Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 13 tema

QUOTE(gediminas_ @ 2015 11 23, 19:03)
Kas pripratęs su megztiniais žiemą sėdėt namie ir arbatą gert po pledu - 18-19 laipsnų gal ir gerai...

Jeigu namas pasyvus tai temperatura 18 laipsniu yra visiskai normalu
QUOTE(*** @ 2015 11 23, 18:12)
Oho, 19-20 laipsniu, mano zmona susikrautu cemodanus ir iseitu su vaikais prie tokiu temperaturu smile.gif

Maniske irgi taip man sake ir as jai nemaniau priestarauti. Bet paprasiau gerai pagalvoti kodel drauges paaugle dukra istisai serga iki vos ne neigalumo, o namuose 23 laipsniai. Vaikams 20 laipsniu jau per auksta temperatura. Sakau, ziurek musiskis pirmokelis prie 18 su maikute prie kompo sededavo.

Beje, mano motinai jau virs 80, o ji vis dar i mitingus laksto. Tai neseniai sako prigule ir taip nieko daryti nesinori... Tai pagalvojo kad ims ir numirs tai atsikele ir isejo pasivaikscioti. Va tik nepasiseke, kad jokio mitingo tuo metu nebuvo.

Papildyta:
Žinutė nukreipta iš well'as

Laba,
Koks pas Jus SS valdiklis ir kontroleris?

man irgi nesiseka sukontruoliuoti SS darbo ciklo.
kol neturejau atroede viskas bus paprasta:)

dabar esu uzdejes kreive = 0.3    (minimumas 0.1)
namie +20C (laikosi patoviai kelias paras)
siurblys per para dirba 5-6 val  (lauke apie 0C), neisitikines ar DHW cia yra itrauktas
sildymo galia  7.5 kW  (bet manau kad duoda daugiau , nes is kudros ateina 8-9C, grizta > +6C)
max paduodamas i grindis +29C

susidare ispudis kad histerize, ir paduodamos i grindis T priklauso nuo lauko T ir nustaytos kreives t.y. kai kreive uzduota ta pati  tai priklausomai nuo lauko T histerize kinta ir paduodama T i grindis kinta taip pat

pas mane SIEMENS Albatros2 UI400 + RVI21 kontroleris

Vakar grizau ir nustaciau SS i automatini rezima.
20 laipsniu
0.8 kreive

Ryte atsikeliu ir girdziu, kad SS veikia, o namuose "pirtis" (virs 20 laipsniu), o is grezinio grizta nulis. Staigiai persukau temperaturine kreive i 0,4 padeti ir SS ta pacia akimirka issijunge.
Keista tai, kad praeita ziema prie nedidelio minuso su 0,4 temperatura krisdavo zemioau 19... Itariu, kad SS dar neturi sukaupes statistikos ir varo maksimuma.

Su histerizemis nezaidziau nes kol kas temperaturine kreive nesureguliuota.
Dar yra parametras, kuris uzduodams pries kiek laiko SS turi sildyti, kad laiku pasiektu reikiama temperatura (jeigu yra diena/naktis rezimas?)

Pas mane WOLF 10kW
Atsakyti
drinks_cheers.gif

miegamajam dabar tiek (nors ne pasyviam) - vakare norisi eit ir viska isjungt

QUOTE(FIEDZIA @ 2015 11 24, 12:32)
Jeigu namas pasyvus tai temperatura 18 laipsniu yra visiskai normalu

Atsakyti
Cia daug diskutuota nuo 96 zinutes

http://banga.tv3.lt/....4-=(1897236667

Atsakyti
viskas ok su tom temperaturom, gi yra patvirtintos higienos
normos , kurios gi ne is pirsto lauztos smile.gif

mes kai gyvenom anksciau bute 1a, tai temperatura ziema budavo apie 16-18, dabar tikrai norisi tos silumos, tai name palaikome 22-24, man pirtis (nes tam bute as pragyvenau ~25 metus), zmonai "normaliai", bet kaip yra rusiska patarle "karstis kaulu nelauzo", tad geriau silciau nei saldytuve gyvent smile.gif
Atsakyti
Gyvenau bute kuriame +19 +20 maks budavo. Pelesiais apejes visas butas, nezinau kiek pufo suvariau, vedink nevedines.. Prie lauko sienos buvo pristumta vaiko lova tai net matrasas supelijo..

Pilve vaikai buna kuno temperaturoje, gimdimo namuose inkubatoriuje po kvarcinem isvis taskentas smile.gif o gerb fedzia ustate kad +19 yra pats tas!

QUOTE(FIEDZIA @ 2015 11 24, 13:32)
Maniske irgi taip man sake ir as jai nemaniau priestarauti. Bet paprasiau gerai pagalvoti kodel drauges paaugle dukra istisai serga iki vos ne neigalumo, o namuose 23 laipsniai. Vaikams 20 laipsniu jau per auksta temperatura. Sakau, ziurek musiskis pirmokelis prie 18 su maikute prie kompo sededavo.

Papildyta:
Beje sprendziant is pacio postu, esant kieme pliusinei temperaturai neturi techniniu galimybiu uzkelt +23 tai kam tada isvis svaidytis pasiulymais jai neturi net salygu tam.

QUOTE(FIEDZIA @ 2015 11 24, 13:32)
Ryte atsikeliu ir girdziu, kad SS veikia, o namuose "pirtis" (virs 20 laipsniu), o is grezinio grizta nulis. Staigiai persukau temperaturine kreive i 0,4 padeti ir SS ta pacia akimirka issijunge.
Keista tai, kad praeita ziema prie nedidelio minuso su 0,4 temperatura krisdavo zemioau 19... Itariu, kad SS dar neturi sukaupes statistikos ir varo maksimuma.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 11 24, 14:26)
Gyvenau bute kuriame +19 +20 maks budavo. Pelesiais apejes visas butas, nezinau kiek pufo suvariau, vedink nevedines.. Prie lauko sienos buvo pristumta vaiko lova tai net matrasas supelijo..

Pelesiui atsirasti turi buti ne aukstesne kaip 16 laipsniu temperatura ir dregme. Aiskiai parasete "prie lauko sienos supelijo". Taip, nes lauko sienos pavirsiaus temperatura yra zemesne, negu kambario oro. Jeigu lauko siena uzstatyta spinta tai ir spinta su drabuziais supelytu. Todel grindinio vamzdeliai palei isores siena turi buti sutankinti ir paliktas tarpelis, kad oras cirkuliuotu.

Pilve vaikai buna kuno temperaturoje, gimdimo namuose inkubatoriuje po kvarcinem isvis taskentas smile.gif o gerb fedzia ustate kad +19 yra pats tas!

O pries 100 metu kaimo name ant moliniu grindu buvo ledas

Papildyta:
Beje sprendziant is pacio postu, esant kieme pliusinei temperaturai neturi techniniu galimybiu uzkelt +23 tai kam tada isvis svaidytis pasiulymais jai neturi net salygu tam.

Pas mane uzdeta, kad nama pradetu sildyti nuo 3:00, tai va ir vare kompresorius 3 valandas be sustojimo, kad is grezinio griztamas patapo 0 laipsniu. Dabar reikes keleta dienu normalaus darbo kol grezinio temperatura gris prie 5 laipsniu.

Beje, grindu inercija tokia, kad tik po valandos sildymo patalpos temperatura pakyla 0,1 laipsniu. Ir toliau, isjungus sildyma, kyla keleta valandu beveik 1 laipsniu. Si ryta jau buvo kaitinta 3 valandas ir prikaitinta virs 20,4 tai po keletos valandu butu virs 22 laipsniu su atjungtu sildymu. Dabar sildymas turi isijungti po pietu. Sistema jau buvau nustates, kad temperatura palaikytu 19-20 ribose su ne didesne kaip 0,4 laipsniu paklaida paros begyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FIEDZIA: 24 lapkričio 2015 - 15:15
Laiko namuose 18-19 laipsniu, prausiasi per savaite viena karta, o paskui sako sildymas per menesi 100 lt kainavo.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 11 24, 19:03)
Laiko namuose 18-19 laipsniu, prausiasi per savaite viena karta, o paskui sako sildymas per menesi 100 lt kainavo.

sildymas su geo ir taip pigiai kainuoja, neverta taupyt.
prauskites dazniausiau, T laikykit aukstesne namuose smile.gif
Atsakyti
Vakar per pietus nustačiau histerizę 0,5. Taip pat nuėmiau nustatymą temperatūra "+2". Kadangi prieš tai buvo histerizė 1 ir "+2" laipsnių nustatymas, tai nuėmus nustatymus šildymas nesijungė beveik parą laiko. Šį rytą buvo prasisukęs pirmas šildymo ciklas su histerize 0,5. Prisuko 4,2 kWh šilumos sudegino 1,03 kWh elektros. COP tik 4,08. Stipriai nuliūdino tokie duomenys.

Šį vakarą, kai atvažiavau prie namo, kaip tik radau dirbantį siurblį. Rodė, kad dirba apie 40 minučių. Jau norėjau išvažiuoti, bet užmečiau akį į grįžtamą temperatūrą. Ji tuo metu buvo tokia (t.y. jau siekė 0,5 laipsnio viršaus, - čia kai kieno prašymu rašau skaičius). Supratau, kad siurblys turi tuojau išsijungti, nors buvau įpratęs, kad jis dirba po 3-6 val. Vos spėjau užmesti akį į paduodamą ir grįžtamą temperatūrą iš gręžinio. Rodė, kad iš gręžinio ateina +3,2, o į gręžinį grįžta +0,2. Siurblys veikė lygtai tai 46, o gal greičiau 48 minutes (lyg ir be kokių 20 sekundžių 48 minutes, sukinėdamas tą ratuką nespėjau tiksliai užfiksuoti). Per tas 48 minutes pagamino 4,6 kWh šilumos ir sudegino 0,94 kWh elektros. COP išeina 4,89. Žodžiu, su histerize 0,5 ir nuimtu "+2" laipsnio nustatymu siurblys dirbo 48 minutes, iš gręžinio ir į gręžinį ėjo teigiamos temperatūros, o šilumos reikėjo vos 4,6 kWh.

Kuomet vakar histerizę 1 pakeičiau į 0,5 ir nuėmiau +2 temperatūros pakėlimą, name buvo 22,9 laipsniai šilumos ir 44 proc. drėgmė (buvau tik išvėdinęs). Net ir sumažinus temperatūrą tais "+2" laipsniais name temperatūra krito tik 1 laipsniu ir laikosi +21,9 (drėgmė 50 proc. jau daugiau nei parą nevėdinau namo). Čia matyti, kada siurblys dirbo (su histerize 0,5 yra tie du įsijungimai 24 d. - šiandieną). Galbūt bus dar vienas įsijungimas, o gal ir nebus. Gal net ir su histerize 0,5 pakaks 2-3 įsijungimų į parą. Tik aišku nėra energijos nuostolių dėl vėdinimo, nors temperatūra name laikosi labai aukšta (+22). Dar įdomiau tai, kad lauke vis šąla. Žiūrėsime kaip bus toliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 24 lapkričio 2015 - 19:41
Rekomenduokite radiatorius geoterminiam šildymui. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 11 24, 10:43)
Po 35min darbo kompresorius issijungia. Is grezinio grizta +4.5C, i grezini +1.2C.

Kiek šilumos per tas 35 minutes pagamino? Kiek kWh elektros suvalgė? Aš sekmadienį turėjau darbo prie namo, tai užsirašinėjau duomenis ranka (tik buvo histerizė 1 ir "+2" temperatūros nustatymas).

Skaičiai buvo tokie:
11 minučių: iš gręžinio +5,5, į gręžinį +2,5;
19 minučių: iš gręžinio +4,6, į gręžinį +1,6;
25 minutės: iš gręžinio +3,7, į gręžinį +0,7;
33 minutės: iš gręžinio +3,3, į gręžinį +0,2;
41 minutė: iš gręžinio +3, į gręžinį jau -0,1;
1:10 val.: iš gręžinio +2,1, į gręžinį -0,8;
1:22 val.: iš gręžinio +1,9, į gręžinį -1,0;
1:26 val.: iš gręžinio +1,8, į gręžinį -1,0;
1:58.: iš gręžinio +1,4, į gręžinį -1,3.

Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 11 24, 13:39)
drinks_cheers.gif

miegamajam dabar tiek (nors ne pasyviam) - vakare norisi eit ir viska isjungt

Su +18 miegamajame per karštą? Kažkas čia ne taip? Man atrodo, kad miegamaje turėtų būti apie +20. Daugiau - per karštą, mažiau - vėsu. Gal dar +19 tiktų, jei vėdinimo nėra ar jis blogas ir per naktį prikvėpuoji, t.y. užkeli temperatūrą.
Atsakyti
sveiki, protingi vyrai smile.gif jaučiu, kad didelė pašnekovė jums nebūsiu, tad iš kart prie reikalo:
namukas su plokštuminiu padu, sienų vatos sumuštinis 40cm + oro tarpas 5 cm ir klinkeio plyta. Sandarumą pasiekėm 0,6. Na lyg ir viskas neblogai, tik va vandens vamzdeliai gana gilokai, apie 10cm gylyje, betonas 'pagerintas" tankesnis, kad gabaliuką iškapot grąžtai lūžta.
Reik geotermos. Nu nori vyras ir viskas. O vyro norai juk šventi, ane lotuliukas.gif

Pradžioje planavome Nibe exhaust F370, bet lietuvoj nerandam nei vieno žmogaus tokį įsirengusio, o nibe atstovai net normaliai veikimo principo negali paaiškint doh.gif

Būtume labai dėkingi jei atsirastų protingas žmogelis, kuris turi patirties montuojant šiuos siurblius, nugi labai labai reikia.
Iki pavasario išgyvensim, nes nusipirkom paprastą elektrinį katilą, bet jaučiu po pimų sąskaitų už elekrą bus ne kas sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaSandra: 24 lapkričio 2015 - 20:24