Grazu- ir su minimaliom islaidom.
QUOTE(Miera @ 2011 02 17, 15:50)
Anam poste rašėte, kad tik už paminklo pastatymą 1500-2000lt, o dabar kad už paminklo ir tvorelės pastatymą 150-200lt
Aš tikrai ne priekabių ieškau, tiesiog neklaidinkim žmonių
O kad patiems pasidaryti pigiau tai tikrai pritariu. Jei tik yra galimybė nes darbas nėra sudėtingas, tik reikalaujantis fizinių jėgų ir žinoma laiko.
Aš tikrai ne priekabių ieškau, tiesiog neklaidinkim žmonių
O kad patiems pasidaryti pigiau tai tikrai pritariu. Jei tik yra galimybė nes darbas nėra sudėtingas, tik reikalaujantis fizinių jėgų ir žinoma laiko.
Gal truputį ne taip išsireiškiau, išbetonavimas kainuoja 1500, o paminklo ir tvorelės užlipdymas 150-200 + medžiagos 200-300 betonavimui. Va taip
Jei kapas randasi kazkokiam staciam slaite- ir betono aukstis sieks kokius 80 cm , tada gal ir bus tokia kaina- o jei kapas randasi lygioj vietoj- tai betonavimas su medziagom kainuos kokius 550 litu.
Arba taip, kaip sako Skulporius, arba tai jau tikras apiplėšimas
Pufakas - Labai grazi ideja
Neseniai ir man teko sudalyvaut laidotuvese
Tai draugai tevu kapui papuosti uzsake kazkokia firma, nepamenu pavadinimo, artai Edilita ar tai Edilata. Zodziu priesais Dainavos poliklinika. Tai zodziu visa kapa sutvarko, ir priziuret padeda. Niekada negalvojau kad tokios paslaugos Lietuvoj yra, pati zinau kiek reik vazinet vis tvarkyt tvarkyt, tai lapu pribyra, tai spygliu tai dar kazko. Sakiau ir man reiks pasiskambinti, ir ten nebrangiai palyginus visai, tik per tas laidotuves, nepatogu buvo klaust kiek mokejo
tai ir paminklus is ten uzsakinejo, kartu vaziavom, didelis pasirinkimas, ne taip kaip rusu laikais budavo. Labai grazu uzsake, pafotkinau.
Neseniai ir man teko sudalyvaut laidotuvese
Tai draugai tevu kapui papuosti uzsake kazkokia firma, nepamenu pavadinimo, artai Edilita ar tai Edilata. Zodziu priesais Dainavos poliklinika. Tai zodziu visa kapa sutvarko, ir priziuret padeda. Niekada negalvojau kad tokios paslaugos Lietuvoj yra, pati zinau kiek reik vazinet vis tvarkyt tvarkyt, tai lapu pribyra, tai spygliu tai dar kazko. Sakiau ir man reiks pasiskambinti, ir ten nebrangiai palyginus visai, tik per tas laidotuves, nepatogu buvo klaust kiek mokejo
tai ir paminklus is ten uzsakinejo, kartu vaziavom, didelis pasirinkimas, ne taip kaip rusu laikais budavo. Labai grazu uzsake, pafotkinau.
Laba diena, gal kas galite parekomenduoti kas daro paminklus kapams Kaišiadoryse ? Bučiau labai dekinga.
Sveiki, galvojam patys islieti pamata kapui, manau neturetu buti labai sunku, ir pinigelio sutaupytume... Pasirinkom siek tiek informacijos, bet gal kas galetu issamiau paaiskinti, kaip ta reiketu daryti? Kapas lygioje vietoje, gruntas - smelis. Kokio gylio, kokio plocio reiketu daryti pamata? Ar butinai reikia zinoti, koks bus paminklas? Nes mes galvojam pirmiau issibetonuoti, po to ieskoti paminklo... Is anksto dekoju uz patarimus. Galima ir i AZ.
Sveiki, i zeme pamatuka reik betonuot 30 cm, virs zemes turi iskilt nemaziau 12 cm, storis pamato 10 cm,ten kur stoves paminklas reik betonuot placiau- 15cm ir per viduri ir ilgis koks 1metras, neuzmirskit idet i visa betona armaturos kelias eiles.patys darysit gal iseis sutaupyt 200 lt/
QUOTE(skulptorius @ 2011 04 06, 10:53)
Sveiki, i zeme pamatuka reik betonuot 30 cm, virs zemes turi iskilt nemaziau 12 cm, storis pamato 10 cm,ten kur stoves paminklas reik betonuot placiau- 15cm ir per viduri ir ilgis koks 1metras, neuzmirskit idet i visa betona armaturos kelias eiles.patys darysit gal iseis sutaupyt 200 lt/
Suprantu, kad žinot, ką sakot, bet kam iškelti virš žemės? Ypač paminklui, juk visai nekaip atrodys jei matysis betonas...
čia pirmas pasitaikęs pavyzdys, gal ten užpils žemėm ar panašiai, bet jei betono kyšos daug tai visai liūdnas vaizdas ir deja tokių kapinėse pasitaiko nemažai. Ar aš kažką ne taip supratau?
Jei bortai bus masyvus -tai galima betona liet su zemes lygiu,o jei bortai ploni tai po ziemos jie gali nukrist,sniegas - ledas gali nuplest,na ir per neauksta betona zemes byra nuo kaimynu, taip kad mes liejam 10-12 cm virs zemes , nebent projektas bus su masyviais bortais/
Gal kas galite patarti, kur Kaune galima užsisakyti klasikinio tipo paminklą. Norisi kazko paprasto, bet neprasto (net pačiai ta mintis šypseną sukele). Is dabartinių paminklų absoliučai niekas nepatinka . Nemegstu "užraitytų", nublizgintų, užapvalintų, nenaturalių paminklų. Naujosiose kapavietese nematau nei vieno, kuris patiktų..
Akį traukia tie paminklai, kurie buvo statomi maždaug 80-90 metais. Jie dvelkia paprasta ir kuklia prabanga ..Ar kas nors dabar tokius gamina? Ačiū!
Akį traukia tie paminklai, kurie buvo statomi maždaug 80-90 metais. Jie dvelkia paprasta ir kuklia prabanga ..Ar kas nors dabar tokius gamina? Ačiū!
QUOTE(skulptorius @ 2011 04 06, 16:28)
Jei bortai bus masyvus -tai galima betona liet su zemes lygiu,o jei bortai ploni tai po ziemos jie gali nukrist,sniegas - ledas gali nuplest,na ir per neauksta betona zemes byra nuo kaimynu, taip kad mes liejam 10-12 cm virs zemes , nebent projektas bus su masyviais bortais/
Dėl bortelių sutinku, bet aš dėl paminklo dalies kalbėjau, kad iš estetinės pusės labai negražu jei matosi betonas.