Įkraunama...
Įkraunama...

Rugsėjinukai

Toscara, kaip pajautei, kad mažiau pieno?
Man liko 3 kg.,bet labai noriu, kad liktų. biggrin.gif
Atsakyti
Va, va, mano mergina irgi visą naktį išmiegodavo, kai nakčiai gaudavo mišinuko, o vaikinas pradėjo taip dažnai keltis valgyti. Skaičiau Anabelės Karmel knygą "Kūdikių ir mažų vaikų mitybos planas". Tai užstrigo vienas jos pastebėjimas. Pacituosiu:
ženklai, kad mažylis pasiruošęs gauti papildomo maisto:
1. nepatenkintas maitinimu tik pienu
2. reikalauja dažnesnių maitinimų
3. pradeda keltis naktim po maitinimų, nors turėtų dar miegoti
4.domisi, kai valgo kiti
5.pasodintas sukioja galvą.
Mes jau beveik visus punktus atitinkam g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Jūja @ 2016 01 17, 23:43)
Va, va, mano mergina irgi visą naktį išmiegodavo, kai nakčiai gaudavo mišinuko, o vaikinas pradėjo taip dažnai keltis valgyti. Skaičiau Anabelės Karmel knygą "Kūdikių ir mažų vaikų mitybos planas". Tai užstrigo vienas jos pastebėjimas. Pacituosiu:
4.domisi, kai valgo kiti

Dar nepaminejo, kad kitiems valgant ziuri net drebedama ir cepsi biggrin.gif maniske jau seniai taip daro, net man kasnis stringa kai ji stebi.
Man taip kad vakarais pieno sumazetu tai buvo tik su vyresneliu, bet as pervargdavau, nes mokinausi, sesija buvo, o jis diena su naktim maise. O dabar panelyte gal jau ir kitko niretu, kartais net, ,barasi" zisdama, bet kad pienas ,,per krastus lipa" tai nors ir gauna ir gaus kitko paskanaut, bet teks jai pienuka toliau ryt doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Gloom @ 2016 01 17, 21:47)

Prisimenu ir as sita bajeri, po pirmo nestumo irgi labai stengiausi kad normalaus zmogaus svoris man liktu, bet deja - prireike dar dvieju nestumu kad uzsifiksuotu. O va ketvirtas jau per dideli prieaugi dave blink.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Na va, vaikinas šiąnakt tik vieną valgymą valgė po 5val. thumbup.gif ir tai trumpą, o dabar dar parpia, bet jau reikės eiti žadinti, kad įsivažiuoti į dieną. Kol gražus oas reikia eiti į lauką, saulutės pagaudyti, nes jau 4 lašus vitamino D skyrė unsure.gif , pradėjo trint galvytę. Dabar jau antra savaitė tokia dozė, tai jau mažiau trina ir kur buvo nusitrynę pūkeliai atauginėja biggrin.gif .
Mili, kokį obuolį Dovilytei duodi? Žalią ar virtą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jūja: 18 sausio 2016 - 09:48
QUOTE(Gloom @ 2016 01 17, 22:47)

Pirmiausia dingo pilnų (.) jausmas, nors skaičiau, kad tai tikrai ne rodiklis, jog mažėja pienuko. Po to pastebėjau, kad pupa vidury maitinimo pradeda visur sukinėtis, makaluotis, tai nusisuka, tai vėl čiumpa (.) kaip žvėriukas, nervinasi.. pabandžius pačiai paspausti (.), nė lašelis nepasirodo, o vaikas akivaizdžiai dar alkanas. Prieš nakties miegą visada jos apetitas buvo kažkodėl didesnis nei dienom. Bandau vis dar dažniau paduoti (.), bet tuščios ji neima, tik nervinasi. Dieną visada maitinu jau iš abiejų, nes iš vienos nepakanka verysad.gif
Manoji jau irgi beveik atitinka visus Jūjos išvardintus punktus, tik naktį išmiega, bet manau, jog tikrai dėl mišinuko nebesikelia. O kai su vyru valgom, atrodo, kad pupa kąsnius skaičiuoja biggrin.gif
Atsakyti
Tocara, man daug krizių ir buvo, dieną valgo iš abiejų.
Bet vienos kokias 2 min.,tada reikia kitos, įprato doh.gif naktį viskas ok.
Tikiuosi išmaitint bent 6 mėn.,o vėliau kaip D duos.
Atsakyti
QUOTE(Jūja @ 2016 01 18, 09:40)
Labas rytas  4u.gif

Na va, vaikinas šiąnakt tik vieną valgymą valgė po 5val. thumbup.gif  ir tai trumpą, o dabar dar parpia, bet jau reikės eiti žadinti, kad įsivažiuoti į dieną. Kol gražus oas reikia eiti į lauką, saulutės pagaudyti, nes jau 4 lašus vitamino D skyrė unsure.gif , pradėjo trint galvytę. Dabar jau antra savaitė tokia dozė, tai jau mažiau trina ir kur buvo nusitrynę pūkeliai atauginėja  biggrin.gif .

Laba,
Duodu zalia, nes mano mama sode priauginus, nepurkstu ir skaniu duoda.
Neprikaupe tavo vaikinukas vadinasi gimdoje bdamas vitamino D sad.gif o nesvarstet su gydytoha galimybes kad duoti zuvu taukusir salia mazesne doze vitD? Ar nieko blogo tokia didele doze sintetinio vitamino?
Papildyta:
QUOTE(Toccara @ 2016 01 18, 10:28)
Pirmiausia dingo pilnų (.) jausmas, nors skaičiau, kad tai tikrai ne rodiklis, jog mažėja pienuko. Po to pastebėjau, kad pupa vidury maitinimo pradeda visur sukinėtis, makaluotis, tai nusisuka, tai vėl čiumpa (.) kaip žvėriukas, nervinasi.. pabandžius pačiai paspausti (.), nė lašelis nepasirodo, o vaikas akivaizdžiai dar alkanas. Prieš nakties miegą visada jos apetitas buvo kažkodėl didesnis nei dienom. Bandau vis dar dažniau paduoti (.), bet tuščios ji neima, tik nervinasi. Dieną visada maitinu jau iš abiejų, nes iš vienos nepakanka  verysad.gif
Manoji jau irgi beveik atitinka visus Jūjos išvardintus punktus, tik naktį išmiega, bet manau, jog tikrai dėl mišinuko nebesikelia. O kai su vyru valgom, atrodo, kad pupa kąsnius skaičiuoja  biggrin.gif

Gaila kad tuscios neciaumoja - pasigamintu tada daugiau pienelio. O nebuna kad atrodo jau viska isvalgo, tuscia o po minuteles ateina kaip nauja banga? Sakoma kad atsipalaiduoja rezervas ir jei jis daznai atsipalaiduoja - gauna smegenys signala pagaminti daugiau.
Et kaip jau bus taip - vis tiek ne pra dienu ir net ne savaiciu jau maitintas mp.
Atsakyti
Mili, tik tris savaites liepė duoti po 4, o pradėjom tai nuo 1, po to vis po vieną didino. Bet jokių kitų simptomų nėra, neprakaituoja nei delnai, nei pėdos.
Atsakyti
Sveikos,

kaip graziai cia visi auga, kazko naujo ismoksta thumbup.gif
maniske tik va jau 6d nekakina, nezinau, kas cia per cirkai g.gif niekad su siuo reikalu problemu neturejau

QUOTE(Toccara @ 2016 01 17, 20:03)
Vakarais pienuko jau faktiškai nebėra, paskutinis normalus paros maitinimas (.) būna 18 val., vėlesni maitinimai jau mišinuku... O atrodo ir skysčių pakankamai geriu, nieko nekeičiau nuo pat gimdymo, bet pienuko aiškiai mažėja. Įdomu kiek dar užteks, ar iki 6 mėn. ištempsiu  g.gif

Jei duodi misinuko, pieno tik mazes. Jei norit, kad pieno butu daugiau, reikia kuo dazniau duodi mp ir nakti nepatingeti, kartais pazadinti ir pamaitinti. aisku, nezinau, kokia pas Jus situacija, bet jei su svoriu viskas ok, tikrai misinuko nebuciau davus nei uz ka.
Papildyta:
QUOTE(Jūja @ 2016 01 18, 00:43)
4.domisi, kai valgo kiti

Turiu ta knyga. "pasodintas sukioja galvą" ? ir kaip supratai, kad nepatenkintas maitinimu tik pienu? man atrodo, kad vat Mili atveju, kai "valgant ziuri net drebedama ir cepsi" jau galima bandyti, bet anksciau, tai geriausias uz viska yra mp.
Papildyta:
QUOTE(Jūja @ 2016 01 18, 10:40)
Kol gražus oas reikia eiti į lauką, saulutės pagaudyti, nes jau 4 lašus vitamino D skyrė unsure.gif , pradėjo trint galvytę. Dabar jau antra savaitė tokia dozė, tai jau mažiau trina ir kur buvo nusitrynę pūkeliai atauginėja  biggrin.gif .

kaip suprast "pradėjo trint galvytę"?
Atsakyti
QUOTE(Jūja @ 2016 01 18, 13:36)
Mili, tik tris savaites liepė duoti po 4, o pradėjom tai nuo 1, po to vis po vieną didino. Bet jokių kitų simptomų nėra, neprakaituoja nei delnai, nei pėdos.

Kiek zinau is savo draugo - bendrosios praktikos gydytojo - patarimu, vit D tokios dozes duodamos jei kaulai aplink momeneli suminksteja. Aisku svarbu, ,apsidrausti" bet vitD labai lengva apsinuodyti, kad neturetu gydomosios dozes skirti, jei tik sukioja galvyte g.gif g.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(Zefyre @ 2016 01 18, 15:56)
Sveikos,

Jei duodi misinuko, pieno tik mazes. Jei norit, kad pieno butu daugiau, reikia kuo dazniau duodi mp ir nakti nepatingeti, kartais pazadinti ir pamaitinti. aisku, nezinau, kokia pas Jus situacija, bet jei su svoriu viskas ok, tikrai misinuko nebuciau davus nei uz ka.

Deja,turiu su tavim sutikti - jeigu jau pradedi misinuka, pienas tik mazeja, ir dar vaikiukas isigudrina isprasyti lengvesnio valgymo budo. na kokio biesio zysti is visu jegu, jeigu mama turi toki daikciuka, kad tik trukt ir pieno pilni zandai doh.gif
Atsakyti
Mili, čia tikriausiai ir bus tas atvejis 4u.gif
Zefyre, gulėdamas ant lovos intensyviai sukinėjo galvytę mirksiukas.gif

Labai riečiasi sėsti, kai laikai už rankų iš pusiau gulimos padėties sėdasi. Porą kartų trumpai leidom pasidžiaugt sėdėjimu, tai labai sukiojo galvytę į šalis. O MP vis dar patinka, tai šitas punktas mums netinka biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas,ko taip tylu unsure.gif
Atsakyti