Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės kombainai - 5

QUOTE(Aiste @ 2016 11 15, 15:11)
Labai prasau , parasykit kas nors ,kaip susigaudyti su tuo teslos maisytuvo galingumu . Aciu ,tikiuosi sulauksiu patarimo.

Žiūrint kokią tešlą gaminsit, jei mielinę ar koldūnams, sakyčiau kad reiktų galingesnio, nebent tie stebuklingi kitchenaid gal susitvarko rolleyes.gif
Aš turiu 900 galingumo Bosch, koldūnų tešlą ,,vargsta" minkydamas biggrin.gif
Bosch ledų gamybos priedą naudojau vasarą, ledai puikūs gavosi, tik dabar stovi be darbo. Bet atšilus orams vėl lepinsiu šeimyną.
Atsakyti
QUOTE(Jolancike @ 2016 11 15, 20:14)
Žiūrint kokią tešlą gaminsit, jei mielinę ar koldūnams, sakyčiau kad reiktų galingesnio, nebent tie stebuklingi kitchenaid gal susitvarko  rolleyes.gif
Aš turiu 900 galingumo Bosch, koldūnų tešlą ,,vargsta" minkydamas  biggrin.gif
Bosch ledų gamybos priedą naudojau vasarą, ledai puikūs gavosi, tik dabar stovi be darbo. Bet atšilus orams vėl lepinsiu šeimyną.

Labai aciu uz patarima . tai va sitoks tikriausiai tiktu https://www.amazon.c...01HS8OKSY?psc=1
Atsakyti

žiūriu niekas paprastų kombainų neperka, reikia geriausių ir daugiausiai funkcijų atliekančių. Galiu ir iš saves pasijuokti, kad ir aš taip dariau, bet realiai dabar džiaugiuosi Bosch MCM5529 ir pusseserei dovanų perkam Bosch MCM 64060 nes jis dar mažiau vietos ant darbastalio užima, o f-jos geros. Kubelių pjaustyklę turiu ir laaaabai man jos reikėjo, dabar jau kokie metai stovi gražuolė nenaudojama, nes kubeliais mišrainei galima pjaustyti agurkus, morkas ir pan (kas kiečiau), o štai kiaušinius ir bulves virtas labai sutrina ir negražiai atrodo. Kadangi baltą mišrainę reikia du kartus į metus daryti tai nemanau, kad dėl to verta ieškoti su kubelių pjaustykle, nors pirmais metais naudojau gal 7 kartus per metus :D O jei šeimoje ne 6 ir daugiau asmenų nemanau, kad verta galvoti apie daržovių pjaustymą kubeliais sriubai nes ją ilgiau valysite. Aišku jei pinigų ir vietos turite tai nemaišo. Nusipirkau prie savo 5529 dar ir plakimo šluotelę, tešlos minkymo kablį ir diskus (fri, azijietišką, normalaus dydžio burokinę (nes esanti komplektacijoje super didelė), bulvių tarkavimo (cepelinams)). Dėl šluotelės esu labai patenkinta, kaip ir dėl bulvių tarkavimo disko. Fri bulvyčių peilis pjausto per siauras bulvytes, nors čia gal kaip kam patinka ne tokias kaip mcdonald'e). Gailiuosi, kad pirkau azijietiškų ir normalią burokinę tarką, nes jos nesmarkiai skiriasi, reikėjo tik azijietišką nusipirkti. O jei nėra didelio reikalo tai galima išsiversti ir su esamu komplektacijoje burokiniu disku, nes tas smulkusis daug kam tinka. Šiaip tokio principo Bosch tarkavimo diskai yra tobuli, nes nepalieka galiukų, apie bulvių tarką net nekalbu, nepalyginsi su lietuviška didele burokine tarka, kuri dar ir daug gabalėlių tarkiuose palikdavo. Manau, kad smulkinimo peilis yra kur kas geriau nei atskira mėsmalė ir dar daržovių smulkinimui atskiras priedas (kaip kad buvo BOSCH MUM5 modelyje). Bėje pjaustyklė taip pat geriau dirba MCM modeliuose dėl gabaliukų nepalikimo. Lyginant su MUM serijos modeliais tai jei reikia dvigubus kiekius kepti tada geriau toks tešlos minkymui nes i MCM telpa tik viengubas kiekis. Bet nemanau, kad būtent kepėjos tokius perkasi :)

Šiaip šį kombainą aprašiau dėl to, kad labai panašus principas, tik komplektacija geresnė yra būtent naujuose MCM modeliuose, užima kur kas mažiau vietos tai ir dulkėms mažiau vietos kauptis. Aš džiaugiuosi savo kombainu, bet pirkčiau naujaji Bosch MCM 64060

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egllute: 17 lapkričio 2016 - 12:48
QUOTE(egllute @ 2016 11 17, 12:45)
<p>žiūriu niekas paprastų kombainų neperka, reikia geriausių ir daugiausiai funkcijų atliekančių. Galiu ir iš saves pasijuokti, kad ir aš taip dariau, bet realiai dabar džiaugiuosi Bosch MCM5529 ir pusseserei dovanų perkam Bosch MCM 64060 nes jis dar mažiau vietos ant darbastalio užima, o f-jos geros. Kubelių pjaustyklę turiu ir laaaabai man jos reikėjo, dabar jau kokie metai stovi gražuolė nenaudojama, nes kubeliais mišrainei galima pjaustyti agurkus, morkas ir pan (kas kiečiau), o štai kiaušinius ir bulves virtas labai sutrina ir negražiai atrodo. Kadangi baltą mišrainę reikia du kartus į metus daryti tai nemanau, kad dėl to verta ieškoti su kubelių pjaustykle, nors pirmais metais naudojau gal 7 kartus per metus biggrin.gif O jei šeimoje ne 6 ir daugiau asmenų nemanau, kad verta galvoti apie daržovių pjaustymą kubeliais sriubai nes ją ilgiau valysite. Aišku jei pinigų ir vietos turite tai nemaišo. Nusipirkau prie savo 5529 dar ir plakimo šluotelę, tešlos minkymo kablį ir diskus (fri, azijietišką, normalaus dydžio burokinę (nes esanti komplektacijoje super didelė), bulvių tarkavimo (cepelinams)). Dėl šluotelės esu labai patenkinta, kaip ir dėl bulvių tarkavimo disko. Fri bulvyčių peilis pjausto per siauras bulvytes, nors čia gal kaip kam patinka ne tokias kaip mcdonald'e). Gailiuosi, kad pirkau azijietiškų ir normalią burokinę tarką, nes jos nesmarkiai skiriasi, reikėjo tik azijietišką nusipirkti. O jei nėra didelio reikalo tai galima išsiversti ir su esamu komplektacijoje burokiniu disku, nes tas smulkusis daug kam tinka. Šiaip tokio principo Bosch tarkavimo diskai yra tobuli, nes nepalieka galiukų, apie bulvių tarką net nekalbu, nepalyginsi su lietuviška didele burokine tarka, kuri dar ir daug gabalėlių tarkiuose palikdavo. Manau, kad smulkinimo peilis yra kur kas geriau nei atskira mėsmalė ir dar daržovių smulkinimui atskiras priedas (kaip kad buvo BOSCH MUM5 modelyje). Bėje pjaustyklė taip pat geriau dirba MCM modeliuose dėl gabaliukų nepalikimo. Lyginant su MUM serijos modeliais tai jei reikia dvigubus kiekius kepti tada geriau toks tešlos minkymui nes i MCM telpa tik viengubas kiekis. Bet nemanau, kad būtent kepėjos tokius perkasi smile.gif</p>
<p>Šiaip šį kombainą aprašiau dėl to, kad labai panašus principas, tik komplektacija geresnė yra būtent naujuose MCM modeliuose, užima kur kas mažiau vietos tai ir dulkėms mažiau vietos kauptis. Aš džiaugiuosi savo kombainu, bet pirkčiau naujaji Bosch MCM 64060</p>

As žiūriu į tą Bosch MCM64060, jei suprantate paaiškinkite ar jame yra tas Azijietisko pjaustymo peiliukas ir bulvių tarkavimo (cepelinai) biggrin.gif? Ir kodėl sakot, kad smulkinimo peilis geriau už mėsmalę? O jei reikia faršo? Dar mėgstu kepinius kepti, kažin kaip su tuo tešlos minkymu?
Atsakyti
QUOTE(rosenda @ 2016 11 18, 00:54)
As žiūriu į tą Bosch MCM64060, jei suprantate paaiškinkite ar jame yra tas Azijietisko pjaustymo peiliukas ir bulvių tarkavimo (cepelinai)  biggrin.gif? Ir kodėl sakot,  kad smulkinimo peilis geriau už mėsmalę? O jei reikia faršo? Dar mėgstu kepinius kepti,  kažin kaip su tuo tešlos minkymu?

Tešlos minkymui geriau MUM serijos kombainai, pažiūrėkit youtube apžvalgas Bosch MUM ir MCM, ir tada bus aišku, kas jums labiau tinka 4u.gif
Atsakyti

žiūrint kiek tešlos minkysite ir kokią tešlą, bet jei tik kartą į mėnesį ir viengubą kiekį tai nematau prasmės pirkti MUM, aišku jei reikia būtent mėsmalės, ta prasme rimtai reikia o ne tik įsivaizduojam tai ant MCM neužsidėsim to priedo. Man skaniau kapota mėsa, o dešrų nedarau tai mėsmalę MUM5 kombaine naudodavau, bet labiau būčiau naudojusi kapoklę, ji apskritai universalesnė.

Azijietiškas ir bulvių tarkavimo peiliai būna perkami papildomai. Reikia rimtai pasigalvoti ir susidėlioti ko tikrai reikia iš kombaino o kas gali būti o gali ir nebūti. Tarkim nemanau, kad verdant sriubos 4 litrus pjaustysite su kombainu ir t.t. ir pan. Kiekvienam "geriausias kombainas" gali skirtis, todėl reikia žiūrėti į savo poreikius.

Atsakyti

http://www.bosch-hom...i/MCM64060.htmlčia labai gerai matosi kas sudėtyje ir kokie papildomi galimi variantai

Atsakyti
Sveiki smile.gif gal kam teko susidurti su kombainu electrolux ekm4100? Ar vertas dėmesio? Man aktualus tik tešlos minkymas smile.gif
Atsakyti
Man jau galva susisuko.. buvau radusi pora Bosch variantu, kuriuose nera kubeliu pjaustymo (man jo nereikia) ir nei vieno modelio nebegamina. Lieka vienintelis variantas bosch 52421. Gal nebent kazkam reikia kubeliu pjaustymo disko? Nusipirkusi kombaina parduociau uz gera kaina :-D nemegstu kai nenaudojamos dalys metosi. Ir peiliu nereikia... o gal yra variantas, kur butu tik kablys, maisykles, mesmale, sulciaspaude ir kokteiline?
Turejau is Lidl pirkta kombaina, viskas su juo super, bet pardaviau, nes indas 6,3l! Buciau turejusi galimybe apziureti buciau nepirkusi... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(tuti-fruti @ 2017 01 11, 23:19)
Man jau galva susisuko.. buvau radusi pora Bosch variantu, kuriuose nera kubeliu pjaustymo (man jo nereikia) ir nei vieno modelio nebegamina. Lieka vienintelis variantas bosch 52421. Gal nebent kazkam reikia kubeliu pjaustymo disko? Nusipirkusi kombaina parduociau uz gera kaina :-D nemegstu kai nenaudojamos dalys metosi. Ir peiliu nereikia... o gal yra variantas, kur butu tik kablys, maisykles, mesmale, sulciaspaude ir kokteiline?
Turejau is Lidl pirkta kombaina, viskas su juo super, bet pardaviau, nes indas 6,3l! Buciau turejusi galimybe apziureti buciau nepirkusi...  blink.gif

as nusipirkau MUM 57860
http://pigu.lt/buiti...inas?id=4430273

pirkausi toki nes pasirode tvirtesni kiausiniu plakimo ir teslos maisymo antgaliai. Bent kiausiniu plakimo antgalis visas metalinis, kai kituose plastmasiu yra.
Darzoviu pjaustymo visa dalis yra mazesne ir lengviau susideda nei su kubeliais priedas (cia irgi buvo pliusas, kai rinkausi si modeli), jis daug didesnis griozdas. Beto cia buvo papildomi priedai azijietiskom darzovem ir bulvem tarkuoti. Is tarkavimo disku labai patiko azijietiskas; bulviu tarkavimo man senas philipsinis graziau sutarkuodavo, o cia arba reikia igusti, bet man tokiu ilgesniu tarkiu gavosi, nezinau kaip paaiskinti smile.gif Ir nepatiko burokine tarka, nes tarkuoja dvigubai didesniais gabaliukais nei iprastine rankine.
Nusipirkau papildomai kubeliais pjaustymo prieda. Labai patiko siame puslapyje auksciau isdestyta nuomone, kad reikia gerai pagalvoti ar daznai ta prieda naudosit? Dariau 1 karta balta misraine, tai supjauste viska idealiai, pasiskaicius pirma pjausciau kiausinius, o paskui kitus produktus. Tai kubeliai idealus, viskas vyksta greitai. Na bet kombaina turiu nuo spalio, ir ta misraine dariau tik 1 karta, kada vel darysiu tai neaisku biggrin.gif
kokteiline plaka gerai, tik man mazoka smile.gif sakyciau tai daiktas 2 zmonem smile.gif bet dabar ir philipsas ir kenwoodas mazas gamina, nera pasirinkimo cia.
o mesmale mane nuvyle. Buvusio senuko philipso daug paprasciau susidedavo, buvo stabili. O cia kazkokiu gumeliu dar papildomai prideta snargliniu, kurios neaisku kiek laikys, sieteli malti mesai radau tik viena, pati mesmale visa dreba kreta malant, atrodo kaip paskutini atodusi atiduos tuoj blink.gif ir tas padeklas virs mesmales irgi toks visas judantis. Gal dabar ir philipsai taip pat pagedo nezinau, bet pries desimt metu pirktas philipsas mesmale buvo idealiai padares.
Atsakyti
QUOTE(tuti-fruti @ 2017 01 11, 23:19)
Turejau is Lidl pirkta kombaina, viskas su juo super, bet pardaviau, nes indas 6,3l! Buciau turejusi galimybe apziureti buciau nepirkusi...  blink.gif

Kokia nesamone parasiau, turejau galvoje modeli Bosch 54251 ax.gif bet esmes nekeicia...
Atsakyti
Turiu Bosch mum56340st jau 4 metus. Dasipirkau papildomų diskų ir smulkintuva. Mėsmalė mala puikiai, svarbu per jiega nespausti.
Atsakyti