Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros XXII tema

QUOTE(LEXUS14 @ 2016 11 20, 11:02)
jau šiandien kokia 13 val. paskelbsiu forumą.  smile.gif
Nedaryk skubotai, privelsi gramatinių klaidų - iškart atgrasysi lankytojus.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2016 11 20, 11:31)
Nedaryk skubotai, privelsi gramatinių klaidų - iškart atgrasysi lankytojus.

Jau sukūriau. Lyg ir niekur neprivėliau gramatinių klaidų. Nuoroda ankstesniam puslapį įdėjau 35
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 11 19, 19:44)
Jokiu šiltu vandeniu nelaistau. Vandens temperatūra turi būti kaip vandens pastovėjusio kambaryje. Jei liejate tiesiai iš čiaupo, tai tada nėra jokio tikslo  lieti pastovėjusiu vandeniu. Daug bereikalingo blaškymosi, duodančio nulinį variantą.

Nors niekada neprašausime laistydami kambario temperatūros vandeniu, šiltas vanduo falenopsiams nėra jokia blogybė. Laistymas šiltu (nelygu, aišku, kokia temperatūra) vandeniu gali kiek paskatinti vegetaciją, o ar jos reikia - čia jau augintojas turi sau atsakyt.
Liejimas iš čiaupo tekančiu vandeniu gali turėti prasmės - taip gali būti šiek tiek prapalaunamos susikaupusios druskos. Todėl jei kalbame apie nudegimus nuo trąšų, tai gali netgi būti naudinga.
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2016 11 20, 11:41)
Nors niekada neprašausime laistydami kambario temperatūros vandeniu, šiltas vanduo falenopsiams nėra jokia blogybė. Laistymas šiltu (nelygu, aišku, kokia temperatūra) vandeniu gali kiek paskatinti vegetaciją, o ar jos reikia - čia jau augintojas turi sau atsakyt.
Liejimas iš čiaupo tekančiu vandeniu gali turėti prasmės - taip gali būti šiek tiek prapalaunamos susikaupusios druskos. Todėl jei kalbame apie nudegimus nuo trąšų, tai gali netgi būti naudinga.

Bet su trąšomis reikia būt atsargiems nes nevisos trąšos vienodos priklauso nuo gamintojo ir trąšų kokybės. Plius kiekviename vis skirtingas vandens kietumas ir druskų kiekis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 11 20, 12:36)
Jau sukūriau. Lyg ir niekur neprivėliau gramatinių klaidų. Nuoroda ankstesniam puslapį įdėjau 35

Pastabos, iš mano varpinės: ( biggrin.gif )
-sutvarkyti dizainą, nes dabar nėra jokio- kad būtų patrauklus akiai ir viliotų, bet jokių būdu ne perkrautas smile.gif
- kad būtų versija mobiliems tel. (gal yra? nes nežiūrėjau šito )
- lietuviška versija (ne visi moka anglų kalbą smile.gif )

Kol kas tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 11 20, 12:02)
Pastabos, iš mano varpinės: ( biggrin.gif )
-sutvarkyti dizainą, nes dabar nėra jokio- kad būtų patrauklus akiai ir viliotų, bet jokių būdu ne perkrautas smile.gif
- kad būtų versija mobiliems tel. (gal yra? nes nežiūrėjau šito )
- lietuviška versija (ne visi moka anglų kalbą smile.gif )

Kol kas tiek smile.gif

Pastabos priimtos pasistengsiu sulietuvinti. Patarkit koki dizainą koks jums patiktu? Nes visiems skirtingas smile.gif Bet maždaug smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 20 lapkričio 2016 - 12:24
Ar gali žiedkotis augti iš ten kur auga šaknys ? Nes pas mane kažkas išlindo ir nežinau kas ar keikis ar žiedkotis? smile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 11 20, 13:49)
Ar gali žiedkotis augti iš ten kur auga šaknys ? Nes pas mane kažkas išlindo ir nežinau kas ar keikis ar žiedkotis?  smile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Ziedkotis cia.

Nezinau ar laikas kurti foruma kai paciam tiek daug klausimu kyla, ir saknis nuo ziedkocii neskiriama? hmm.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2016 11 20, 14:08)
Ziedkotis cia.

Nezinau ar laikas kurti foruma kai paciam tiek daug klausimu kyla, ir saknis nuo ziedkocii neskiriama? hmm.gif

Ne dėl to man tik keista kodėl būtinai iš tos vietos. Visalaika iš pažasties lapo lenda. O šaknį nuo žiedkočio atskiriu. Tik dėl to klausimas iškylo. smile.gif Ačiū. smile.gif O daugiau patarimu labai gal neprireiks. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 11 20, 12:46)
Bet su trąšomis reikia būt atsargiems nes nevisos trąšos vienodos priklauso nuo gamintojo ir trąšų kokybės. Plius kiekviename vis skirtingas vandens kietumas ir druskų kiekis.  smile.gif

Apie trąšas aš ir nerašiau. Kalbant apie druskas, turiu galvoje tiek vandenyje ištirpusias druksas (kietas vanduo), tiek druskas, susidariusias nuo mineralinių trąšų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emila: 20 lapkričio 2016 - 18:07
QUOTE(Dofkutis @ 2016 11 19, 17:04)
Sveiki. Ka daryti kad nenudegtu saknys? Lieju su pastovejusiu vandeniu,kartais i ji ipilu orchideju trasu. Kartais perlieju siltu vandeniu tiesiai is ciaupo. O dazniausiai  lieju pildama vandeni is virsaus istaciusi i inda kad apsemtu visa vazona. (negaliu ikelti nuotraukos is telefono)

Iš ko sprendziate, kad nudeginote šaknis trąšomis? Kiek suprantu, jų beveik nenaudojate.
Atsakyti
Paskutiniam žydinčiam nuo vasaros pradžios Phalenopsiui ką tik nurėžiau žiedyną. Visi kiti kelia naujus ir įtariu po kalėdų prasidės žydėjimas .
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 11 20, 10:45)
Nėra už ką smagu padėt kitiem kai prašo pagalbos  4u.gif  wink.gif
Papildyta:
Sukurčiau forumą, bet ar kas lankytusi?  smile.gif

Pavyyydėtinas entuziazmas. Šaunu, kad turi tokius interesus. Atsiminus pernai metų pirmuosius tavo postus ir dabartinius, man atrodo, kad tai netrumpalaikis reikalas.
Aš dėl kuriamo naujo forumo - nunusivilk tik, bet lankytojų vargu ar prisišauksi. Bent pradžioje.
Yra profų ir pusiau profų forumas http://www.orchids.lt/forumas/ . Jie pas tave neis. Pradedantys. Bet tokių nėra bangos. Palaipsniui, palaipsniui tik gali kažkas gautis.

Papildyta:
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 11 20, 13:49)
Ar gali žiedkotis augti iš ten kur auga šaknys ? Nes pas mane kažkas išlindo ir nežinau kas ar keikis ar žiedkotis?  smile.gif

Žiedkotis. Atrodo, kad orchidėja guli horizontaliai vazonėlyje, todėl žiedkotis ir priėmė tokią kryptį. Į viršų eina per šoną.
Atsakyti