QUOTE(Christija @ 2010 04 18, 17:03)
Sveikos, merginos
Turiu ir aš jau dabar tokią bėdą - mano mama palaidota 2008 m. vasarą. Kol kas dar stovi tas laikinas medinis kryželis. Šiaip didžiausia problema tame,kad kape palaidotas jau labai seniai ir mano brolis, kuriam pastatytas paminklas. Tas paminklas jau koks yra toks, aš neturėsiu tiek lėšų keisti visą paminklą, taigi galvoju, gal reikia iš šonų to paminklo dėti tokias kaip lenteles? su užrašais. Bet ar galima jau dėti? nes tuoj bus du metai, o kapas taip ir nebuvo dar sukritęs, tai šiek tiek pasimetusi esu...
ar man laukti, kol sukris, ir tada kažką daryti, ar galiu jau ir dabar? ir šiaip...noriu visą kapą iš esmės pakeisti, užpilti kaip nors gražiai skaldele dviejų spalvų, kažkokį meną padaryt...bet realiai, gal kas patarsit, kiek visas toks malonumas kainuotų? nes aš planavau sutilpti su tom akmeninėm "tumbom" (lentelėm), skalda ir reikiamom priemonėm jai supilti, su tvorelės dažymu ir pan. į 2000lt, bet dabar čia pasiskaičiusi prarandu viltį, kad apskritai turėsiu galimybę ką nors sutvarkyti...
visada yra kokia tai išeitis
ir akiai patrauklus vaizdas ne visada turi būti brangus. Kaip suprantu, ant jau esamo paminklo nėra galimybės iškalti daugiau raidžių, kad norite šalia ką tai dėti. Jei atsiųstumėte paminklo nuotrauką - galima būtų ką tai pagalvoti.
O dėl dviejų spalvų skaldelės....... manau - genialumas paprastume - visokie perkrovimai tik gadina vaizdą. Jau vien skaičiuokite, kad dvi spalvas tarpusavy turėsit atskirt atskyrimo juosta, kad nesimaišytų - plona plastikinė juosta išsiraito ir net po pirmo sezono prastai atrodo... akmeninė brangi. Yra dabar tokia įmonė www.lajos.lt kuri prekiauja kokybiška, storo plastiko labai patvaria juosta, kurios tvirtinasi kaiščiais prie žemės ir labai stabiliai stovi. Metras ne pigus - apie 10 Lt, o kas tas metras, jei sugalvosit ".... kažkokį meną padaryt..."
jei žemė daugiau nesukrenta - nuimkit žemės perteklių. Dar toks žymus žemės kritimas bus apie penktus metus po laidotuvių....
O kodėl tvorelę norit dažyti? Pilko granito plytelės (dar jos vadinasi G603) 30x60cm kainuoja apie 65 Lt - galima pjauti per pusę ir taip apklijuoti - praktiška, palyginus pigu ir daug ilgaamžiškiau už dažus. Iš to pačio akmens gaminama ir skaldelė (šviesiai pilka su juodais taškeliais) ... taip, kad Jūsų 2000,00Lt gana realu.