Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 13 tema

QUOTE(longger @ 2016 11 09, 19:47)
tvarkoj, supratau. O aš sakau, kad netgi išjungus šildymą IIa visiškai, ten vis tiek šilčiau.
Ar gerai supratau, stogo varža R4? Tada tai galėtų būti priežąstimi.

taip varza R4 bet uz tai sandaru
http://euras.blogspo...siltinimas.html
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2016 11 09, 13:49)
Atsisakiau del kompresoriaus isijungimu skaiciaus padidejimo. Nepamenu kiek tiksliai kartu isijungdavo gal 2 ar 3 kartus per valanda esant visoms termopavaroms uzdarytoms.

Reikia pripažinti, kad termopavarų įsigyjimas kartu su termostatais buvo klaida. Termopavaros šiuo metu atjungtos. Termostatai atlieka paprasto termometro funkcija. Galiu termopavaras Wavin'o parduoti. Gal kam reikia? smile.gif

O kiek kartų siurblys jungdavosi, kai pavaros buvo atidarytos? Ta prasme kiek uždarytos pavaros padidindavo įsijungimų skaičių palyginti su atidarytomis pavaromis: per valandą ar per parą?

Ką rodo termostatai? Daug elektros prisuka? Maniškiai termostatai pagal pasą prisuka iki 2W tikriausiai per valandą, galbūt be pavarų sumažėja termostatų energijos suvartojimas. O gal suvartojimas nurodytas be pavarų.

Dar pastebėjau, kad kiek termostatus bereguliuosi, jie vis tiek rodo su gera paklaida. Kaip tavo termostatai rodo: teisingiau ar irgi panašiai pjauna grybą?
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 11 09, 16:23)
jeigu namas tikrai tikrai tikrai šiltas, koks nors A+, tai apie šildymo sistemą kaip tokią iš viso nereiktų šnekėti. Bet mes Lietuviai. Todėl mums reikia. O jeigu reikia, tada mes norim geoterminio, nes tai labai pigi eksploatacija. Nes tai yra gėris ir komfortas. Ir pigiai šildomės. Ir beveik labai ekologiška. Bet tada mums reikia grindinio. Nes tik taip geoterminis pigiai dirba. Nu, o jeigu mes jau turim geoterminį, tai blyn, nu nelygis reguliuot kažką rankom, nes va gi yra pilna pavarų, termostatų, valdiklių. Ir gi gali pietų metu ar spektaklyje įlysti į telefoną ir pažiūrėt kiek laipsnių šilumos yra miegamajame. Gali. Faina turėti tokią galimybę. Nes tai yra jėga. Bet ar to reikia? paskui prasideda šokis su kardais tarp visų valdiklių, apsų, termopavarų ir laidų.
O realiai šitame name užtektų kondicionieriaus. Ir vėsintum, ir šaldytum, ir pinigų tiek nesukištum. Taip, šildymo sezonas kainuotų 50€ brangiau. Per metus. Dar vandenį karštą ruoštum brangiau. Bet ar tai jau taip baisu ir brangu? Ypač kai sukiši į geoterminį + vamzdyną gerokai virš 10t€.

good.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 11 09, 16:23)
jeigu namas tikrai tikrai tikrai šiltas, koks nors A+, tai apie šildymo sistemą kaip tokią iš viso nereiktų šnekėti. Bet mes Lietuviai. Todėl mums reikia. O jeigu reikia, tada mes norim geoterminio, nes tai labai pigi eksploatacija. Nes tai yra gėris ir komfortas. Ir pigiai šildomės. Ir beveik labai ekologiška. Bet tada mums reikia grindinio. Nes tik taip geoterminis pigiai dirba. Nu, o jeigu mes jau turim geoterminį, tai blyn, nu nelygis reguliuot kažką rankom, nes va gi yra pilna pavarų, termostatų, valdiklių. Ir gi gali pietų metu ar spektaklyje įlysti į telefoną ir pažiūrėt kiek laipsnių šilumos yra miegamajame. Gali. Faina turėti tokią galimybę. Nes tai yra jėga. Bet ar to reikia? paskui prasideda šokis su kardais tarp visų valdiklių, apsų, termopavarų ir laidų.
O realiai šitame name užtektų kondicionieriaus. Ir vėsintum, ir šaldytum, ir pinigų tiek nesukištum. Taip, šildymo sezonas kainuotų 50€ brangiau. Per metus. Dar vandenį karštą ruoštum brangiau. Bet ar tai jau taip baisu ir brangu? Ypač kai sukiši į geoterminį + vamzdyną gerokai virš 10t€.

Kandi man, bet nesugebi to tiesiogiai įvardinti. Silpna. Visos šildymo sistemos per ilgesnį laiko tarpą kainuos iš esmės tiek pat. Todėl neskleisk demagogijos, kad gali būti ir labai pigiai įrengama ir tik 50 eurų brangiau eksploatuojama šildymo sistema. Taip nebūna.

Dėl termostatų nežinojau, kad bus toks grybas. Prieš metus "Tenko" man sakė, kad siurblys gali pradėti taktuoti, bet pagalvojau, kad trina lazankes, jog pirkčiau jų brangesnę sistemą. Pasirodo - neklydo. O prieš tai nežinojau, todėl geriau tegul kiti mokosi iš mano klaidų. Aišku dar ne viskas prarasta, nes viliuosi, kad pavyks suderinti termostatus su siurbliu. Dar visas šildymo sezonas prieš akis, todėl turiu laiko bandymams.

Nori sakyti, kad tu tai iš karto žinojai? Netikiu. Čia SM nebuvo jokios informacijos apie šilumos siurblio taktivimą. Buvo tik teiginiai, kad termostatai padės sutaupyti iki 2-5 proc. šildymo išlaidų, neatsipirks ir t.t. Buvo kalba apie jų ekonominę naudą, o ne taktavimą. Galbūt Honda15i kažkur ir buvo minėjęs, aš neužfiksavau. Todėl dabar lengva vaidinti kieta ir šaipytis, bet geriau ačiū už informaciją pasakytum, o ne šaipytumeisi.
Papildyta:
QUOTE(Giords @ 2016 11 09, 20:53)

Dar vienas nykštukinis. Galėtum informacijos pateikti, o ne šaipytis iš kitų klaidų. Betgi taip gyventi lengviau. A ne?
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 11 09, 16:30)
thumb_yello.gif
ir jei pas kaimyna 1 termostatas kambary, tai pas mane bus 2. Nes tiek santechnikas pasiule

Ar tu supranti, kad šaipaisi ir tai darai dar meluodamas? Kas deda į kambarį po 2 termostatus? Pateik pavyzdžius. Aš tikrai po 2 į vieną patalpą nedėjau. Ir net ne kiekvienoje patalpoje sudėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 lapkričio 2016 - 20:15
As gi cia ne apie save, o apskritai-apie kitus negalvojancius, ir neklaiusancius patarimu is salies, tautiecius.
Nėr ir nebus pas mane termostatu ir as nejautrus 1-2° pokyciams

QUOTE(cibulis @ 2016 11 09, 19:13)

Ar tu supranti, kad šaipaisi ir tai darai dar meluodamas? Kas deda į kambarį po 2 termostatus? Pateik pavyzdžius. Aš tikrai po 2 į vieną patalpą nedėjau. Ir net ne kiekvienoje patalpoje sudėjau.

Atsakyti
Cibulis vis dar jaučiasi žemės bamba ir nepagalvoja, kad ne tik apie jį galime diskutuoti. Aš jau anksčiau rašiau, kad užtenka vieną kartą sureguliuoti kilpas, kad grindiniam (labai inerciškam šildymui) termostatai nepadės, todėl ir šitam longger'io, o ir arkavos postams pritariu 100%. Kažkoks labai jau jautrus cibulis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2016 11 09, 23:27)
Cibulis vis dar jaučiasi žemės bamba ir nepagalvoja, kad ne tik apie jį galime diskutuoti. Aš jau anksčiau rašiau, kad užtenka vieną kartą sureguliuoti kilpas, kad grindiniam (labai inerciškam šildymui) termostatai nepadės, todėl ir šitam longger'io, o ir arkavos postams pritariu 100%. Kažkoks labai jau jautrus cibulis  smile.gif

Na, atsiduodu ir aš jūsų teismui. Aš irgi naudoju pavaras ir termostatus ir plius 100 Ltr buferinę talpą, kuri pajungta ant grįžtamo srauto. Prieš pirkdamas SS ir planuodamas kaip viskas turi veikti pagal teorinį mano įsivaizdavimą, aišku, daug dalykų nežinojau. Aiškintojai irgi buvo tik tokie, maždaug, "kam čia tau to reikia", "brangu, yra pigesnių sprendimų" ir pan. Taip niuansų su pavaromis ir termostatais yra. Aš išbandžiau abu variantus "su pavaromis ir termostatais" ir be jų. Dabar kaip jau rašiau sistemoje yra ir pavaros ir termostatai ir buferinė. Temperatūras reguliuoju tik miegamuosiuose nakčiai atjungdamas ten šildymą, kitur pavaros ir termostatai atjungti. Name yra 3 miegamieji, tai grubiai 1/3 viso šildymo sistemos srauto. Niekas ten nieko netaktuoja ir dar per parą susitaupo 1 SS įsijungimas. Paieškojus internete optimalesnių buferinės talpos pajungimo schemų, manau, dar galima būtų išlošti.
Atsakyti
Nuo čia prašom išsamiau, kas -kaip, idomu, kaip ir kodel ant grįžtamo(atvėsusio) ?

QUOTE(emda @ 2016 11 09, 23:13)
ir plius 100 Ltr buferinę talpą, kuri pajungta ant grįžtamo srauto.

Atsakyti
QUOTE(norcis @ 2016 11 05, 01:11)
Sveiki. Baigiam apšiltinti namą ir jau šildomės ŠS. Norėčiau, kad pasidalintumėt kokios pas jus sąnaudos, kad įsitikint ar ne per daug ŠS elektros valgo, nes toks įtarimas kilo. ŠS Viessman 343g senesnis modelis, kuris nerodo info apie COP. Iš grunto šiandien rodė padavima +5C.
Liko kelių palangių sandarinimas ir pan. patvarkymai ir darysim sandarumo testą.

2016-10-31 - 2016-11-04 per 4 dienas suvartojo apie 80kWh. 1a - 19C, 2a - 21C. Kambarių termostatų dar nėra, visur į grindis atidaryta pilnai. Pajungiau tik Google Nest išmanų termostatą, kuris pasiekus užduotą temperatūrą "apgauna" ŠS lauko daviklį ir ŠS nustoja šildyti.

Gal galima plačiau apie šitą termostatą? Ką jis gali, ko negali šiuolaikinis šilumos siurblys, kuris turi begales nustatymų, įskaitant šildymo tvarkaraštį. Nors su inertišku grindiniu šildymu tas šldymo grafikas nelabai turi prasme reikia pripažint.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 11 10, 08:49)
Nuo čia prašom išsamiau, kas -kaip, idomu, kaip ir kodel ant grįžtamo(atvėsusio) ?

raktinis žodis - buferinė talpa. Vat naudojant buferinę talpą, jau gali galvoti ir apie termostatus ir šildymo grafiką, o ir kompresoriaus mažiau junginėjasi. Bėda, kad jos labai jau nepigiai atsieina. Bet tavo tik 100lt talpa, tai labai jau mažytė, kažin ar tokia labai gelbsti?
Atsakyti
Ar teisingai suprantu, kad jeigu nera termostatu, o kilpos tik sureguliojamos viena kart, tai ir buferine talpa praranda prasme?
Atsakyti
Buferinė talpa ant grįžtamos linijos grindiniam šildymui tai mažiau naudinga nei dar keli kilogramai grindų betono.
Atsakyti
tai ant paduodamos turetu būt, kad ŠS rečiau jungtųsi, uzdarius kilpas pašildytu tuos 100-200ltr. Taciau ji niekaip neispres ineretiškų grindu reguliavimo.

QUOTE(saaba @ 2016 11 10, 08:32)
Buferinė talpa ant grįžtamos linijos grindiniam šildymui tai mažiau naudinga nei dar keli kilogramai grindų betono.

Atsakyti