Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 13 tema

QUOTE(honda15i @ 2015 12 31, 19:20)
Darbo Zurnale yra vidutines temperaturos (foto kaireje).
O foto desineje yra realaus laiko temperaturos.
Jau sia savaite kompresorius prabirbino 49 valandas. Dirba is peties smile.gif Paduoda i grindis iki +34.9C kai lauko daugiau nei -10C.
Is grezinio vis dar teigiamas +1.6 ateina pries issijungiant kompresoriui.

Bet nuotraukoje dešinėje rašo vanduo 2 ir 0 laipsnio. Ar čia tikrai gliukolio temtemperatūros? Aš pagal Tenko aiškinimus supratau, kad svarbiau grįžtama iš grindų temperatūra, o ne paduodama. Aišku, kad be reikalingos tiekiamos į grindis nebus numatytos grįžtamos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 01 01, 11:23)
Bet nuotraukoje dešinėje rašo vanduo 2 ir 0 laipsnio. Ar čia tikrai gliukolio temtemperatūros? Aš pagal Tenko aiškinimus supratau, kad svarbiau grįžtama iš grindų temperatūra, o ne paduodama. Aišku, kad be reikalingos tiekiamos į grindis nebus numatytos grįžtamos.

taip, cia lauko konturo temperaturos
Atsakyti
statistikos apie mano SS,
laikotarpis : 2015.12.01 - 2015.12.31
SS dirbo sildymo rezimu: 360val
SS silde karsta buitini vandeni: 32val
visa namo sunaudota elekta per menesi: 1020kWh
skaiciuoju kad SS kompresorius + cirk.siurbliukai sunaudoja 1.9kwh,
tai gaunam (360+32)*1.9 = 745kwh per gruodi sildymui ir karsto vandens gamybai
elektrinis tenas nebuvo isijunges
namie 20.5 -21C
jokiu kitu sildymo saltiniu nera
is lauko konturo i SS ateina +7.5C
(cia po 2val darbo, sausio 1d, prasideda nuo +8.3C ir po truputi arteja prie +7.6C)
is SS i lauko kontura iseina +5.1 - +5.5C silumos termofikatas)
SS baigia darba kai i grindis pasiekia +31C (kai lauke -10C)
deltaT tiek lauko konure , tiek name cirkuliujanciam vandeniui visada 2.7.
paskutiniomis paromis SS per para dirba apie 16-18val (kai lauke vidT -10 - -13C)

viso gruodzio menesio vid.T = +1C
gruodzio 29-31d vid.T = - 10.3C

info_apie_mano_ss

p.s.
dziaugiuosi kad niekur nera viduje jokiu termostatu, grind.kolektoriai paprasti be jokios automatikos,
SS pilnai uztenka vieno lauko termostato sildymo reguliavimui.
Atsakyti
QUOTE(well'as @ 2016 01 01, 19:01)
(cia po 2val darbo, sausio 1d,  prasideda nuo +8.3C ir po truputi arteja prie +7.6C)

O kokio gylio yra kūdra, į kurią suklotas zondas?
Atsakyti
kudroje konturas paklotas 2-2.1m gylyje nuo vandens pavirsiaus

QUOTE(Verteris @ 2016 01 01, 20:27)
O kokio gylio yra kūdra, į kurią suklotas zondas?

Atsakyti
QUOTE(well'as @ 2016 01 01, 20:01)
tai gaunam  (360+32)*1.9  = 745kwh per gruodi sildymui ir karsto vandens gamybai
namie 20.5 -21C
(cia po 2val darbo, sausio 1d,  prasideda nuo +8.3C ir po truputi arteja prie +7.6C)
paskutiniomis paromis SS per para dirba apie 16-18val (kai lauke vidT -10 - -13C)

gruodzio 29-31d vid.T  =  - 10.3C

info_apie_mano_ss

p.s.
dziaugiuosi kad niekur nera viduje jokiu termostatu, grind.kolektoriai paprasti be jokios automatikos,

Kokia kvadratura sildai? Sakai vandens pasildymui el tenas nebuvo isijunges. o kaip su legionelem? Pvz pas mane kiekviena sestadieni isijungia el tenas kad sukelti temperatura boileryje,o kaip pas tave?
Atsakyti
namo kvadratura: 1a: 150m2 *2.7 aukscio, 2a grindu plotas 90m2 - bet 2a yra slaitinis 45 laipsniu nuolydis ir beveik nuo grindu slaitas prasideda... viso viduj 600m3 turio
legioneles: buvo mintis periodiskai el.tena boileriui panaudoti, kad legioneles naikintu...
kiek zinau legenelems reikia stovincio vandens,
jos zuna per 30min, kai vandens T +60C, zuna per 2 val - vandnes temp +50C
legionelioze_wiki (profilaktika)

QUOTE(biesas66 @ 2016 01 01, 22:08)
Kokia kvadratura sildai?    Sakai vandens pasildymui el tenas nebuvo isijunges. o kaip su legionelem? Pvz pas mane kiekviena sestadieni isijungia el tenas kad sukelti temperatura boileryje,o kaip pas tave?

Atsakyti
QUOTE(well'as @ 2016 01 01, 22:37)
namo kvadratura: 1a: 150m2 *2.7 aukscio, 2a grindu plotas 90m2 - bet 2a yra slaitinis 45 laipsniu nuolydis ir beveik nuo grindu slaitas prasideda... viso viduj 600m3 turio
legioneles: buvo mintis periodiskai  el.tena boileriui panaudoti, kad legioneles naikintu...
kiek zinau legenelems reikia stovincio vandens,
jos zuna per 30min, kai vandens T +60C, zuna per 2 val - vandnes temp +50C
legionelioze_wiki (profilaktika)
Buvo mintis panaudoti el tena,bet nenaudoji? Taipsakant nesukeli karts nuo karto iki 60 laipsniu?
Atsakyti
Pateikius duomenis apie mano SS darba uz 2015.12 men
1. Namas - 150m2
2. SS 10kw. Gręžinys - 2x90
3.Sunaudota elektros - 459kwh (šildymas + boileris)
4. SS darbo valandos - 181
5. Pagaminta šilumos - 2046 kwh
6. SS isijungimu sk - 256
7. COP - 4,45 (šildymas+boileris)
8. Per šalčius glikolio temp. prie išsijungoiant SS buvo apie +1,5/-1,2
9. Per šalčius vidutiniškai vienas darbo ciklas šildymui truko apie 50 min.. Pertrauka apie 1 val.
10. Palaikoma temperature +21/+22
11. Per šalčius į grindis paduoda +33/34 vandenį. Grįžta apie +29/30
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emda: 01 sausio 2016 - 23:19
tai iseitu 745 x 5(cop) = 3725kw / 9 = 413m3 duju x 0.42 = 173eur

kazkaip dafiga, as uz gruodi bendrai sunaudojau apie 125m3 duju sumokejau 58eur sildomas turis ~500m3 arba 203m2

QUOTE(well'as @ 2016 01 01, 19:01)
tai gaunam  (360+32)*1.9  = 745kwh per gruodi sildymui ir karsto vandens gamybai
namie 20.5 -21C

gruodzio 29-31d vid.T  =  - 10.3C

info_apie_mano_ss

p.s.

Tiesa sakant sioje temoje siurbliu nurodoma pagaminta siluma kazkaip stebina, sunku patiket kad tiek realiai yra sunaudojama.. Ar nebus besikartojanti vw istorija smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 02 sausio 2016 - 13:54
Kažkaip stebuklingai pagerėjo mano siurblio COP. Šiandieną išvėdinau namą (numušiau temperatūrą iki 13-14 laipsnių) ir siurblys iš karto įsijungė. Dirbo 1:37 val. Šildymo pabaigoje į grindis padavinėjo +28,2 (lauke buvo -14,7). Tuo metu iš gręžinio ateidavo +0,1 laipsnio propilengliukolis, o ištekėjo -2,7 laipsnio. Per tą laiką pagamino lygiai 9 kWh šilumos, o sudegino 1,72 kWh elektros. Siurblio COP išeina 5,23. Man atrodo nerealiai aukštas, kai lauke -15 laipsnių. Sakyčiau, kad saulė prikišo negaus (ji švietė ir dabar tebešviečia), bet termostatų nėra, todėl nemanau, kad saulė kažkuo dėta. Pažiūrėsiu po šios nakties koks COP bus.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2016 01 02, 13:52)
kazkaip dafiga, as uz gruodi bendrai sunaudojau apie 125m3 duju sumokejau 58eur sildomas turis ~500m3 arba 203m2

Mano šilumos siurblys nuo paleidimo iki šios dienos pietų (du mėnesiai) yra sunaudojęs 378,96 kWh elektros. Kai buvo gedimas, elektrinis tenas prisuko 20,1 kWh elektros. Dar paleidimo metu šiaip bandė teną, bandė ruošti karštą vandenį, todėl drąsiai galime atimti apie 25 kWh elektros. Išeina, kad mano namas yra sunaudojęs apie 353 kWh elektros namo šildymui. Mano el. planas - 0,129 euro (nuo Naujų 0,127 euro). Taigi išeina, kad už lapkritį ir gruodį apie 45 eurai. Tik įvertink, kad kai darė apdailą, tris gruodžio savaites visą dieną buvo praviri 3-4 langai, 4 žmonės į lauką nuolatos eidavo parūkyti, žodžiu, buvo švaistoma šiluma.

Tikiuosi, kad visas pirmas bandomas šildymo sezonas man tikrai neviršys 100 eurų. Kad taip būtų mano namas iki šildymo sezono pabaigos turi sunaudoti ne daugiau kaip 787 kWh elektros. Šiam momentui yra sunaudota apie 353 kWh. Likęs rezervas - 434 kWh, t.y. daugiau nei pusė. Tikiuosi, kad pakaks šio rezervo.

Taip pat tikiuosi ir spėju, kad kai apsigyvensiu name, tai šildymo išlaidos bus dar mažesnės nei 100 eurų ir realiai turėtų svyruoti apie 50-70 eurų visam sezonui. Aišku, jei viso reikalo nesugadins prastas rekuperatoriaus NVK arba didelės jo elektros sąnaudos. Beje, reikėtų įvertinti faktą, kad šiuo metu mano rekuperatorių vamzdžiai (du po 180 mm) išeinantys į lauką yra atviri, neizoliuoti: tiesiog ant jų uždėjau celofaną, kad nedulkėtų. O tai yra didelis šalčio tiltas. Taip pat dar nėra sureguliuotos lauko durys, kurios švaisto daug šilumos, nėra izoliuotos 4 skylės (dvi lauko kolektoriui ir tokios pačios dvi rezevinės, kiekvienos skylės diametras - 110 mm).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 sausio 2016 - 15:29
QUOTE(cibulis @ 2016 01 02, 16:22)
Kažkaip stebuklingai pagerėjo mano siurblio COP. Šiandieną išvėdinau namą (numušiau temperatūrą iki 13-14 laipsnių) ir siurblys iš karto įsijungė. Dirbo 1:37 val. Šildymo pabaigoje į grindis padavinėjo +28,2 (lauke buvo -14,7). Tuo metu iš gręžinio ateidavo +0,1 laipsnio propilengliukolis, o ištekėjo -2,7 laipsnio. Per tą laiką pagamino lygiai 9 kWh šilumos, o sudegino 1,72 kWh elektros. Siurblio COP išeina 5,23. Man atrodo nerealiai aukštas, kai lauke -15 laipsnių. Sakyčiau, kad saulė prikišo negaus (ji švietė ir dabar tebešviečia), bet termostatų nėra, todėl nemanau, kad saulė kažkuo dėta. Pažiūrėsiu po šios nakties koks COP bus.
Papildyta:

Mano šilumos siurblys nuo paleidimo iki šios dienos pietų (du mėnesiai) yra sunaudojęs 378,96 kWh elektros. Kai buvo gedimas, elektrinis tenas prisuko 20,1 kWh elektros. Dar paleidimo metu šiaip bandė teną, bandė ruošti karštą vandenį, todėl drąsiai galime atimti apie 25 kWh elektros. Išeina, kad mano namas yra sunaudojęs apie 353 kWh elektros namo šildymui. Mano el. planas - 0,129 euro (nuo Naujų 0,127 euro). Taigi išeina, kad už lapkritį ir gruodį apie 45 eurai. Tik įvertink, kad kai darė apdailą, tris gruodžio savaites visą dieną buvo praviri 3-4 langai, 4 žmonės į lauką nuolatos eidavo parūkyti, žodžiu, buvo švaistoma šiluma.

Tikiuosi, kad visas pirmas bandomas šildymo sezonas man tikrai neviršys 100 eurų. Kad taip būtų mano namas iki šildymo sezono pabaigos turi sunaudoti ne daugiau kaip 787 kWh elektros. Šiam momentui yra sunaudota apie 353 kWh. Likęs rezervas - 434 kWh, t.y. daugiau nei pusė. Tikiuosi, kad pakaks šio rezervo.

Taip pat tikiuosi ir spėju, kad kai apsigyvensiu name, tai šildymo išlaidos bus dar mažesnės nei 100 eurų ir realiai turėtų svyruoti apie 50-70 eurų visam sezonui. Aišku, jei viso reikalo nesugadins prastas rekuperatoriaus NVK arba didelės jo elektros sąnaudos.  Beje, reikėtų įvertinti faktą, kad šiuo metu mano rekuperatorių vamzdžiai (du po 180 mm) išeinantys į lauką yra atviri, neizoliuoti: tiesiog ant jų uždėjau celofaną, kad nedulkėtų. O tai yra didelis šalčio tiltas. Taip pat dar nėra sureguliuotos lauko durys, kurios švaisto daug šilumos, nėra izoliuotos 4 skylės (dvi lauko kolektoriui ir tokios pačios dvi rezevinės, kiekvienos skylės diametras - 110 mm).

Tikekis tikekis,rekupa pasileisi,praeis viltys lotuliukas.gif sakei 50 euru visiem metam,o dabar du menesiai ir metinis limitas baiktas. Elektros islaidos tau nemazes,nesvajok,jos tiktai augs.. Pamatysi.
Atsakyti