QUOTE(Emila @ 2016 08 28, 20:39)
Bijau suklaidinti, bet man atrodo, kad tai yra substrato problema. Žievės gabalai pardavėjų buvo nepakankamai gerai apdoroti nuo grybų terminėmis/ cheminėmis priemonėmis prieš išleidžiant į apyvartą pirkėjams. Pasitaiko. "Bijau suklaidinti" - tai dėl to, kad nesu mačiusi, jog tie grybienos spurgiukai apimtų ne tik žieves, bet ir sėkmingai augtų apveldami šaknis. Vis tik nemanau, kad tai būtų kažkas labai kenksmingo. Užtektų pakeisti substratą, į jį sodinant gėlę - po tekančiu vandeniu nuplauti šaknis. Man pasitaikydavo, kad tokiais burbuliukais apsuveldavo keli gabalai žievės vazone - nekreipdavau dėmesio, per vasarą dažniausiau išnykdavo, gėlėms nepakenkdavo. Tai būdavo labiau estetinė problema, nei liga.
Tie balti spurgiukai savaime dingtų gerai pradžiovinus substratą, bet bėda, kad ir gėlė gali perdžiūti. Galite rinktis - džiovinti, persodinti arba susitaikyti.
Beje , jei turite po ranka sisteminio fungicido Previcur - galite pabandyti laistant įlašinti keletą lašų į vonelę su vandeniu (pamirkyt gėlę), manau, tai galėtų būti vienas iš variantų tos bjaurasties atsikratyt be persodinimų.
Tai nekokybiško substrato problema, ne augalo liga. Bet visi žinome, kad augalai auga linksmesni tinkamai pasodinti.
Papildyta:
Šaknų nekarpykite, jos neserga. Nebent papuvusias, jei tokių yra. Nuplaukite.
aciu, as ir kiek googlinau paskui tai radau kazka panasaus ir kadi grybelis,bet as bijau kad busiu tas saknis su permanganatu nudeginus nes kazkur paskaiciau kad reik palaikyt minute tirpale nuo sito grybo jos tokios geltonai rudos paliko
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 08 30, 09:43)
Ai ant žievės.
![lotuliukas.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/lotuliukas.gif)
Tai tada pelėsis siūlyčiau persodinti į stambu substrata nes pats stambiam auginu. Ai nuotraukoj ar man čia pasirodė ar gerai išsižiūrėjus šaknys vazonelyje supuvusios kai kurios. Nes man jos tokios juodos tamsiai rudos gal. Nezinau kaip apibūdinti bet man rods kad puvinys išsimetes.
saknys buvo ryskiai zalios/salotines, o tuos juodod demeles tai ten substato zieves likuciai, nes saknys net suauge su juo buvo
We all live under the same sky, but we dont all have the same horizon