Nebūna per daug grindinio šildymo vamzdžių. Nebūna per storų. Nebūna per daug vandens sistemoje. Ypač jei naudojamas ŠS. Būna nebent per brangu.
Analogiškai kaip nebūna per daug polistirolo ar nebūna per daug termomasės, gali būti tik per brangu ar per mažai vietos.
Cibuli, likai ko gero vienintelis, kuriam niekaip nedaeina - sistema veikia geriau nei pas daugumą kitų, bet kažkodėl sieki kad ir pas tave veiktų taip, kaip kiauruose namuose. Nepakenks pažaisti su histerizėm, kreivėm, paieškoti optimalaus varianto, bet ne dabar, o kai šildymo sezonas prasidės. (sako, gali tekti kitos žiemos palaukti )
Kas galėjo būti padaryta geriau nei yra - tai tik gilesnis ir tvarkingiau išgręžtas gręžinys. Tiek gilesnis, kad kilpos apačia būtų garantuotai bent 5 metrais giliau nei vandeningo sluoksnio apačia. COP būtų kiek didesnis. Bet tikrai užteks ir dabartinio. Tikriausiai dar ir rekuperatoriaus pašildymą galima pasikabinti ant to paties, ir pakaks galingumo. Kol kas visos neigiamos išvados padarytos ne iš praktikos, o tik iš pirmo įspūdžio.
Aš dar ir už mažiau galingą siurblį būčiau, bet sutinku, kad galingesnis siurblys turi ir privalumų - pvz greitesnis DHW ruošimas, dėl ko pakanka mažesnio boilerio.
QUOTE(cibulis @ 2015 11 20, 13:00)
Gal Bangas ir rekomendavo, nepamenu (aišku klausimas kas būtų išėję su pavingiavimu tik perimetru, greičiausiai būtų atvirkštinis efektas nei su perviršiu - 150 l). Kuo daugiau vandens grindyse gal tinka dujiniam ar kieto kuro katilui, o ne geoterminiam su negiliu gręžiniu ir silpnu siurbliu.
Bet kuriuo atveju aš nieko nenorėjau kaltinti, nors kai kam gal taip ir atrodo. Aš tik norėjau pasidalinti savo patirtimi ir mano manymu pridarytomis klaidomis. Jei kiti pasimokys iš mano klaidų ir jų išvengs, aš tik pasidžiaugsiu. Reikia visiems kuo daugiau eksploatacijos patirtimi dalintis (ne tik apie geoterminį), o ne tik teorija.
Galbūt kiti, kurie statys A ir aukštesnės klasės namus atkreips dėmesį, kad reikia labiau subalansuoti grindų šildymo sistemą, gręžinį ir teisingai parinkti geoterminį siurblį. Ir tai turėtų mokėti padaryti ne statytojas, o projektuotojai. O jiems mano galva dar tikrai trūksta kompetencijos. Ypač su šiltais namais. <{POST_SNAPBACK}>
Bet kuriuo atveju aš nieko nenorėjau kaltinti, nors kai kam gal taip ir atrodo. Aš tik norėjau pasidalinti savo patirtimi ir mano manymu pridarytomis klaidomis. Jei kiti pasimokys iš mano klaidų ir jų išvengs, aš tik pasidžiaugsiu. Reikia visiems kuo daugiau eksploatacijos patirtimi dalintis (ne tik apie geoterminį), o ne tik teorija.
Galbūt kiti, kurie statys A ir aukštesnės klasės namus atkreips dėmesį, kad reikia labiau subalansuoti grindų šildymo sistemą, gręžinį ir teisingai parinkti geoterminį siurblį. Ir tai turėtų mokėti padaryti ne statytojas, o projektuotojai. O jiems mano galva dar tikrai trūksta kompetencijos. Ypač su šiltais namais. <{POST_SNAPBACK}>