QUOTE(longger @ 2016 11 09, 16:23)
jeigu namas tikrai tikrai tikrai šiltas, koks nors A+, tai apie šildymo sistemą kaip tokią iš viso nereiktų šnekėti. Bet mes Lietuviai. Todėl mums reikia. O jeigu reikia, tada mes norim geoterminio, nes tai labai pigi eksploatacija. Nes tai yra gėris ir komfortas. Ir pigiai šildomės. Ir beveik labai ekologiška. Bet tada mums reikia grindinio. Nes tik taip geoterminis pigiai dirba. Nu, o jeigu mes jau turim geoterminį, tai blyn, nu nelygis reguliuot kažką rankom, nes va gi yra pilna pavarų, termostatų, valdiklių. Ir gi gali pietų metu ar spektaklyje įlysti į telefoną ir pažiūrėt kiek laipsnių šilumos yra miegamajame. Gali. Faina turėti tokią galimybę. Nes tai yra jėga. Bet ar to reikia? paskui prasideda šokis su kardais tarp visų valdiklių, apsų, termopavarų ir laidų.
O realiai šitame name užtektų kondicionieriaus. Ir vėsintum, ir šaldytum, ir pinigų tiek nesukištum. Taip, šildymo sezonas kainuotų 50 brangiau. Per metus. Dar vandenį karštą ruoštum brangiau. Bet ar tai jau taip baisu ir brangu? Ypač kai sukiši į geoterminį + vamzdyną gerokai virš 10t.
Kandi man, bet nesugebi to tiesiogiai įvardinti. Silpna. Visos šildymo sistemos per ilgesnį laiko tarpą kainuos iš esmės tiek pat. Todėl neskleisk demagogijos, kad gali būti ir labai pigiai įrengama ir tik 50 eurų brangiau eksploatuojama šildymo sistema. Taip nebūna.
Dėl termostatų nežinojau, kad bus toks grybas. Prieš metus "Tenko" man sakė, kad siurblys gali pradėti taktuoti, bet pagalvojau, kad trina lazankes, jog pirkčiau jų brangesnę sistemą. Pasirodo - neklydo. O prieš tai nežinojau, todėl geriau tegul kiti mokosi iš mano klaidų. Aišku dar ne viskas prarasta, nes viliuosi, kad pavyks suderinti termostatus su siurbliu. Dar visas šildymo sezonas prieš akis, todėl turiu laiko bandymams.
Nori sakyti, kad tu tai iš karto žinojai? Netikiu. Čia SM nebuvo jokios informacijos apie šilumos siurblio taktivimą. Buvo tik teiginiai, kad termostatai padės sutaupyti iki 2-5 proc. šildymo išlaidų, neatsipirks ir t.t. Buvo kalba apie jų ekonominę naudą, o ne taktavimą. Galbūt Honda15i kažkur ir buvo minėjęs, aš neužfiksavau. Todėl dabar lengva vaidinti kieta ir šaipytis, bet geriau ačiū už informaciją pasakytum, o ne šaipytumeisi.
Papildyta:
QUOTE(Giords @ 2016 11 09, 20:53)
Dar vienas nykštukinis. Galėtum informacijos pateikti, o ne šaipytis iš kitų klaidų. Betgi taip gyventi lengviau. A ne?
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 11 09, 16:30)
ir jei pas kaimyna 1 termostatas kambary, tai pas mane bus 2. Nes tiek santechnikas pasiule
Ar tu supranti, kad šaipaisi ir tai darai dar meluodamas? Kas deda į kambarį po 2 termostatus? Pateik pavyzdžius. Aš tikrai po 2 į vieną patalpą nedėjau. Ir net ne kiekvienoje patalpoje sudėjau.