Įkraunama...
Įkraunama...

Antkapiniai paminklai

QUOTE(sampunelis @ 2010 04 14, 14:12)
sveiki, patarkite prašau- kaip išnaikinti išrauto didelio medžio šaknis, kurios pradėjo kilti į kapo paviršių, praėjus 3 m. Neauga nei žolytė, nei gėlės.

keista, jei jau medžio nebėra.... ta prasme jis nebegyvas, išrautas,vadinasi ir šaknys kilti negali, jos tiesiog palengva supus žemėje. Kaip išnaikinti - ogi fiziškai smile.gif - kastuvas, kirvis, jei labai stambios - benzopjūklas ("Warna") ir vyriškis, kuris jį nulaikytų smile.gif . O gal netoliese auga dar koks didelis medis, nes šaknys paprastai siekia iki dešimt metrų (panašiai koks ir jo aukštis, senos tujos apie 3m). Augalas tiesiog ieškosi maitinimo vietos - čia gėlytės- laistoma.... smile.gif vadinasi problema išliks. Mačiau, kaip žmonės kasa apie metrą - iškapoja šaknis, suleidžia skardą. Bet nėra labai ilgam. Paprastai senose kapinėse stengiamasi kuo didesnę dalį uždengti (kas kaip sugalvoja) paliekant mažą plotelį gėlytėm.
Jei Jūsų kapely šaknys jau nebegyvos, vadinasi ir supus, didesnes bandant pašalinti, o jei matosi , kad plonosios šaknų dalys turi šviesių ataugėlių tinklą - vadinasi - tai kito medžio invazija. smile.gif
Atsakyti
taip, tų didelių medžio šaknų nebėra, tik nežinau ar nuo kitų šalia esančių (o jų tokių pat didelių yra), ar nuo buksmedžių (jie eina už takelio), nors jie karpomi labai žemai, tarsi tvorelė. O žemė, nors ją ir išdraskai, išpurtai ir apie metrą iškasame, po kokio mėn. vėl žemė tarsi raizgalynė, piršto neina įkišti, tarsi velėninė tampa, tokios plonos šaknelės susivėlusios. Galvojau, gal randaupas padėtų ar rūgštis, po to plėvelę dėti. Esu aklavietėje, nerandu išeities. Nejau tikrai nieko nėra.
Atsakyti
QUOTE(sampunelis @ 2010 04 15, 09:07)
taip, tų didelių medžio šaknų nebėra, tik nežinau ar nuo kitų šalia esančių (o jų tokių pat didelių yra), ar nuo buksmedžių (jie eina už takelio), nors jie karpomi labai žemai, tarsi tvorelė. O žemė, nors ją ir išdraskai, išpurtai ir apie metrą iškasame, po kokio mėn. vėl žemė tarsi raizgalynė, piršto neina įkišti, tarsi velėninė tampa, tokios plonos šaknelės susivėlusios. Galvojau, gal randaupas padėtų ar rūgštis, po to plėvelę dėti. Esu aklavietėje, nerandu išeities. Nejau tikrai nieko nėra.

nesvarbu, kaip karpomi buksmedžiai - senesnių krūmų šaknynas didelis ir labai tankus. gal tikrai įleisti kokią skartą nuo jų pusės....., bet jei neiškasit kokio pusmetrio - naudos bus maža. Rundapas veikia tik per lapus - jei užpilsit ant šaknų - nieko nebus..... ir ko gero tie buksmedžiai ne Jūsų....labai sudėtinga tvarkyti kapavietę, kur yra didelių medžių ar senų krūmų... ne veltui dabar naujose kapinėse nėra sodinami medžiai.
gal bandykit įkast kuo didesnius plastmasinius vazonus (būna iki 40-50cm skersmens) į žemę, ten pasodinkit gėlyčių, o didžiąją dalį kapavietės išklokit plėvele ar geotekstile- užpilkit skaldele...... bet vėl.... jei aplink medžiai - sunku skaldelę prižiūrėt dėl lapų.... Galima būtų rasti išeičių, bet visos jos kainuojančios arba, galbūt, Jums nepriimtinos (turiu omeny beveik viso kapelio dengimą granitu) ..... smile.gif
Atsakyti
Aš noriu Jūsų rudbekija pasiteraut, kiek kainuotų kapą uždengti granito plokšte. Seneliai palaidoti Tauragėje, aš gyvenu Vilniuje, nu neišeina tų kapelių prižiūrėt taip kaip norėtūsi. Gana ilgą laiką samdžiau moterį kuri juos prižiūrėjo, kol mama buvo gyva tai dar stengėsi, nors ir mama mano labai sirgo ir retai kada kapa aplankydavo, bet kiek važiavom tir visada tvarkinga rasdavom. Bet jau septinti metai kaip mama mirus (ja esam Vilniuje pasilaidoje) tai į Tauragę kažkaip nebėra reikalo važiuot, nebent pro šalį važiuodami prie jūros užvažiuojam. Tai apsileido visiškai moteriškė, paskutiniais metais tai tikrąja ta žodžio prasme rasdavom šabakštyna. Pernai užpyliau kapą skaldele, pasodinau pora daugiamečių augalų, žiūrėsiu kaip atrodys šiemet mano menas. Bet jeigu bus prastai tai reiks dengti visą kapą plokšte ir nesukti galvos. Paminklas iš juodo granito yra, koks jis paprastas ar kinietiškas neturiu supratimo, nes nedalyvavau nei pirkime, nei statyme, bet jeigu stovi jau 13m ir visai gerai atrodo, tai gal ne kinietiškas bus g.gif
Atsakyti
Rudbekija, kreipiuosi daugiau į jus 4u.gif , jūs čia visais klausimais pakomentuojat... Gal galit papasakot visą skaldelės pylimo technologiją - ar reikia smėlio pilti, kiek, kokią plėvelę geriau kloti, koks storis akmenukų turėtų būti...Manau daug kam būtų naudinga informcija...Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(d.zariene @ 2010 02 26, 01:43)
Labas vakaras.Esu su kompu tik pradinoke nors man jau virs 50 bet galiu patart kas liecia kapu prieziura,paminklus,skaldele,bronza ir t.t.nes mes 20 virs metu kaip paminklininkai.JEIGU DOMINA galit rasyti i mano el.p O moterytei del vaikelio kapo galima rasti ir pig.varianta.El pata parasysiu kai kas atsilieps ir jei kam nors reikes

Sveiki
mane domina kapu tvarkymas:paminklas ir tvorele.gal turite kokiu pavyzdziu.okiame mieste esate.
Atsakyti
QUOTE(audiga @ 2010 04 16, 11:26)
Rudbekija, kreipiuosi daugiau į jus  4u.gif , jūs čia visais klausimais pakomentuojat... Gal galit papasakot visą skaldelės pylimo technologiją - ar reikia smėlio pilti, kiek, kokią plėvelę geriau kloti, koks storis akmenukų turėtų būti...Manau daug kam būtų naudinga informcija...Ačiū  4u.gif

Technologija elementari - reikia kapelio gruntą geria išlyginti...... reiktų gerai privoluoti, bet negi vešies į kapines volą (reikia jį dar ir turėti ) smile.gif - ilgesnis procesas - suminti, pagrėblioti.... žodžiu pagrindas turėtu būti ne minkštas (jei trūkumas žemių - gali būti pati prasčiausia) , nes vistiek ant skaldelės bus lipama - nurinkti lapų, palyginti ar pan. ... tuomet liks įdubimai, teks lyginti, reikės daugiau skaldelės. Pasiruošus pagridą - kloti paprastą storesnę statybinę juodą plėvelę -ją reiktų prabadyti keliose vietose ir "prisegti" bent jau kampus, kelias vietas visu parametru su U formos palankstyta viela prie žemės. To nepadarius - plėvelė bus paslanki - greitai kampai (ir ne tik) pasirodys išlindę iš skaldelės arba guldyti geotekstilę - ji atrodo kaip veltinis, ją gamina Šiaulių neaustinis fabrikas (vietiniai perkam iš jų tiesiai, o kur būna pirkti kitose miestuose- negaliu pasakyt) . Tai daug brangesnis būdas, bet ilgaamžiškesnis - geoteksitė sintetinė, ji nesuyra ir labai stabiliai guli. Dar Bauhofe mačiau storą agroplėvelę, skirtą apželdintojams- pakloti prieš pilant žievę tarp spygliuočių.
Skaldelės reikia maišo (40kg) vienam kvadratiniam metrui. Jei bus labai plonai papilta - sunku bus išlyginti, pasimatys paklotas.
Smėlio pilti nereikia... dar, tiesa, balta marmurinė saldelė labai nepraktiška ir greitai pakeičia spalvą, tamsiai pilka atrodo kaip perdžiūvusi žemė. Praktiškiausia ir geriausiai atrodo šviesiai pilka su juodais taškeliais granitinė skaldelė. būtina atskyrimo juosta tarp žemės ir skaldelės (jei paliekamas gėlynas). Jei norėsit pamatyti, kaip ji atrodo - parašykit man į AŽ savo el.paštą - atsiųsiu nuotrauką smile.gif
Kaip ir viskas smile.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos

Turiu ir aš jau dabar tokią bėdą - mano mama palaidota 2008 m. vasarą. Kol kas dar stovi tas laikinas medinis kryželis. Šiaip didžiausia problema tame,kad kape palaidotas jau labai seniai ir mano brolis, kuriam pastatytas paminklas. Tas paminklas jau koks yra toks, aš neturėsiu tiek lėšų keisti visą paminklą, taigi galvoju, gal reikia iš šonų to paminklo dėti tokias kaip lenteles? su užrašais. Bet ar galima jau dėti? nes tuoj bus du metai, o kapas taip ir nebuvo dar sukritęs, tai šiek tiek pasimetusi esu... unsure.gif ar man laukti, kol sukris, ir tada kažką daryti, ar galiu jau ir dabar? ir šiaip...noriu visą kapą iš esmės pakeisti, užpilti kaip nors gražiai skaldele dviejų spalvų, kažkokį meną padaryt...bet realiai, gal kas patarsit, kiek visas toks malonumas kainuotų? nes aš planavau sutilpti su tom akmeninėm "tumbom" (lentelėm), skalda ir reikiamom priemonėm jai supilti, su tvorelės dažymu ir pan. į 2000lt, bet dabar čia pasiskaičiusi prarandu viltį, kad apskritai turėsiu galimybę ką nors sutvarkyti... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Christija @ 2010 04 18, 17:03)
Sveikos, merginos

Turiu ir aš jau dabar tokią bėdą - mano mama palaidota 2008 m. vasarą. Kol kas dar stovi tas laikinas medinis kryželis. Šiaip didžiausia problema tame,kad kape palaidotas jau labai seniai ir mano brolis, kuriam pastatytas paminklas. Tas paminklas jau koks yra toks, aš neturėsiu tiek lėšų keisti visą paminklą, taigi galvoju, gal reikia iš šonų to paminklo dėti tokias kaip lenteles? su užrašais. Bet ar galima jau dėti? nes tuoj bus du metai, o kapas taip ir nebuvo dar sukritęs, tai šiek tiek pasimetusi esu... unsure.gif ar man laukti, kol sukris, ir tada kažką daryti, ar galiu jau ir dabar? ir šiaip...noriu visą kapą iš esmės pakeisti, užpilti kaip nors gražiai skaldele dviejų spalvų, kažkokį meną padaryt...bet realiai, gal kas patarsit, kiek visas toks malonumas kainuotų? nes aš planavau sutilpti su tom akmeninėm "tumbom" (lentelėm), skalda ir reikiamom priemonėm jai supilti, su tvorelės dažymu ir pan. į 2000lt, bet dabar čia pasiskaičiusi prarandu viltį, kad apskritai turėsiu galimybę ką nors sutvarkyti... verysad.gif

smile.gif visada yra kokia tai išeitis smile.gif ir akiai patrauklus vaizdas ne visada turi būti brangus. Kaip suprantu, ant jau esamo paminklo nėra galimybės iškalti daugiau raidžių, kad norite šalia ką tai dėti. Jei atsiųstumėte paminklo nuotrauką - galima būtų ką tai pagalvoti.
O dėl dviejų spalvų skaldelės....... manau - genialumas paprastume - visokie perkrovimai tik gadina vaizdą. Jau vien skaičiuokite, kad dvi spalvas tarpusavy turėsit atskirt atskyrimo juosta, kad nesimaišytų - plona plastikinė juosta išsiraito ir net po pirmo sezono prastai atrodo... akmeninė brangi. Yra dabar tokia įmonė www.lajos.lt kuri prekiauja kokybiška, storo plastiko labai patvaria juosta, kurios tvirtinasi kaiščiais prie žemės ir labai stabiliai stovi. Metras ne pigus - apie 10 Lt, o kas tas metras, jei sugalvosit ".... kažkokį meną padaryt..."
jei žemė daugiau nesukrenta - nuimkit žemės perteklių. Dar toks žymus žemės kritimas bus apie penktus metus po laidotuvių....
O kodėl tvorelę norit dažyti? Pilko granito plytelės (dar jos vadinasi G603) 30x60cm kainuoja apie 65 Lt - galima pjauti per pusę ir taip apklijuoti - praktiška, palyginus pigu ir daug ilgaamžiškiau už dažus. Iš to pačio akmens gaminama ir skaldelė (šviesiai pilka su juodais taškeliais) ... taip, kad Jūsų 2000,00Lt gana realu. smile.gif
Atsakyti
Galvojau bus nesunku issirinkti paminkla, bet oi kaip klydau. Pradejau dairytis ir stai: paminklai panasus vieni i kitus, nesinori ir su kinietiska produkcija susidurti.. Gal galite patarti Vilniuje kokia patikima firma ar meistra? Ar individualus uzsakymai ilgai daromi ?
Atsakyti
laba diena 4u.gif nusprendem uzdeti juoda tvorele aplink kapus.. gautus kokia 14 metru. gal kuri susidurete su kainomis? bent orientacinemis 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupute @ 2010 04 25, 14:44)
laba diena  4u.gif nusprendem uzdeti juoda tvorele aplink kapus.. gautus kokia 14 metru. gal kuri susidurete su kainomis? bent orientacinemis 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Juodas "švedas" - 10cm pločio, 3cm storio - 80-85Lt/m, "drugaja reka", "karatau"- yra šiek tiek tamsiai pilko atspalvio priemaišų - 70-75 Lt/m, kinietiška super juoda - 48-60 Lt/m smile.gif.... jei sutiktumėt su didesniu kiekiu sujungimo siūlių - gali būti 10-15Lt pigiau už bėginį metrą..... na ir plius montavimo darbai - apie 150Lt... žiūrint kokiame mieste, montuos įmonė, patentininkai ar šiaip statybininkai-pogrindininkai smile.gif
Atsakyti