Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas. Diskusijos, patarimai, įspūdžiai. 29 tema

Parašykit, prašau, interneto kainas Marsa Alam'e. Gal kas pamenat kiek kainuoja perkant oro uoste ir kiek viešbutyje. Nepamenu kaip pirkti geriau. Ačiū
Atsakyti

Oro uoste pigesnį ir geresnio ryšio nei viešbutyje

Atsakyti

Pasirinkome viešbutį Rixos Seagate, skrendame 12,24. Tikimės neblogo oro, į egipta išsiruošėme pirmą kartą. Kiek mačiau ir skaičiau šito viešbučio vos ne ilgiausias pantonas šarme, netoli 1km, ir toliau koralinis rifas. vaikas mano manau norės paviršiuj panardyt, tik bijau kad su tom kaukėm nemokėsim apsieit :) ir kad jūra per šalta nebūtų..

ką dar reiktų žinoti vykstant per šventes? įsidėti chalatų, vakarui šilčiau apsirengt, nuo uodų apsaugą.

Ką dar? Patarkit kam nesunku, nes mes tik vasaromis važiuojam atostogų ir visada tik į europą, o dabar čia... batus maudynėms? dolerių? ką dar?

Dėl small planet pakeitimo agentė sakė visos sąlygos išlieka tos pačios, tai manau ir maitinimas lėktuve taip pat. 

Atsakyti
QUOTE(Aamber @ 2018 12 04, 11:57)
vos ne ilgiausias pantonas šarme, netoli 1km, ir toliau koralinis rifas. vaikas mano manau norės paviršiuj panardyt, tik bijau kad su tom kaukėm nemokėsim apsieit smile.gif ir kad jūra per šalta nebūtų. </p>

Kiek būdavau viešbučiuose su pontonais, visur buvo beprotiškas vėjas. Kol nueini iki vandens, sušalti galima😃 tikiuosi jums pasiseks labiau, 🤗
Atsakyti

Vakar grįžom iš Hurgados. Get Jet lėktuvai senoki, yra maitinimas, tik viskas vyksta labai lėtai. Sėdėjom beveik lėktuvo gale, o prekybos vežimėlis tik vienas ir pradeda važiuoti nuo lėktuvo pradžios. Iki mūsų privažiavo praėjus 2 valandom. Žmonės burbėjo gale, tai stiurdesės ėjo prie žmonių, klausinėjo kas ko pageidauja. Kas maitinimą užsisakę iš anksto, tai aptarnauja pirmus.

Oras, bent man, jau vėsokas. Kasdien rodė 24. Užuovėjoj  labai šilta, bet šiaip vėjas vėsokas. Į jūrą taip ir neįlindau, užteko šildomo baseino. Vakarais rengėmės storesnius megztinius, kelnes. Daugiau tokiu metu kelionės nesirinkčiau. Vasario mėnesį man buvo šilčiau.

Atsakyti
O interneto korteles pirkdami oro uoste mokat kreditine kortele?
Atsakyti

Doleriukais arba eurais :) 

Atsakyti
Mes skrendame balandžio mėnesį ir dabar gavau žinutę kad keičiasi išvykimo laikas, buvo 7,10 iš Vilniaus o dabar išskrendame 13,30 . labai gaila, visa diena nuplauks. Ar jums irgi keičiasi išvykimo laikas?
Atsakyti
Sveikos. Mes iš Šalm Al Šeiko grįžome gruodžio 13d. Žinokit, dar ir dabar gyvenu atostogų prisiminimais.... Šiame krašte buvome pirmą kartą ir aš jį tiesiog įsimylėjau wub.gif wub.gif Gyvenome Jaz Fanara viešbutyje, todėl koraliniais rifais mėgavomės kiekvieną dieną smile.gif Vieną dieną plaukėme iki Ras Mohamedo nacionalinio parko, bet jis man nepasirodė, kad būtų kažkuom daugiau įspūdingas nei mūsų paplūdimio koralai. Na gal daugiau spalvos ir žuvyčių kitokių pamatėme bigsmile.gif . Kokia buvo oro temp.tai net ir nežinau:) Man buvo gerai smile.gif Vakarais tai užsimesdavome ploną megztuką, bet pėdkelnių prie suknelių tikrai nereikėjo smile.gif Vėjo kažkiek buvo gruodžio 7d. , bet paplūdimys užuovėjoje, tai jo nesijautė. Kitas dienas buvo ramu ramu.... Vandenyje panardydavome iki 30 min. ir jau šaltis pradėdavo krėsti. Va kitą kart važiuojant būtinai dėsiuosi ta termo nardymo kostiumą. Avataro kaukės tai pagelbėjo:) Vieną dar ten dasipirkome.
Beja, Hadabos regione derėtis buvo net labai lengva smile.gif Kainos uždėtos net labai aukštos, o nusideri daugiau nei pusę. Jiems pasakai savo kainą ir viskas. Aišku, pardavėjai nesutinka, bet padedi daiktą, eini į lauką ir jau atsiveja su preke smile.gif Čia mes taip turgelyje 1000 ir 1naktis prekinomės:)

Lipėme į Mozės kalną!!!!! Buvo iššūkis, kurį smagu buvo įveikti. Keliones pirkome lyg ir iš Ukrainos agentūros. Nebepamenu pavadinimo, bet kažkas su "onex" ar panašiai. Kainos palyginus su Lietuvaičių tai labai skiriasi. Pvz. Jei Mozės kalnas 53 eur. pas LT, tai pas juos 40 USD. Geriau dėtis USD, nes pvz.net oro uoste juos skaičiuoja vienas prie vieno.... Turguje truputį išskiria... Pvz. saldainių dėžutė 2 usd. arba 2 eur. Nuderėti niekaip nepavyko. bet perkant 3 vnt. atidavė už 5 eur. , o doleriais vistiek prašė 6 usd. Nardymą ėmėme iš viešbučio daiving centro.

Gal kas turi klausimų tai klauskit smile.gif Beja, pasirodo egiptiečiai labai mėgsta Lietuvišką šokoladą. Jie sužino, kad iš Lietuvos esam ir jau net atvirai to šokolado prašo. Vienam viešbučio parduotuvėlės pardavėjui net pažadėjau, kad kai važiuos pažįstami į tą viešbutį aš jam perduosiu šokolado smile.gif

Aš likau sužavėta:) Noooriu atgal smile.gif)))

Vaikai išbandė giluminį nardymą, o mes paviršiuje plaukiojom. Labiausiai patiko rytiniai pasiplaukiojimai. Eidavome apie 7.30val. Beja, paskutinę dieną, pro mane paviršiumi praplaukė didžiulė raja... Na truputį panikos priepolį apturėjau... Taip pat vis sutikdavome tokią didžiulę geltoną žuvį su arklio dantimis (koralus kandžioja). Ji lyg ir Trigeris vadinasi. Na kažkaip nejauku prie jos būdavo, bet vėliau apsipratome smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Musyte24: 18 gruodžio 2018 - 14:16
Mes ryt kylam i Sarma wub.gif
O lietuviska sokolada ir Egipte, ir Turkijoj megsta biggrin.gif mes irgi visada vaisiname smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zylute1 @ 2018 12 18, 14:40)
Mes ryt kylam i Sarma  wub.gif
O lietuviska sokolada ir Egipte, ir Turkijoj megsta  biggrin.gif  mes irgi visada vaisiname  smile.gif

Gerų Jums atostogų, lauksim įspūdžių biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti

Įdomu kaip ten reikalai su statybos darbais Jaz Fanara viešbutyje, nes rašo, kad vyksta šiokie tokie?

Atsakyti