Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros XXII tema

QUOTE(Vidam @ 2016 02 18, 09:33)
Ne visos rūšys įtrauktos į raudonąją knygą. Anksčiau juos dėdavo statant namus, apšiltinti sienas, todėl grėsė išnykimas. O dabar jų tikrai yra daug ir jie sparčiai dauginasi. Tai manau jei kas pasirauna kokį maišelį gėlėms, tikrai žalos nepadaro mirksiukas.gif

aš dėl informacijos parašiau smile.gif o ir paprastas žmogus pamatęs kiminus gali ir nežinoti, kokia tai rūšis - įtraukta į RK ar ne.
kas dėl maišelio, tai kai pamačiau mamos kiminų "maišelį", pasirovė savo orchidėjinui, tai man tikrai suspaudė širdį doh.gif
Atsakyti
Kiminus galima ir pačiam auginti - kažkur internete mačiau, kaip sėkmingai augina dėžutėse g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2016 02 18, 09:58)
Kiminus galima ir pačiam auginti - kažkur internete mačiau, kaip sėkmingai augina dėžutėse  g.gif

labai įdomu būtų pamatyti, juk toj dėžutėj turi būti pelkė, o ir oras turi būti drėgnesnis nei įprastai būna daugiabučių butuose.. jei kartais rasite, pasidalinkite nuoroda smile.gif
Atsakyti
Aš irgi žinau kad kas augina vabzdžiaėdžius augalus, augina ir kiminus smile.gif

http://www.musekautas.lt/?p=1647
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 02 18, 10:41)
Aš irgi žinau kad kas augina vabzdžiaėdžius augalus, augina ir kiminus smile.gif

http://www.musekautas.lt/?p=1647

ačiū, reikės pabandyti ir mamai parodyti smile.gif
Atsakyti
Kažką panašaus ir aš skaičiau drinks_cheers.gif paskui buvau paieškojus dar info, tai kaip visada rusiškai daugiau visko, bet principas panašus:
kiminai
kiminai

Aš mėgstu sanpaulijų lapukus šaknydinti uždaram indely ar kibiriuke drėgnuose kiminuose - tai auga jie biggrin.gif tik kai mažai šviesos - leidžia tokius šviesius siūliukus
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2016 02 18, 10:25)
tikrai ne visos samanos yra kiminai, ne kiminai reanimavimui netinka, tik kiminai turi baktericidinių savybių. kas dėl savarankiško rinkimo, tai čia jau sąžinės reikalas, nes kiminai įrašyti į Raudonąją knygą.

sveika prisijungus smile.gif

Va šito nežinojau- kad į raudoną knygą įrašyti, ačiū smile.gif Bet jų šitiek daug pelkėse, iki begalybės, tikrai nėra retas augalas.

Aš tai padariau kvailystę persodindama savo didžiąją amžinai žydinčią orchidėją- kažkada prikeltą antram gyvenimui. Nusipirkau žemių, ant kurių rašo, kad neturi durpių, substratas smulkus (Home, ar kaip ten...), kai pradariau maišą- nu ne tas žodis smulkus, toks jausmas, kad ten durpžemis praktiškai. Šiaip naudoju Juknevičiaus (tai su likučiais ir pamaišiau aną), ten kiek durpių yra, bet pakišus po dušų jos labai greitai išsiplauna ir lieka tik žievė, o čia... doh.gif Tai va dabar bijau laistyti, substratas aiškiai ir žiauriai per smulkus jau 4 dienos po persodinimo, nežinau kuo baigsis smile.gif Šaknų nesimato, nes vazonas didelis, o dalį šaknų pašalinau... Ašku, kad reiks persodinti po kiek laiko į žieves, bet su tais pirktiniais tai vargas, laukiu dabar vasaros, kartu prie uogų rinkimo reiks pripliusuoti ir žievių rinkimą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 18 vasario 2016 - 12:25
QUOTE(denaxa @ 2016 02 18, 12:18)
Ašku, kad reiks persodinti po kiek laiko į žieves, bet su tais pirktiniais tai vargas

jokio vargo, reik tik tinkamą nusipirkti. Ermitaže, didesnėje Maksimoje ar Iki parduodamas stambus ir smulkus substratas be durpių, Orchidcare

user posted image

zuikis5, ačiū už nuorodas smile.gif
Atsakyti
Dėl kiminų auginimo, tai man rods mačiau, kad kažkas iš orchids forumo augina. Ir man rods žiemą, kai sudėtingiau drėgmę palaikyt dėl šildymo, juos galima tiesiog lauke palikt sušalt. Čia tik šiaip pamastymai biggrin.gif

Dėl substrato be orchidejos.lt gaminamo žiūriu, kad man visai pradeda patikt rozentalio sodų. Kadangi aš laistytuvas tai rods tas substratas kiek mažiau sugeria vandens. O ir daug perlito pridėta smile.gif
Atsakyti
Kam kokios bėdos. Ateinu patarimo: būsiu pasistengusi su laistymu ir dabar turiu tokį rezultatą:

user posted image

Kaip elgtis su tokiu augalu? Ar yra vilties, kad toje kiaurymėje išaugs lapas? Su kitu falenopsiu yra taip nutikę – kažkur iš gilumos sėkmingai išaugo žiedkotis ir gana ilgai žydėjo.

Atsakyti
QUOTE(Gaske @ 2016 02 18, 12:47)
Kaip elgtis su tokiu augalu? Ar yra vilties, kad toje kiaurymėje išaugs lapas? Su kitu falenopsiu yra taip nutikę – kažkur iš gilumos sėkmingai išaugo žiedkotis ir gana ilgai žydėjo.

ne, iš supuvusio augimo taško jau nieko neaugs. jei šaknys sveikos, sulauksite naujo ūglio iš šono. arba žiedynstiebio.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2016 02 18, 13:32)
jokio vargo, reik tik tinkamą nusipirkti. Ermitaže, didesnėje Maksimoje ar Iki parduodamas stambus ir smulkus substratas be durpių, Orchidcare

Šitą mačiau, bet per brangus jis man. Ir pasirinkimo jokio, nes jis vienintelis normalus yra, be tų visų prikrautų nesąmonių.
Atsakyti