QUOTE(change @ 2016 08 28, 13:42)
Mano orchidejai lygiai tas pats nutiko, tik kad dar daugiau uzvesejo tas baltas reikalas. Nezinau ka daryt, internete info neradau
gelbekit
Bijau suklaidinti, bet man atrodo, kad tai yra substrato problema. Žievės gabalai pardavėjų buvo nepakankamai gerai apdoroti nuo grybų terminėmis/ cheminėmis priemonėmis prieš išleidžiant į apyvartą pirkėjams. Pasitaiko. "Bijau suklaidinti" - tai dėl to, kad nesu mačiusi, jog tie grybienos spurgiukai apimtų ne tik žieves, bet ir sėkmingai augtų apveldami šaknis. Vis tik nemanau, kad tai būtų kažkas labai kenksmingo. Užtektų pakeisti substratą, į jį sodinant gėlę - po tekančiu vandeniu nuplauti šaknis. Man pasitaikydavo, kad tokiais burbuliukais apsuveldavo keli gabalai žievės vazone - nekreipdavau dėmesio, per vasarą dažniausiau išnykdavo, gėlėms nepakenkdavo. Tai būdavo labiau estetinė problema, nei liga.
Tie balti spurgiukai savaime dingtų gerai pradžiovinus substratą, bet bėda, kad ir gėlė gali perdžiūti. Galite rinktis - džiovinti, persodinti arba susitaikyti.
Beje , jei turite po ranka sisteminio fungicido Previcur - galite pabandyti laistant įlašinti keletą lašų į vonelę su vandeniu (pamirkyt gėlę), manau, tai galėtų būti vienas iš variantų tos bjaurasties atsikratyt be persodinimų.
Tai nekokybiško substrato problema, ne augalo liga. Bet visi žinome, kad augalai auga linksmesni tinkamai pasodinti.
Papildyta:
QUOTE(mimi88 @ 2016 08 25, 15:27)
visa substrata isrankiojau bet kaip patartumete elgtis toliau- persodinti ar palaikyt ant kokiu
Šaknų nekarpykite, jos neserga. Nebent papuvusias, jei tokių yra. Nuplaukite.