Noriu paklaust dėl orchidėjų persodinimo.
Norėjau persodint pavasarį, bet pamačiau, kad leidžia žiedus ir nebepersodinau. O dabar baigė žydėt, bet ar galiu rudenį persodint? Bijau, kad galiu visai prarast augalą. Ar geriau vėl laukt pavasario, kad ir su žiedstiebiais persodint?
Ačiū
QUOTE(Rovy68 @ 2016 09 28, 12:40)
Noriu paklaust dėl orchidėjų persodinimo.
Norėjau persodint pavasarį, bet pamačiau, kad leidžia žiedus ir nebepersodinau. O dabar baigė žydėt, bet ar galiu rudenį persodint? Bijau, kad galiu visai prarast augalą. Ar geriau vėl laukt pavasario, kad ir su žiedstiebiais persodint?
Ačiū
Ačiū
jei jūsų orchidėja falenopsio (lot. phalaenosis) hibridas (augalas, pirktas parduotuvėje), persodinti galima bet kada, kai aktyviai auga, t.y. šankų galiukai žali, neužsitraukę.
QUOTE(zuzla @ 2016 09 28, 13:20)
jei jūsų orchidėja falenopsio (lot. phalaenosis) hibridas (augalas, pirktas parduotuvėje), persodinti galima bet kada, kai aktyviai auga, t.y. šankų galiukai žali, neužsitraukę.
Taip, mano orchidėja falenopsis. Senutė, nuaugus labai, paramstyta
Ačiū, bandysiu persodint
QUOTE(jele25 @ 2016 09 30, 14:01)
Laba diena,sakykit ar yra vilties kad ji isgyvens?nesuprantu kas jai atsitiko
tai kad čia ne per vieną atsitiko, ir tik dabar pastebėjote?
augalas jau orchidėjų rojuje.
QUOTE(zuzla @ 2016 09 30, 14:09)
tai kad čia ne per vieną atsitiko, ir tik dabar pastebėjote?
Buvau isvykus,pries isvykima ja pamirkiau,grizau po savaites ir pamaciau kad ji mirsta,tai buvo rugpjucio 19d,ir va iki siol stovi ir dar leidzia naujas sakeles,tai dar kazkaip vilties turiu kad gal ji dar visai nemirus?nes yra saknu gyvu,zaliu...tai laukiu kaip cia bus.ir nesupratau aplamai kas per sav atsitiko,nes iki tol buvo grazi.zinau kaip priziureti tikrai
QUOTE(jele25 @ 2016 09 30, 16:03)
Buvau isvykus,pries isvykima ja pamirkiau,grizau po savaites ir pamaciau kad ji mirsta,tai buvo rugpjucio 19d,ir va iki siol stovi ir dar leidzia naujas sakeles,tai dar kazkaip vilties turiu kad gal ji dar visai nemirus?nes yra saknu gyvu,zaliu...tai laukiu kaip cia bus.ir nesupratau aplamai kas per sav atsitiko,nes iki tol buvo grazi.zinau kaip priziureti tikrai
Kiek laiko mirkėte orchidėja?
QUOTE(jele25 @ 2016 09 30, 16:03)
t.y. iki kelionės buvo sveikas gražus augalas? po savaitės va toks tapo? gali būti, kad pažeista grybo, čai perskaitysite ir ką daryti. pirmoj eilėj nukirpkite žiedstiebį, kad augalas neeikvotų jėgų žiedams, o bandytų pradėti naują gyvenimą.
QUOTE(zuzla @ 2016 09 30, 17:41)
t.y. iki kelionės buvo sveikas gražus augalas? po savaitės va toks tapo? gali būti, kad pažeista grybo, čai perskaitysite ir ką daryti. pirmoj eilėj nukirpkite žiedstiebį, kad augalas neeikvotų jėgų žiedams, o bandytų pradėti naują gyvenimą.
taip,per savaite,grizus galvojau kad anyta palaitse ja ir tiesiai i lapus,nes puti pradejo nuo lapu vidurio,bet ji sake kad nelaiste,nors abejoju,nes per savaite vistiek butu saknys apdziuve ir nebutu tokie zali kai katik kad pamirka gele buvo.aciu,einu apkirpsiu visus stiebus ir gal ivyks stebuklas,ji atsigaus...nes laaabai grazi,dideliais ziedais buvo,prazydejo ir bande vel krauti pumpurus,bet...
QUOTE(jele25 @ 2016 10 03, 20:20)
Labas vakaras.ar galiu tyliai dziaugtis?
galite. reikėtų pamaitinti augimo stimuliatoriumi.
bet taip ir neatlaisvinot orchidėjos nuo džiuvėsių..?
QUOTE(zuzla @ 2016 10 03, 21:16)
galite. reikėtų pamaitinti augimo stimuliatoriumi.
Nukirpau ziedstebi ir pabarsciau cinamonu,o su saknym dirbsiu ryt,tik va nzn kur ir kokia zeme pirkti?anksciau pirkdavau maximoje kibiriuke,as gera ji?nes mano kaine sunku gauti orchidejos zemes,o jei yra tai su grinai zenem o zieves labai mazai,tai mano manimu ji nelabai
O sakyki,apkarpius saknys,pabarscius cinomonu,kiek laiko padziovinti saknys?ir koki augimo stimuliatori pirkti?