QUOTE(_Saule_ @ 2017 02 21, 15:23)
Sveiki, gal kas nors su kokiu nors prietaisu darote iš riešutų sviestą?
Mano patarimas butu (prisiskaicius zaliavalgiu puslapiuose
) kad naudot NE MAŽIAU 1000w galingumo prietaisą riešutų sviesto gaminimui,kitaip vargsit ir jus ir aparatas.Idealiu atveju butu smagu ir daugiau tų watų..
Na, bet ar vatai viską apsprendžia? Nes iki tam tikro lygio susmulkinus riešutai pradeda darytis lipnūs ir aplimpa indo sieneles, jeigu malama inde, tad kol kas įsitikinau, kad užbaigti malti iki skystumo įmanoma tik su rankiniu blenderiu, pvz. tokiu:
O rankinį tai max 800w teko matyti ir kad būtų apsauga nuo perkaitimo nemačiau kol kas (matyt neapsimoka tas reikalas
). O tie galingesni (zyle, vitamix, blendtec, nežinau daugiau gamintojų), bent kiek mačiau, visi koktelinės tipo - vos 500w toks susitvarko puikiai, bet tik kol aplimpa indo sienelės - tuomet visa masė ant šonų ir tuščiai sukasi:
Bandyta dar tokiuse induose (tiek didesniame tiek mažesniame, Philips'o kažkodėl abudu prasisuko po kurio laiko, nors ir nebuvo virš normos pridėta, apskritai ten juokingas kiekis telpa į tuos indukus):
Tokio tipo kombaine, berods 1000w - tas pats rezultatas, kaip ir kokteilinėje:
P.S. gal užvesite ant kelio, kuriuose puslapiuose tie žaliavalgiai renkasi ir panašiais klausimais kalba?