QUOTE(Verteris @ 2015 11 20, 11:44)
Normaliai pas jus to vandens. Pas kitus ŠS dvigubai galingesni ant tokio pačio ploto, tai dvigubai greičiau ir užkaitina.
Bet kitų namai gal ne tokie šilti. Aš manau, kad visur turi būti balansas. Mano atveju yra šiek tiek išbalansuota sistema: gręžinys ir siurblys lyg ir atitinka vienas kitą pagal galią (nors gal gręžinys galėtų būti 10 m gilesnis), bet grindinė sistema per daug talpi. Silpnas siurblys ilgai krauna 150 l vandens, todėl dirba ilgai ir iškrauna gręžinį.
Šią teoriją pagrindžia faktas, kad kai namas įšyla, jam šildymo nereikia 24-48 val. O tai reiškia, kad sistema nesubalansuota. Prie esamo vandens grindyse reikėjo gilesnio gręžinio + galingesnio siurblio (pasyviam namui neapsimoka finansiškai), todėl reikėjo mažinti grindų termofikato tūrį. Įtariu pirmi Wavino suprojektuoti 95-100 l būtų pats tas. Gal net galėjo būti kokie 80 l. Tada būtų subalansuota sistema.
Papildyta:QUOTE(darius333 @ 2015 11 20, 11:42)
Pats sau priestarauji - kuo variklis galingesnis, tuo greiciau pasieki nustatyta greiti
tas past ir su sildymo sistema, jei jinai turi atatinkamo pajegumo SS
Kas iš to galingo variklio, jei greičių dėžė nelaiko. Tai mano atveju lygiai tas pats. Grindyse daug vandens (galingas 3,0 l motoras), bet siurblys ir gręžinys silpni (1,6-2,0 l motoriukai). Štai ir visa problema. Tai vadinama disbalansu, kurį įpiršo SM.