Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas. Diskusijos, patarimai, įspūdžiai. 29 tema

QUOTE(FLight @ 2018 10 30, 17:37)
Kuriais mėnesiais buvot, ir kur patiko labiau? Mes orientuojamės į pasyvų poilsį su vaikais, į pabėgimą iš žiemos į vasarą.
Esu buvu itik Hurgadoj ir Šarme, taigi, net nešvieži įspūdžiai praverstų.

Taboje buvom 2012 gruodžio pradžioj. Orai buvo labai geri, tik anksti temo, lietaus negavom, tik apniukę buvo vieną dieną. Prie mūsų viešbučio buvo super gražus rifas, viešbutis Marriot tinklo, tikrai neblogas buvo, dabar pervadintas jau kažkaip kitaip. Plaukėm į Faraonų salą, ten rifai buvo irgi labai gražūs, dar kanjone pasivažinėt buvom, irgi labai patiko. Marsa alame buvom 2015 birželį, per Jonines. Na buvo tikrai karšta, bet mums tiko, gyvenom Brayka tinklo viešbutyje, rifas šalia buvo ženkliai prastesnis, nors rašė,kad labai geras. Dar važiavom nardyt su keturračiais, ten irgi nieko super nepamatėm. Tai grįžom nesupratę, kodėl Marsa alamas vadinamas nardytojų rojum. Mes bandėm tik paviršinį nardymą, gal nebuvom gerose vietelėse, bet Taboj vandens gyvenimas mums buvo gražesnis, aišku galiu lygint tik mūsų bandytas vietas, o ne apskritai. Taboj prie viešbučio net vėžlių matėm.
Papildyta:
QUOTE(rytem @ 2018 10 30, 19:12)
Taboje buvom 2012 gruodžio pradžioj. Orai buvo labai geri, tik anksti temo, lietaus negavom, tik apniukę buvo vieną dieną. Prie mūsų viešbučio buvo super gražus rifas, viešbutis Marriot tinklo, tikrai neblogas buvo, dabar pervadintas jau kažkaip kitaip. Plaukėm į Faraonų salą, ten rifai buvo irgi labai gražūs, dar kanjone pasivažinėt buvom, irgi labai patiko. Marsa alame buvom 2015 birželį, per Jonines. Na buvo tikrai karšta, bet mums tiko, gyvenom Brayka tinklo viešbutyje, rifas šalia buvo ženkliai prastesnis, nors rašė,kad labai geras.  Dar važiavom nardyt su keturračiais, ten irgi nieko super nepamatėm. Tai grįžom nesupratę, kodėl Marsa alamas vadinamas nardytojų rojum. Mes bandėm tik paviršinį nardymą, gal nebuvom gerose vietelėse, bet Taboj vandens gyvenimas mums buvo gražesnis, aišku galiu lygint tik mūsų bandytas vietas, o ne apskritai. Taboj prie viešbučio net vėžlių matėm.

Ir dar Taboj pakerėjo vaizdai neišeinant iš viešbučio: vienoj pusėj jūra, už nugaros kalnai (Taba heights), o vakarais matydavom kitoj įlankos pusėj net Izraelio ir Jordanijos žiburius..... Vaikai mažoki buvo, o šiaip būtume ėmę ekskursijas į Jordaniją, Izraelį, ten ranka paduot. Ai dar apsauga. Jei jus šiurpina vyrai su šautuvais, tai Taboj iš viešbučio geriau nevažiuot biggrin.gif nes labai nuodugniai šautuvuoti vyrai visad patikrindavo visus išvažiuojančius ir parvažiuojančius, pilna visokių patikris punktų buvo.
Atsakyti
Dėkui, o ne šis viešbutis kartais:

https://www.booking....-resort.lt.html
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2018 10 30, 20:10)
Dėkui, o ne šis viešbutis kartais:

https://www.booking....-resort.lt.html

Atrodo šis, metų daug praėjo, tada ir skrydis buvo į Tabos oro uostą, tai greit atvažiavom, šalia dar pamenu geras Sofitel viešbutis buvo, gražusis rifas daugiau link Sofitelio ėjo, tai iš vandens dažniausiai jau ne savo viešbučio teritorijoj išlipdavom.
Atsakyti
Ir dabar skrydis į Tabos oro uostą...
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2018 10 31, 09:49)
Ir dabar skrydis į Tabos oro uostą...

Gal, dabar tiesą sakant ir nesidomėjau, kažkada buvo ėmę skraidinti per kitur, tai tas užsifiksavo atmintyje. Žinios mano pasenusios, buvom 2012 metais 4u.gif
Atsakyti
Kaip įdomu, pastumdžiau kelionės laiką dviem dienoms(pirminis užsakymas buvo birželį), ir vakar netikėtai nelauktai sutaupiau 233 eu (data plius dvi dienos, kitos sąlygos tos pačios) Va tau ir išankstiniai...
Atsakyti
Aš su klausimu ,pirmą kartą į egiptą ,sakykit ar didelis šarmo oro uostas,bijau nublūdyt . blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(pukepuke @ 2018 11 01, 21:27)
Kaip įdomu, pastumdžiau kelionės laiką dviem dienoms(pirminis užsakymas buvo birželį), ir vakar netikėtai nelauktai sutaupiau 233 eu (data plius dvi dienos, kitos sąlygos tos pačios) Va tau ir išankstiniai...

Kaip šaunu,ir aš per išankstinius pirkau,bet kad žiuriu nieko nepigiau jai pirkčiau ir dabar gal 50 € skirtumas.daugiau per išankstinius nebepirksiu.
Atsakyti
QUOTE(ointriga @ 2018 11 02, 09:31)

Kaip šaunu,ir aš per išankstinius pirkau,bet kad žiuriu nieko nepigiau jai pirkčiau ir dabar gal 50 € skirtumas.daugiau per išankstinius nebepirksiu.

Mes kelionę į Šarm aš Šeichą pirkome gegužės pradžioje o į kelionę vyksime gruodžio pradžioje. Keliautojų 3+1 ir šiai dienai kelionė kainuotų jau plius 760 eur. Tai manau, kad tie išankstiniai yra laaaabai gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Musyte24 @ 2018 11 02, 09:27)
Mes kelionę į Šarm aš Šeichą pirkome gegužės pradžioje o į kelionę vyksime gruodžio pradžioje. Keliautojų 3+1 ir šiai dienai kelionė kainuotų jau plius 760 eur. Tai manau, kad tie išankstiniai yra laaaabai gerai smile.gif

Cia kaip kam pasiseka. mirksiukas.gif
Atsakyti
Praėjusią savaitę užsakiau vasario mėnesiui, pažiūrėjau šiandien pasiūlymus - tai pačiai datai, tam pačiam viešbučiui kaina padidėjo 500 eur (2 suaugę, 1 vaikas)
Įdomu, nuo ko priklauso tie svyravimai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 02 lapkričio 2018 - 11:54

Sveiki,

gal kas neseniai kirto Eilato - Tabos pasienį? Iškilo klausimas dėl mokesčių. Esam girdėję apie išvykimo iš Izraelio mokestį, bet kelionių agentūra pranešė, kad reikės susimokėti ir atvykimo į Egiptą mokestį apie 25 eur. Ar tikrai yra toks mokestis, nes juk viza būnant Sinajaus pusiasaly nereikalinga  :hmm:.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anaid79: 02 lapkričio 2018 - 12:03
Ir aš ką tik užsisakiau bilietus į Tabą🙂 einu skaityt atsiliepimų ir ieškoti viešbučio🙂
QUOTE(anaid79 @ 2018 11 02, 12:03)
<p>Sveiki,</p>
<p> </p>
<p>gal kas neseniai kirto Eilato - Tabos pasienį? Iškilo klausimas dėl mokesčių. Esam girdėję apie išvykimo iš Izraelio mokestį, bet kelionių agentūra pranešė, kad reikės susimokėti ir atvykimo į Egiptą mokestį apie 25 eur. Ar tikrai yra toks mokestis, nes juk viza būnant Sinajaus pusiasaly nereikalinga  hmm.gif.</p>

Galit sakyti, kad jūs iš Sinajaus nevyksit ir vizų nereikia.
Atsakyti