Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas. Diskusijos, patarimai, įspūdžiai. 29 tema

sveiki, norejau pasiteirauti, gal kam teko buti Hurgados viezbutyje Mercure? uzsisakem kovo viduriui. Egipte nesam buve. Idomu kokie atsiliepimai, nelabai randu lietuviu atsiliepimu, nors agenturoje sake, kad lb populiarus 😊

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aistera1989: 15 vasario 2017 - 16:08
Tiesiogiai iš Hurgados biggrin.gif Tikrai nerekomenduoju niekam vykti tokiu metu.. oras - klaikus, pastovus apie 30 m/s vėjas, jūra šalta, temperatūra iki 20 laipsnių, vakarais visai apie 10. Atvykom su vaikais tiesiog pailsėti, bet kad net šildomuose baseinuose nepasimaudysi, išlipti po to baisu smile.gif Į gatvę eiti irgi nejauku, labai tuščia. Viešbutis prie gero oro būtų superinis - Pickalbatros White Beach.
Atsakyti
Oi kaip gaila, kad toks oras.... Na tikiuosi bus dar gerų dienų ir pasidžiaugsite šiluma. Mes visada planuojame keliones į Egiptą balandžio (arba spalio) mėnesį, tuomet jau orai būna mus tinkami ir jūra šilta smile.gif
Atsakyti
mes planuojam kovo 18ta. kazi kaip tada bus orai
Atsakyti
QUOTE(black angel @ 2017 02 16, 18:54)
Tiesiogiai iš Hurgados  biggrin.gif Tikrai nerekomenduoju niekam vykti tokiu metu.. oras - klaikus, pastovus apie 30 m/s vėjas, jūra šalta, temperatūra iki 20 laipsnių, vakarais visai apie 10. Atvykom su vaikais tiesiog pailsėti, bet kad net šildomuose baseinuose nepasimaudysi, išlipti po to baisu smile.gif Į gatvę eiti irgi nejauku, labai tuščia. Viešbutis prie gero oro būtų superinis - Pickalbatros White Beach.

o kaip pats viesbutis .....kaip maistas ? ar vakarais programos geros ? Mes kovo gale i si viesbuti vyksime ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2017 02 15, 10:44)
Po velyku parasysiu kaip Marsa Alme smile.gif Vaziuosim cia pirma karta. Jei rinktis Hurgada ar Sarma, tai vienareiksmiskai Sarma. Pavasari Egipte turistu padauges http://www.15min.lt/...riop-637-747470

Aš Šarme nebuvusi, bet apie jį nemažai žinau. Mus tarkim agentūroj nuo Šarmo atkalbėjo prieš daug metų, kadangi vaikas buvo mažas, o ten vaikams nėra gerų viešbučių, kurių pliažas būtų su smėliuku. Ten pagrinde visi geri viešbučiai prie didelių rifų, kur į jūrą galima įlipti tik nuo tiltų ar pontonų. O pačioje jūroje yra didelės povandeninės srovės, į kurias patekus net patyrusiems plaukikams būna sunku išsilaikyti, nors pats povandeninis pasaulis gražesnis nei Hurgados regione, bet jei vykstate su mažais vaikais arba patys nemokat plaukti tai vienareikšmiškai tik Hurgados regionas, nebent jums nereikia jūros ir užtenka viešbučio baseino.
O pati Hurgada floros ir faunos atžvilgiu labai skurdi, bet nebūtina vykti į pačią Hurgadą, juk yra ir kitų puikių vietų, tokių kaip Makadi Bay, Sahl Hashish. Makadi Bay gana gražus kurortas, man jis šiek tiek primena mūsų Šventąją, tik kavinių, parduotuvių ir klubų nėra, kadangi tai ne gyvenamasis miestas, o tiesiog viešbučių teritorija, užtat niekas labai įkyriai prie jūsų nelįs, nebent pliaže koks vienas kitas egiptietis siūlys ekskursijas.
Šiaip ar taip kiekvienas miestas turi savų minusų ir pliusų. Reikia atsižvelgti į tai, kokius prioritetus sau išsikeliat. Mūsų šeimos prioritetas - jūra su dideliais gyvais rifais, kuri būtų pieinama ir saugi mažiems vaikams.
Atsakyti
QUOTE(Danni @ 2017 02 17, 15:15)
Aš Šarme nebuvusi, bet apie jį nemažai žinau. Mus tarkim agentūroj nuo Šarmo atkalbėjo prieš daug metų, kadangi vaikas buvo mažas, o ten vaikams nėra gerų viešbučių, kurių pliažas būtų su smėliuku.

Buvau 5 kartus, skirtinguose viesbuciuose, puikus smeleti papludymiai ir tikrai yra ka veikti vaikams. Kazkaip labai keistai informavo agentura.
Atsakyti
Tiesiogiai iš Hurgados  biggrin.gif Tikrai nerekomenduoju niekam vykti tokiu metu.. oras - klaikus, pastovus apie 30 m/s vėjas, jūra šalta, temperatūra iki 20 laipsnių, vakarais visai apie 10. Atvykom su vaikais tiesiog pailsėti, bet kad net šildomuose baseinuose nepasimaudysi, išlipti po to baisu smile.gif Į gatvę eiti irgi nejauku, labai tuščia. Viešbutis prie gero oro būtų superinis - Pickalbatros White Beach.

Iškart veidas nutįso, nes rytoj ryte keliaujam ten pat... :/ Vadinasi bus ne pačios linksmiausios atostogos...
Atsakyti
QUOTE(vanilius @ 2017 02 18, 10:01)
Iškart veidas nutįso, nes rytoj ryte keliaujam ten pat... :/ Vadinasi bus ne pačios linksmiausios atostogos...

nu kad zada neblogus orus ,nenusiminkite isanksto http://www.foreca.co...hardaqah?tenday
Atsakyti
QUOTE(Osera @ 2017 02 18, 10:29)
nu  kad zada  neblogus orus ,nenusiminkite isanksto http://www.foreca.co...hardaqah?tenday

Na panasu bent vejas rimsta smile.gif gal viskas ir bus ok smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2017 02 17, 16:45)
Buvau 5 kartus, skirtinguose viesbuciuose,  puikus smeleti papludymiai ir tikrai yra ka veikti vaikams. Kazkaip labai keistai informavo agentura.

Aš daug rusų forumuose skaičiau, visur parašyta, kad Šarme - beveik visur vieni koralai, kurie prasideda iš karto nuo kranto. Rašo, kad yra smėlėtų paplūdimių, bet jie yra dirbtinai padaryti, t.y. koralai iškirsti ir pavyzdžiui jie nerekomenduoja bristi į jūrą be spec. avalynės, nes galima užlipti ant kokio aštraus koralo, kuris bus po smėliu.
Kiek tame tiesos jums geriau žinoti, nes aš realiai ten nebuvus, tik daug skaičius. O agentūroj irgi kiek pamenu minėjo, kad yra viešbučių su smėlėtu krantu, bet nerekomendavo tų viešbučių, nes sakė arba tada viešbučio lygis prastesnis, arba kaina gerokai didesnė nei Hurgadoj.
Hurgada - senas gyvenamasis miestas, kuriame galima pamatyti ir skurdą, ir purvą, ir blogai nusiteikusį egiptietį. Viešbučiai pagrinde seni. Barų ir klubų pasirinkimas skurdus. Dažniausiai į šį miestą vyksta šeimos su vaikais, kurie negali skirti daug pinigų kelionei. Čia yra nemažai 3 ir 4 žvaigdučių pigių viešbučių ant jūros kranto, su smėlėtais paplūdimiais ir beveik niekur nėra koralų, o jei ir yra, tai labai nedideli ir skurdūs.
O Šarmas - tai jaunas kurortas, egiptiečiai čia gyvena tik tuomet, jei vietoje kažkur dirba. Prie jūros pagrinde išsidėstę prabangūs VIP viešbučiai, o pigesni bus tik antroje ar trečioje linijoje nuo kranto. Pats miestas švarus, prižiūrėtas, jame saugu vaikščioti, yra pasaulinio lygio diskotekų. Šį miestą dažniau renkasi jaunimas, prabangą mėgstantys poilsiautojai. Na, ir žinoma, Šarmą dažniausiai renkasi užkietėję nardytojai, kadangi čia beveik visur įspūdingi koralai.
Mes buvom Hurgadoj vieną kartą - tikrai nepatiko ir nenorėčiau ten kada nors dar sugrįžti. Buvom du kartus Makadi Bay - visai kitoks lygis nei Hurgada, nors suprantu, kad iki Šarmo lygio jiems dar toli. Bet sakyčiau vienintelis jo trūkumas - tai nėra vietinių pramogų. Šiemet pasirinkom Sahl Hasheesh - norisi pamatyti kažką naujo, nes Makadi Bay jau visas skersai išilgai išvaikščiotas smile.gif
Papildyta:

Mes irgi porą metų buvom Egipte sausio mėn. Vienais metais pakliuvo visai neblogas oras: ir pasideginom, ir pasimaudėm. Bet praeitais metais buvo labai šalta, aš išsimaudžiau vieną kartą ir prasidėjo bronchitas, mažajam temperatūra pakilo iki 39. Žodžiu, maudėsi tik vyras ir vyresnėlis sūnus, bet ir tai, įlipdavo 5min. ir atgal. Mano atostogos buvo visiškai sugadintos, po jų nusprendžiau, kad žiemą į Egiptą daugiau nevyksiu, nebent turėsiu laisvo laiko ir atliekamų pinigų. Bet ir tai kai toks oras ten visai nėra ką veikti, jau geriau nuvažiuoti į kokią pažintinę kelionę Europoje. Šiemet nusprendėm vykti balandį, pažiūrėjau, oro temperatūra tokiu metu būna virš 30, tai labai tikiuosi, kad šiemet jau normaliai pailsėsim.
Atsakyti

Del oru jums taip papuole.Mums puikus oras buvo Sausio viduryje.Pati jura silta,tik vejas saltas kaip islipi is jos.Mes visada vezames savo wet suits(tokie plaukimo kostiumai).Vyras 3mm,as 6mm.Ir buna super.Mums banguota jura papuole 1 diena,salta nebuvo su apranga,bet man bangos tuta uzpyle,tai vyra istrauke mane issigandusia,bet del salcio tikrai nebuvo baisu.

Atsakyti