2009 m. sudariau sutartį su UAB "Amžinasis akmuo" vadybininke Galina Valackiene, dėl naujos kapavietės įrengimo Vilniaus m. Karveliškių kapinėse. Kapavietės matmuo standartinis 3 x 2,5 m. Vieta ganėtinai lygi. Išsirinkus paminklą iš ęsamos ekspozicijos įmonės teritorijoje, šalia kapinių, kairėje pusėje atvažiuojant iš miesto, buvo pradėtas pokalbis dėl montavimo paslaugų. Sutarus ir apibendrinus visus niuansus, buvo pasirašyta sutartis, kurios kopiją pridedu.
Tik namuose pastebėjau sutartyje sakinį, kuri sukėlė įtarimu. Parodžiau savo vyrui, statybos inžinieriui. Sakinys sutartyje -" Pamatas antkapiniam paminklui, antkapiniai tvoreliai ir kitiems granito gaminiams- pašalo atžvilgiu - PLAUKIOJANTI . Vyras pareiškė, kad tokių terminų statybų technologijose tiesiog nėra ir užgarantavo, kad po žiemos pamatas bus suskilęs. Deje, TAIP IR BUVO. Į reikalavimus gražinti pinigus įmonės vadovė Rasa Kuprijanovienės nekreipė dėmesio ir pasūlė kreiptis į teismą sakydama - "TEISMO KELIU" !!!!!!
UAB "Amžinasis akmuo" ( dabar "paminklai.lt") padarytą broką ištaisė kita įmonė.
REKOMENDUOJU NESINAUDOTI ŠIOS ĮMONĖS PASLAUGOMIS !!!!!!
Žemiau UAB " Amžinasis akmuo" sutartis:
http://www.part.lt/p...6ee1ca11715.JPG
Papildyta:
UAB " Amžinasis Akmuo" aferistai. Dabar tai - paminklai.lt Saugokitės !!!!!
Sveiki,ieškau patarimo.Turime seną kapą su paminklu,ten ilsisi jau daugiau nei 30m vyro sesutė ir dabar mamytė prisijungė.Paminklas senoviškas griozdas,piešiniai išdėlioti belekaip,yra ir rožės ir Švc.Marija ir nukryžiuotasis,raidės iškaltos didžiausios:vardas pavardė gimimo ir mirties metai,mėn ir diena,na žodžiu atrodo tikrai ne estetiškai.Kaip būtų galima tą paminklą atnaujinti?Man norėtųsi paprasto tamsaus,su kokiom auksinėm raidėm ir paprastu kryželiu,ir kad būtų parašyta visos šeimos pavardė,o po to kiekvieno atskirai vardai ir datos,nedidelėm raidėm.Gal galima kažkaip tuos senus piešinius ir užrašus nušlifuoti,o gal klijuojasi kokios nors akmens masės plokštelės,nes mačiau kelis paminklus,kurie tikrai yra tokie patys senoviški,bet atnaujinti,tik nesuprantu kaip.Ir jeigu šlifuoti tai kiek galėtų tai kainuoti?Na žodžiu gal kas turite kokių idėjų,minčių,patarimų.
P.S. kapai yra Romainiuose,Kaune.
P.S. kapai yra Romainiuose,Kaune.
Paminklą galima nupoliruoti ir tokiu būdu pašalinti dabartinius piešinius ir užrašus. Tuomet galima iš naujo graviruoti norimą tekstą ir dekoratyvinius elementus. Kaina priklausys nuo to, kokio dydžio yra jūsų paminklas ir kaip sudėtinga bus jį demontuoti bei nugabenti į dirbtuves. Išmatuokite paminklą ( aukštis, plotis, storis) ir užklauskite akmens apdirbimo įmonių, už kiek jį sutvarkys pagal jūsų pageidavimus. Jeigu paminklas tikrai masyvus, gali būti ir taip, kad nelabai kas norės jums pagelbėti
Greiciasia geriau bus uzsakyti kita paprasta paminkla, pagal Jusu norus ir uzdeti bronzines raides, kaip norite, nes nukelti paminkla ir vel ji uzdeti (sumontuoti) ypatingai kaip jis didelis ne tai kad nelabai kas nores, bet ir kaina bus nemaza. Na nebent ka is pazystamu turite kas galetu tokius darbus atlikti pigiau.
Na va,lyg ir radome kažką,vyro sesuo jau anksčiau buvo tarusis dėl raidžių kalimo,paklausė tų meistrų ir dėl restauracijos,pasirodo nėra čia taip viskas sudėtinga.Atvažiuos,nuims tą paminklą,nušlifuos,iškals viską ką reikia,ir pastatys atgal.Ir visa tai už 150.Pagal ankstesnį susitarimą vien tik raidžių kalimas būtų atsiėjęs 120,nes 1raidė-3,o raidžių reikėtų 40,nes reikėtų daryti pagal senąjį variantą(pavardė,vardas,gimimo ir mirimo metai,mėnuo ir diena).Tik va man norėtųsi auksinių tų gražių raidelių...nesuprantu niekur Kaune nemačiau,yra Šiauliuose,Lentvaryje,o tai Kaune ką ne?
QUOTE(olivinas @ 2015 04 09, 16:37)
UAB " Amžinasis Akmuo" aferistai. Dabar tai - paminklai.lt Saugokitės !!!!!
Na va-gyveni ir stebiesi.
QUOTE(linuxox @ 2015 05 05, 23:26)
Na va,lyg ir radome kažką,vyro sesuo jau anksčiau buvo tarusis dėl raidžių kalimo,paklausė tų meistrų ir dėl restauracijos,pasirodo nėra čia taip viskas sudėtinga.Atvažiuos,nuims tą paminklą,nušlifuos,iškals viską ką reikia,ir pastatys atgal.Ir visa tai už 150.Pagal ankstesnį susitarimą vien tik raidžių kalimas būtų atsiėjęs 120,nes 1raidė-3,o raidžių reikėtų 40,nes reikėtų daryti pagal senąjį variantą(pavardė,vardas,gimimo ir mirimo metai,mėnuo ir diena).Tik va man norėtųsi auksinių tų gražių raidelių...nesuprantu niekur Kaune nemačiau,yra Šiauliuose,Lentvaryje,o tai Kaune ką ne?
Labas vakaras - Kaune bronziniu PAAUKSUOTU raidziu nera - jas mes uzsakinejom MARIJAMPOLEJE -- jie veza tiesiai is ITALIJOS ---
Ne taip surašiau,šlifavimas,nuėmimas ir pastatymas atgal paminklo-150 plius raidžių kalimas po 1,5.O tų raidelių mes irgi matėme Italijoje po 1,2,bet man kažkaip baisoka pirkti,plius ir išmatavimai gal skiriasi,ar dar kokie nors niuansai,geriau jau profams palikti šitą darbą,nes paskui gali tekti mokėti dukartus.
P.S. vakar mano uošvis ieškojo kažkokio labai gero meistro,šalia Romainių kapinių,tai ko gero jūsų Skulptoriau duosiu aš jam jūsų kontaktus
P.S. vakar mano uošvis ieškojo kažkokio labai gero meistro,šalia Romainių kapinių,tai ko gero jūsų Skulptoriau duosiu aš jam jūsų kontaktus
Visiems šilto gero pavasario!!!
linuxox
raides iskaltas kokibiskai, galima padengti auksu,jos issilaikys ilgiau nei bronzines raides ir kaina ju bus mazesne negu italisku bronziniu.
linuxox
raides iskaltas kokibiskai, galima padengti auksu,jos issilaikys ilgiau nei bronzines raides ir kaina ju bus mazesne negu italisku bronziniu.
Kai rudenį mirė dėdė tai užsakinėjome čia - www.kapavietes.lt
Likome patenkinti darbu, rekomenduoju
Likome patenkinti darbu, rekomenduoju
Gal kas žinote ar ant kapo norint įrengti štai tokį gėlyną-ankapį
Ar būtini jam pamatai ar galima padėti tiesiog ant žemės?
Ar būtini jam pamatai ar galima padėti tiesiog ant žemės?
jaigu suklijotas taip kaip ant nuotraukos tai ne , jaigu suklijotas su papildomais taskais is apacios tai galima deti, bet su saliga kad zeme po antkapiu sutrombuota ir akmens detales negaus lauzimo.
ant nuotraukos siules tarp detaliu dideles taip negali buti.
ant nuotraukos siules tarp detaliu dideles taip negali buti.