Visgi mano geoterminis "Alpha Innotec" aparačiukas išėjo Kalėdinių atostogų. Štai kokį užrašą radau
šį rytą. Klaida ta pati - kodas 766. Atstovai kalbėjo su vokiečiais. Tie sako, kad greičiausiai sugedo ne TRV, o kažkoks aukšto slėgio daviklis. Bet norint jį pakeisti lyg ir reikės kažką virinti. O gal aš klaidingai supratau. Tačiau nuėmiau siurblio darbo parametrus į USB ir persiunčiau atstovams. Jie siųs gamintojams. Problemėlė ta, kad Vakarų Europa (ypač vokiečiai) dabar realiai atostogaus iki Naujų metų, todėl greičiausiai mano problemos bus sprendžiamos tik kitais metais.
Paguoda bent ta, kad naujiems "Alpha Innortec" siurbliams duoda 5 metų garantiją absoliučiai viskam, jei siurblį per pirmus metus nuo paleidimo pajungi prie interneto. Teks pasistengti įsivesti "Teo" optiką ir jungti siurblį prie interneto, nes 5 metų garantija vietoje 2 metų - tiktai geras dalykas.
O kol kas siurblio darbą nustačiau taip, kad į grindis paduodamas pagal šios dienos temperatūra yra +15 (apskaičiuotas dydis), kuomet grindyse termofikato temperatūra realiai šį vakarą buvo +19,5. Įtariu iki Kalėdų pabaigos tokios šilumos pakaks ir siurblys miegos. Name šį rytą buvo
+19,9 laipsnio. Įdomu, ką rasiu po švenčiu. Jei ką jungsis elektrinis tenas ir namą šildys grynai elektra.
Įdomu tai, kad per paskutinį šildymą sugeneravo 12,2 kWh šilumos, o sudegino 9,53 kWh elektros. Išeina, kad COP - 1,28, t.y. nėra grynai šildymas elektra. Arba gal čia dėl to, kad visą parą nemačiau siurblio darbo ir po šiokio tokio remonto buvo visai neblogas siurblio darbas, todėl dar COP nepriartėjo grynai prie elektros.
O kaip sako nėra to blogo, kas neišeitų į gerą: bent jau gręžinys pailsės ir atsigaus. O kadangi meistriukai pasiplovė, tai ir šildymas nėra labai aktualus. Svarbu, kad tik namas neperšaltu. Bet tikiuosi, kad tenas padarys savo darbą. Žiūrėsime kokią temepratūrą rasiu po švenčiu. Išvažiuoju visam ilgam savaitgaliui iš Vilniaus po Lietuvą pasivažinėti.
Papildyta:
QUOTE(Pupcis @ 2015 12 23, 00:14)
Cibuli, tavo ŠS elektroninis trv ar vis tik mechaninis? ŠS siurblio parametruose rodo siurbiamų freono garų temperatūrą, slėgį, perkaitinimą?
Elektroninis. Rodo labai daug parametrų. Greičiausiai rodo būtent tai, ką rašai ir gal net daugiau. Ten labai daug visokių skaičių ir dujų parametrų. Man visai neįdomu, todėl ir nesiaiškinau.