Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros XXII tema

QUOTE(amba41 @ 2016 11 20, 20:11)
Paskutiniam žydinčiam nuo vasaros pradžios Phalenopsiui ką tik nurėžiau žiedyną. Visi kiti kelia naujus ir įtariu po kalėdų prasidės žydėjimas .

Pavyyydėtinas entuziazmas. Šaunu, kad turi tokius interesus. Atsiminus pernai metų pirmuosius tavo postus ir dabartinius, man atrodo, kad tai netrumpalaikis reikalas.
Aš dėl kuriamo naujo forumo - nunusivilk tik, bet lankytojų vargu ar prisišauksi. Bent pradžioje.
Yra  profų ir pusiau profų forumas http://www.orchids.lt/forumas/ . Jie pas tave neis. Pradedantys. Bet tokių nėra bangos. Palaipsniui, palaipsniui tik gali kažkas gautis.

Papildyta:

Žiedkotis. Atrodo, kad orchidėja guli horizontaliai vazonėlyje, todėl žiedkotis ir priėmė tokią kryptį. Į viršų eina per šoną.

Aišku, ačiū už atsakymą. 4u.gif Be to čia kvepiantis hibridas smile.gif
Atsakyti
Paskutiniam žydinčiam nuo vasaros pradžios Phalenopsiui ką tik nurėžiau žiedyną. Visi kiti kelia naujus ir įtariu po kalėdų prasidės žydėjimas .

Pavyyydėtinas entuziazmas. Šaunu, kad turi tokius interesus. Atsiminus pernai metų pirmuosius tavo postus ir dabartinius, man atrodo, kad tai netrumpalaikis reikalas.
Aš dėl kuriamo naujo forumo - nunusivilk tik, bet lankytojų vargu ar prisišauksi. Bent pradžioje.
Yra  profų ir pusiau profų forumas http://www.orchids.lt/forumas/ . Jie pas tave neis. Pradedantys. Bet tokių nėra bangos. Palaipsniui, palaipsniui tik gali kažkas gautis.

Papildyta:

Žiedkotis. Atrodo, kad orchidėja guli horizontaliai vazonėlyje, todėl žiedkotis ir priėmė tokią kryptį. Į viršų eina per šoną.

Atsakyti

Papildyta:

Aišku, ačiū už atsakymą. 4u.gif Be to čia kvepiantis hibridas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2016 11 20, 21:06)
Iš ko sprendziate, kad nudeginote šaknis trąšomis? Kiek suprantu, jų beveik nenaudojate.

Trasas naudoju,ne kaskart laistydama. Visiskas kaimas, bet nzn kaip cia ikelti nuotraukas is tel. biggrin.gif
Atsakyti
Sakykit, gal zinote kas cia galetu buti.. Mano pati stipriausia orchideja buvo, bet kazkas nutiko unsure.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

ir sitai dar galima kazkuo padeti ar jau viskas?

Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2016 11 24, 13:11)
Sakykit, gal zinote kas cia galetu buti.. Mano pati stipriausia orchideja buvo, bet kazkas nutiko unsure.gif

ir sitai dar galima kazkuo padeti ar jau viskas?

Supratau viena dalyką, kad šaknys yra supūdytos turbūt ją perlaistėte. Tik orines matau geras šaknis kiek matosi. Siūlau greit gėlę traukt iš vazono nukarpyt sudžiuvusias supuvusias šaknis ir nukirpus pjūvio vietas patept cinamonu arba anglies milteliais. Ir persodinti į naują sausą stambų substratą skirta orchidėjoms ir į naują permatoma vazoną. Kad puvinys neatsinaujintu siūlyčiau nelaistyti dvi savaites nuo orchidėjos persodinimo. Tam kad užsitrauktu žaizdos ant šaknų. Tada po mėnesio galima ir siūlyčiau laistyti orchidėjoms skirtų trąšų. Matau kad gėlė jei dar pabus kokias dvi savaites tada jau nieko nebegalėsite padaryti. O jei toks būdas nepavyks tada siūlyčiau daryt reanimacija. Bet nemanau kad jos reiktu. Nes man reanimacija visiškai nepadėjo tik pakenkė teko išmest. Tai va manau viska aprašiau ko reikia siūlyčiau paskubėt kol dar įmanoma kažką padaryti smile.gif Jei nepavyks visiškai tada siūlau išmesti ir nauja nusipirkti kad labai širdies neskaudėtu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 11 24, 16:18)
Supratau viena dalyką, kad šaknys yra supūdytos turbūt ją perlaistėte. Tik orines matau geras šaknis kiek matosi. Siūlau greit gėlę traukt iš vazono nukarpyt sudžiuvusias supuvusias šaknis ir nukirpus pjūvio vietas patept cinamonu arba anglies milteliais. Ir persodinti į naują sausą stambų substratą skirta orchidėjoms ir į naują permatoma vazoną. Kad puvinys neatsinaujintu siūlyčiau nelaistyti dvi savaites nuo orchidėjos persodinimo. Tam kad užsitrauktu žaizdos ant šaknų. Tada po mėnesio galima ir siūlyčiau laistyti orchidėjoms skirtų  trąšų. Matau kad gėlė jei dar pabus kokias dvi savaites tada jau nieko nebegalėsite padaryti. O jei toks būdas nepavyks tada siūlyčiau daryt reanimacija. Bet nemanau kad jos reiktu. Nes man reanimacija visiškai nepadėjo tik pakenkė teko išmest. Tai va manau viska aprašiau ko reikia siūlyčiau paskubėt kol dar įmanoma kažką padaryti  smile.gif Jei nepavyks visiškai tada siūlau išmesti ir nauja nusipirkti kad labai širdies neskaudėtu  smile.gif

Jus apie ta pirmaja? Perlaistyta tikrai negaletu buti.. Tiek metu ja turiu, labai saikingai laistau, tik tada, kai saknys visai sausos ir tik keliolikai minuciu. Dabar kai pagalvojau, ji pradejo ruduoti nuo tada, kai per klaida buvo pamirsta lauke per nakti (as ne Lietuvoj, pas mane minusiniu temperaturu nera, bet vistiek vesu) gal susalo.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 24 lapkričio 2016 - 15:45
QUOTE(Shalimar @ 2016 11 24, 15:43)
Jus apie ta pirmaja? Perlaistyta tikrai negaletu buti.. Tiek metu ja turiu, labai saikingai laistau, tik tada, kai saknys visai sausos ir tik keliolikai minuciu. Dabar kai pagalvojau, ji pradejo ruduoti nuo tada, kai per klaida buvo pamirsta lauke per nakti (as ne Lietuvoj, pas mane minusiniu temperaturu nera, bet vistiek vesu) gal susalo.. unsure.gif

Aišku, bet vistiek man šaknys nepatinka nes tokios sudžiuvusios atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2016 11 24, 16:43)

Pirmoji, iš paziūros - arba apšalo (beveik neįtikėtina, apie jūsų temperatūras čia mums tik pasvajoti, o mes LT tai vadintume turbūt ne "vėsu", o "šilta" smile.gif), arba nudegė nuo saulės. Be kita ko, iš paziūros atrodo, kad vis tik nepakankamai ją laistėte (pernelyg apdziūvusios šaknys), jai akivaizdziai trūko drėgmės. Per mazai arba labai tikėtina - ir per retai ar neperiodiškai gaudavo atsigerti. O gal tuo pačiu auginote netinkamoje vietoje - kur daug tiesioginės kaitrios saulės. Tos pačios priezastys ir su antrąja, manau.
Abi gėlės nelinksmos - matau, kad dėl kazkokių priezasčių nukirpdavot joms lapus - kazkas negerai vis tik buvo su prieziūra (ar tik ne dėl to pačio laistymo arba saulės).
Man atrodo, kad daugiau dziaugsmo atneštų grązios ir sveiko gėlės, tad šitų negaivinčiau (ilgai uztruks, kol atsigaus ir įgaus sveiko augalo formą), tad geriau pirkčiau naują gėlę. Ir prisizadėčiau sau nepamiršti, kad laistyti jas reikia periodiškai ;)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emila: 24 lapkričio 2016 - 20:36
QUOTE(Emila @ 2016 11 24, 20:33)
Pirmoji, iš paziūros - arba apšalo (beveik neįtikėtina, apie jūsų temperatūras čia mums tik pasvajoti, o mes LT tai vadintume turbūt ne "vėsu", o "šilta" smile.gif), arba nudegė nuo saulės. Be kita ko, iš paziūros atrodo, kad vis tik nepakankamai ją laistėte (pernelyg apdziūvusios šaknys), jai akivaizdziai trūko drėgmės.  Per mazai arba labai tikėtina - ir per retai ar neperiodiškai gaudavo atsigerti. O gal tuo pačiu auginote netinkamoje vietoje - kur daug tiesioginės kaitrios saulės. Tos pačios priezastys ir su antrąja, manau. 
Abi gėlės nelinksmos - matau, kad dėl kazkokių priezasčių nukirpdavot joms lapus - kazkas negerai vis tik buvo su prieziūra (ar tik ne dėl to pačio laistymo arba saulės).
Man atrodo, kad daugiau dziaugsmo atneštų grązios ir sveiko gėlės, tad šitų negaivinčiau (ilgai uztruks, kol atsigaus ir įgaus sveiko augalo formą), tad geriau pirkčiau naują gėlę. Ir prisizadėčiau sau nepamiršti, kad laistyti jas reikia periodiškai ;)

Nu nežinau man į pūvinį primetą. Nes jos pajuodę. Bet ir išdžiūvusios. Kaip ir rašiau siūlyčiau persodint vistiek iš jų kokios ir bebūtų ar sudžiūvusios ar supuvusios iš jų nieko gero nebus. O orchidėjai tik blogiau jei nepersodinsite nes tos šaknys nebeatsistatys o jei nukarpysite blogas šaknis tada yra galimybė kad jinai atsigaus ir jei laistysite saikingai ir dažniau. smile.gif
Atsakyti
Del perlaistymo/sudziuvimo, na yra kazkokia tikimybe, kad ne viskas buvo pagal plana, nes buvau isvykusi vasara, ir du menesius jas priziurejo vyras mano. Jis dievagojasi, kad laiste pagal mano instrukcijas, bet kas ten zino biggrin.gif Siaip abi sios geles buvo kaip is paveiksliuko tol, kol gyvenom kitam name, ten turejo matyt idealia vieta ant palanges, kur niekada nemate tiesioginiu saules spinduliu, bet visada buvo labai sviesu, ten zydejo nenustodamos beveik. Dabar pas mane tokios vietos tiesiog nera, deja.. Palangiu neturiu, gal joms daugiau sviesos norisi. Nauja paimsiu gele, bet situ ismesti sirdis neleidzia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2016 11 25, 11:07)
Del perlaistymo/sudziuvimo, na yra kazkokia tikimybe, kad ne viskas buvo pagal plana, nes buvau isvykusi vasara, ir du menesius jas priziurejo vyras mano. Jis dievagojasi, kad laiste pagal mano instrukcijas, bet kas ten zino biggrin.gif Siaip abi sios geles buvo kaip is paveiksliuko tol, kol gyvenom kitam name, ten turejo matyt idealia vieta ant palanges, kur niekada nemate tiesioginiu saules spinduliu, bet visada buvo labai sviesu, ten zydejo nenustodamos beveik. Dabar pas mane tokios vietos tiesiog nera, deja.. Palangiu neturiu, gal joms daugiau sviesos norisi. Nauja paimsiu gele, bet situ ismesti sirdis neleidzia doh.gif

Sakyčiau, pjaukit visą apačią su tom negražiom šaknim,paliekant tik orines sveikas, pamirkyti stiprokos koncentracijos "margancovkėj" šiek tiek tai kas liks), nudžiovinti, gausiai apipilti cinamonu nupkautas vietas ir kišti į žievių substratą(pakasant orines šaknis pagal galimybes), pageidautina perkaitintą orkaitėje (nes tuose pirktiniuose visokio š... irgi būna), pradėti saikingai laistyti po kokios savaitės. Netyčia buvau nupūdžiusi savo pačią gražiausią orchę, tai būtent tokiu būdu pavyko išgelbėti, dabar jau išleidus gana nemažą žiedstiebį, prisiauginusi nemažai šaknų. Laistau tik tada, kai pilnai išdžiūna žemės, daugiau orientuojuosi pagal šaknis- jos tada pasidaro pilkos.
Atsakyti