As vieno nesuprantu, kaip zmones durnina patys gamintojai, paskui tikima tai kas rasoma ant energetines etiketes su klasem. Bet ar vienas tuom tikintis zmogus pasidomejo, kaip skirtingas gamintojas nurodo skirtingus matavimo rezultatus ir kaip tai pratestuojama ? Antireklamos neskleisiu, bet vienas zinomas gamintojas, kuriu lentynos pas mus pilnos siurbliu - testuoja kiekviena danga su tam skirtais antgaliais (daznai esancius komplektacijoje), kitas maziau turintis siurbliu rinkoje testuoja su universaliu antgaliu, per visus testinius pavirsius ir kur gaunama logika isiurbimo galios matavimui ? Kas gali man parodyti toki kilima nusipirkti pas mus salyje, ant kurio daromi testai (tiesa buvau rades berods dabar nesenai tik 2 parduotuvese kazka panasaus) ? Kaip matuojamas garsas, mazoje stiklineje patalpoje, ar kambaryje ? Kaip nustato elektros sanaudas, su pilnu, puse maiselio prisiurbtu turiu ar be maiselio net varikli neideta i siurbimo irengini (apvada, siurbli) ? Senai rekomendavo
http://www.aafa.org/ kompanija, kaip matuoti sandaruma ir panasiai, bet spekit kiek kompaniju tai patikejo ir atlieka papildomus testus ?
Kas nors bande pasidometi sertifikatais, nes daznai buna surasytos kaikurios subtilybes ir kas keisciausia - ten nemeluoja
.
Ka man dabar daryti, jei as ant Daewoo berods siurblio, maciau vienoje partduotuveje uz 50, ten klases nustebsit kokios surasytos (berods kilimas B ir ismetimas
, tai kam man moketi 5x daugiau, jei net ant variklio 1500W uzrasyta to daewoo ? Su maiseliais kas darosi dabar neorginaliais, isiberkit miltu - nustebsit sandarumu.
Yra tikrai geru siurbliu ir pas mus parduotuvese, bet.... kai suploji 400 uz taip isgirta daikta ir jis kaukia ir net perkaukia 10 metu siurbli su pastoviu uzsikisimu ir ardimu po 5 kartus isvalyti isiurbimo sistema (net iki talpyklos per filtrus nenueina siuksles) siurbiant, kad ir automobili (plaukas, mazi akmenukai, zemes ar vaiku paliktas koks mazas popieriukas), tai tikrai neteikia malonumo. O ten pasiurbliuoti kasdien ir neduoti susidaryti dulkems (uzteks ir roboto), zinoma nekiekvienam patalpu isplanavimas dar gali leisti.