Sveiki,
Norėjau paklausti kas čia per daiktas išlindes į orine šaknį nepanaši visai. Man niekada orchiu nepavyksta pražydinti netikiu kad žiedstiebis gali būti. Ar gali? Nes pasiemiau iš mamos ir norėjau atgaivinti ja. Nes šaknys buvo pradejusios pūti nuo seno substrato. Tai kai persodinau. Po dvieju savaiciu va koks šudukas išlindo ir man neina atpažint. Galit padėti jus vienintele mano viltis. Atsiprašau už kokybę mat su telefonu fotkinau.
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 09 04, 11:40)
Sveiki,
... va koks šudukas išlindo ir man neina atpažint.
... va koks šudukas išlindo ir man neina atpažint.
Jei tas šūdukas yra iš lapo skrotelės vidurio, tai žiedynstiebis.Jei iš lapo išaugimo šono, tai šaknis. Tuo pafotkinsiu ir atnešiu pvz.
QUOTE(amba41 @ 2016 09 04, 13:26)
Jei tas šūdukas yra iš lapo skrotelės vidurio, tai žiedynstiebis.Jei iš lapo išaugimo šono, tai šaknis. Tuo pafotkinsiu ir atnešiu pvz.
Didesnė foto:
QUOTE(amba41 @ 2016 09 04, 13:36)
Čia gerai matosi iš kur kas dygsta . Žiedynstiebiai iš lapo vidurio.
Tai mano atveju žiedstiebis?
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 09 04, 13:35)
Tikėtina, kad tavo kieme šventė . , jei niekad dar nepražydinai.
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 09 04, 14:35)
Lexus, keistai rašinėji Temoje nuolat pasirodai ir dalini patarimus, o nezinai, kaip ziedstiebis atrodo, kazkas čia ne taip
QUOTE(Emila @ 2016 09 04, 19:10)
Lexus, keistai rašinėji Temoje nuolat pasirodai ir dalini patarimus, o nezinai, kaip ziedstiebis atrodo, kazkas čia ne taip
Žinau tik klausiu, nes noriu pasitikslinti
Sveiki nuo senų laikų turiu 7 orchidėjas. Nebuvau jų labai mylėtoja, jos tiesiog kažkaip savaime pas mane augdavo, pražysdavo, nužydėdavo, pamiršdavau, tai paliedavau, tai nepaliedavau..
Tačiau jau kokį pusmetį-metus matau, kad darosi blogi dalykai. Skaičiau, tačiau iki galo nesuprantu. Nebežydi. Užpuolė liga, tačiau nesuprantu kokia, ir ką man daryti. Toks jausmas, kad viskas blogai - kai nelieju, džiūsta, kai lieju, pūna.
Nuotraukos gražiai iliustruoja - pirmiausia sustojo jų "gyvenimas", vėliau ant praktiškai visų atsirado maži juodi taškiukai, o galiausiai vieną iš jų visai prarandu - liko pora šaknų, nukrito visi lapai, miršta.
Pirmas klausimas - kas tai, ką daryti, kokių "vaistų" konkrečiai nusipirkti? Vis atrodydavo kad gal išgelbėsiu persodindama į naują švarią orchidėjų žemę, turbūt keletą kartų tą dariau per pataruosius metus, bet vistiek nelabai atsigauna.
Antras - kaip išgelbėti tą mažulę be lapų, mirštančią ir su pora sveikesnių šaknų? Labai gaila prarasti, buvo draugės dovana..
Kadangi nesu žinovė, prašau Jūsų pagalbos, mano žinios ir supratimas išsenka..
Tačiau jau kokį pusmetį-metus matau, kad darosi blogi dalykai. Skaičiau, tačiau iki galo nesuprantu. Nebežydi. Užpuolė liga, tačiau nesuprantu kokia, ir ką man daryti. Toks jausmas, kad viskas blogai - kai nelieju, džiūsta, kai lieju, pūna.
Nuotraukos gražiai iliustruoja - pirmiausia sustojo jų "gyvenimas", vėliau ant praktiškai visų atsirado maži juodi taškiukai, o galiausiai vieną iš jų visai prarandu - liko pora šaknų, nukrito visi lapai, miršta.
Pirmas klausimas - kas tai, ką daryti, kokių "vaistų" konkrečiai nusipirkti? Vis atrodydavo kad gal išgelbėsiu persodindama į naują švarią orchidėjų žemę, turbūt keletą kartų tą dariau per pataruosius metus, bet vistiek nelabai atsigauna.
Antras - kaip išgelbėti tą mažulę be lapų, mirštančią ir su pora sveikesnių šaknų? Labai gaila prarasti, buvo draugės dovana..
Kadangi nesu žinovė, prašau Jūsų pagalbos, mano žinios ir supratimas išsenka..
Vienas mano phalenopsis - gal menesi/du pailsejes vasara - puole leisti iskart tris ziedstiebius > leisti jam auginti visus? Ar nenualins augalo trigubas zydejimas??
QUOTE(Apelsina @ 2016 09 19, 19:01)
Vienas mano phalenopsis - gal menesi/du pailsejes vasara - puole leisti iskart tris ziedstiebius > leisti jam auginti visus? Ar nenualins augalo trigubas zydejimas??
taigi kiek ziedu bus negi nukirpsit?