Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros XXII tema

QUOTE(LEXUS14 @ 2015 12 23, 16:29)
Sveiki dar karta atsiprašau kad toks įkyrus bet turiu klausima turbūt visi žinos kas čia per daiktas ant orchidėjos keikis ar ne? Radau tai ant kvepenčios orchidėjos žiedstebio mamos paklausiau sako kad vaika turės orchidėja, o aš sakau kad tai atauga reik išmest susiginčiojom ir neapsikenčiau čia paklausti jūsų nuomonės. Iš anksto dėkoju už atsakymą. Štai nuotraukos:

tiek su jumis kalbėta apie keikius, kad jau maniau žinote kaip atrodo mastau.gif prieš klausiant ar ginčijantis, reikėtų pačiam pasiskaityti apie orchidėjų sandarą, priežiūrą, dauginimąsi ir t.t., tuo labiau, informacijos apstu, paveiksliukus pavartykite... kažkokios nesąmonės temoje prasidėjo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 23 gruodžio 2015 - 18:06
QUOTE(zuzla @ 2015 12 23, 19:04)
tiek su jumis kalbėta apie keikius, kad jau maniau žinote kaip atrodo mastau.gif prieš klausiant ar ginčijantis, reikėtų pačiam pasiskaityti apie orchidėjų sandarą, priežiūrą, dauginimąsi ir t.t., tuo labiau, informacijos apstu, paveiksliukus pavartykite... kažkokios nesąmonės temoje prasidėjo..

O dabar turiu kita klausima turiu savo kambarį ant palangės orchidėja kur visus metus nežydėjo pradėjau trešti vistiek jokios reakcijos substratas nedžiūne nebežinaujau ką daryti visas 3 savaites ar 4 ir nežinau a ja kaip pažadinti ar ne iš pa lengvo. O ką daro karštas dušas jei bandyčiau lieti? Nepakenktu gėlytej?
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 12 23, 18:08)
O dabar turiu kita klausima turiu savo kambarį ant palangės orchidėja kur visus metus nežydėjo pradėjau trešti vistiek jokios reakcijos substratas nedžiūne nebežinaujau ką daryti visas 3 savaites ar 4 ir nežinau a ja kaip pažadinti ar ne iš pa lengvo. O ką daro karštas dušas jei bandyčiau lieti? Nepakenktu gėlytej?

palikite augalus ramybėje iki pavasario!
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 12 23, 19:10)
palikite augalus ramybėje iki pavasario!

Gerai o pavasarį jau galėsiu bandyt žadinti su karštu dušu jei neatsikels? 4u.gif
Atsakyti
Su artėjančiom šv. Kalėdom! Linkiu vešėti ir žydėti!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 12 24, 14:22)
Su artėjančiom šv. Kalėdom! Linkiu vešėti ir žydėti!

user posted image

Ačiū ir jums taip pat klopedija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 24 gruodžio 2015 - 19:36
Sveiki norėjau paklausti pasigaminau pagaliau stambų substratą orchidėjai iš pušies žievių tas žieves aš palaikiau 10 min. ant garų dabar laukiu kol išdžius, bet pereinu prie reikalo taigi šiandien pamačiau kad senasis (pirktas) Substratas sukrites ir jau pūna darosi žemės ir labai pelyja. Ir nežinau ką daryti. Gal man šiandien pirmoje dienos pusėje persodinti orchidėja ar laukti pavasario? ką galite patarti šiuo metu? Mano orchidėja nežydi leidžia viena lapuką. O šaknys tai nežinau kokios bijau kad nebūtu dauguma papuvusių. Prašau patarkit ką daryti.

Dėkoju už atsakymus ir patarimus visų nuomones aš išklausysiu dabar man jos svarbios.
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 01 17, 09:45)
Sveiki norėjau paklausti pasigaminau pagaliau stambų substratą orchidėjai iš pušies žievių tas žieves aš palaikiau 10 min. ant garų dabar laukiu kol išdžius, bet pereinu prie reikalo taigi šiandien pamačiau kad senasis (pirktas) Substratas sukrites ir jau pūna darosi žemės ir labai pelyja. Ir nežinau ką daryti. Gal man šiandien pirmoje dienos pusėje persodinti orchidėja ar laukti pavasario? ką galite patarti šiuo metu? Mano orchidėja nežydi leidžia viena lapuką. O šaknys tai nežinau kokios bijau kad nebūtu dauguma papuvusių. Prašau patarkit ką daryti.

Dėkoju už atsakymus ir patarimus visų nuomones aš išklausysiu dabar man jos svarbios.

Gal ir gana 10 min ant garų. Nežinau. Aš tai pavirinu 5-10 min, o paskui kišu į orkaitę ant skardos (kaip pyragą ) ir ten "kepu" . Išdžiovinu pilnai, o paskui aušinu. Temperatūra irgi kaip pyragui - 180-200.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 01 17, 11:44)
Gal ir gana 10 min ant garų. Nežinau. Aš tai pavirinu 5-10 min, o paskui kišu į orkaitę ant skardos (kaip pyragą ) ir ten  "kepu" . Išdžiovinu pilnai, o paskui aušinu. Temperatūra irgi kaip pyragui - 180-200.

Bet ar man galima dabar persodinti orchidėja jei jinai auginasi lapą? O substrato būklė tai ne kokia, nes jis yra sukritęs ir pradeda pelyti. Bijau, kad šaknys tik nepradėtų pelyti.
Atsakyti
Radau informacijos http://www.orchidejos.lt/ šiame tinklalapyje apie persodinima Cituoju:

Persodinimas: Phalaenopsis orchidėja persodinama kartą per du metus. Geriausias laikas persodinimui yra iš karto po žydėjimo. Nerekomenduojama persodinėti kai orchidėja ruošiasi žydėti arba jau žydi. Tačiau yra keletas atvejų, kai orchidėją reikia persodinti nedelsiant: jei matote, kad šaknys vazonėlio viduje pūna, jei substratas pelyja, jei vazonėlio sienelės yra pažaliavusios, substratas sukritęs, jei per permatomo vazonėlio sieneles visai nematote šaknų. Šiais atvejais rekomenduojama nedelsiant persodinti tam, kad būtų laiku užkirstas kelias šaknų pūviniui.

Ar tai tiesa? Ar galima ir žiema persodinti orchidėja?

Dėkoju už atsakymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 17 sausio 2016 - 11:39
Na va baime įveikiau. Orchidėja persodinau į savo substratą be keramzito ir anglių ir kitokių priemaišų. Taip ištraukiau orchidėja ir ką aš ten pamačiau? Šaknys beveik visos supuvusios pašalinau supuvusias šaknis liko tik 3. Tikėkimės atsigaus. 4u.gif

O ar jūs dedate keramzitą į savo gamybos substratą?
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 01 17, 14:50)
Na va baime įveikiau. Orchidėja persodinau į savo substratą be keramzito ir anglių ir kitokių priemaišų. Taip ištraukiau orchidėja ir ką aš ten pamačiau? Šaknys beveik visos supuvusios pašalinau supuvusias šaknis liko tik 3. Tikėkimės atsigaus.  4u.gif

O ar jūs dedate keramzitą į savo gamybos substratą?

Aš vis dar laukiu atsakymo... rolleyes.gif
Atsakyti