geo SS 7.4kw silumines galios prie 0/35 (kompresorius ryja ar 1.64 ar 1.74), cop =4.3 + cirkuliaciniai
namas:
- 1a 150m2 20cm putplacios i grindis
-is isores per visa pamatu perimetra detas putplascio sijonas (20cm plocio) apie 80cm i gyli nuo zemes pavirsiaus,
- isores sienu plotas apie 230m2 siltinta 15+10cm neoporu + medine apkala
- langai (2010m mediniai, 3 stiklai) +2 lauko durys + 2terasines durys , viso 44m2
slaitinis stogas siltintas kanuf uni35 vata 25+10cm (apie 110m2)
rekuperatoriaus nera.
mano skaiciavimais teorinis namo silumos poreikis prie -23C apie 6.5-7kWh (neskaitant pritekejimu)
rinkaus siurbli, pagrindine mintis buvo kad dar pas SS patemtu prie -15C kai lauke,
(likusia dali per didesnius salcius papildyti tiesiog el.tenu, dar planuose yra malkine burzuika)
panasu mano namo silumos poreikiai yra didesni, - gelbeja kudra.
butu gerai jei vasariomen is kudros dar ateitu +3 - +3.5 temperatura
(neturejau jokios info kaip LT tinka sis varientas)
dar: yra nemazai mikroplysiu: langu angoraciai is vidaus, visas grindu-sienu perimetras
ir ... suzinojau kad name gyvena kiaune (pastoges vatoj turi urvus pasidariusi) - teks siltuoju
laikotarpiu tuom uzsiimti (
gal kas galit patarti kai ja atsikratyti? , pasirodo siam gyvunui zmogaus kaiminyste 'netrukdo')
kai rinkaus savo SS buvo dilema ar 7.4 ar 9.4 silumines galios siurbli imti
vien SS kaina buvo 300-350Eur skirtumas
pasirinkau mazesnio galingumo nes,
- didesni laiko dali dirbs optimaliau, kadangi SS on-off ;
- irengiant galingesni butu reikeje ilgesnio lauko kolektoriaus
(dabar yra viena kilpa 300m, o SS irengejai nerekomendavo daryti ilgesne kaip 300m ilgio)
- skaiciavau kad jei trukstama silumos dali papildomai pasisisildysiu elektriniu tenu, tai
man po 5-7metu pasieksiu ta 300-350 eur. skirtuma , o tada tiketina gali tekti ir kesiti kompresoriu
QUOTE(honda15i @ 2016 01 06, 00:27)
dirba ilgokai. Kokios tavo namo varzos, langai? rekupas yra?
Primink namo m2 bei SS kw kieki?