Gal žinote kaip prižiūrėti Pleione formosana? Ar lepi?
QUOTE(jurguze @ 2016 08 04, 14:33)
Gal žinote kaip prižiūrėti Pleione formosana? Ar lepi?
Nežinau. Gal pasakys kuri nors Beje užsukite į nauja orchidėjų foruma www.seedink.eu/forumas vėliau bus ir kitų augalų forumas ne tik orchiu
Sveiki atėjau su tokiu klausimu kiek laiko reikia orchidėja laikyti balkone nes noriu padaryti temperatūrų sviravimą. Nes pas mane kambarį rodo termometras kad 25 C. O lauke 20. Tai išnešiau balkonan savo orchidėja ir nezinau kiek laiko ja laikyti viena - dvi - tris dienas?
Iš anksto dėkoju už atsakymą.
Iš anksto dėkoju už atsakymą.
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 08 06, 14:55)
ir nezinau kiek laiko ja laikyti viena - dvi - tris dienas?
Visiems augalams kenkia tąsymas iš vietos į vietą, gal išskyrus vieną-kitą, kurie mėgsta "keliauti". Pasigooglink. Nustok kankint savo augalus. Augalai taip pat turi savo "karmą"
QUOTE(klopedija @ 2016 08 06, 15:15)
Visiems augalams kenkia tąsymas iš vietos į vietą, gal išskyrus vieną-kitą, kurie mėgsta "keliauti". Pasigooglink. Nustok kankint savo augalus. Augalai taip pat turi savo "karmą"
Bet cia kita orchideja jau apie 5 metus nezydi. Ka daryt? Persodinta neseniai pavasarį.
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 08 06, 15:21)
Bet cia kita orchideja jau apie 5 metus nezydi. Ka daryt? Persodinta neseniai pavasarį.
Geriausia butu nedaryti NIEKO. nenesiok nepersodinek nesukiok ir neciupinek. Duok joms ramiai gyvent ir pamatysi kaip atsigaus.
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 08 06, 15:21)
Duok ramybę!Kažkada gyriausi, kad vienas falenopsis žydi be perstojo. Vienas žiedynas baigiasi, išauga kitas žiedstiebis. Dabar apie 8-9 mėn. tik "gyvybės ženklai", lapai nevysta, šaknys nepūva, bet visiškas štilis. Reikia augalui pailsėti, tiek laiko "atidirbus".
mano vienintele prieziura, kad nepamirstu paliet kartais. nors lapai truputi apminksteja kartais, ypac vasara. stovi ant palanges, iki pietu saule. trasas prisimenu labai retai. nepersodineju . va ir viskas. zydi ir net negalvoja numest ziedu.
Visai neaišku, kodėl jos kartais žydi, kartais ne
Kaip minėjote joms reikia pailsėti, mano jau ilgokai ilsisi Pirmoji orchidėja ilgai džiugino žiedais, dabar jau net nesuskaičiuoju, gal kokie antri metai eina, kaip nežydi. Bet lapus leidžia, atrodo visai neblogai. Kitą irgi gavau prieš metus, pažydėjo ir nustojo, kaip numetė žiedus, taip visus metus nebekrauna naujų.
Kaip minėjote joms reikia pailsėti, mano jau ilgokai ilsisi Pirmoji orchidėja ilgai džiugino žiedais, dabar jau net nesuskaičiuoju, gal kokie antri metai eina, kaip nežydi. Bet lapus leidžia, atrodo visai neblogai. Kitą irgi gavau prieš metus, pažydėjo ir nustojo, kaip numetė žiedus, taip visus metus nebekrauna naujų.
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2016 08 07, 15:55)
Visai neaišku, kodėl jos kartais žydi, kartais ne
O tai ką daryti , jei jau kokie 3-4 metai kaip nežydi?Gavau dovanų žydinčią, o po nužydėjimo tik lapus leidžia, o žydėt nesiruošia.
QUOTE(ritatita @ 2016 08 07, 17:00)
O tai ką daryti , jei jau kokie 3-4 metai kaip nežydi?Gavau dovanų žydinčią, o po nužydėjimo tik lapus leidžia, o žydėt nesiruošia.
Jei tavo orchidėja yra stipri ir sveika su daug šaknų ir gražiais nesuglebusiais, nesusiraukšlėjusiais lapais pastatyk 5-6 dienoms į tamsią vietą ir palik. Paskuj išimsi gali būti kad šoka gaus bet jei šviesus kambarys su trasom atsigaus ir po trijų savaičių turėtum išvysti žiedkotį.
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 08 07, 16:17)
Jei tavo orchidėja yra stipri ir sveika su daug šaknų ir gražiais nesuglebusiais, nesusiraukšlėjusiais lapais pastatyk 5-6 dienoms į tamsią vietą ir palik. Paskuj išimsi gali būti kad šoka gaus bet jei šviesus kambarys su trasom atsigaus ir po trijų savaičių turėtum išvysti žiedkotį.
Aš ją ir patamsyje sandėliuke laikiau savaitę ir kartas nuo karto po dušu išmaidau, tipo karštu, vistiek nepadeda