Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros XXII tema

QUOTE(jele25 @ 2016 10 03, 22:06)
Nukirpau ziedstebi ir pabarsciau cinamonu,o su saknym dirbsiu ryt,tik va nzn kur ir kokia zeme pirkti?anksciau pirkdavau maximoje kibiriuke,as gera ji?nes mano kaine sunku gauti orchidejos zemes,o jei yra tai su grinai zenem o zieves labai mazai,tai mano manimu ji nelabai unsure.gif
O sakyki,apkarpius saknys,pabarscius cinomonu,kiek laiko padziovinti saknys?ir koki augimo stimuliatori pirkti?

Ziūrėkit, aš palikčiau viską kaip yra (su visa pagarba Zuzlai, tikrai ir daug zinančiai, ir noriai visiems padedančiai), ir nuo sausiakų ir puvėkų kol kas neatlaisvinčiau - tikėtina, kad sveikų šaknų yra mazai, persodinant jos, nori nenori, susitrukdo ir palūzinėja, tad labai didelė tikimybė, kad kuriam laikui stos/lėtės to mazuliuko augimas. Nedarykite nieko, kol nepamatysite bent 3 normaliai paaugusių lapų. O tada bus matyt.
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2016 10 03, 21:06)
... mano kaine sunku gauti orchidejos zemes...

Aš niekada dar nepirkau dar substrakto orchdėjoms. Būna pušų trinkų su stora žieve. Na, pušų kelmų, kai pušys nukirstos. Važiuojant visada patikrinu kirtavietes. Ten būna sūriai - išpiovos. Ir tokių vietų prisirenku žievės. Džiovinu porą mėnesių ant saulės. Paskui sukapoju kirviu ir virinu. Džiovinu - kaitinu orkaitėje. ir dabar dar turiu ateičiai maišiuką. Prieš sodinant gal dar perkaitinsiu orkaitėje. Dėl visa ko.
Kaime visko yra.
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2016 10 03, 23:23)
Ziūrėkit, aš palikčiau viską kaip yra (su visa pagarba Zuzlai, tikrai ir daug zinančiai, ir noriai visiems padedančiai), ir nuo sausiakų ir puvėkų kol kas neatlaisvinčiau - tikėtina, kad sveikų šaknų yra mazai, persodinant jos, nori nenori, susitrukdo ir palūzinėja, tad labai didelė tikimybė, kad kuriam laikui stos/lėtės to mazuliuko augimas. Nedarykite nieko, kol nepamatysite bent 3 normaliai paaugusių lapų. O tada bus matyt.

g.gif na bandysiu dar luktelti... as irgi pagalvojau kad gal negerai db saknys judint,bet vel gi,tas maziukas uzsikres unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(amba41 @ 2016 10 03, 23:29)
Aš niekada dar nepirkau  dar substrakto orchdėjoms.  Būna pušų trinkų  su stora žieve. Na, pušų kelmų, kai pušys nukirstos. Važiuojant visada patikrinu kirtavietes. Ten būna sūriai - išpiovos. Ir tokių vietų prisirenku žievės. Džiovinu porą mėnesių ant saulės. Paskui sukapoju kirviu ir virinu. Džiovinu - kaitinu orkaitėje. ir dabar dar turiu ateičiai maišiuką. Prieš sodinant gal dar perkaitinsiu orkaitėje. Dėl visa ko.
Kaime visko yra.

O situ patarymu as tikrai pasinaidosiu ateiti,aciu smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2016 10 03, 22:06)
anksciau pirkdavau maximoje kibiriuke,as gera ji?nes mano kaine sunku gauti orchidejos zemes,o jei yra tai su grinai zenem o zieves labai mazai,tai mano manimu ji nelabai unsure.gif

koki augimo stimuliatori pirkti?

taip, gera, bet brangiai gaunasi. pabandykite atsisiųsti iš orchidejos . lt, turėtų gautis daugiau ir pigiau, arba už tą pačią kainą. o ateityje, tikrai, galima ir prisirinkti.

nežinau, kokios sodo prekių parduotuvės yra jūsų krašte, paklausinėkite vietoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2016 10 04, 12:52)
taip, gera, bet brangiai gaunasi. pabandykite atsisiųsti iš orchidejos . lt, turėtų gautis daugiau ir pigiau, arba už tą pačią kainą. o ateityje, tikrai, galima ir prisirinkti.

nežinau, kokios sodo prekių parduotuvės yra jūsų krašte, paklausinėkite vietoje smile.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
Šiandien pastebėjau, kad po mano orchidėjos lapu kažkoks spurgiukas. Nežinau kas tai nes man sunku tokį dar maža spurga ištirti. Gal jūs galėtumėte pasakyti kas tai? Ar čia jos vaikas ar šaknis? O gal žiedstiebis?

Dėkoju už atsakymą ir palengvinsiu spėjima įdedu nuotrauka:

user posted image
Atsakyti
panasu i ziedstiebi
Atsakyti
O man panašu į šaknį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2016 10 17, 21:24)

Kiek teko skaityt, kad šaknis būna tada kai būna bukas galiukas, o smailas žiedstiebis arba vaikas (keikis) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2016 10 17, 21:24)

bet ar saknys lenda virs lapo? manau ne..
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 10 17, 17:51)
Labas vakaras,
Šiandien pastebėjau, kad po mano orchidėjos lapu kažkoks spurgiukas.

Vienareikšmiškai žiedas. Spurga per lapo vidurį. Šaknys eina iš tarpų tarp lapų.
Lexus , ar iškėlė žiedyną 09-04 dieną jūsų rodyta orchidėja?

Papildyta:
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 09 04, 12:30)

Kas gavosi ir to šūduko?
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 10 17, 23:47)
Vienareikšmiškai žiedas. Spurga per lapo vidurį. Šaknys eina iš tarpų tarp lapų.
Lexus , ar iškėlė žiedyną 09-04 dieną jūsų rodyta orchidėja?

Papildyta:

Kas gavosi ir to šūduko?

Dar ne augo augo ir sustojo biggrin.gif Kita mamos poto išleido. O dabar mano. biggrin.gif Kaip viskas sutapo Nu jo. Nereikėjo jokių kankinimų. Buvo vietoje pastatyta ir automatiškai krita temperatūra kai būdavo 25 tai koki menesi pusantro laikesi vos 20-19 C. smile.gif
Atsakyti