Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros XXII tema

QUOTE(zuzla @ 2016 08 11, 18:53)
mano nuomone, lovelis pasiteisins tuo atveju, jei bus pilamas karštas vanduo, vanduo garuodamas drėkins aplinką, bet šaltas - kažin, ar drėkina. geriau nusipirkti oro drėkintuvą, nes ir žmogui nesveika gyventi esant sausam kambarių orui. tik, dėl visa ko, vertėtų pas ką nors pasiskolinti drėgmės matuoklį, kad įsitikinti, kad kambaryje tikrai sausa.

Ačiū jums zuzla už patarima tikrai taip ir padarysiu tik nezinau ar kaimynai tures smile30x30.png O loveli tai nusipirksiu ir žiemai nuo rudens pradėsiu ruošti gėle mažinsiu trasu konsentracija tik ir loveli darysiu smile30x30.png
Atsakyti
Sveiki gal ir paklausiu netradicišku klausimu bet noreciau pasigaminti trasu. Iš kormoranų fekalijų lotuliukas30x30.png jų fekalijos gi labai daug fosforo turi kas orchidejoms gerai. Tik jei palieciau man orchidėja nenumirtu? Nes medžiams tai negerai naikina medzius tos kormoranų fekalijos biggrin30x30.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 14 rugpjūčio 2016 - 11:37
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 08 14, 12:37)
Sveiki gal ir paklausiu netradicišku klausimu bet noreciau pasigaminti trasu. Iš kormoranų fekalijų lotuliukas30x30.png jų fekalijos gi labai daug fosforo turi kas orchidejoms gerai. Tik jei palieciau man orchidėja nenumirtu? Nes medžiams tai negerai naikina medzius tos kormoranų fekalijos  biggrin30x30.png
Nesiūlyčiau.
Raugintomis, gerokai skiestomis paukščių srutomis laistomi vaismedžiai, vaiskrūmiai tam tikru atstumu nuo kamienų. Priežastį jau pats įvardijai.
O kaip palaistyti orchidėją "tam tikru atstumu"? tongue30x30.png

Kiek pamenu iš vaikystės, kaime vištų, ančių ir kt. srutomis tręšdavo ne augalus, o žemę, nuėmus derlių arba pavasarį, sniegui nutirpus ir pašilus dirvai.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2016 08 14, 19:10)
Nesiūlyčiau.
Raugintomis, gerokai skiestomis paukščių srutomis laistomi vaismedžiai, vaiskrūmiai tam tikru atstumu nuo kamienų. Priežastį jau pats įvardijai.
O kaip palaistyti orchidėją "tam tikru atstumu"?  tongue30x30.png

Kiek pamenu iš vaikystės, kaime vištų, ančių ir kt. srutomis tręšdavo ne augalus, o žemę, nuėmus derlių arba pavasarį, sniegui nutirpus ir pašilus dirvai.

Aišku dėkoju už atsakyma smile30x30.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 14 rugpjūčio 2016 - 20:02
Help, siandien pastebejau sita jovala vazonelyje? kas tai? augalas augo normaliai atrodo sveikas, leidzia saknis ir ziedstiebi bet isemiau is keraminio vazono i kuri laikau istaciusi su plastikiniu, kad pamerkciau laistymui ir poto issigandau pamacius.visa substrata isrankiojau bet kaip patartumete elgtis toliau- persodinti ar palaikyt ant kokiu kiminu ar dar ka?kokias saknis reiktu nukarpyt? tas pageltusias atsiprasau uz foto kokybe
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mimi88: 25 rugpjūčio 2016 - 14:46
Kaip teisingai persodinti seną orchidėją? Turiu vieną 7 m. senumo. Šaknys puikios, lapai dideli gražūs. Bet per tiek metų iš apačios jau daug lapų nukritę ir gaunasi ilgas lyg 'kotas' virš vazono. Automatiškai visos viršutinės šaknys yra orinės. Ar tą kamieną/kotą be lapų kišti giliau į žieves persodinant, ar palikti tą patį aukštį?
Atsakyti
QUOTE(Gabri @ 2016 08 25, 16:07)
Kaip teisingai persodinti seną orchidėją? Turiu vieną 7 m. senumo. Šaknys puikios, lapai dideli gražūs. Bet per tiek metų iš apačios jau daug lapų nukritę ir gaunasi ilgas lyg 'kotas' virš vazono. Automatiškai visos viršutinės šaknys yra orinės. Ar tą kamieną/kotą be lapų kišti giliau į žieves persodinant, ar palikti tą patį aukštį?

Sveiki, jei jūsų orhidėja yra (Lot. Phalaenopsis) Liet. Falenopsis tai persodinimas toks pat nesvarbu orchidėjos amžius nuo to priežiūra nesiskiria. Bet aš nepatarčiau kišti į substratą orinių šaknų nes jei jus sukišit jos gali tiesiog pradėti pūti. Jos turi būti ore už tat kad ir vadinasi orinės šaknys. O patį kamiena palikite taip kaip yra kaip ir sakiau kad persodinimas įtakos kotuj neturi lai būna kaip gėlė nori. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 08 25, 16:28)
Sveiki, jei jūsų orhidėja yra (Lot. Phalaenopsis) Liet. Falenopsis tai persodinimas toks pat nesvarbu orchidėjos amžius nuo to priežiūra nesiskiria. Bet aš nepatarčiau kišti į substratą orinių šaknų nes jei jus sukišit jos gali tiesiog pradėti pūti. Jos turi būti ore už tat kad ir vadinasi orinės šaknys. O patį kamiena palikite taip kaip yra kaip ir sakiau kad persodinimas įtakos kotuj neturi lai būna kaip gėlė nori.  smile.gif

Taip, phalenopsis. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabri @ 2016 08 25, 16:07)

Turiu tokių veteranių. Persodindama to koto didžiąją dalį su visom ant jo esančiom šaknim nukerpu, palieku tik nelabai didelį galiuką su jaunesnėm šaknelėm, žinoma jų turi likti pakankamai augalui išmaitint. Tas karpymas, žinoma,turėtų būti proporcingas: daug lapų-daug šaknų, mažiau paliekate lapų - jiem gali užtekti ir mažiau šaknų.
Šaknis, augusias kaip "orinės", visada sukišu į substratą. Niekas nepūva, nereikia gasdinti.
Apskritai apie "orines" šaknis per daug mitų paskleista.
Kažkokio ypatingo streso mano peraugėliai nepatyrė - apkarpyti ir persodinti augo toliau, žydėjo įprastu ritmu.
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2016 08 26, 14:45)
Turiu tokių veteranių. Persodindama to koto didžiąją dalį su visom ant jo esančiom šaknim nukerpu, palieku tik nelabai didelį galiuką su jaunesnėm šaknelėm, žinoma jų turi likti pakankamai augalui išmaitint. Tas karpymas, žinoma,turėtų būti proporcingas: daug lapų-daug šaknų, mažiau paliekate lapų -  jiem gali užtekti ir mažiau šaknų.
Šaknis, augusias kaip "orinės", visada sukišu į substratą. Niekas nepūva, nereikia gasdinti.
Apskritai apie "orines" šaknis per daug mitų paskleista.
Kažkokio ypatingo streso mano peraugėliai nepatyrė - apkarpyti ir persodinti augo toliau, žydėjo įprastu ritmu.

Man jos supuvo, bet ataugo negasdinu tik dalinuosi savo patirtimi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mimi88 @ 2016 08 25, 15:27)
Help, siandien pastebejau sita jovala vazonelyje? kas tai? augalas augo normaliai atrodo sveikas, leidzia saknis ir ziedstiebi bet isemiau is keraminio vazono i kuri laikau istaciusi su plastikiniu, kad pamerkciau laistymui ir poto issigandau pamacius.visa substrata isrankiojau bet kaip patartumete elgtis toliau- persodinti ar palaikyt ant kokiu kiminu ar dar ka?kokias saknis reiktu nukarpyt? tas pageltusias atsiprasau uz foto kokybe

Mano orchidejai lygiai tas pats nutiko, tik kad dar daugiau uzvesejo tas baltas reikalas. Nezinau ka daryt, internete info neradau unsure.gif gelbekit 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo change: 28 rugpjūčio 2016 - 12:43
QUOTE(change @ 2016 08 28, 13:42)
Mano orchidejai lygiai tas pats nutiko, tik kad dar daugiau uzvesejo tas baltas reikalas. Nezinau ka daryt, internete info neradau  unsure.gif gelbekit  4u.gif

Bijau suklaidinti, bet man atrodo, kad tai yra substrato problema. Žievės gabalai pardavėjų buvo nepakankamai gerai apdoroti nuo grybų terminėmis/ cheminėmis priemonėmis prieš išleidžiant į apyvartą pirkėjams. Pasitaiko. "Bijau suklaidinti" - tai dėl to, kad nesu mačiusi, jog tie grybienos spurgiukai apimtų ne tik žieves, bet ir sėkmingai augtų apveldami šaknis. Vis tik nemanau, kad tai būtų kažkas labai kenksmingo. Užtektų pakeisti substratą, į jį sodinant gėlę - po tekančiu vandeniu nuplauti šaknis. Man pasitaikydavo, kad tokiais burbuliukais apsuveldavo keli gabalai žievės vazone - nekreipdavau dėmesio, per vasarą dažniausiau išnykdavo, gėlėms nepakenkdavo. Tai būdavo labiau estetinė problema, nei liga.
Tie balti spurgiukai savaime dingtų gerai pradžiovinus substratą, bet bėda, kad ir gėlė gali perdžiūti. Galite rinktis - džiovinti, persodinti arba susitaikyti.
Beje , jei turite po ranka sisteminio fungicido Previcur - galite pabandyti laistant įlašinti keletą lašų į vonelę su vandeniu (pamirkyt gėlę), manau, tai galėtų būti vienas iš variantų tos bjaurasties atsikratyt be persodinimų.
Tai nekokybiško substrato problema, ne augalo liga. Bet visi žinome, kad augalai auga linksmesni tinkamai pasodinti.
Papildyta:
QUOTE(mimi88 @ 2016 08 25, 15:27)
visa substrata isrankiojau bet kaip patartumete elgtis toliau- persodinti ar palaikyt ant kokiu

Šaknų nekarpykite, jos neserga. Nebent papuvusias, jei tokių yra. Nuplaukite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emila: 28 rugpjūčio 2016 - 21:41