Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 13 tema

QUOTE(well'as @ 2016 01 04, 00:14)
kudros pavirsiaus plotas apie 9-10aru.

dabar po 3val SS darbo is kudros ateina +7.4C, i kudra +4.8C   
per ta salciausia savaite nukrito atirinkamai nuo +7.8C (+5.3C)

O kūdra savadarbė ar buvo sklype (natūrali)? Labai geras lauko kolektorius. Sveikinu. 4u.gif
Atsakyti
Štai kaip mano geoterminis plušėjo per pačius šalčius (paskutinių dviejų parų duomenys). Maždaug valandą dirba ir tada valandą ilsisi. Tik vieną kartą ilsėjosi 3 val., o kitą kartą ilsėjosi beveik 4 val. Abu ilgesni poilsio periodai būna dienos metu, kai į namą pašviečia saulė: nuo 11-12 val. iki 13-16 val.

Paskutinių kartų šildymo COP buvo labai geras. Vieną kartą 5,23, antrą kartą 5,11 (čia kai lauke -15 ir daugiau). Tačiau paskutinės paros duomenys nuliūdino. Pagaminta 64,5 kWh šilumos, sudeginta elektros - 16,28 kWh. COP vos 3,96. Pasirodo, kad buvo įsijungęs el. tenas ir prisuko 3,7 kWh elektros. Jei ne tenas COP būtų apie 5,12.

Pagalvojau, kad gal siurblys vėl išeis atostogų, bet taip nenutiko. Nes kai paskutinį kartą ėjo atostogų, tai COP irgi po truputį prastėjo. Nusiunčiau "Tenko" duomenys. Atstovas štai ką parašė: Klaidu nera, toks veikimo principas. Suveike apsauga, histerezes pakelimas turetu padeti isvengti tokiu teno issijungimu.

Gal rimtai pabandyti pakelti histerizę iki 1. Dabar nustatyta 0,5. Dar toks atstovo komentaras: Silumos siurblys pradejus dirbti per valanda laika nepakele temperaturos, nei 0,1 - cia lyginant su griztamo vandens temperatura ciklo pradzioje, jeigu lauke -14 ir zemesne temperatura jis turi leidima jungti tena. 0,5 histerezes nepakako, nes atidaryti langai pergreit atvesino patalpas ir griztamo vandens temperatura pakrito daugiau, todel siurblys galvojo, kad neuztenka galios. Čia viskas dėl langų darinėjimo ir vėdinimo. Šiandieną, kai lauke buvo -15 ar -16, langus pravėręs laikiau gal kokias 15-20 min., nes name temperatūra nukrito iki +8. Įtariu, kad vėl tenas galėjo įsijungti, nes namą stipriai atšaldžiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 04 sausio 2016 - 21:21
QUOTE(biesas66 @ 2016 01 04, 10:14)
O man atvirksciai,man ju reikia. smile.gif matyt cia pripratime esme..

Man irgi reikia. 1. Kai uzdaryta puse pavaru (nes pasiekta uzduota patalpu temperatura), reikia dvigubai mazesnio cirkuliacinio siurblio nasumo. Kiek pastebiu, praktikoje dazniausiai net du trecdaliai pavaru buna uzdaryti. 2. Visuose kambariuose palaikoma pastovi 22 temperatura, o miegamajame 20. Nesvarbu, kad miegamojo durys daznai buna atidarytos ir siluma per jas teoriskai turetu maisytis.
Atsakyti
koks pas Jumi bedras gr.vamzdyno ilgis, diametras? kokios galios gr.cirkuliacinis?
pas mane viso grindu apie 800m , 20mm diametro. gr.konturas 50 - 75m ilgio
gr.cirk. siurbliukas 70w pastovios galios.

QUOTE(Pupcis @ 2016 01 04, 23:50)
Man irgi reikia. 1. Kai uzdaryta puse pavaru (nes pasiekta uzduota patalpu temperatura), reikia dvigubai mazesnio cirkuliacinio siurblio nasumo. Kiek pastebiu, praktikoje dazniausiai net du trecdaliai pavaru buna uzdaryti. 2. Visuose kambariuose palaikoma pastovi 22 temperatura, o miegamajame 20. Nesvarbu, kad miegamojo durys daznai buna atidarytos ir siluma per jas teoriskai turetu maisytis.

Atsakyti
QUOTE(well'as @ 2016 01 04, 01:14)
kudros pavirsiaus plotas apie 9-10aru.

dabar po 3val SS darbo is kudros ateina +7.4C, i kudra +4.8C   
per ta salciausia savaite nukrito atirinkamai nuo +7.8C (+5.3C)
maniskis SS dirba apie 20-21 val per para (paskutiniu 3 paru vid.T lauke -15.5C)

Kudra uzskaitau kaip gera silumos saltini. Bet tik tuo atveju apsimoka ja issirengineti jei turi laisva zemes lopineli kaip kad zemes ukio paskirties sklypa. Irengimas palyginus su greziniais yra gerokai pigesnis. Vilniaus mastu tai uz 10 aru gali pakloti 30K€ (tokios kainos aplink mane smile.gif ).

Praeita para dirbo 15val, sianakti none stop daugiau kaip 7 val., ziurejau 8 ryte. is grezinio vis dar teigiamas +0,6C.
Papildyta:
QUOTE(well'as @ 2016 01 05, 01:14)
koks pas Jumi bedras gr.vamzdyno ilgis, diametras? kokios galios gr.cirkuliacinis?

16mm apie 1km ant 162m2, na dar priepirty kazkiek yra m2 gal 15 bus.
grindu cirkuliacinis a klases berods 5-70w, reguliuojamas SS.

O grezinio irgi panasus 10-70w berods, dirba ant minamalaus greicio. greziniu trys po 60-65m kirte kelis vandeningus sluoksnius.
Tiek grezinio tiek grindu termofikato kiekis apie 200l
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2016 01 05, 09:14)
Kudra uzskaitau kaip gera silumos saltini. Bet tik tuo atveju apsimoka ja issirengineti jei turi laisva zemes lopineli kaip kad zemes ukio paskirties sklypa. Irengimas palyginus su greziniais yra gerokai pigesnis. Vilniaus mastu tai uz 10 aru gali pakloti 30K€ (tokios kainos aplink mane smile.gif ).

Aš savininko ir klausiau: ar buvo ta kūdra sklype, ar ją darė vėliau? Jei darė vėliau gal ji daug brangiau kainavo nei paprastas gręžinys. Tada tikrai neapsimoka, nors kaip lauko kolekorius kūdra dirba nerealiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 05 sausio 2016 - 18:50
valyta sena uzpelkejusi kudra, 2010m . kainavo 4800Lt . ekskavatorius dirbo apie 20val (gryno kasimo darbo). faktiskai kasta nauja, tik buvo garantija kad bus vanduo. kai kasiau apie SS kolektoriu kudroje ne minties nebuvo. buvo daroma kaip sklypo 'pribumbasas'.
p.s. dabar kai paskaiciau p.Petro Dargio www tai dar daug kam butu ta kudra galima panaudoti:)
p.s.s dabar mano SS per para dirba apie 22val prie dabartiniu salciu (per paskutines 4 paras paros vid. T -17-18C), tai is lauko jau pareina +7.3C. namie Temp laikosi +20 - +20.5.

QUOTE(cibulis @ 2016 01 05, 19:49)
Aš savininko ir klausiau: ar buvo ta kūdra sklype, ar ją darė vėliau? Jei darė vėliau gal ji daug brangiau kainavo nei paprastas gręžinys. Tada tikrai neapsimoka, nors kaip lauko kolekorius kūdra dirba nerealiai.

Atsakyti
QUOTE(well'as @ 2016 01 06, 00:12)
p.s.s dabar mano SS per para dirba apie 22val prie dabartiniu salciu (per paskutines 4 paras paros vid. T -17-18C), tai is lauko jau pareina +7.3C. namie Temp laikosi +20 - +20.5.

dirba ilgokai. Kokios tavo namo varzos, langai? rekupas yra?
Primink namo m2 bei SS kw kieki?
Atsakyti
geo SS 7.4kw silumines galios prie 0/35 (kompresorius ryja ar 1.64 ar 1.74), cop =4.3 + cirkuliaciniai
namas:
- 1a 150m2 20cm putplacios i grindis
-is isores per visa pamatu perimetra detas putplascio sijonas (20cm plocio) apie 80cm i gyli nuo zemes pavirsiaus,
- isores sienu plotas apie 230m2 siltinta 15+10cm neoporu + medine apkala
- langai (2010m mediniai, 3 stiklai) +2 lauko durys + 2terasines durys , viso 44m2
slaitinis stogas siltintas kanuf uni35 vata 25+10cm (apie 110m2)
rekuperatoriaus nera.
mano skaiciavimais teorinis namo silumos poreikis prie -23C apie 6.5-7kWh (neskaitant pritekejimu)

rinkaus siurbli, pagrindine mintis buvo kad dar pas SS patemtu prie -15C kai lauke,
(likusia dali per didesnius salcius papildyti tiesiog el.tenu, dar planuose yra malkine burzuika)
panasu mano namo silumos poreikiai yra didesni, - gelbeja kudra.
butu gerai jei vasariomen is kudros dar ateitu +3 - +3.5 temperatura
(neturejau jokios info kaip LT tinka sis varientas)

dar: yra nemazai mikroplysiu: langu angoraciai is vidaus, visas grindu-sienu perimetras
ir ... suzinojau kad name gyvena kiaune (pastoges vatoj turi urvus pasidariusi) - teks siltuoju
laikotarpiu tuom uzsiimti (gal kas galit patarti kai ja atsikratyti? , pasirodo siam gyvunui zmogaus kaiminyste 'netrukdo')

kai rinkaus savo SS buvo dilema ar 7.4 ar 9.4 silumines galios siurbli imti
vien SS kaina buvo 300-350Eur skirtumas
pasirinkau mazesnio galingumo nes,
- didesni laiko dali dirbs optimaliau, kadangi SS on-off ;
- irengiant galingesni butu reikeje ilgesnio lauko kolektoriaus
(dabar yra viena kilpa 300m, o SS irengejai nerekomendavo daryti ilgesne kaip 300m ilgio)
- skaiciavau kad jei trukstama silumos dali papildomai pasisisildysiu elektriniu tenu, tai
man po 5-7metu pasieksiu ta 300-350 eur. skirtuma , o tada tiketina gali tekti ir kesiti kompresoriu

QUOTE(honda15i @ 2016 01 06, 00:27)
dirba ilgokai. Kokios tavo namo varzos, langai? rekupas yra?
Primink namo m2 bei SS kw kieki?

Atsakyti
QUOTE(well'as @ 2016 01 05, 01:14)

Grindinio šildymo plotas 250m2, vamzdyno išorinis diametras 17 (vidinis 13), bendras ilgis 1650m. Cirkuliacinis 85W (intelektualus valdymas).
Atsakyti
Pamatavau kokios temp. vaiksto grezinyje .SS dirbo nuo 23val iki 6val.40min po to ilsejosi ir nuo 10 ryto iki 15.30 matuoju ateina is grezinio 6,6lC i grezini 4,9lC .
Minusiniu temp . niekada nemaciau ,gal kad inverteris ?
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2016 01 06, 15:37)
Pamatavau kokios temp. vaiksto grezinyje .SS dirbo nuo 23val iki 6val.40min po to ilsejosi ir nuo 10 ryto iki 15.30 matuoju ateina is grezinio 6,6lC i grezini 4,9lC .
Minusiniu temp . niekada nemaciau ,gal kad inverteris ?

o ar gali matyti kokia galia dirba/dirbo siurblys per naktį?
Atsakyti