QUOTE(*Camelia* @ 2016 07 22, 12:29)
Pernai rugsėjį čia buvom
ekskursijas siūlo vietiniai pačiame pleže, prieina, papasakoja (rusiškai) , parodo foto ir kainyną, per juos ėmėm pasiplaukiojimą laivu su stikliniu dugnu.
važiavom per Novaturą, nu jų ekskursijų kainos... buvo gaila
į Hurgadą važiavom su vietiniu viešbučio taksi. Jie matyt Hurgadoj turi savą žmogų prekeivį, atvežus pasikvietė į jo pardę, kainų jokių nesakė, sako rinkitės kas patinka, vėliau žiūrėsim, bet paskui kai uždainavo kainas, norėjosi jam pirštą prie smilkinio pasukiot
o kai pasakėm, kad per brangu r nepirksim prasidėjo labai piktu tonu kalbėjimas kokie čia mes negeri, iš jo uždarbį atimam ir vos ne grąsinimai, kad be skambučio taksi neatvažiuos mūsų pasiimti
dėl šventos ramybės šį bei tą nusipirkom ir nešėm iš ten muilą, bo buvo jau vakaras ir tamsu.
tai viską ramiai susipirkom pas prekeivius viešbučio teritorijoje, jie įkyriai nelenda, nes viešbutis draudžia įkyrėt poilsiautojams, o tie Hurgados tai laukiniai
Mums irgi buvo atsitikimas su taksi Hurgadoje. Sutarę kainą, isedom i taksi prie viesbucio. Nuvaziaves kelis kilometrus, vairuotojas pareiske, kad moketi reikes dvugubai daugiau. Na, rytietiska gudrybe, svarbu klienta gauti, o po to galima ji maustyti. As nepratusi prie tokio akivaizdaus sukciavimo supsichavau, pradejau saukti: sustok tuoj pat, mes islipam! Pradejau net duris atidarineti bevaziuojant. Mano vyras eme mane raminti, sako: nu ir kas, sumokesim, duosiu pora doleriu daugiau ir uzteks jam. Egiptietis turbut pagalvojo, kad neadekvati, dar masina sugadins ar iššoks, ir nusileido. Paskui net bande susidraugauti, cigarete pasiule. Siaip ar taip jis vienas buvo, o mes dviese. Laimejom ta karta, bet atgal i viesbuti taksi neemem, pesciomis grizom. Ne iš šykštumo, bet kad baisiai nemalonu i tokias situacijas pakliuti. Atvaziuoji atsipalaiduoti, smegenine atjungi, autopilota įjungi, o cia įstumia i situacija, kurioje privalai uz save kovoti
Matyt, ta man nebudinga perdėta reakcija del to ir ivyko, kad perdaug atsipalaidavusi buvau ir visai nesitikejau TOKIO sukciavimo