Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 13 tema

QUOTE(cibulis @ 2015 12 24, 01:28)
Ir dar šiaip apie vokišką kokybę. Prieš dvi dienas pirkau iš "Senukų" Bosch firmos lygintuvą. Kažkoks su garais. Pirmą rytą (pirmą naudojimąsi) žmona įjungė, iškalė visus buto saugiklius. Vakare patikrinau: bėgo, tiesiog lašėjo iš lygintuvo vanduo.

Senukų garantinio priėmėja (praktikantė/mokinė), sakė, kad palikčiau lygintuvą. Tada garantinis apie mėnesį spręs ar tikrai jam garantinis ir tik tada gausiu naują aparatą (ar pakeis esamą). Po šiek tiek vėjo (šiaip tai pakėliau triukšmą kaip reikalas), priėmė esamą supistą Bosch lygintuvą. Gerai, kad skyriaus pardavėja buvo super. Sakė, kad jau ne vienas neša tuos supistus Bosch lygintuvus surinktus Gasolio krašte (Ispanijoje, žinau žinau, Gasolis - katalonas), bet pakeitė ir įsiūlė Philips.

Tai ir aš apie tą patį, t.y. apie tą pačią supistą vokišką kokybę. Šūdas iš vokiečių beliko. Geoterminiui - ragai, lygintuvui - ragai, VW - iš viso supista vokiška markė. Kas iš vokiškos kokybės beliko? NIEKO... Tik didelis šūdas.

Ziuriu ,pasnikauji unsure.gif
Atsakyti
Kalėdom gal kas padovanos kultūros šiek tiek... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 12 23, 23:28)
Tai ir aš apie tą patį, t.y. apie tą pačią supistą vokišką kokybę. Šūdas iš vokiečių beliko. Geoterminiui - ragai, lygintuvui - ragai, VW - iš viso supista vokiška markė. Kas iš vokiškos kokybės beliko? NIEKO... Tik didelis šūdas.

Na, dabar naujoji darbo jėga iš babajyno tai jau tikrai pakels vokiečių kokybę biggrin.gif
Tamstai pasisekė jog ši žiema ne -30

Ačiū tau. Jau rimtai buvau susimastęs apie grindinį šildymą "o gal reikės", bet geriau tuos euriukus pridėsiu namo sandarumui ir dar +10cm. izoliacijos.

Vėl pasikartosiu: Vargas tiems, kurie neturi "buržuikės". wink.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 12 24, 00:28)
Ir dar šiaip apie vokišką kokybę. Prieš dvi dienas pirkau iš "Senukų" Bosch firmos lygintuvą. Kažkoks su garais. Pirmą rytą (pirmą naudojimąsi) žmona įjungė, iškalė visus buto saugiklius. Vakare patikrinau: bėgo, tiesiog lašėjo iš lygintuvo vanduo.

Senukų garantinio priėmėja (praktikantė/mokinė), sakė, kad palikčiau lygintuvą. Tada garantinis apie mėnesį spręs ar tikrai jam garantinis ir tik tada gausiu naują aparatą (ar pakeis esamą). Po šiek tiek vėjo (šiaip tai pakėliau triukšmą kaip reikalas), priėmė esamą supistą Bosch lygintuvą. Gerai, kad skyriaus pardavėja buvo super. Sakė, kad jau ne vienas neša tuos supistus Bosch lygintuvus surinktus Gasolio krašte (Ispanijoje, žinau žinau, Gasolis - katalonas), bet pakeitė ir įsiūlė Philips.

O tau proto nuzteko pasiziureti kokia kilmes salis tavo bosch lygintuvui? Eina jis i senukus vokiskos prekes pirkti.. lotuliukas.gif Taspats ir su tavo siurbliu.. Pavadinimas vokiskas o...... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2015 12 24, 01:20)
Ačiū tau. Jau rimtai buvau susimastęs apie grindinį šildymą "o gal reikės", bet geriau tuos euriukus pridėsiu namo sandarumui ir dar +10cm. izoliacijos.

Vėl pasikartosiu: Vargas tiems, kurie neturi "buržuikės". wink.gif

O tai kuo galvoji namą šildyti? Kokie bus apšiltinimo storiai? Tikiesi visai be šildymo sistemos išsiversti?

Mano atveju siurblyje yra elektrinis tenas, todėl namas nesušals. Jei ką, pasitatyčiau kokių 2 kW elektrinį pečiuką su ventiliatoriumi ir problemos nebūtų.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 12 24, 06:27)
O tau proto nuzteko pasiziureti kokia kilmes salis tavo bosch lygintuvui?  Eina jis i senukus vokiskos prekes pirkti..  lotuliukas.gif          Taspats ir su tavo siurbliu.. Pavadinimas vokiskas o......  doh.gif

Jei nežinai, tai nekelk vėjų. Bosh lygintuvas yra pagal kilmę vokietis surinktas Ispanijoje (man atrodo, kad lyg ir geriau nei Kinija, Indonezija ir t.t.). O mano geoterminis yra vokietis surinktas Vokietijoje.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 12 24, 10:26)
O tai kuo galvoji namą šildyti? Kokie bus apšiltinimo storiai? Tikiesi visai be šildymo sistemos išsiversti?

Bendras šiltalas 40neoporo+refleksinės ir pu plėvelės sandarumui užtikrinti. 0,077 W/m²K siena teoriškai bus. Bet langai reikalą turėtų gadinti. 7 kWh per m² teorinis poreikis be langų, tai čia vieno elektrinio radiatoriaus užteks, kuris, jei sudegs, bus išmestas ir pakeistas. O skaičiuojant siurblio tarnavimo trukmę (manau ~5m. jei geras) ir jo kainą. Tas COP 4 gaunasi kiek? Cop -2? smile.gif

Be šildymo neišsiversiu, bet tikiuosi išsiversti su kuo mažiau judančių/gendančių dalių. Mąstau nedidelė vėjo jėgainę(namas ant kalniuko, vienkiemis)+saulė +akumuliacinė Heta krosnelė, žinoma su orkaite:) Žiūrėsiu kai bus laikas, nes panašu kad popierizmai greitai nesibaigs...
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 12 24, 11:26)

Mano atveju siurblyje yra elektrinis tenas, todėl namas nesušals. Jei ką, pasitatyčiau kokių 2 kW elektrinį pečiuką su ventiliatoriumi ir problemos nebūtų.
Papildyta:

Jei nežinai, tai nekelk vėjų. Bosh lygintuvas yra pagal kilmę vokietis surinktas Ispanijoje (man atrodo, kad lyg ir geriau nei Kinija, Indonezija ir t.t.). O mano geoterminis yra vokietis surinktas Vokietijoje.

Tikek kuom nori,kad tik tau lengviau butu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2015 12 24, 10:49)
Žiūrėsiu kai bus laikas, nes panašu kad popierizmai greitai nesibaigs...

Tai dar gausi B klasę ar reikės statyti A? Nes vien su elektra, kai reikės sertifikuoti, tai gali negauti A klasės.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 12 24, 11:30)
Tai dar gausi B klasę ar reikės statyti A? Nes vien su elektra, kai reikės sertifikuoti, tai gali negauti A klasės.

Dzin man tos klasės, sau statysiu smile.gif O jei elektra ir ~5kw saulės ant stogo + propeleris gaminantis elektrą už 100m. ? Irgi negausiu?smile.gif

Ar čia iš tos serijos: oi, pas tave kaminas, todėl tavo namas šaltas biggrin.gif
Atsakyti
"Tenko" dirba tikrai super. Šiandieną skambina atstovas ir sako, kad nori atvažiuoti siurblio pažiūrėti. Sekmadienį po švenčiu atvažiuoja. Pagarba jiems. Atvažiavo pažiūrėti dėl gedimo, įjungė-išjungė elektrą (turiu du atskirus elektros skydelius) ir siurblys vėl pradėjo veikti be problemų. Neišėjo žmogui tiksliau pasižiūrėti gedimo, nes kai siurblys veikia negalima nustatyti. Turi siurblys mesti klaidą. Kai paskutinį kartą taip padarė, tai siurblys tris ciklus veikė gerai ir tik po to pradėjo mesti klaidą.

Įtaria, kad sugedęs žemo slėgio jutiklis (daviklis). Tik neaišku ar pats jutiklis, ar tik jo kontaktai. Rytoj arba antradienį atvažiuos iš Vokietijos nauja detalė. Rytoj arba poryt turi pakeisti. Sukasi labai operatyviai.

O namas net nesuprato, kad šildymas buvo dingęs. Į grindis paduodamą temperatūrą pažeminau 5 laipsniais. Tai padariau dar trečiadienį iš ryto. Tuo metu name buvo 19,9 laipsniai. Šį vakarą radau 17,9 laipsnio. Per keturias su puse paras atvėso tik 2 laipsniais. Šildymas nebuvo nei karto įsijungęs, nes prieš išvažiuojant rodė, kad elektrinis tenas prisukęs 20,1 kWh elektros. Tiek pat radau ir šį vakarą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 27 gruodžio 2015 - 19:08
Mano šilumos siurblys tikrai mistinis. Po vakarykščio meistro apsilankymo (nieko jis siurbliui nedarė tik duomenis nusiėmė ir įjungė/išjungė) siurblys jau parą laiko veikia be jokių sutrikimų. Sakė, kad šiandieną atvažiavo detalė, bet kol kas nekeisime. Žiūrėsim gal ir taip veiks, nors man atrodo, kad vis tiek ją reikia pakeisti, nes ji yra brokuota.

Po to kai siurblys neveikė 4 paras, vakar tik įsijungęs pasidarbavo kaip reikiant. Iki šio ryto pagamino 86,8 kWh šilumos ir sudegino 18,05 kWh elektros. COP nėra labai įspūdingas: 4,81. Histerizė buvo tik 0,5. Šį rytą histerizę pakeičiau į 1. Su tokia histerize siurblys pagamino 27,5 kWh šilumos ir sugedino 5,58 kWh elektros (per vieną šildymo ciklą). COP šiek tiek geresnis: 4,93. Įdomu tik tai, kad paskutinis šildymo ciklas, kai buvo nustatyta histerizė 1, truko apie 5 val. ir 15 min., o šildymo ciklo pabaigoje vaikščiojo tikrai žemos temperatūros. Su histerize 0,5 šildymo ciklas trunka šiek tiek virš 2 val. Šildymo ciklo pabaigoje vaikšto tokios temperatūros propilengliukolis.

Kaip pas kitus? Kiek šiuo metu trunka šildymo ciklas? Kokios temperatūros iš/į gręžinį vaikšto?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 12 28, 22:04)
Mano šilumos siurblys tikrai mistinis. Po vakarykščio meistro apsilankymo (nieko jis siurbliui nedarė tik duomenis nusiėmė ir įjungė/išjungė) siurblys jau parą laiko veikia be jokių sutrikimų. Sakė, kad šiandieną atvažiavo detalė, bet kol kas nekeisime. Žiūrėsim gal ir taip veiks, nors man atrodo, kad vis tiek ją reikia pakeisti, nes ji yra brokuota.

Po to kai siurblys neveikė 4 paras, vakar tik įsijungęs pasidarbavo kaip reikiant. Iki šio ryto pagamino 86,8 kWh šilumos ir sudegino 18,05 kWh elektros. COP nėra labai įspūdingas: 4,81. Histerizė buvo tik 0,5. Šį rytą histerizę pakeičiau į 1. Su tokia histerize siurblys pagamino 27,5 kWh šilumos ir sugedino 5,58 kWh elektros (per vieną šildymo ciklą). COP šiek tiek geresnis: 4,93. Įdomu tik tai, kad paskutinis šildymo ciklas, kai buvo nustatyta histerizė 1, truko apie 5 val. ir 15 min., o šildymo ciklo pabaigoje vaikščiojo tikrai žemos temperatūros. Su histerize 0,5 šildymo ciklas trunka šiek tiek virš 2 val. Šildymo ciklo pabaigoje vaikšto tokios temperatūros propilengliukolis.

Kaip pas kitus? Kiek šiuo metu trunka šildymo ciklas? Kokios temperatūros iš/į gręžinį vaikšto?

sia para jau 9 val pradirbo su karsto vandens ruosimu. Dar vis teigiamas grizta +2. Paduoda i grindis jau iki +34C. Greitai priartesiu prie gamyklinio COP.
Dabar jau grindys tikrai maloniai siltos.

http://1drv.ms/1IzsxX0
Atsakyti