Įkraunama...
Įkraunama...

Antkapiniai paminklai

QUOTE(audiga @ 2010 03 19, 09:36)
Gal kas žino, kiek gali kainuoti 1 m. tvorelės, na net ne tvorelės, o tos juostelės kur ant pamatuko klijuojasi, dabar dažnai naudojama... Reikia seną kapelį atnaujinti...

1m (10cm pločio) tvorelės kiniečių gamybos - nuo 48Lt, rusiškas arba švediškas akmuo - nuo 75Lt. Jei kas bandys deklaruoti, kad akmuo tikrai ne kinietiškas, lengva patikrinti - kinietiškų tvorelių storis ne 3cm, o 2.5cm. dalis kinietiškų gana geros kokybės, bet didžioji dalis atvežamų per laiką keičia spalvą... išmeta dėmės. smile.gif
Gana kompetetingai galėčiau atsakyti į visus klausimus, susijusius su kapinėmis smile.gif

Atsakyti
QUOTE(rudbekija @ 2010 03 22, 21:58)
1m (10cm pločio) tvorelės kiniečių gamybos - nuo 48Lt, rusiškas arba švediškas akmuo - nuo 75Lt. Jei kas bandys deklaruoti, kad akmuo tikrai ne kinietiškas, lengva patikrinti - kinietiškų tvorelių storis ne 3cm, o 2.5cm. dalis kinietiškų gana geros kokybės, bet didžioji dalis atvežamų per laiką keičia spalvą... išmeta dėmės.  smile.gif
Gana kompetetingai galėčiau atsakyti į visus klausimus, susijusius su kapinėmis  smile.gif

Na jei i visus klausimus tai i visus, pas mane paminklas is Korelijos akmens, kiek zinau tai labai retas akmuo, bet va tada kazkaip neuzsakem tvoreles, man reikalinga pavasariui butu ji, gal is tokio akmens darot tvoreles? Kiek zinau si akmeni veza is uz Uralo kalnu kazkur....Laukiu info, nes tikrai labai stipriai domina
Atsakyti
QUOTE(Sankvl @ 2010 03 23, 11:02)
Na jei i visus klausimus tai i visus, pas mane paminklas is Korelijos akmens, kiek zinau tai labai retas akmuo, bet va tada kazkaip neuzsakem tvoreles, man reikalinga pavasariui butu ji, gal is tokio akmens darot tvoreles? Kiek zinau si akmeni veza is uz Uralo kalnu kazkur....Laukiu info, nes tikrai labai stipriai domina

Karelijos akmuo nėra vienos rūšies. Visiškai juodo akmens kasykla ar tai nebeveikianti ar tiesiog lietuviai nebegauna. Yra juodas vadinamas Karatau arba Drugaja reka, bet turi tamsiai pilkų priemaišų. Iš esmės ta medžiaga juoda tik su daugiau ar mažiau šviesesniais (ne pilkais ar baltais) intarpais. Švediškas juodas akmuo- beveik atitikmuo. Aišku, gali skirtis grūdėtumas, kuris duoda atspalvio plonybes. Bet paminklas stačias - tvorelė gulsčia - jie visada skirtinguose apšvietimuose, taip kad skirtumas gali būti minimalus. Pavaikščiojus kapinėse ir labai gerai įsižiūrėjus, galima vienoje kapavietėje pamatyti iki keturių skirtumų, nors iš esmės tai tiesiog juodas akmuo smile.gif ta pati kasykla, bet skirtingi blokai gali jau skirtis.... čia jau kaip gamta sukūrė smile.gif Juodo švediško akmens bėginis tvorelės metras (10cm pločio) kainuoja apie 85Lt be montavimo darbų. Kinietišką galima rasti laaaaabai juodą... tik vat kiek ilgai ji bus juoda net kiniečiai negali pasakyt- nes tai tam tikrų impregnantų žinioj smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rudbekija: 23 kovo 2010 - 10:22
Pas mane akmuo ne juodas, o raudonas.... kiek girdejau sitas dar retesnis, o kad is karelijos tai tikrai, nes seniau paminklus darydavo mano dede, tai va ta ir padare, o dabar jau nera kam:(((( Gal pas Jus raudono yra? Na kazkas panasaus jei is arti labai labai: cia yra toks labai panasus kaip Eagle RED, na bet cia tik foto, reikia manau vietoj ziuret.
http://images.google...p...&tbs=isch:1
Papildyta:
na gal ir tas Karelia Red, tik kaip foto tai labai ryskus atrodo;((((
Atsakyti
Yra keletas rūšių daugiau ar mažiau raudono granito. Pavardinsiu keletą pavadinimų, Balmoral", "Carmen Red", "Vanga" (gal raudoniausia ir turi mažiausiai tamsių priemaišų), "Red Rubin" galima maždaug paieškoti, į kurį panašiausia. Jūsų atsiųstoj nuotraukoj labai panašus dar "Baltic Red" . Gal yra galimybė nupaveiksluoti paminklą - geriau nesaulėtą dieną arba, kad apšvietimas būtų toks, kad galima būtų įžvelgti esančią spalvą. Gali būti, kad tas Jūsų akmuo toks išskirtinis, kad identiškai ir nepritaikysi. Daug paminklų yra pagamintų iš lauko riedulių, kurių nei spalvą nusakysi, nei rasi atitikmenį standartuose. Manu, kad galima būtų tvorelę pakombinuoti su kokiu tamsiu akmeniu- padaryti kampus raudonus - atrodys, kad taip turi būti... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rudbekija @ 2010 03 23, 20:10)
Yra keletas rūšių daugiau ar mažiau raudono granito. Pavardinsiu keletą pavadinimų,  Balmoral", "Carmen Red", "Vanga" (gal raudoniausia ir turi mažiausiai tamsių priemaišų),  "Red Rubin"  galima maždaug paieškoti, į kurį panašiausia. Jūsų atsiųstoj nuotraukoj labai panašus dar "Baltic Red" . Gal yra galimybė nupaveiksluoti paminklą - geriau nesaulėtą dieną arba, kad apšvietimas būtų toks, kad galima būtų įžvelgti esančią spalvą.  Gali būti, kad tas Jūsų akmuo toks išskirtinis, kad identiškai ir nepritaikysi. Daug paminklų yra pagamintų iš lauko riedulių, kurių nei spalvą nusakysi, nei rasi atitikmenį standartuose. Manu, kad galima būtų tvorelę pakombinuoti su kokiu tamsiu akmeniu- padaryti kampus raudonus - atrodys, kad taip turi būti... smile.gif

Na nufotografuoti anksciausiai galesiu tik savaitgali, nes kapas uz 150 km. O kaip tik savaitgali vaziuosiu. man net paciai idomu. Siaip noreciau gauti visokiu idomiu pasiulymutvirelem , nes tikrai pavasari ketinu nauja tvorele deti, nes dabar ten tokia nelabai kokia ideta. plius pati pamatysi ten idomus tas akmuo viena puse nupjauta, o kita skelta, tai manau galima visokiu ivairenybiu primastyti su tvorele. parasyk jei gali man i AZ savo kontaktus. As gausiu foto, tai atsiusiu, tada bus aprasciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sankvl: 23 kovo 2010 - 19:00
Na tikrai tie juodi paminklai - širpotrebas iš visokių kinijų, jie tiesiog okupavo visus kapus. Suprantama, pigiau ir greičiau, nes yra gatavi. Viskas konvejeriu. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nelsona @ 2010 03 24, 18:55)
Na tikrai tie juodi paminklai - širpotrebas iš visokių kinijų, jie tiesiog okupavo visus kapus. Suprantama, pigiau ir greičiau, nes yra gatavi. Viskas konvejeriu.  verysad.gif

Man asmeniskai juodi nepatinka, geriau kazkas kito, aisq daugiau bedos, va as ir Karelisko raudono granito ieskau spalvos;))))) Tai leksiu savaitgali saviski nusifotkinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sankvl: 24 kovo 2010 - 19:06
Sveiki, norejau pasiteirauti, gal kas zinote is kur butu galima gauti geltonos spalvos granito, ar kito akmens tinkamo paminklui, o atspalvis idealiausiai butu toks
user posted image

Ir kokia jusu nuomone apie skaluna ir smiltaini paminklams? vokietijoje sie akmenys itin populiarus del savo spalvos, bet pas mus lietuvoje ziuriu nepopuliarios sviesios spalvos, visi daugiausiai nugrimzde i tamsiu ir niuriu spalvu palete...

Ir del marmuro.... ar jis tikrai nelabai tinkamas paminklamsdel savo patvarumo? dauguma paminklininku teigia, kad jis su laiku tirpsta, o nupoliravimas nyksta ir blizgesys dingsta.... ?

ACIU
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabriuke: 25 kovo 2010 - 00:57
Sveikutes,
Vyro mama palaidota nuo sio lapkricio,metai dar nepraejo, kaip visi sakopaminklo dar statyti negalima, tai lauksime metiniu. Dabar ka galime daryti su kapu? Juk galima pasodinti kokiu gelyciu? Kapas krastinis, labiau islindes i sona nei kiti (nebuvo vietos), ar niekaip neimanoma ji aptrverti, ir ar galima? Bent kokia tvorele... ?
Atsakyti
Kai iseis pasalas-galite isbetonuot pamatus-
Atsakyti
O kodel be metiniu negalima statyt paminkliuko? g.gif blush2.gif Cia koks tai prietaras ar kas? Mano maziukui bus metines sausi ziema gi nestatys niekas galima ir anksciau? mes jau db ruosiames blush2.gif
Atsakyti