na bent man tas kad viesbutis "kazkur kazkur"- visai nera trukumas, net gal privalumas - ramiau siaip jeigu pirma kart vaziuojant gal ir noretus iseit kazkur pasivaiksciot, bet kadangi jau buve hurgadoj 2 kartus, tai nemanau kad mes isvis is viesbucio kazkur vaziuotume:) uztai ir svarbu geras didelis viesbutis, ir kad jame veiklos butu ir renginiu, bet mums norisi ir juros gero kranto, kad nereiktu pontonu kilometra eiti
na bandysim ir mes pamilti Egipta islipam is savo komforto zonos - Turkijos.
Ir lapkriti i Hurgada 11n.
Matau matytu 'veidu' is Turkijos namuciu, tad>
1. ar Egipte yra kazkokie vietiniai autobusiukai, kurie vazineja Hurgadoje ir aplink ja. Ar ten dauguma renkasi taxi ir nesivazoja kaip turkijoje su dolmusais.
2. ar egipte buna atvaziuojantis turgus, kur keicia kasdien vieta? ar ten tik stacionarus bazaar'ai?
3. Hurgada- ka pamatyti, kur nuvaziuoti? kalbu apie pati miesta, savarankiskai.
4. Hurgados akvariumas, verta/neverta?
5. Pingai keistis i dolelius, nusiimt nuo kortos ju pinigus vietoje ar kaip?
6. Luksoras kiek laiko vaziuoti nuo hurgados su ekskursija? realu mastyti apie auto nuoma ir vaziuoti savarankiskai, ar cia visiska nesamone, nesaugu ir Egiptas, #taineTurkija
bazuosimes salia Ali BABA palase, Jasmine, Aladdin, Titanic aqua park
aciu uz pagalba visiskai 'zaliai'
Pirma kartą vyksime į šį regioną, tad įdomu viskas.
labai domina Petra, gal kas vyko per vietinius (kaina labai viliojanti ). yra galimybė lėktuvu ir keltu, gal kas patars kaip geriau , patogiau ir trumpiau
Laba diena.Atsakysiu kaip uzkietejusia Egipto myletoja))),aisku ne tik jo.Buvau Egipte 7 kartus ,skirtinguose regionuose.I Petra vaziavome su vietiniais,ten buvo ekskursija viena diena Izraelis ir viena diena Petra.Superine ekskursija.Vaziavome autobusu.Dabar neatsimenu kiek mokejome,apie 200doelriu vienam zmogui uz dvi dienas,cia uz viska pilnai ,su maitinimu ir nakvine Jordanijoje.as dar karta vaziuociau ,tik atskirai dabar 2 dienom i Izraili ir atskirai i Petra.Cia viatas ,kuriuos verta butinai pamatyti.
gal kam už akių užkliuvo ar kas pirko ?
Pamaciau pries pora savaiciu Marsa Alame mieste,kaina buvo 40 doleriu.Nepirkau,man pasirode brangu.Galima ir su paprasta kauke paplaukioti.Girdejau kaip viena moteris baseine bande ta kauke,tai jai vis sake perlaisva ji buvo,net as jai bandziau sumazinti sonuose,bet kaz kaip nelabai pavyko.
tikrai galima,mes praeitais metais eidavome.Siap truputi nusivyliau albatros tinklu.Anksciau pats personalas kaz kaip budavo malonesnis,o dabar ,nustebau daugeliais dalykais.Nesu labai priekabi,bet po to kai paprasai vaikui atnesti ledams saukstele,nes nemateme mes restorane niekur mazo saukstelio,atakyma gavome..eik ir paimk.Bet cia aisku tik vienas is daugeliu atsakymu butent personalo kulturos stoka jauciasi.
nesenai grzome is Marsa Alamo , mes vaziavome is Warsuvos su itaka.Zinokite pirma karta is 7 supratau ir negalejau patiketi,kad tokio personalo ir kulturos nemaciau Egipte niekur.Viesbutis pas mus buvo is Three corners tinklo,pavadinimu The three corners faraoyz resort beach. As isvis ne megeja pasivaus poilio,cia rinkausi vyrui ,nes kitaip jis su manim nevaziuos i mano sugalvuotus ir planuotus pazintinias keliones.Buvome 11 naktu ir net man ziauriai patiko viskas ten,jau nesakau apie juros gyvunus ir grozi,kai snorklinau.Mes paskutine diena ,mano iniciatyva nusprendeme ,nafig mesti darba ir dar likti 4 dienom,bet...per velai ..nebuvo vietu viesbutyje.Gaila ,kad Lietuva neveza i ta puse,labai fantastiska jura.Neskaitant egzotiniu saliu man poilsiui uztekdavo Sharm Sheiho ,o po sios keliones sakiau ,kad jei vaziuosime ilsetis i Egipta ,tai tik i si viesbuciu tinkla.
1. ar Egipte yra kazkokie vietiniai autobusiukai, kurie vazineja Hurgadoje ir aplink ja. Ar ten dauguma renkasi taxi ir nesivazoja kaip turkijoje su dolmusais.
2. ar egipte buna atvaziuojantis turgus, kur keicia kasdien vieta? ar ten tik stacionarus bazaar'ai?
6. Luksoras kiek laiko vaziuoti nuo hurgados su ekskursija? realu mastyti apie auto nuoma ir vaziuoti savarankiskai, ar cia visiska nesamone, nesaugu ir Egiptas, #taineTurkija
Hurgadoje patariu su taxi važinėti,kaina tartis dar neilipus į taxi. Taxi nėra brangu.
Nesu niekur mačiusi atvažiuojančių turgų kaip Turkijoje.
Mes visada vežamės dolerius,pažystamas egiptietis pakeičia į jų valiutą. Kaip ten vyksta pats keitimas nežinau
Net neturėkit tokių įdėjų nuomotis auto
Matosi kad jūs Turkijos megeja. Tai ten civilizacijos mažoka, jai turkas įkyrus tai egiotietis dvigubai. Pirmą kart daug kas toki mini kultūrinį šoką gauna
Laba diena.Atsakysiu kaip uzkietejusia Egipto myletoja))),aisku ne tik jo.Buvau Egipte 7 kartus ,skirtinguose regionuose.I Petra vaziavome su vietiniais,ten buvo ekskursija viena diena Izraelis ir viena diena Petra.Superine ekskursija.Vaziavome autobusu.Dabar neatsimenu kiek mokejome,apie 200doelriu vienam zmogui uz dvi dienas,cia uz viska pilnai ,su maitinimu ir nakvine Jordanijoje.as dar karta vaziuociau ,tik atskirai dabar 2 dienom i Izraili ir atskirai i Petra.Cia viatas ,kuriuos verta butinai pamatyti.
labai dėkui už atsakymą.Į Egiptą važiuosiu 4 kartą, tačiau ekskursijas per vietinius planuoju pirmą kartą. Gal galite ką rekomenduoti?
Į Šarmą taip pat pirmą kartą, tad labai noriu Izraelį, Petrą , konjoną ir mozės kalną aplankyti. Dienų mažoka , o ir suma pakankama susidaro, dat truputį mažinu kiekį pirmam kartui.
Planavau ir aš vienu metu aplankyti Izraelį ir Jordaniją, bet kiek domėjausi, kaip ir neradau 2 d. keliones, tad teks vieną dieną praleisti Petroje, o Izraelis liks kitam kartui.
labai domintų rekomendacijos vietinių vežėjų.
Nesu niekur mačiusi atvažiuojančių turgų kaip Turkijoje.
Mes visada vežamės dolerius,pažystamas egiptietis pakeičia į jų valiutą. Kaip ten vyksta pats keitimas nežinau
Net neturėkit tokių įdėjų nuomotis auto
Matosi kad jūs Turkijos megeja. Tai ten civilizacijos mažoka, jai turkas įkyrus tai egiotietis dvigubai. Pirmą kart daug kas toki mini kultūrinį šoką gauna
O pinigus butina keistis? Tarkim doleriais neapsimoka atsiskiatyt ar jie ima tik vietine valiuta.
Kas buvote luxore, ar 6 metu vaikui nebutu per ilga kelione?
Ar kas yra vykes i ta ekskursija kur plaukia nilu ir bannau plantacijos auga. Ar verta ar saugu ar idomu?
Skaiciau kad hurgados marina didziausias traukos centras ir bla bla bla. Ar nuvarius tarkim vienai su vaiku ten pasivaiksciot ir ppaietaut ar pan yra saugu? as buvau maroke, tai ten bent labai civilizuota viskas ir jokiu baimiu nebuvo, tie arabai ramus ir tvarkingi, vaiksciodavome po visus miestus ir turgus ir kur nori ir niekas musu net akies krastu nekabindavo, prisiklausiau kad cia jie laukiniai....
Turkijoje as nei karto nesu patyrus jokio ikyraus kabinejimosi.
labai dėkui už atsakymą. </p><p>Į Egiptą važiuosiu 4 kartą, tačiau ekskursijas per vietinius planuoju pirmą kartą. Gal galite ką rekomenduoti?</p><p>Į Šarmą taip pat pirmą kartą, tad labai noriu Izraelį, Petrą , konjoną ir mozės kalną aplankyti. Dienų mažoka , o ir suma pakankama susidaro, dat truputį mažinu kiekį pirmam kartui. </p><p></p><p>Planavau ir aš vienu metu aplankyti Izraelį ir Jordaniją, bet kiek domėjausi, kaip ir neradau 2 d. keliones, tad teks vieną dieną praleisti Petroje, o Izraelis liks kitam kartui.</p><p></p><p>labai domintų rekomendacijos vietinių vežėjų.</p></div></blockquote><p></p>
Laba diena.
Gal ne visos agenturos dabar ir veza.As buvau pries 3 metus.Nezinau kaip pas jus su rusu kalba ,ar suprantate.Ikeliu vietine agentura ,kuri veza (rusu kalba).Ten 1d Izraelyje + 1d Petra.Dar man labai patiko Blue hole ,cia kam patinka snorkling arba diving,fantastiski vaizdai juroje ,ekskursija is Sarmo,tik neatsimenu atrodo ii ta ekskursija prie jo dar ieina kanjonas .Kanjonas nedidelis ,bet irgi vaizdingas.
http://www.vovatours.com/%D1%8D%D0%BA%D1%8...;ра
http://www.vovatours...
Sveikos,
Pabandysiu atsakyti, bet aš buvau seniau pora kartų dar prie lito ;), taigi jokių kainų tikrai nepasakysiu, tik bendai. O bendrai tiems kas dirba su turistais, o ypač prekeiviams tu ten esi pinigų maišas, kurį būtina numelžti, na ir dar... seksualinis objektas.
Yra Hurgadoje vietiniai autobusiukai, vežioja po ją. Bet mes naudojomies taksi. Net ir susiderėjus iš anksto, išlipant gali užgiedoti kad kaina buvo vienam žmogui ( taip mums buvo vieną kart) Tai bandymas išmelžti, pakako išsitraukti telefoną ir pasakyti kad skambinu turizmo policijai, ir žiūrėti taksi taksi numerį. Dabar net nebeatgaminu kažkur automobilio ant šono kažkoks tai nr buvo. To užteko kad baisus puolimas baigtųsi. Nes jis ne šiaip pasakė, o tiesiog isterikavo, šaukė, rėkė, reikalavo :oh:Mes jau žinojome realias kainas turistams, todėl nepasidavėme.
Beje kainos net ir autobusais skiriasi vietiniams, turistams kitos.
Turgus- man jo jau jokio ten nesinorėjo, gatve praeiti sunku, kabinėjasi.
Hurgadoje ramiai pasivaikščioti, pasigrožėti galima toje dalyje kur jūs ir būsite. Kai kas tai naujuoju centru vadina. Ten viskas išblizginta, platūs šaligatviai, kabinėjimosi mažai. Dar Marina, bet iki jos einant siauresnėmis gatvelėmis prietemoje aš nenorėčiau, verčiau taksi pasirinkti, jei vakaras. o į šiaurinėje dalyje yra tikrasis centras. Atvirai pasakius ten išėjus ir pagrindinės garvės, man vaikštinėti labiau patiko, gyvenamieji namai, ten ramiau, nesikabinėja, vietinėje kepyklėlėje labai skanių sausainukų nusipirkome, ir tikrai padorią kainą. Ir skonis toks, kitoks, ne viešbutinis. Tik į tikrus užkampius neikite, nes pavojinga gali būti, vienu metu net bėgti norėjosi 8-10 mažų berniukščių susirinko į būrį, o jiems kažką aiškino, vadovavo pora jau vyresnių kokiu 14-15 vaikinų. Nuojauta šnibždėjo kad nieko gero jie ten nedaro, o kokie jų žvilgsniai... Net lengviau atsidusome kai išėjome į atviresnę vietą.
Įmanoma savarankiškai nuvykti į El Gunia.
Mes grynuosius keitėmies. Bent jau tuo metu išsikeisti eurus, dolerius į Egipto svarus gali, bet atgal Egipto svarų į dolerius ar eurus negali Atkreipkit dėmesį kad yra ne tik monetos, bet ir popierinės "monetos"-piastrai kurias turistams mėgsta prakišti kaip svarus.
Buvau Liuksore, nepamenu kiek vykome, bet anksti išvykome.
O pinigus butina keistis? Tarkim doleriais neapsimoka atsiskiatyt ar jie ima tik vietine valiuta.
Kas buvote luxore, ar 6 metu vaikui nebutu per ilga kelione?
Ar kas yra vykes i ta ekskursija kur plaukia nilu ir bannau plantacijos auga. Ar verta ar saugu ar idomu?
Skaiciau kad hurgados marina didziausias traukos centras ir bla bla bla. Ar nuvarius tarkim vienai su vaiku ten pasivaiksciot ir ppaietaut ar pan yra saugu? as buvau maroke, tai ten bent labai civilizuota viskas ir jokiu baimiu nebuvo, tie arabai ramus ir tvarkingi, vaiksciodavome po visus miestus ir turgus ir kur nori ir niekas musu net akies krastu nekabindavo, prisiklausiau kad cia jie laukiniai....
Turkijoje as nei karto nesu patyrus jokio ikyraus kabinejimosi.
Neapsimoka doleriais atsiskaityti, jie stipriai suapvalina. O pinigus jie ima, tik duok, o neduosi, tai išmonys, o jei to nepavyks tuomet gal net ir iškolios
Vaikas vaikui nelygu, tik jūs patys žinote koks jūsų vaiko būdas, išlepinimo lygis ir ar visos kelionės nepavers pragaru ne tik jums bet ir aplinkiniams. Net į Kairą vyko vaikai, ten kelionė užtruko beveik parą( tuo metu buvo komendanto valandos įvestos tai iš miesto išvykti teko dar prieš 24val) Planšetės rankose ir jie nė nejuto kad išviso kažkur važiuoja, na pamiega, užvalgo ir vėl planšetės. Svarbiausia kad neišsikrautų, nes tuomet jau blogai gal būtų
jei nesate buvę bananų plantacijoje tuomet įdomu. O be to ką jūs veiktumėte tuo metu kai visi ten bus??? Plaukti Nilu laivelyje visai neblogai, bet maudytis jame nei už ką nesutikčiau, brrr... nešvara...
Labai daug kas priklauso nuo moters, kaip ji apsirengusi ir kaip elgiasi. Vaikas vienas iš saugumo garantų, jie juk puikiai supranta kad net ir "nukabinus" mamytę vaikas bus kliūtis, jei mamytė viena be draugių atvyko. Va čia gali pamatyti šiek tiek nuoširdesnę egiptiečių pusę, jie kalbins ir tave ir vaiką, vien todėl kad jiems patinka pabendrauti, kaip iš moters mažiau kažko tikėsis... Tu žinai kaip elgtis tokiose šalyse, į Mariną vyki drąsiai, nėra ten ko bijoti, turistų saugumu rūpinasi, ten juk didelė jų konsentracija. Aišku niekur nėra 100proc garantijos kad kas neatsitiks, bet ir namuose sėdėti pavojinga gali būti Man išviso pasirodė kad patys bjauriausi tie, kurie per trumpą laiką turi išmušti pinigus iš turistų, ty prie piramidžių, Liuksore prie lankytinų objektų. Nes autobusas sustoja ribotam laikui, o jie tuomet puola kaip skėriai. Na mes buvome po to, kai 1,5mėn nevyko jokie turistai, tai gal iš to tas jų nežmoniškas, atmušantis puolimas buvo.
Nebus taip ištisai kad kabinėsis, bet nusiteiki kad taip gali būti ir dėl tokių niekų nesigadinki sau nervų, priimki kaip neišviangiamybę. O jei kada kur ir apgaus, o neapgauti tiesiog negali Alachas vogti neleidžia, bet apgauti kvailą turistą juk ne nuodėmė, net ir apvogti turistą mažesnė nuodėmė, nei vietinį... Na tokia toji realybė.
ir šiaip matysite daug šypsenų, daug teidiamų emocijų, nebus taip kad nosies į gatvę iškišti negalėsi, tik mokėsi už daug ką brangiau nei vietiniai, bet jei nesužinosite tikrųjų kainų tai ir širdis nesopės
Lauksiu atsiliepimu, mane irgi domina sitas viesbutis, tik nenorejau jo del atoslugiu. Kaip suprantu ir matau per google earth , ten vos ne kilometra reikia eit tiltuku, kad issimaudyt. Idomu, ar labai jie stiprus tie atoslugiai , ar nieko baisaus?
O bent jau agenturoj tai gyre sita viesbuti, sake, geresnis nei Sindbadas
Sutikom Kalėdas šiame viešbutyje su šeima. Jūra buvo kažkur už kilometro, banėm bristi, bet už kokių 200 m. vanduo vis dar iki kauliukų buvo. Ėjimo tiltu nesibaiminkit- važinėja viešbučio autobusiukas visą laiką iš vieno galo į kitą vežiodamas norinčius maudytis nardyti Tilto gale yra gultai, tai net ir nenorintys nardyti tori kur patogiai laukti saviškių.
Maistas nelabai patiko, tarp pietų ir valarienės prie baseino tik keptos bulvytės ir retkarčiais žuvies piršteliai (ne visada) būdavo. Ne visuose korpusuose yra šltas vanduo visą laiką