QUOTE(Sidabriuke @ 2010 03 25, 02:57)
Sveiki, norejau pasiteirauti, gal kas zinote is kur butu galima gauti geltonos spalvos granito, ar kito akmens tinkamo paminklui, o atspalvis idealiausiai butu toks
Ir kokia jusu nuomone apie skaluna ir smiltaini paminklams? vokietijoje sie akmenys itin populiarus del savo spalvos, bet pas mus lietuvoje ziuriu nepopuliarios sviesios spalvos, visi daugiausiai nugrimzde i tamsiu ir niuriu spalvu palete...
Ir del marmuro.... ar jis tikrai nelabai tinkamas paminklamsdel savo patvarumo? dauguma paminklininku teigia, kad jis su laiku tirpsta, o nupoliravimas nyksta ir blizgesys dingsta.... ?
ACIU
Ir kokia jusu nuomone apie skaluna ir smiltaini paminklams? vokietijoje sie akmenys itin populiarus del savo spalvos, bet pas mus lietuvoje ziuriu nepopuliarios sviesios spalvos, visi daugiausiai nugrimzde i tamsiu ir niuriu spalvu palete...
Ir del marmuro.... ar jis tikrai nelabai tinkamas paminklamsdel savo patvarumo? dauguma paminklininku teigia, kad jis su laiku tirpsta, o nupoliravimas nyksta ir blizgesys dingsta.... ?
ACIU
Na siaip gyvenime esu nemazai susidurusi su mermuru, tai jo spalva gali pakisti tik del vieno dalyko - netinkama prieziura, t.y. marmura reikia valyti specialia marmurui priemone, padengti ji sluosksniu kad nuo lietas apsaugoti ir jis nepakeis spalvos. Aisku kapu akmenis siaip ar taip kas keleta metu reikia sviezinti, nes vis gi jie lauke esu;))))
Papildyta:
QUOTE(dziuke @ 2010 03 25, 18:49)
O kodel be metiniu negalima statyt paminkliuko? Cia koks tai prietaras ar kas? Mano maziukui bus metines sausi ziema gi nestatys niekas galima ir anksciau? mes jau db ruosiames
As ir nelabai supratau kodel negalima paminklo statyti iki metu. Na ziema tai suprantu, kapuose ten knistis nera reikalo, o pavasari vasara ar rudeni ko ne.
tarkim pas mane paminklas jau stovejo, mirus teciui as net raides iskaliau ant keturnedelio, kryziu ir lenteliu neprikaisiosiu. Jau geriau tvarkingas kapas , nes mediniu tvoru prikistas. o prietairai tai ir yra prietarai, vieni jais tiki, kite ne. As asmeniskai netikiu. Man svarbu tvarkinga ir grazu (aisku geriausia butu kapas ne darzas, o kaip uzsieni zole ir lentele, bet pas mus LT dar toli iki to)