QUOTE(gediminas_ @ 2015 11 23, 19:03)
Kas pripratęs su megztiniais žiemą sėdėt namie ir arbatą gert po pledu - 18-19 laipsnų gal ir gerai...
Jeigu namas pasyvus tai temperatura 18 laipsniu yra visiskai normalu
QUOTE(*** @ 2015 11 23, 18:12)
Oho, 19-20 laipsniu, mano zmona susikrautu cemodanus ir iseitu su vaikais prie tokiu temperaturu
Maniske irgi taip man sake ir as jai nemaniau priestarauti. Bet paprasiau gerai pagalvoti kodel drauges paaugle dukra istisai serga iki vos ne neigalumo, o namuose 23 laipsniai. Vaikams 20 laipsniu jau per auksta temperatura. Sakau, ziurek musiskis pirmokelis prie 18 su maikute prie kompo sededavo.
Beje, mano motinai jau virs 80, o ji vis dar i mitingus laksto. Tai neseniai sako prigule ir taip nieko daryti nesinori... Tai pagalvojo kad ims ir numirs tai atsikele ir isejo pasivaikscioti. Va tik nepasiseke, kad jokio mitingo tuo metu nebuvo.
Papildyta:
Žinutė nukreipta iš well'as
Laba,
Koks pas Jus SS valdiklis ir kontroleris?
man irgi nesiseka sukontruoliuoti SS darbo ciklo.
kol neturejau atroede viskas bus paprasta:)
dabar esu uzdejes kreive = 0.3 (minimumas 0.1)
namie +20C (laikosi patoviai kelias paras)
siurblys per para dirba 5-6 val (lauke apie 0C), neisitikines ar DHW cia yra itrauktas
sildymo galia 7.5 kW (bet manau kad duoda daugiau , nes is kudros ateina 8-9C, grizta > +6C)
max paduodamas i grindis +29C
susidare ispudis kad histerize, ir paduodamos i grindis T priklauso nuo lauko T ir nustaytos kreives t.y. kai kreive uzduota ta pati tai priklausomai nuo lauko T histerize kinta ir paduodama T i grindis kinta taip pat
pas mane SIEMENS Albatros2 UI400 + RVI21 kontroleris
Laba,
Koks pas Jus SS valdiklis ir kontroleris?
man irgi nesiseka sukontruoliuoti SS darbo ciklo.
kol neturejau atroede viskas bus paprasta:)
dabar esu uzdejes kreive = 0.3 (minimumas 0.1)
namie +20C (laikosi patoviai kelias paras)
siurblys per para dirba 5-6 val (lauke apie 0C), neisitikines ar DHW cia yra itrauktas
sildymo galia 7.5 kW (bet manau kad duoda daugiau , nes is kudros ateina 8-9C, grizta > +6C)
max paduodamas i grindis +29C
susidare ispudis kad histerize, ir paduodamos i grindis T priklauso nuo lauko T ir nustaytos kreives t.y. kai kreive uzduota ta pati tai priklausomai nuo lauko T histerize kinta ir paduodama T i grindis kinta taip pat
pas mane SIEMENS Albatros2 UI400 + RVI21 kontroleris
Vakar grizau ir nustaciau SS i automatini rezima.
20 laipsniu
0.8 kreive
Ryte atsikeliu ir girdziu, kad SS veikia, o namuose "pirtis" (virs 20 laipsniu), o is grezinio grizta nulis. Staigiai persukau temperaturine kreive i 0,4 padeti ir SS ta pacia akimirka issijunge.
Keista tai, kad praeita ziema prie nedidelio minuso su 0,4 temperatura krisdavo zemioau 19... Itariu, kad SS dar neturi sukaupes statistikos ir varo maksimuma.
Su histerizemis nezaidziau nes kol kas temperaturine kreive nesureguliuota.
Dar yra parametras, kuris uzduodams pries kiek laiko SS turi sildyti, kad laiku pasiektu reikiama temperatura (jeigu yra diena/naktis rezimas?)
Pas mane WOLF 10kW