažiuojame, išlipame sekančioje stotelėje.
Atsakyti
Ramus vakaras viešbutyje, labai patiko virdulys ir arbatos-kavos rinkinukas kambaryje. Pagaliau ar tik ne pirmą kartą gyvenime paragavau iš pokelio vadinamosios "badasriubės", visai valgoma ax.gif
Pusryčiai viešbutyje man labai tiko ir patiko. Viskas skanu kaip Lietuvoje biggrin.gif Nepasitaikė nei vieno nelabai valgomo produkto, ne taip kaip pietų šalyse smile.gif Kelių rūšių batonas, netgi moliūgų ir grūdėta juoda duona, aišku kitokia nei pas mus, bet vis artima dūšiai smile.gif Pasakiško skonio paštetas essen.gif net ir dabar prisiminus seilės nutįsta, rūkyta dešra su žiežirbas keliančia skūryte, oi kaip gardu. Ir sūris, patiko ne tiek sūris, kiek pats pjovimo procesas. Ten toks įrenginiukas, sukti rankenėlę tereikia. Na vyriokai savam stiliuje, o kaip čia jis sukonstruotas doh.gif gerai kad neišardė dar biggrin.gif
Dar jogurtai, uogienės, bandelės, medus, sviestas, dribsniai, kava, arbata, nutela, ir sultys iš miltelių(aš taip manau), bet net ir tos tokios geriamos, nesijaučia laibai chemiškumo. Mano nuomone pusryčiai puikūs, o be to ne valgyti atvažiavome, bet susipažinti su vietiniais produktais visada smalsu.
Išsiruošiame į trasą smile.gif Diena pasitaikė šiek tiek lietinga. Bet nedidelis lietutis ne priežastis atsisakyti dviračių. Čia saugotis reikia labiau dviračio nei automobilio.
Vos ne miesto centre stotis.
user posted image
user posted image
Pirmiausia į Tivoli parką, bet... ir vėl per anksti ateiname doh.gif Dar nedirba lotuliukas.gif
user posted image
Kaip visada planas keičiasi, einame tolyn.
user posted image
user posted image
user posted image
Nespėjame įsibėgėti ir jau Strøget gatvė matosi (ilgiausia pirkinių gatvė Europoje) Tik kažkodėl užmirštama pažymėti kad dar ir viena iš brangesnių Europos pirkinių gatvių mirksiukas.gif Magnetukas 5 eurai, apie didesnius pirkinius nė nešneku.
user posted image
Vitrina priminė kad Legolendas juk Danijoje smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image

Papildyta:
user posted image
Gineso rekordų muziejus, į šį neiname, kažkaip man ne prie dūšios tokio stiliaus muziejai
Čia didžiausias pasaulio žmogus
user posted image
O taip jis atrodė sėdintis
user posted image

Atsakyti
Man tik Kuboj maistas buvo neskanus, o visur kitur niekada nenusivyliau. Ach, tiesa, musaka Graikijoj ne mano skoniui.

Laukiu daugiau nuotrauku is Tivoli 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SunGuru @ 2015 11 30, 15:07)
Man tik Kuboj maistas buvo neskanus, o visur kitur niekada nenusivyliau. Ach, tiesa, musaka Graikijoj ne mano skoniui.

O man musaka labai labai patinka, ją ir namuose gaminu.
Kelionė truko tik geras 2 dienas, o rašau jau dvi savaites wink.gif Ir dar nežadu greit pabaigti, kažkaip greit nesigauna ax.gif
Christiansborgo rūmai mus domina, pakeliui link jų
user posted image
user posted image
user posted image
Jei tiksliau mus domina ne patys rūmai, bet Christiansborgo rūmų bokštas. Kaip ir visada mums sekasi- bokštas dar nedirba doh.gif , na nieko pavaikštinėjame, apžiūrime kiemą, arklides.
user posted image
user posted image
Prieš 11 valandą stojame į eilę ir laukiame savo eilės. Patikra čia ne prastesnė nei oro uoste: išsiveriame diržus, net batus kai kam nusiauti tenka, peršviečiamos kuprinės ir rankinės tik dėl peiliuko ir vandens čia nieks neprisiknisa-matyt nepanašūs į teroristus blush2.gif Tuomet eilutė prie lifto, paskui prie kito lifto. Nė prasimankštinti netenka. Ir visa tai NEMOKAMAI thumbup.gif Tik oras nekoks pasitaikė, matomumas prastas ir viskas rūke unsure.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Į Nacionalinį muziejų ėjome kažkaip ratais-kvadratais ax.gif
user posted image
Svarbu kad radome smile.gif Šis muziejus irgi nemokamas, yra spintelės pasidėti daiktams ir drabužiams
Pirma mintis kad į turgų pakliuvome lotuliukas.gif
user posted image
Nieko, paskui radome ir eksponatų, tike kad į pabaigą net galva susisuko. Visa laimė kad istorikų, archiologų ar kokių panašių mėgėjų mūsų tarpe nepasitaikė, tai iki nakties tame muziejuje galėtų prabūti ir tik dalį apžiūrėtų 4u.gif
Papildyta:
user posted image
Jau aš prie šios komodos kokias 5 minutes praleidau, kiek darbo įdėta, koks kruopštumas
user posted image
Vaikai eiti į muziejų nėra kliūtis, ten yra jiems atskira erdvė, kur gali aktyviai su istorija pažindintis, kur galima liesti, žaisti, šokinėti. Bet kažkam tektų su jais būti, nes ten ne kaip žaidimų kambarys kuriame gali vienus palikti.
Atsakyti
Tivoli parkas(pramogų parkas), mano planuose jo nė nėbuvo, man jūros liga ir nė žiūrėti nenoriu į visokias supynes. Bet pasirodo aš viena tokia tik esu ax.gif Taigi prisipažinsiu eilinį kartą apgavau aš savo chebrytę, susimaišiau kainose, pasakiau kad bilietas su supynėmis kainuoja daug brangiau blush2.gif Čia visai iš netyčių 4u.gif Pirkome bilietus tik įėjimo, kurie kainavo 99DKK. Bilietai su supynėmis kainuoja 209DKK, na o aš kažkaip susapnavau kad 299 doh.gif Tai ir nusprendėme pataupyti.
Kaip tik buvo pietų metas. Mūsų pietūs smile.gif
user posted image
Ne mes vieni tokie užkandžiaujantys savo maistą kai aplinkui tokia gausybė kavinių, yra ir daugiau bigsmile.gif
user posted image
Oi, pakliuvome į tikrą moliūgų karalystę, aplinkui vien moliūgai, Helovynui tikrai pasiruošę smile.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Žmonių tai net tiršta.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Pasibasčius po Tivoli, grįžtame į viešbutį, pavakarieniaujame lietuviškomis atsargomis. Pailsiu, atsigaunu ir... vėl įsigeidžiu į miestą išlėkti, naktinio miesto. Draugai nepasirašo, jie jau vos gyvi, o maniškis visai nieko prieš.
user posted image

Bandome paklausti ar galime su savo šios dienos bilietais įeiti antrą kart. Kaip ir ne, rodo kad į kasas eiti, bet man taip smalsu pažiūrėti. Apsauginis paklausia ar mes kalbame vokiškai iš Vokietijos esame, supratęs kad tik šiek tiek vokiškai kalbu ir esame iš Lietuvos, mosteli ranka ir nusišypsojęs įleidžia ax.gif
Gražu, o žmonių nelabai mažiau nei dieną buvo, tik vaikų mažiau.

user posted image

user posted image

user posted image

Išeinant apsauginis šypsosi ir atsisveikina lyg su geriausiais draugais smile.gif
Atsakyti
Dar pasibastome po miestą, pagrindinė pėsčiųjų gatvė gyva-šurmulinga, bet toliau nuo jos daug ramiau, prieiname beveik iki Kristianijos. Bet pagalvojau kad savaitgalio naktį ten pe reikalo nesinori man slankioti smile.gif Tai ir nebėjome ten.
Ryte viešbučio gardieji pusryčiai, neskubant paiimame daiktus ir į metro. Pasilikome lygiai tiek monetų, kiek reikia bilietukams. O čia linksmoji dalis, vienos 5 kronų monetos bilietų automatas nepriima, vis išmeta. Gerai kad draugai daugiau monetų turėjo nei reikėjo tai davė mums.
Dar kartą parduotuvėje perkant akcijinę kolą davėme lygiai pinigų, o pasirodo ten už butelius užstatas yra imamas blush2.gif

Laimingi ir pailsėję grįžtame namo

user posted image

Grįžus, kaip tikriems lietuvaičiams privalomoji dalis-Karmėlavos cepelinai. Net juokas ima pamačius kainas smile.gif Svarbiausia ką ir su kuo lyginame, svarbiausia nepradėti lyginti savo algalapio, o tai gali nebe juokas imti o ir viena kita ašara doh.gif ax.gif
Atsakyti
Ačiū jums už pasakojimą. 4u.gif Labai vaizdingai ir įtraukiančiai rašote.

Turbūt likau viena iš nedaugelio, nepasinaudojusi šia Ryanair bilietų akcija. Bet jei kada kils pagunda, žinosiu, kad savaitgalis Kopenhagos vertas. :-)

Ir už naujadarus taip pat 4u.gif . Badasriubė labai prilipo. thumbup.gif drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti