Įkraunama...
Įkraunama...

Dulkių siurbliai - 6

QUOTE(Ramunas1s @ 2016 03 31, 13:17)
Sveiki,

O Siemens geriau ar Elektroliuks panasia kaina? Tiesiog siaip idomi nuomone.

Geriau bus tos firmos kurios siurbimo ir dulkių išmetimo klasės bus aukštesnės.
Atsakyti
Labai dėkui visiems už komentarus. Kilimų pas tėtuką daug, gyvūnų nėra ir šiaip tvarkingas senukas. Siurbti yra ką. Kai ką nužiūrėsiu, pasitarsiu. Dabar mūsų šeimos tris moteris užpuolė pavėlavęs gripas ir siurblio paiešką teks atidėti kuriam laikui. Nekviečiu tėčio į svečius, o pats kompiuteriu nesinaudoja.
Atsakyti
Sveiki,

turiu seną dulkių siurblį, pradėjau galvoti apie naujo įsigijimą. Perskaičiau keletą temų, susimąsčiau.
Mano siurbiamas plotas ~80m2. Laminatas ir plytelės. Taigi svarbiausias parametras - kietų paviršių siurbimo klasė. Internetinės parduotuvės leidžia filtruoti siūlomas prekes pagal šį parametrą.
Rezultatai gavosi gana įdomūs. Brangiausias siūlomas siurblys - 450 eurų, pigiausias - 64. Čia be pigesnių variantų paieškų kitose parduotuvėse, be nuolaidų, kuponų, tiesiog pirminė paieška.
Abiejų lyginamų siurblių kietų paviršių siurbimo klasė - A, abu siurbliai sauso valymo, su maišeliais. Galingumas 850 ir 800W. Svoris 11kg (brangesnio) ir 4 kg (pigesnio) triukšmo lygis atitinkamai 84 ir 81 dB. Kilimų valymo klasė man nesvarbi, oro filtravimo klasė brangesnio A, pigesnio - B. Abiem suteikiama 24 mėnesių garantija.
Taigi dabar atlieku tokį veiksmą g.gif ir svarstau ar tikrai nealergiškam žmogui verta mokėti beveik 400 eurų už oro filtravimo klasės vieną lygį, nes kiti parametrai vienodi arba pigesnio siurblio yra geresni (svoris ir triukšmas).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laikinai4: 03 balandžio 2016 - 08:12
Tęsdamas g.gif veiksmą pratęsiau ir siurblių paieškas.
Kadangi iš konsultantų ir siurblių naudotojų supratau, jog svarbiausia yra skirtingų dangų siurbimo parametrai ir oro valymo klasė, tai išfiltravau siūlomus siurblius pagal tai, ko man reikia - Energijos klasė A, kietų paviršių siurbimo klasė - A, dulkių filtravimo klasė - A. Kaip suprantu, tai yra maksimumas ko galima tikėtis iš siurblio, aukščiau gali būti tik valymo firmos paslaugos.
Tokių siurblių kainos prasideda nuo 90 eurų (bent jau mano nagrinėjamoje parduotuvėje). Tikriausiai tai ir yra ta kaina, kurią verta mokėti už mano poreikius patenkinantį siurblį? Sąmoningai nerašau gamintojo ir modelio, nes tikriausiai tai nėra svarbu, užtenka nueiti į parduotuvę, pasakyti reikalaujamus parametrus ir pasiimti pigiausią modelį.
Vat tokie pasvarstymai šia tema.
Atsakyti
Kazkaip naiviai jus cia rasote, negi tikrai tikite, kad 400 EUR pigesnis siurblys prilygs brangesniam? Ir kodel tie krastutinumai - yra puikiu siurbliu po 150-200 EUR.

O tos klases... Ar mes zinome metodologija kaip tos klases nustatomos? Kokiomis salygomis? Gal abu siurbliai yra A klases su tusciu maiseliu, bet jam pusiau uzsipildzius vienas siurbs kaip B klases, o kitas kaip E...

Kaip su patikimumu? Gal to pigaus po triju metu visos plastmases bus suluzineje, zanos sutrukineje, ratukai iskrite ir t.t.?

Galu gale pasiziurekite sita filmuka:
https://youtu.be/3VmdY2Bg7Qc
Atsakyti
Sveikutės, neskaičiau visos temos - bet noriu paklausti, gal kuri turite SEBO dulkių siurblį? Man reikėtų jo plytelių grindims. Jei kas atsakysit - duosit kokios nors info - AČIŪ 4u.gif

FELIX 3 DISCO PLATINUM apie tokį galvoju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamuke68: 04 balandžio 2016 - 15:49
QUOTE(valkata @ 2016 04 04, 17:18)
....
Galu gale pasiziurekite sita filmuka:
https://youtu.be/3VmdY2Bg7Qc

Užtai Samsung moka groti!
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2016 04 04, 15:18)
Kazkaip naiviai jus cia rasote, negi tikrai tikite, kad 400 EUR pigesnis siurblys prilygs brangesniam? Ir kodel tie krastutinumai - yra puikiu siurbliu po 150-200 EUR.

O tos klases... Ar mes zinome metodologija kaip tos klases nustatomos? Kokiomis salygomis? Gal abu siurbliai yra A klases su tusciu maiseliu, bet jam pusiau uzsipildzius vienas siurbs kaip B klases, o kitas kaip E...

Kaip su patikimumu? Gal to pigaus po triju metu visos plastmases bus suluzineje, zanos sutrukineje, ratukai iskrite ir t.t.?

Geri klausimai, pats apie juos galvojau. Manau klausimas ar brangesnis prilygs pigesniam nekorektiškas, jei nėra lyginimo kriterijų. Šios klasės ko gero ir sugalvotos tam, kad būtų galima lyginti tam tikrus siurblio parametrus - ko gero pagrindinius. Taip, tikriausiai dizainas neprilygs, galbūt kokių nors LED apšvietimų nebus ar dar kažko, tačiau energijos sunaudojimas ir siurbimo efektyvumas turėtų prilygti, priešingu atveju nesuprantu kam reikalingos klasės - galbūt pardavimo konsultantai galėtų paaiškinti?
Aš nežinau šios metodologijos, tačiau reikia manyt ji kažkokia yra. Čia gal kaip automobilių kuro sunaudojimas - yra tam tikros sąlygos, kuriomis skaičiuojamos kuro sąnaudos, nors realiame gyvenime tokių sąlygų niekada nebūna. Tačiau tai bent jau leidžia palyginti obuolius su obuoliais.
Dėl patikimumo... Skaitydamas keletą temų apie siurblius mačiau, kad žmonės skundžiasi, jog brangūs siurbliai genda. Tokių skundų daugiau nei dėl pigių siurblių, nes pigesnius siurblius negaila tiesiog pakeisti kitaip. O sumokėjus 400-500 eurų ir po 2 metų turint tik detalių krūvą gal truputi apmaudu.
Beje nemažai parduotuvių dabar siūlo papildomas garantijas už priimtiną kainą, taigi galima garantinį aptarnavimą išplėsti iki penkerių metų.
Bet šiaip jūsų klausimai tikrai svarbūs, pats sau juos užduodu.
Atsakyti
QUOTE(laikinai4 @ 2016 04 04, 20:06)
Aš nežinau šios metodologijos, tačiau reikia manyt ji kažkokia yra. Čia gal kaip automobilių kuro sunaudojimas - yra tam tikros sąlygos, kuriomis skaičiuojamos kuro sąnaudos, nors realiame gyvenime tokių sąlygų niekada nebūna. Tačiau tai bent jau leidžia palyginti obuolius su obuoliais.
Tai jūs pats ir atsakėte į klausimus apie metodologijas... Padaroma taip, kad siurblys kuo geriau griežtai apibrėžtomis sąlygomis veiktų, o tai, kad realiame naudojime jis niekam tikęs - niekam nebeįdomu wink.gif

QUOTE(laikinai4 @ 2016 04 04, 20:06)
O sumokėjus 400-500 eurų ir po 2 metų turint tik detalių krūvą gal truputi apmaudu.
Pasikartosiu - yra puikių siurblių už 150-250 EUR. tikrai nebūtina pirkti siurblį už 500 EUR.
Atsakyti
Gal tuomet patarsite kaip išsirinkti siurblį?
Žinote, dar tokia analogija atėjo į galvą - kokia mašina geresnė - Opel Corsa ar Ferrari 488 Spider? Ir jei aš pasakysiu, kad Opel Corsa man yra geresnė mašina ar tai bus netiesa?
Atsakyti
QUOTE(laikinai4 @ 2016 04 05, 09:45)
Žinote, dar tokia analogija atėjo į galvą - kokia mašina geresnė - Opel Corsa ar Ferrari 488 Spider? Ir jei aš pasakysiu, kad Opel Corsa man yra geresnė mašina ar tai bus netiesa?

Man atrodo geriau būtų lygint kokią Lada Kalina su panašių charakteristikų Toyota ar VW automobiliu Įsivaizduoju, kad Lada kainus pigiau, bet ar tai būtų geras pirkinys? smile.gif Dar vienas klausimas yra triukšmo lygis. 84 ir 81 dB bus labai triukšmingi siurbliai. Jei tai siurbliai su maišeliais, tai galima daryti išvadą, kad arba gamintojas labai pataupė arba juose yra kilimams skirtas "turbo" antgalis. Pas Jus laminatas ir plytelės, tai toko siurblio nereikia, nes permokėsite už tą antgalį.
Atsakyti
QUOTE(laikinai4 @ 2016 04 05, 08:45)

Labai paprastai...siūlau pasižiūrėti keleta firmų kurios gamina tikrai labai puikius siurblius kurios patenkins kiekvieno vartotojo poreikius ...kam su maišeliu o kam cikloninio,kam su papildomai siurbimo antgaliai o kam be jų,kažkam triukšmas ne bėda kitam erzina todėl siūlau pasižiūrėti šių firmų gaminamus produktus ir rasite tą siurbliuką kuris tinka tik Jums o ne mums.
Taigi žiūrėkite firmos Philips,Electrolux ,Bosch,Siemens.....
Atsakyti