Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros XXII tema

QUOTE(LEXUS14 @ 2016 01 17, 15:25)
Aš vis dar laukiu atsakymo... rolleyes.gif
O ką pats galvoji? biggrin.gif
Aš siūlyčiau pamąstyt ir pasigooglint. Pvz.: https://www.google.l.....o kalendorius
O paskui pasidalinti su mumis patirtimi. biggrin.gif
Juk "z karta" tokia gabi!
Atsakyti
Trukt už vadžių - vėl iš pradžių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2016 01 17, 22:51)
Trukt už vadžių -  vėl iš pradžių  doh.gif

Tikiuosi nieko neatsitiks, kad orchidėja nedelsiant persodinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 01 17, 22:21)
Tikiuosi nieko neatsitiks,
Tikiuosi, kad atsitiks tai, jog įgysi asmeninės patirties ir su mumis pasidalinsi.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2016 01 18, 19:37)
Tikiuosi, kad atsitiks tai, jog įgysi asmeninės patirties ir su mumis pasidalinsi.

Gerai, kažkur skaičiau kad po persodinimo nereikia lieti 3 dienas. O kitur skaičiau kad po 2 savaičių reik liet katra nuomonė teisinga?
Atsakyti
Prasau patarimo. Ka daryti kad prasyztu manoji orchideja, jau tuoj bus dvi savaites kai sudeti pumpurai? Kaip ja prazydinti, ko jai truksta? Pernais tai ji jau po Kaledu prazydo.
user posted image
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(chardone @ 2016 01 19, 12:13)
Prasau patarimo. Ka daryti kad prasyztu manoji orchideja, jau tuoj bus dvi savaites kai sudeti pumpurai? Kaip ja prazydinti, ko jai truksta? Pernais tai ji jau po Kaledu prazydo.
user posted image
Aciu  4u.gif

Kantrybės palaukite dar savaite šiaip nepatariu jums dabar priverstinai pražydinti nes jei jūs šia gėle prievartausite kad greičiau žydėtų tai ji kaip tik atvirkščiai bus numes pumpurus ir viskas. Dabar dar plius gali žiedų augimą įtakoti žiema kadangi dar dienos yra trumpos o naktys ilgos.

P.S labai gražus augaliukas o kokie lapai blink.gif Žiedai turbūt bus irgi gražūs dideli geriau papasakokite kaip jūs auginate savo gėlyte. ax.gif. Išduokite paslaptį kaip užauginti tokia vešlę ir didelę gėlę. Jei žinoma negaila ax.gif
Atsakyti
As tik pergyvenu kad tie pumpurai man nenubyretu, nes labai ilgai jie laukia kazko smile.gif. Pernai pamenu taip ir buvo dalis nubyrejo, dalis suzydo. Del to ir klausiu gal kazkaip pagelbeti joms prasiskleisti greiciau smile.gif
Siaip niekaip ypatingai neauginu, i savaite karta palaistau, bet manau joms patinka kad namie yra pakankamai sviesu, nes pas mus langai nuo zemes iki lubu, tai visada sviesu, o kai saule atsisuka dar joms smagiau smile.gif . Praeita ziema taip zydejo
user posted image
Atsakyti
QUOTE(chardone @ 2016 01 19, 19:46)
As tik pergyvenu kad tie pumpurai man nenubyretu, nes labai ilgai jie laukia kazko smile.gif. Pernai pamenu taip ir buvo dalis nubyrejo, dalis suzydo. Del to ir klausiu gal kazkaip pagelbeti joms prasiskleisti greiciau smile.gif
Siaip niekaip ypatingai neauginu, i savaite karta palaistau, bet manau joms patinka kad namie yra pakankamai sviesu, nes pas mus langai nuo zemes iki lubu, tai visada sviesu, o kai saule atsisuka dar joms smagiau smile.gif . Praeita ziema taip zydejo
user posted image

Jeigu ir nukristu nieko tokio, nes žiema daro įtakos šviesos stygis tai pumpuru kritimas šiuo metu laiku naturalu, vasara tai jau būtu ne kažin kas jei nubyrėtu. Be to yra laiko pražys kai joms laikas ateis. smile.gif Jos pačios manau greitai žydės. ax.gif
Atsakyti
Na va ir man šiokie tokie klausimai niekur info nerandu apie karštą dušą, nes pavasarį savo orchidėja norėsiu prikelti kad šaknis pradėtu augintis ir lapus. Gal kas darėt ar darot karštą dušą savo orchidėjom? Kokia turi būti temperatūra vandens šiltas ar karštas kad net rankai pasidarytu karštą?

Dėkoju už atsakymą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 01 20, 15:16)
Na va ir man šiokie tokie klausimai niekur info nerandu apie karštą dušą

matyt, blogai ieškojai. prisiregistravai LOD forume, ten yra visa tema apie karštą dušą.
ji pasiekiama net ir neregistruotiems vartotojams: forumas - orchidėjų priežiūra - karštas dušas.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2016 01 20, 16:43)
matyt, blogai ieškojai. prisiregistravai LOD forume, ten yra visa tema apie karštą dušą.
ji pasiekiama net ir neregistruotiems vartotojams: forumas - orchidėjų priežiūra - karštas dušas.

Einu paieškoti
Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2016 01 20, 16:43)

Po kiek laiko Orchidėja paprastas Phaleonopsis po persodinimo pradeda leisti šaknis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 20 sausio 2016 - 18:10