montuotoju argumentai del gylio: - kiek kartu/laiko buvo LT 1.4m gylio isalas?
(kas idomiausiai vieni pardavejai isitikine kad siluma i kolektoriu ateina is zemes gelmiu, kiti - kad is saules, tai ir apsprendzia kolektoriaus gyli. bendravau gal su koki 6-8 pardavejais,
tai buvo varientai del klojao gylio:1.2 -1.5 , 1.5-1.8 ir 2m)
- as kolekoriu klojaus pats, tai montuotojams jokio intereso nebuvo siulyti kloti sekliau.
dar pries klojant buvau nusitekes kasti i 1.8m gyli.
- ir mano nurodytam uponor nuorodoje/straispsnyje (zinute auksciau, 26puslapis) 'sakoma':
' ...Installation depth [m] 1.2 1.5 ...'
- veikia ir kiti 'parametrai': koks atsumas tarp kolektroiu, koks ilgis , koks gruntas
- kad kita sezona buvo geriau (replika i FIEDZIAos argumenta), gali buti, kad sukrito zemes aplink
kolektoriu, nebeliko oro plysiu - kas pasekoje gavosi geresni silumos mainai...
p.s. pas mane 100m kolektoriaus - grunte ir 200m kudroje - tai ir negaliu pasakyti
ar geras/blogas varientas kloti kolektoriu i 1.2-1.5m gyli
p.s.s kudroje guli 1.8m gylyje (kai buvo ledas), dabar bus - 2.5m.
zemiasia griztama T is kolektorius per visa 15/16 sildymo sezona buvo +6.9C
dabar gryzta +9.1C (po 25minuciu SS darbo)
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 04 14, 09:13)
Kas rekomenduoja toki gyli? Silumos siurbliu pardavejai ar gamintojai?
Pazistamas turejo kolektoriu 1,2m gylyje. Sildesi praktiskai elektra. Darant gerbuvi uzpyle apie 30cm zemes. Kita ziema elektros saskaitos sumazejo apie 2 kartus.
Ochsner (Austrija) rekomenduoja 2m gyli. Kitokiu gamintojo rekomendaciju dar nesu sutikes. Kalbame apie Lietuva, o ne "siltuosius" krastus.
Pazistamas turejo kolektoriu 1,2m gylyje. Sildesi praktiskai elektra. Darant gerbuvi uzpyle apie 30cm zemes. Kita ziema elektros saskaitos sumazejo apie 2 kartus.
Ochsner (Austrija) rekomenduoja 2m gyli. Kitokiu gamintojo rekomendaciju dar nesu sutikes. Kalbame apie Lietuva, o ne "siltuosius" krastus.