Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros XXII tema

QUOTE(Dofkutis @ 2016 11 19, 17:04)
Sveiki. Ka daryti kad nenudegtu saknys? Lieju su pastovejusiu vandeniu,kartais i ji ipilu orchideju trasu. Kartais perlieju siltu vandeniu tiesiai is ciaupo. O dazniausiai  lieju pildama vandeni is virsaus istaciusi i inda kad apsemtu visa vazona. (negaliu ikelti nuotraukos is telefono)

LEXUS tik be komentaru,gerai.

Jei nudeginate šaknis-imate per didelę dozę trąšų. Jei pavasary, vasarą statote skaidrų phaleanopsių vazoną prieš saulę, o šaknys drėgnos-galima tikėtis nudegimo. Aš , kai tręšiu įstatau vazoną į dubenį, lieju iš viršaus, kol apsemia vazoną 3-4 cm., palaikau pusvalandį ir ištraukiu. Jokiu šiltu vandeniu nelaistau. Vandens temperatūra turi būti kaip vandens pastovėjusio kambaryje. Jei liejate tiesiai iš čiaupo, tai tada nėra jokio tikslo lieti pastovėjusiu vandeniu. Daug bereikalingo blaškymosi, duodančio nulinį variantą.
O jaunimo ignoruoti nereikia-jie žingeidūs, moka ieškoti informacijos, drąsūs eksperimentuoti ir atkaklūs, jei susidomi. Pati nuo antros klasės auginau kaktusus, bei visokias gėles, kokias tik gaudavau ir gerbiu tokius gėlininkus. Tokie maži profesoriai dažnai tikriems profesoriams guzikus karpo.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 11 19, 18:44)
Jei nudeginate šaknis-imate per didelę dozę trąšų. Jei pavasary, vasarą statote skaidrų phaleanopsių vazoną prieš saulę, o šaknys drėgnos-galima tikėtis nudegimo. Aš , kai tręšiu įstatau vazoną į dubenį, lieju iš viršaus, kol apsemia vazoną 3-4 cm., palaikau  pusvalandį ir ištraukiu. Jokiu šiltu vandeniu nelaistau. Vandens temperatūra turi būti kaip vandens pastovėjusio kambaryje. Jei liejate tiesiai iš čiaupo, tai tada nėra jokio tikslo  lieti pastovėjusiu vandeniu. Daug bereikalingo blaškymosi, duodančio nulinį variantą.
O jaunimo ignoruoti nereikia-jie žingeidūs, moka ieškoti informacijos, drąsūs eksperimentuoti ir atkaklūs, jei susidomi. Pati nuo antros klasės auginau kaktusus, bei visokias gėles, kokias tik gaudavau ir  gerbiu tokius  gėlininkus.  Tokie maži profesoriai dažnai tikriems profesoriams guzikus karpo.

Panašiai aš parašiau bet manes gi niekas nesiklauso biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 11 19, 19:40)
niekas nesiklauso  biggrin.gif
O pats labai klausaisi mokytojų? lotuliukas.gif
Tavo "maniją" orchidėjoms labai palaikau ir "laikinu", tačiau reikės daug patirties ir pastangų, kol tapsi "pranašu savam krašte".
Pvz., http://www.delfi.lt/...s.d?id=72892930

Neskatinu emigracijos, bet pamąstyk apie biologijos studijas užsieny. Kurk "blog`ą", @ svetainę, dalyvauk projektuose... Neliksi nepastebėtas. mirksiukas.gif

O į temą... Neturiu kuo girtis, ant palangių visiškas "štilis". unsure.gif
Atsakyti
mano orches isprotejo, viena po kitos ziedkocius leidzia. is turimu 5 , 1 zydi, 3ju laukiu, viena kolkas miega rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2016 11 19, 20:45)
O pats labai klausaisi mokytojų? lotuliukas.gif  
Tavo "maniją" orchidėjoms labai palaikau ir "laikinu", tačiau reikės daug patirties ir pastangų, kol tapsi "pranašu savam krašte".
Pvz., http://www.delfi.lt/...s.d?id=72892930

Neskatinu emigracijos, bet pamąstyk apie biologijos studijas užsieny. Kurk "blog`ą", @ svetainę, dalyvauk projektuose... Neliksi nepastebėtas.  mirksiukas.gif

O į temą... Neturiu kuo girtis, ant palangių visiškas "štilis".   unsure.gif

Man su biologija nekas nes nevien biologija sukasi apie augalus čia tik kelios gudrybės buvo kaip pražydinti falenopsius. Aišku bandau ekspermentuoju namuose buvo iš pradžių kad buvau ir neviena išmetes orchidėja kaip sakoma: ,,Niekas negimsta mokėdamas". Tai domėjausi apie orches čia visas orchių temas baigiu perskaityt bet turbūt iš naujo dar skaitysiu nes nu labai įdomūs augalai vieni iš tų kurie lengviausiai prižiūrimi. Be to išsiaišknau ką mėgsta orchės kokių trąšų ir pan. daug trąšų esu naudojęs nei vieni nepatiko gėlėm. Nes pirkdavau arba tabletėm arba milteliais. Bet kai pabandžiau skystų trąšų tai labai geros. Bet aš visada darau taip į bliūdą pripilu vandens ten į 2-2,5 arbatinius šaukštelus įpilu trašų Nei parašytą normą. O norma tokia 5 ml. 1l. vandens o nuo lapkričio mėn. dvigubai mažiau reikia 2,5 ml. trašų į 1l. vandens. Bet prieš žydėjima nekeičiu nieko kad gėlė šoko nepatirtu, tačiau bijau ir dėl orų kadangi dienos jau labai žymiai sutrumpėjo tai nežinau kaip gėlė reaguoja plius žiedynkotį auginasi o kambarį tik 22 ⁰C temperatūros. O jinai auga ant palangės turbūt ten dar kokiais 2 ⁰C laipsniais nukrenta. Ką manot gėlė pražys jei nekeisiu laistymo ir trąšų kiekio? smile.gif

QUOTE(mylimuke! @ 2016 11 19, 20:59)
mano orches isprotejo, viena po kitos ziedkocius leidzia. is turimu 5 , 1 zydi, 3ju laukiu, viena kolkas miega  rolleyes.gif

Ir pas mane tas pats. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 19 lapkričio 2016 - 21:35
Gerai,aciu uz atsakymus,ir LEXUS aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dofkutis @ 2016 11 19, 23:22)
Gerai,aciu uz atsakymus,ir LEXUS aciu  4u.gif

Nėra už ką smagu padėt kitiem kai prašo pagalbos 4u.gif wink.gif
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2016 11 19, 20:45)
Neskatinu emigracijos, bet pamąstyk apie biologijos studijas užsieny. Kurk "blog`ą", @ svetainę, dalyvauk projektuose... Neliksi nepastebėtas.  mirksiukas.gif

Sukurčiau forumą, bet ar kas lankytusi? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 20 lapkričio 2016 - 09:47
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 11 20, 10:45)
Sukurčiau forumą, bet ar kas lankytusi?  smile.gif

Lankytųsi smile.gif Kurk ne tik orchėm, bet visiems augalams, gali dar būti ir skyrelis sodybų aplinkos kūrimui ir pan., tokį platų, +patrauklus dizainas (ne standartinis iš tinklapių kūrimo "paruoštukų", o kažkas originalaus), + paskui padaryti gerą reklamą per visus frontus. Iš to galima ir neblogai uždirbti (iš skelbiamų saite reklamų).
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 11 20, 10:12)
Lankytųsi smile.gif Kurk ne tik orchėm, bet visiems augalams, gali dar būti ir skyrelis sodybų aplinkos kūrimui ir pan., tokį platų, +patrauklus dizainas (ne standartinis iš tinklapių kūrimo "paruoštukų", o kažkas originalaus), + paskui padaryti gerą reklamą per visus frontus. Iš to galima ir neblogai uždirbti (iš skelbiamų saite reklamų).

Galėčiau beta versija sukurti kol kas, kad būtu lankomumas nenoriu pinigų veltui išmesti į balą nes ne vien lankomumo reikėtų bet ir aktyvumo smile.gif
Atsakyti
Tai va todėl ir reikia padaryti labai patraukliai ir patogiai vartotojui, apgalvotai. Ir bus viskas gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 11 20, 10:29)
Tai va todėl ir reikia padaryti labai patraukliai ir patogiai vartotojui, apgalvotai. Ir bus viskas gerai smile.gif

Gerai pradedu tada forumo kūrimo darbus jau šiandien kokia 13 val. paskelbsiu forumą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 11 20, 10:29)

Augalų forume laukiu jūsų: http://namuflora.bye...8.com/index.php smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 20 lapkričio 2016 - 11:30