oru statistika:
oru_Temp_statistika_28-30dienomis (zr. puslapio apacioj)
arba
konkreciai dienai: gruodzio_30 (detali puslapio apacioje)
Programos paskaiciavimai rodo, kad pagal siurbli ir nama reikalingas 185 m. :
Simuliacija
energijos poreikis
grezinio temperaturos
Per savaitgali paieskosiu dar programu ir paziuresiu kas gausis.
Simuliacija
energijos poreikis
grezinio temperaturos
QUOTE(Alexxandro @ 2015 12 31, 07:54)
Simuliacija
energijos poreikis
grezinio temperaturos
Simuliacija
energijos poreikis
grezinio temperaturos
Labai gilus gręžinys išeina. O kokius duomenis toje lentelėje galima keisti ir kokie yra konstanta? 3,7 kW čia yra šilumos siurblio galia, nes 1 kW sudaro elektra. Aš šį skaičių mažinčiau iki 3 kW (namo galios). Tiesa, pasakius iki dabar nesuprantu pagal kokį parametrą turi būti parenkamas gręžinys: siurblio galią (mano atveju 3,7 arba 4,7 su elektra) ar namo šilumos poreikį (2,3-3 kW).
Flow rate mažinčiau iki 900-1000 l. Nežinau, ką reiškia glykolis 30 proc. Čia gal taip nurodomas jo užšalimas. Gręžinio diametras mano atveju lyg ir 160 mm.
QUOTE(Alexxandro @ 2015 12 31, 08:54)
Simuliacija
energijos poreikis
grezinio temperaturos
Simuliacija
energijos poreikis
grezinio temperaturos
kokia cia programa, noreciau ir as pasiskaiciuoti?
QUOTE(Alexxandro @ 2015 12 31, 08:54)
Simuliacija
energijos poreikis
grezinio temperaturos
Simuliacija
energijos poreikis
grezinio temperaturos
Tai kiek tada metru reikia pvz 10 KW poreikiui?
QUOTE(Verteris @ 2015 12 31, 14:21)
Ne gręžinys, o zondas, gręžinio pagal šitą skaičiavimą 99m reikia.
turetu buti 2 x 92,5 jei is zemes gaunama 20 w/m jei 40w/m viskas gerai 93 m.
Sitoj vietoj turi zinoti, kiek pas tave is zeme gaus silumos.
10 kw rodo reikia 400 m ( 4 x 100 m) ( jei is zemes gaunama 20w/m) jei gausi 40 w/m viskas ok 2x100
Ar imanoma kur nors rasti duomenys, kiek silumos vilniaus regione is zemes is gausi vienam ar kitam kvartale.
QUOTE(Alexxandro @ 2015 12 31, 15:52)
turetu buti 2 x 92,5 jei is zemes gaunama 20 w/m jei 40w/m viskas gerai 93 m.
10 kw rodo reikia 400 m ( 4 x 100 m) ( jei is zemes gaunama 20w/m) jei gausi 40 w/m viskas ok 2x100
Ar imanoma kur nors rasti duomenys, kiek silumos vilniaus regione is zemes is gausi vienam ar kitam kvartale.
Idomus skaiciavimai.. Man toks jausmas kad ta programa dvigubai daugiau paskaiciuoja negu betkas Lietuvoje
Šią naktį lygtai -18 šalčio turėjome. Tą patį telefone rodė ir valstybinė meteo.lt programėlė. Po to kai vakar sumažinau į grindis paduodamą temperatūrą 2 laipsniais šį vakarą apie 16 val. name vis tiek radau +22 (gal saulė pasidarbavo). Žodžiu, net sumažinus į grindis paduodamą temperatūrą namas neatvėso.
Per ne visai pilną parą (vakar duomenis nuėmiau apie 20 val., o šiandieną 16 val.) siurblys buvo įsijungęs tik du kartus. Ir būtų siurblys dar ilgai nesijungęs, nes grįžtama grindų temperatūra buvo 0,6 laipsnio aukštesnė už numatytą. Tada aš atidariau visus langus ir namą išvėdinau. Temperatūra krito iki +12, todėl siurblys iš karto įsijungė. Kiek per tą trečią ciklą pagamino šilumos nežinau, nes nelaukiau šildymo pabaigos.
Mano dėmesį patraukė tai, kad per tas 20 valandų buvo pagaminta vos 10 kWh šilumos ir sudeginta tik 2,13 kWh šilumos. COP 4,69, t.y. priartėjo prie gamintojo deklaruotos 4,7 reikšmės. O per tą laiką vidutinė paros temperatūra buvo -12 laipsnių.
Papildyta:
O kuo gręžinys skiriasi nuo zondo? Aš irgi įtariu, kad mano gręžinys galėjo būtų gilesnis. Kokie 100 metrų būtų pats tas.
Papildyta:
Štai ką man parašė "Tenko": Esant aukstesnei grunto temperaturai skirtumas buna 3-4, o krentant jis mazeja iki 2-3. Taip yra todel, kad mazeja saldymo galingumas krentant itekanciai grunto temperaturai. Cia yra normalu.
Aš vakar buvau susirūpinęs, kad atšalus pas mane skirtumas nuo 3 sumažėjo iki 2,5. Pas jus išeina 5,4. Gerokai per didelis. Kokie jūsų COP? Neskaičiavote, kiek pagamina šilumos ir kiek sudegina elektros?
Per ne visai pilną parą (vakar duomenis nuėmiau apie 20 val., o šiandieną 16 val.) siurblys buvo įsijungęs tik du kartus. Ir būtų siurblys dar ilgai nesijungęs, nes grįžtama grindų temperatūra buvo 0,6 laipsnio aukštesnė už numatytą. Tada aš atidariau visus langus ir namą išvėdinau. Temperatūra krito iki +12, todėl siurblys iš karto įsijungė. Kiek per tą trečią ciklą pagamino šilumos nežinau, nes nelaukiau šildymo pabaigos.
Mano dėmesį patraukė tai, kad per tas 20 valandų buvo pagaminta vos 10 kWh šilumos ir sudeginta tik 2,13 kWh šilumos. COP 4,69, t.y. priartėjo prie gamintojo deklaruotos 4,7 reikšmės. O per tą laiką vidutinė paros temperatūra buvo -12 laipsnių.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2015 12 31, 14:21)
Ne gręžinys, o zondas, gręžinio pagal šitą skaičiavimą 99m reikia.
O kuo gręžinys skiriasi nuo zondo? Aš irgi įtariu, kad mano gręžinys galėjo būtų gilesnis. Kokie 100 metrų būtų pats tas.
Papildyta:
QUOTE(centras1 @ 2015 12 29, 08:36)
pas mane šiuo metu tokios temperatūros, dirba 1h31min, visas ciklas apie 2h20min.
Lauko temperatura -9.2°C
Vidutine temperatura -5.3°C
Silum.saltin. iteka 0.7°C
Silum.saltin. isteka -4.7°C
Lauko temperatura -9.2°C
Vidutine temperatura -5.3°C
Silum.saltin. iteka 0.7°C
Silum.saltin. isteka -4.7°C
Štai ką man parašė "Tenko": Esant aukstesnei grunto temperaturai skirtumas buna 3-4, o krentant jis mazeja iki 2-3. Taip yra todel, kad mazeja saldymo galingumas krentant itekanciai grunto temperaturai. Cia yra normalu.
Aš vakar buvau susirūpinęs, kad atšalus pas mane skirtumas nuo 3 sumažėjo iki 2,5. Pas jus išeina 5,4. Gerokai per didelis. Kokie jūsų COP? Neskaičiavote, kiek pagamina šilumos ir kiek sudegina elektros?
QUOTE(cibulis @ 2015 12 29, 08:11)
Įtariu, kad tavo siurblys rodo vidutines paros/savaitės temperatūras. Todėl tavo temperatūros į/iš gręžinį yra aukštesnės. Aš pateikiau pačią žemiausią temperatūrą, kuri ateidavo/išeidavo į gręžinį likus vos 1-2 min. iki išsijungiant siurbliui. Mano siurblio vidurkis būtų tikrai aukštesnis. Vakar į grindis padavinėjo apie +24.
Darbo Zurnale yra vidutines temperaturos (foto kaireje).
O foto desineje yra realaus laiko temperaturos.
Jau sia savaite kompresorius prabirbino 49 valandas. Dirba is peties Paduoda i grindis iki +34.9C kai lauko daugiau nei -10C.
Is grezinio vis dar teigiamas +1.6 ateina pries issijungiant kompresoriui.
[/quote]
Lapkricio ir gruodzio men. duomenys pagaminta silumos 5400 sunaudota elektros viso 1093 kWh( bet cia ir apsvietimas ir kartais betono maisykle dirba)reiks jauciu galingesni cirkuliacini deti