Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros XXII tema

Karštas dušas.
Atsakyti
Ar tik man atrodo, ar temoj kazkoks vaiku darzas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2016 01 20, 19:17)
Ar tik man atrodo, ar temoj kazkoks vaiku darzas  unsure.gif

Tikrai daržas. Net prikabinats .doc-as rodo (bent man) jeroglifus. Gal, kad ten dalis ru kalba .
Kopinu Lt dalį trumpai drūtai:
Kokias penkias minutes dušu maudau į vonią sustatytus augalus, kad gerai pramirktų visi lapai ir substratas .Vandens temperatūra +37-45 . Pradžioj vėsesnis, į procedūros pabaigą - šiltesnis. Gležnais lapais mini oncidiumams reikia žemesnės temperatūros - kitaip atsiranda rudi smulkūs nuplikinimo taškiukai. Stambesni kietais lapais odontoglossumo hibridai ir phal mažiau jautrūs.
Augaliukai lieka nuvarvėt vonioj 15-30 minučių ir ilgiau, priklausomai nuo mano lygiagrečiai atliekamos veiklos ar šeimos poreikių vonios kambariui, perliejami šiltu (+27+30)trąšų tirpalu, dar sykį nuvarvinami 3-5 minutes ir keliauja į vietą... Jei procedūra buvo atliekama vakare, tai augalus palieku apdžiūt pačioj šilčiausioj buto vietoj, kur nepasiekia joks skersvėjis ir išdėstyti dideliais tarpais, kad lapais nesiliestų...
Per pusę metų nepagavom jokio puvinio, praktiškai nėra tikimybės uždruskėt substratui...
Stagnuojantys phal kartais pajuda net sekančią dieną, vėliausiai per savaitę...
Per keletą procedūrų net labiausiai susiraukšlėję oncidiumo gumbai pradeda pilnėti...
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 01 20, 19:36)
Gležnais lapais mini oncidiumams reikia žemesnės temperatūros - kitaip atsiranda rudi smulkūs nuplikinimo taškiukai.

uo, šitas geras. Dėkui 4u.gif Reiks twinkle'ius atsargiau maudyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 01 20, 20:36)
Tikrai  daržas. Net prikabinats .doc-as rodo (bent man) jeroglifus. Gal, kad ten dalis ru kalba .
Kopinu Lt dalį trumpai drūtai:
Kokias penkias minutes dušu maudau į vonią sustatytus augalus, kad gerai pramirktų visi lapai ir substratas .Vandens temperatūra +37-45 . Pradžioj vėsesnis, į procedūros pabaigą - šiltesnis. Gležnais lapais mini oncidiumams reikia žemesnės temperatūros - kitaip atsiranda rudi smulkūs nuplikinimo taškiukai. Stambesni kietais lapais odontoglossumo hibridai ir phal mažiau jautrūs.
Augaliukai lieka nuvarvėt vonioj 15-30 minučių ir ilgiau, priklausomai nuo mano lygiagrečiai atliekamos veiklos ar šeimos poreikių vonios kambariui, perliejami šiltu (+27+30)trąšų tirpalu, dar sykį nuvarvinami 3-5 minutes ir keliauja į vietą... Jei procedūra buvo atliekama vakare, tai augalus palieku apdžiūt pačioj šilčiausioj buto vietoj, kur nepasiekia joks skersvėjis ir išdėstyti dideliais tarpais, kad lapais nesiliestų...
Per pusę metų nepagavom jokio puvinio, praktiškai nėra tikimybės uždruskėt substratui...
Stagnuojantys phal kartais pajuda net sekančią dieną, vėliausiai per savaitę...
Per keletą procedūrų net labiausiai susiraukšlėję oncidiumo gumbai pradeda pilnėti...

Dėkuj amba41 išgelbėjai mane, nes jau galvojau kad pražudysiu gėle ir tai tik 3 šaknys sveikos belikusios. blush2.gif lotuliukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Į sveikatą . Čia ne mano žodžiai, kopijavau iš šio forumo patyrusių ir nusimanančių paaiškinimus ir išsaugojau. Ir pati vadovaujuosi. dar turiu tame .doc-e ir rusiškai. Kraunu, gal kam pravers, nes žiūriu, tą neskaitomą daug kas siunčiasi.

Смысл использования горячей воды в культуре орхидей, с моей точки зрения, заключается в стимуляции процесса корнеобразования, в лучшем, по сравнению с холодной водой, отмывании листовой пластинки от грязи и копоти, а так же для профилактики поражения орхидей паутинным клещиком. При незначительном поражении растения клещиком горячий душ в сочетании с пеной Ферри можно использовать и для лечения, особенно людям, плохо реагирующим на химические средства защиты растений. Горячий душ так же помогает бороться и с разрастанием солевых разводов на листовых пластинках орхидей. В последнем случае он применяется после обработки листьев ватным тампоном со слабым раствором уксусной или лимонной кислоты. При дальнейшем уходе ежемесячный (или еженедельный - все зависит от Вашего свободного времени и состояния растения) промыв субстрата горячей водой помогает избежать его засоления и, как следствие, отмирания корней и более быстрого разложения субстрата.
Технология проведения обработки заключается в следующем:
Растения вместе с поддонами лучше поставить в ванную комнату на деревянную решетку и пролить несколько раз сверху обычной водой комнатной температуры. Оставить в таком виде (вода в поддоне) на 10-15 минут в зависимости от размера растения. Затем включить горячую воду и начать разбавлять ее холодной до температуры 45-47С в струе воды. После чего, убрав поддоны, включить душ и полить растения "с головы до пят", до вытекания горячей воды из дренажных отверстий. Можно брать каждое растение в руки, но если их слишком много, то можно поливать прямо на решетке, учитывая, что более мелкие растения требуют меньшего времени обработки (например, 5 секунд), а более крупные - большего (10-15 секунд). Оставить растения на той же решетке до полного вытекания воды (проверять, покачивая горшок в разные стороны), поставить поддоны и полить сверху раствором удобрении. Затем убрать излишки удобрений из поддона (я сливаю в банку и использую для полива других растений, не орхидей). При наличии дистиллированной воды, если раздражают пятна от минеральных удобрений на корнях, после подкормки можно слегка опрыснуть ею поверхность горшка.
Atsakyti
Gavau gėlyte Dendrobium.
Ltg šiai skiltiai ji priskirema.
ji baige nužydėti jos ta plona stiebeli nupjauti ?
Norėčiau persodinti ar tinka jei stambus orchidėju substratas ?
Ar ja augyti taip kaip phenelopsius ?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristynka*: 24 sausio 2016 - 12:53
QUOTE(kristynka* @ 2016 01 24, 12:50)
ji baige nužydėti jos ta plona stiebeli nupjauti ?
Norėčiau persodinti ar tinka jei stambus orchidėju substratas ?
Ar ja augyti taip kaip phenelopsius ?

žiedynstiebį nupjaukite.
persodinkite, kai pradės augti naujas ūglys ir jo šaknys ir auginkite kaip falenopsį, tik šiek tiek rečiau laistykite.
substratas tinka ir stambus, tik jis greičiau perdžius ir teks dažniau laistyti. aš sodinčiau į smulkų.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2016 01 24, 13:48)
žiedynstiebį nupjaukite.
persodinkite, kai pradės augti naujas ūglys ir jo šaknys ir auginkite kaip falenopsį, tik šiek tiek rečiau laistykite.
substratas tinka ir stambus, tik jis greičiau perdžius ir teks dažniau laistyti. aš sodinčiau į smulkų.

Ziedynstiebis tai ta plona sakele kur ziedeliai ?
O ūglys tai cia kas ? Naujas "vaikutis" sale ?
Ieskosiu tada smulkaus, nes dar matau i smulku susodinta
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2016 01 24, 16:29)
Ziedynstiebis tai ta plona sakele kur ziedeliai ?
O ūglys tai cia kas ? Naujas "vaikutis" sale ?
Ieskosiu tada smulkaus, nes dar matau i smulku susodinta

Taip kur plona šakelė yra ten žiedstiebis..
Jis vadinamas papraščiau nei ūglys paaiškinsiu taip tai vaikas tačiau jis turi kitokį pavadinimą "keikis" tai vadinamas augalo palikuonis kuris irgi gali savarankiškai augti kai visiškai subręsta ir turi dideles šaknis.

Sėkmės auginant mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 01 24, 17:32)
Jis vadinamas papraščiau nei ūglys paaiškinsiu taip tai vaikas tačiau jis turi kitokį pavadinimą "keikis" tai vadinamas augalo palikuonis kuris irgi gali savarankiškai augti kai visiškai subręsta ir turi dideles šaknis.

neaiškinkite, prašau, nežinodamas. ūglys ir keikis skirtingi dalykai. keikis auga viršutinėje augalo dalyje - suaugusio ūglio viršuje arba ant žiedynstiebio. ūglys auga augalo pagrinde.
tuo pačiu paaškinsiu, kuo skiriasi žiedstiebis ir žiedynstiebis, kad irgi vadintumėte dalykus savo vardais. pvz. falenopsiai, vandos, katlėjos ir kt. augina žiedynstiebius, t.y. užaugina žiedyną, t.y. daug žiedų ant vieno stiebo. atitinkaimai žiedstiebis yra vienas žiedas ant stiebo, tokius augina raibuolės, masdevalijos, bulbofilumai ir kt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 24 sausio 2016 - 19:16
Atsiprasau labai, bet gal dar man ziopliukei galite paaiskyti.
Kada ja persodinti ? ar persodint atskirti ta "vaikuti" kuris yra jau isauges ? AR tiesiog viska perkelti i didesni vazona ?
blush2.gif
su phenelopsiais jau susitvarkau, dar sia gavau dovanu tai noriu su ja "susipazinti"
Atsakyti