Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros XXII tema

QUOTE(LEXUS14 @ 2016 02 20, 13:10)
Sveiki norėjau paklausti kaip persodinti orchidėja falenopsio hibridą?

Ar orines šaknis reikia palikti virš vazonėlio ar sukišti į substratą?

Ar galima papurkšti vandeniu lapus ir orines šaknis kai šiuo metu nepersodintas falenopsis žydi? 4u.gif

youtube pilna vaizdinės medžiagos

jei telpa į vazoną, sukišu į jį, jei ne, per jėgą negrudu.

hibridiniams falenopsiams papildomo drėkinimo reikia, jei namuose oro drėgmė žemesnė kaip 50-60 pr., kaip beje ir žmogui. lapų purkšti nereikia, nes vanduo gali nutekėti į skrotelę, ten užsilaikyti ir sukelti pūvinį, o šaknis šiek tiek papurkščiau, jei oras namuose sausas.
tik nepamirškite, kad pats substratas tarp laistymų (mirkymų) turi pradžiūti.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2016 02 20, 16:00)
... tai atsiversk pirmą puslapį... frusty.gif

Žiūrėjau vistiek nieko gero ten nepamačiau.
Atsakyti
Sveiki norėjau paklausti kodėl rojaus sodu forumo neatidaro?
Atsakyti
Merginos gelbekit,pervaciau visa interneta,ir niekur neradau atsakymo. Persodinau savo orchidejas ir pas viena lapai pasidare kaip skuduriukai,ka man daryti,ar jau nieko nebeisgelbesiu?
Atsakyti
QUOTE(juskirena @ 2016 03 05, 07:41)
Merginos gelbekit,pervaciau visa interneta,ir niekur neradau atsakymo. Persodinau savo orchidejas ir pas viena lapai pasidare kaip skuduriukai,ka man daryti,ar jau nieko nebeisgelbesiu?

į kokį substratą persodinote?
kiek sveikų šaknų ir lapų turi?
ar tikrai būtent po persodinimo lapai nuvyto, ar ir prieš tai buvo problema?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2016 03 05, 08:32)
į kokį substratą persodinote?
kiek sveikų šaknų ir lapų turi?
ar tikrai būtent po persodinimo lapai nuvyto, ar ir prieš tai buvo problema?

man ja padovanojo vasario 17d,ir bijau kad ji galejo pasalti kol keliavo pirmyn atgal,gryzus namo iskarto persodinau i spec.orchideju zeme. (ta kur gabalais tokia) lapai yra,ikelciau foto,bet per telefona labai didele gaunasi (sumazinti nemoku).galeciau jums i pasta ikelti.
Atsakyti
taip, tai gali būti pašalimo pasėkmės. ir nereikėjo iškart persodinti, augalas turėjo apsiprasti su nauja aplinka. žodžiu, įvaryta streso kaip reikiant. jei šaknys sveikos, turėtų atsigauti, užaugins naujų lapų.
substratas falenopsiams turi būti be durpių.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2016 03 05, 09:07)
taip, tai gali būti pašalimo pasėkmės. ir nereikėjo iškart persodinti, augalas turėjo apsiprasti su nauja aplinka. žodžiu, įvaryta streso kaip reikiant. jei šaknys sveikos, turėtų atsigauti, užaugins naujų lapų.
substratas falenopsiams turi būti be durpių.

Be durpiu, nu bandysiu glostyti,gal stresa nuimsiu taip, tikiuosi ,kad atsigaus. Aciu uz info,lauksiu pagerejimo. thumbup.gif
Atsakyti
Laba, ar galima persodinta phal orchideja perlaistyti kalio permanganato tirpalu? Jau persodinta. Ar nepakenks substratui? Kazkaip turiu itarimo ir noreciau dar kazkaip papildomai dezinfekuot, nes persodinejau gal kokiu 15 geliu ir db galvoju, kad kazkuriu nedezinfekavau sad.gif
Dar klausimas, kraustysimes i nauja buta, ir kazkaip man norisi nuo kenkeju ispurkst visas geles, nes kartais musyciu pastebiu, bet kazkaip.per daug i jas nekreipiu dem. Tai va, kuo profilaktiskai geriausia nuo kenkeju jas purkst ar laistyt.
Dar vieas klausimas, turejau dideli maisa kiminu, pirkau kazkada seniai seniai, pries kokis 5 metus, jie prastovejo tam maise spintelej, bet ziuriu jiem viskas gerai. Tai va, ar jiem tikrai viskas gerai, ar gali jie pasenti, ar seni atlieka savo funkcija ir pan.
Nu ir paskutinis, pastaruoju metu ziauriai tingiu terliotis laistant, tai sugalvojau susodint i didelius vazonus po 2-3 augalus, bet db dvejoju, gal per drastiskai as cia smile.gif nesusipyks jos? biggrin.gif turejau patirties tik motininio augalo ir jo keikiu augimo patirties, kuri nenuvyle smile.gif
Atsakyti
QUOTE(seseilgakase @ 2016 03 08, 00:31)
Laba, ar galima persodinta phal orchideja perlaistyti kalio permanganato tirpalu? Jau persodinta. Ar nepakenks substratui?

Tai va, kuo profilaktiskai geriausia nuo kenkeju jas purkst ar laistyt.

Tai va, ar jiem tikrai viskas gerai, ar gali jie pasenti, ar seni atlieka savo funkcija ir pan.

nesusipyks jos? biggrin.gif

kodėl gi ne, kaip tik ir substratas dezinfekuosis mastau.gif

hm, jei man kiltų toks noras, aš nusipirkčiau Schultz insect spray, būna Žalioj stotelėj, bet reikia klausti.

nežinau.

nesusipyks, tik dideliam vazone sunkiau palaikyti drėgmę. kai matysi, kad šonai jau išdžiuvo, viduryje dar bus drėgna, reikės kažkaip laistyti tik šonus. o ir pamačius, kad vienos orchidėjos šaknis / šaknys pūva, teks persodinti visą vazoną.
Atsakyti
Bet kaip tos maximinės akcijinės bujoja pas mane, ohoho thumbup.gif Ir nieko daryt nereikia joms biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(seseilgakase @ 2016 03 08, 02:31)

Dar vieas klausimas, turejau dideli maisa kiminu, pirkau kazkada seniai seniai, pries kokis 5 metus, jie prastovejo tam maise spintelej, bet ziuriu jiem viskas gerai. Tai va, ar jiem tikrai viskas gerai, ar gali jie pasenti, ar seni atlieka savo funkcija ir pan.

Džiovintiems kiminams nieko nenutinka, galit naudoti
Atsakyti