Įkraunama...
Įkraunama...

Antkapiniai paminklai

QUOTE(Sidabriuke @ 2010 03 25, 02:57)
Sveiki, norejau pasiteirauti, gal kas zinote is kur butu galima gauti geltonos spalvos granito, ar kito akmens tinkamo paminklui, o atspalvis idealiausiai butu toks
user posted image

Ir kokia jusu nuomone apie skaluna ir smiltaini paminklams? vokietijoje sie akmenys itin populiarus del savo spalvos, bet pas mus lietuvoje ziuriu nepopuliarios sviesios spalvos, visi daugiausiai nugrimzde i tamsiu ir niuriu spalvu palete...

Ir del marmuro.... ar jis tikrai nelabai tinkamas paminklamsdel savo patvarumo? dauguma paminklininku teigia, kad jis su laiku tirpsta, o nupoliravimas nyksta ir blizgesys dingsta.... ?

ACIU

Na siaip gyvenime esu nemazai susidurusi su mermuru, tai jo spalva gali pakisti tik del vieno dalyko - netinkama prieziura, t.y. marmura reikia valyti specialia marmurui priemone, padengti ji sluosksniu kad nuo lietas apsaugoti ir jis nepakeis spalvos. Aisku kapu akmenis siaip ar taip kas keleta metu reikia sviezinti, nes vis gi jie lauke esu;))))
Papildyta:
QUOTE(dziuke @ 2010 03 25, 18:49)
O kodel be metiniu negalima statyt paminkliuko?  g.gif  blush2.gif Cia koks tai prietaras ar kas? Mano maziukui bus metines sausi ziema gi nestatys niekas galima ir anksciau? mes jau db ruosiames  blush2.gif

As ir nelabai supratau kodel negalima paminklo statyti iki metu. Na ziema tai suprantu, kapuose ten knistis nera reikalo, o pavasari vasara ar rudeni ko ne.
tarkim pas mane paminklas jau stovejo, mirus teciui as net raides iskaliau ant keturnedelio, kryziu ir lenteliu neprikaisiosiu. Jau geriau tvarkingas kapas , nes mediniu tvoru prikistas. o prietairai tai ir yra prietarai, vieni jais tiki, kite ne. As asmeniskai netikiu. Man svarbu tvarkinga ir grazu (aisku geriausia butu kapas ne darzas, o kaip uzsieni zole ir lentele, bet pas mus LT dar toli iki to)
Atsakyti
QUOTE(saulutem @ 2006 07 19, 09:37)
Neradau jokios panašios temos (išskyrus gėlės kapinėse), o kadangi šiuo momentu tai labai aktualu, tai noriu Jūsų patarimų.
Kur, kaip, kokios kainos? Į ką atkreipti dėmesį, kokie būtų patarimai?
Dar domina ir tokie dalykai kaip prietarai, tradicijos: kada reikėtų, ar nereikėtų įrenginėti? pvz. kai kur būtina iki pirmųjų mirties metinių pastatyti paminklą...
O ką galvojate apie senos kapavietės įrengimą iš naujo (naujas paminklas)? Ar tai nėra blogai, ar vis gi reikėtų palikti taip kaip yra, kad netrukdyti mirusiojo ramybės?

p.s. net nesu tikra ar šiame skyriuje reikėjo tokią temą skelbti... bet kiti skyriai dar labiau netinkami pasirodė...  g.gif

Išbandžiau gerą antkapių(paminklų) valymo būdą.Nupirkau pigiausių skutimuisi putų,nutepiau,nudžiūvo,nuploviau ir akmuo kaip naujas. unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kuri zinote kokia kaina tu dazytu zieves drozliu? labai patiko ideja, idomu kiek kainuotu norint du trecdalius standartinio dydzio kapavietes (trivietes) jom uzpilti g.gif
buciau dekinga uz info, jei kas susidurete 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulutem @ 2006 07 19, 09:37)
Neradau jokios panašios temos (išskyrus gėlės kapinėse), o kadangi šiuo momentu tai labai aktualu, tai noriu Jūsų patarimų.
Kur, kaip, kokios kainos? Į ką atkreipti dėmesį, kokie būtų patarimai?
Dar domina ir tokie dalykai kaip prietarai, tradicijos: kada reikėtų, ar nereikėtų įrenginėti? pvz. kai kur būtina iki pirmųjų mirties metinių pastatyti paminklą...
O ką galvojate apie senos kapavietės įrengimą iš naujo (naujas paminklas)? Ar tai nėra blogai, ar vis gi reikėtų palikti taip kaip yra, kad netrukdyti mirusiojo ramybės?

p.s. net nesu tikra ar šiame skyriuje reikėjo tokią temą skelbti... bet kiti skyriai dar labiau netinkami pasirodė...  g.gif

Paminklinius akmenis labai gerai valyti skutimosi pasta.Nutepi,išdžiūsta,nuplauni vandeniu ir kaip naujas.
Atsakyti
Sakykite merginos, o kada reikia islyginti kapa? Praejo beveik pusmetis kaip mirusi vyro mama, kapas priziurimas, bet kolkas neislygintas, yra tas keturkampas aukstas kauburys, kada ji reikia islyginti? g.gif
Atsakyti
Na jei gerei pamenu tai 30 dienu po palaidojimo vainikus reikia nuimt g.gif mano maziukas mire pries keturis menesius tai nutirpo sniegas ir jau susitvarkem kapus kazkaip atrode nekaip su tuo kauburiukiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(adriatic @ 2010 03 31, 10:50)
Sveikos, gal kuri zinote kokia kaina tu dazytu zieves drozliu? labai patiko ideja, idomu kiek kainuotu norint du trecdalius standartinio dydzio kapavietes (trivietes) jom uzpilti g.gif
buciau dekinga uz info, jei kas susidurete 4u.gif

drožlės nėra pigu - maišas 18-25Lt priklausomai nuo gamintojo ar kiekio. Maišu pasidengia koks kvadratas. Kapinėse jo nepatarčiau - investicija, kuri po metų nekaip atrodo. Dažai pakeičia savo spalvą, būna, kad dalis taip nusiplauna ir atrodo, kaip siedrų krūva, Jei dar toje pačioje kapavietėje komponuosis ir gėlynas - vėjas mažesnes medžio drožles nešioja - kartais po didesnio vėjo rankiosit ir nuo kaimynų kapelio. Žodžiu - jei reikia grožio vieniems metams - drožlės kaip ir išeitis, bet ne pati geriausia. Antrų metų pavasarį pamatysit, kad apatinis drožlių sluoksnis apipelijęs. Jei papilsit plonu sluoksniu - sausu periodu labai išdžiūvusios bus lengvai vėjo panešamos, greit atsidengs paklotas (būtinas, kad neželtų žolė). Septinti metai užsiimu landšafto, kapaviečių projektavimu, dalyvauju jų vykdymo darbuose. Kai tik atsirado tos spalvotos drožlės Lietuvoje, kažkaip daugelis ja susižavėjo. Ne išimtis - aš taip pat panaudojau keliose sodybose. Kiekvienais metais reikdavo papildyti viršutinį sluoksnį, kad atgaivinti spalvą ir išnešiotą vėjo trūkumą. Šiuo metu jau senai spalvotas drožles pakeičiau pušies žieve, spygliuočių kompozicijoms tai gera medžiaga. Jei nesinori, ar nėra galimybių sodinti visą kapelį - siūlyčiau tik granito skaldelę - gal nepigu, atsibodę, šalta..... bet daug ilgesniam laikui. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabriuke @ 2010 03 25, 01:57)
Sveiki, norejau pasiteirauti, gal kas zinote is kur butu galima gauti geltonos spalvos granito, ar kito akmens tinkamo paminklui, o atspalvis idealiausiai butu toks

Ir kokia jusu nuomone apie skaluna ir smiltaini paminklams? vokietijoje sie akmenys itin populiarus del savo spalvos, bet pas mus lietuvoje ziuriu nepopuliarios sviesios spalvos, visi daugiausiai nugrimzde i tamsiu ir niuriu spalvu palete...

Ir del marmuro.... ar jis tikrai nelabai tinkamas paminklamsdel savo patvarumo? dauguma paminklininku teigia, kad jis su laiku tirpsta, o nupoliravimas nyksta ir blizgesys dingsta.... ?

ACIU

Lietuvos sąlygom visgi nepatarčiau nei nei marmuro, nei skalūno. Šių akmenų struktūra nėra tokia tanki, kaip granito, jie traukia drėgmę ir šaltis gali padaryti savo juodą darbą. Per laiką gali atsirasti dėmių, kurių neišimsit jokiom priemonėm, ypač, jei paminklas bus po medžiais.
Geltonas granitas - "Tiger Skin Yellow" , "Kashmire Gold". Tai nėra labai tolygiai geltonos spalvos akmenys - yra tamsesnių, šviesesnių dėmelių. Kad ir kaip prižiūrėsit marmurinį paminklą - per laiką jis neteks savo blizgesio dėl tų pačių - oro sąlygų. Yra šviesių granitų ir be marmuro, tiesa - granitas nėra toks turtingas savo spalvom, bet patikimas ir ilgaamžis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rudbekija @ 2010 04 06, 10:09)
drožlės nėra pigu - maišas 18-25Lt  priklausomai nuo gamintojo ar kiekio. Maišu pasidengia koks kvadratas. Kapinėse jo nepatarčiau - investicija, kuri po metų nekaip atrodo. Dažai pakeičia savo spalvą, būna, kad dalis taip nusiplauna ir atrodo, kaip siedrų krūva, Jei dar toje pačioje kapavietėje komponuosis ir gėlynas - vėjas mažesnes medžio drožles nešioja - kartais po didesnio vėjo rankiosit ir nuo kaimynų kapelio. Žodžiu - jei reikia grožio vieniems metams - drožlės kaip ir išeitis, bet ne pati geriausia.  Antrų metų pavasarį pamatysit, kad apatinis drožlių sluoksnis apipelijęs. Jei papilsit plonu sluoksniu - sausu periodu labai išdžiūvusios bus lengvai vėjo panešamos, greit atsidengs paklotas (būtinas, kad neželtų žolė). Septinti  metai užsiimu landšafto, kapaviečių projektavimu, dalyvauju jų vykdymo darbuose. Kai tik atsirado tos spalvotos drožlės Lietuvoje, kažkaip daugelis ja susižavėjo. Ne išimtis - aš taip pat panaudojau keliose sodybose. Kiekvienais metais reikdavo papildyti viršutinį sluoksnį, kad atgaivinti spalvą ir išnešiotą vėjo trūkumą. Šiuo metu jau senai spalvotas drožles pakeičiau pušies žieve, spygliuočių kompozicijoms tai gera medžiaga. Jei nesinori, ar nėra galimybių sodinti visą kapelį - siūlyčiau tik granito skaldelę - gal nepigu, atsibodę, šalta..... bet daug ilgesniam laikui. smile.gif

Iš dalies jūs teisi, bet noriu iš patirties pasakyt, kad tikrai nėra taip blogai kaip sakot. Mano tėvų kapas yra apipiltas drožlėmis ir auga kelios daugiametės gėlės. taip kapas sutvarkytas penkti metai ir galiu pasakyt tik, kad išlyginu ir užberiu ant viršaus puse maišiuko naujų drožlių, spalvai pagyvinti, daugio jokio rūpesčio.
Atsakyti
QUOTE(Ginta. @ 2010 04 06, 10:49)
Iš dalies jūs teisi, bet noriu iš patirties pasakyt, kad tikrai nėra taip blogai kaip sakot. Mano tėvų kapas yra apipiltas drožlėmis ir auga kelios daugiametės gėlės. taip kapas sutvarkytas penkti metai ir galiu pasakyt tik, kad išlyginu ir užberiu ant viršaus puse maišiuko naujų drožlių, spalvai pagyvinti, daugio jokio rūpesčio.

smile.gif Jūs sakot - Jūs žinot.... smile.gif tai buvo mano asmeniniai pastebėjimai. Drožlių kokybė, vadinasi pasitaikė geresnė, po danga nesilaiko drėgmė. Jas esu mačiusi kokių keturių gamintojų. Šiuo metu ja nesidomiu ir nesižaviu... gal dėl to, kad tai nenatūralu.... bet čia tik mano nuomonė ir nebūtinai ji nepajudinamai teisinga smile.gif svarbu Jums patinka, neturite su tuo rūpesčių..... smile.gif jei penki metai turit praktikos su ta danga - kame klausimas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rudbekija: 06 balandžio 2010 - 10:29
Gal kas gali pasufleruot, darant pamatą borteliams, kokio gylio reikia kasti griovelį? Vieni sako min. 80 cm, kiti kad žymiai mažiau... g.gif Ir kiek vidutiniškai gali kainuoti skaldelė vienam kapui sutvarkyti?
Atsakyti
Ketinu tvarkyti Mamytės kapą,gal patartumėte kur Panevėžyje kreiptis,kur geri akmenys ir kažkokią garantiją duoda ax.gif
Atsakyti