Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote geriausią būsto paskolos pasiūlymą

QUOTE(serpent @ 2016 02 06, 15:54)
Buvome ir Nordea. Per daug papildomų sąlygų ir reikalavimų kėlė, kurie nemažai papildomai kainuotų.

man tas pats. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(riberte @ 2016 02 06, 21:16)
Hmmm nezn .ketvirtad pridavem per pietus .penktadieni po 12 paskambino .nereikejo ir  poros dienu ....

gal paprastais atvejais. Maniskis buvo sudetingesnis smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
sakykite per kiek laiko sudarėte sutartį su banku? g.gif ar ilgai tai užtrunka? ar dar deratės dėl kažkokių sąlygų (apart maržos) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Majukas_ @ 2016 02 06, 19:54)
Gal galite placiau papasakoti, kodel butent pasirinkote kintamas palukanas ir anuiteto grazinimo buda?  4u.gif

Kaip ir minėjau, karts nuo karto nueinu į seminarus apie finansus/paskolas, teko konsultuotis ir su nepriklausomais paskolų konultantais/ekspertais. Kiekvienas turi žinoti ir turėti avo finansinę strategiją, mūsų buvo būtent tokia. Palūkanų fiksavimas nelabai turi prasmės šiuo metu, nes viskas yra pakankamai dugne, labai sparčiu ir greitu tempu tikrai neužkils, o kai pradės kilti, jeigu bus reikalas, tada ir galima daryti fiksavimą. Jeigu galvojate, kad žinote daugiau už bankus ir taip išlošite - klystate. Bankai vienaip ar kitaip savo pelną pasiima. Bet palūkanų fiksavimas tinka tiems žmonėms, kurie nori tiksliai žinoti, kad kažkurį laikotarpį mokės tam tikrą fiksuotą sumą, nei daugiau, nei mažiau ir nebijo dėl to šiek tiek permokėti.
Dėl anuiteto - tokį būdą vienareikšmiškai rekomendavo net keli ekspertai. Linijinis yra tinkamas tik trumpalaikėj perspektyvoj (imant paskolą 1-5 metams). Bet čia kaip minėjau visa strategija, su daugybe rodiklių, skaičiavimų, lyginimų ir situacijų modeliavimų, todėl visko tikrai jums neatkartosiu.
Iš esmės vienas iš niuansų dėl linijinio būdo - pačioje pradžioje ten įmokos būna didžiausios, o tai reiškia, kad jūs didžiausią sumą mokate tada, kai pinigų perkamoji galia ir vertė yra didžiausia, o mažiausia dalį mokėsite tada, kai pinigai tikrai jau bus nuvertėję (nes tai vyksta nuolat). Antras dalykas susijęs su rizika - linijinio metodo įmokos didesnės ir tik vėliau mažėja, o kas nutiktų, jeigu pablogėtų jūsų finansinė situacija, netektumėt darbo ir t.t.?.. Anuiteto įmoka vis tik kažkiek mažesnė, todėl surinkti/gauti mažesnę sumą ir kažkaip kapstytis tikrai yra lengviau nei 100/200/300 eur didesnę. Kitas niuansas - linijinio būdo įmokos visada yra didesnės už anuiteto pirmus 10-15-20 metų. Jeigu tokio pačio dydžio įmokas mokėtumėte anuiteto būdu tuos pirmus kad ir 10 metų, jūsų paskola ir taip sutrumpėtų 2-6 metais, o tada paskaičiavę, kiek "permokėsite/sumokėsite palūkanų" bankui, tikrai nustebtumėt.
Bet visi žinom, kas mums geriausia ir kam kokia strategija tinkamiausia, čia buvo mūsų pasirinkimas, o šiaip visi turėtų žinoti ir susidėlioti savo planus.
Papildyta:
QUOTE(saulyteee @ 2016 02 07, 17:17)
Sveikos,
sakykite per kiek laiko sudarėte sutartį su banku? g.gif ar ilgai tai užtrunka? ar dar deratės dėl kažkokių sąlygų (apart maržos) g.gif

Mums sulaukti pasiūlymų ir "pasivaikščioti" po bankus kol kas užtruko 2 savaites. Dabar prasidėjo 3 savaitė, tikimės jau pasirašyti sutartį.
O derėtis reikia dėl įvairių dalykų, kurie jums būtų aktualūs, pvz jeigu manote, kad turėsite atliekamų pajamų/santaupų, aiškinkitės, kokios sąlygos gražinti dalį paskolos be papildomų mokesčių. Kai kurie bankai leidžia tą daryti du kartus į metus, be jokių mokesčių ir sutarties keitimų (kas visada kainuoja tikrai nejuokingus pinigus), kai kurie kartą į metus. Taip pat gan svarbus niuansas, ar grąžinant papildomą paskolos dalį leidžia trumpinti terminą, ar tik mažinti įmokas (swedbankas pvz leidžia tik mažinti įmokas, trumpinti termino ne).
Dar pas bankus skiriasi sutarties mokestis, nepamirškite pasidomėti, koks jis (pas seb 0,4 nuo paskolos sumos, pas swedbanką nuo 0,3, kitų nesidomėjau).
Yra ir daugiau niuansų, kaip pvz kai kurie bankai liepia pas juos persinešti visas santaupas ir gauti atlyginimą būtent į jų banką, sudaryti pas juos pensijų kaupimo suratis, gyvybės draudimo, būsto draudimo ir t.t. Kiti žiūri laisviau ir tiek visko nereikalauja, leidžia pačiam rinktis, kur ką pirkti, ką daryti, kur draustis ir pan.. Tai tiesiog pasidomėkit.
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 02 07, 11:29)
man tas pats. smile.gif
Papildyta:

gal paprastais atvejais. Maniskis buvo sudetingesnis smile.gif

o kokias papildomas sąlygas Nordea kėlė? Įdomu, nes mums Nordea buvo tas bankas, kuris ne tik maržą gerausią davė, bet ir "lengviausias" papildomas sąlygas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(serpent @ 2016 02 08, 11:45)
Kaip ir minėjau, karts nuo karto nueinu į seminarus apie finansus/paskolas,

Labai ačiū, kad taip išsamiai viską atsakėte 4u.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyteee @ 2016 02 08, 12:42)
Labai ačiū, kad taip išsamiai viską atsakėte 4u.gif  bigsmile.gif

Aš čia labai trumpai ir glaustai pasakiau, gal net galima sakyti abstrakčiai 4u.gif Visko tikrai nenumatysi, bet pamodeliavus skirtingas situacijas, gali matyti kaip viskas keičiasi ir žiūrėti, kaip išlaviruoti geriausiai ir naudingiausia. Be abejo, bankas visada prieš jus laimės (vistik tai pelno siekiantis objektas, labdara neužsiima, nuostolių bando išvengti visais įmanomais būdais), čia is esmės eina kalba apie mažesnius asmeninius jūsų nuostolius ir galimas sutaupyti sumas.
Atsakyti
QUOTE(serpent @ 2016 02 08, 12:56)
Aš čia labai trumpai ir glaustai pasakiau, gal net galima sakyti abstrakčiai 4u.gif  Visko tikrai nenumatysi, bet pamodeliavus skirtingas situacijas, gali matyti kaip viskas keičiasi ir žiūrėti, kaip išlaviruoti geriausiai ir naudingiausia. Be abejo, bankas visada prieš jus laimės (vistik tai pelno siekiantis objektas, labdara neužsiima, nuostolių bando išvengti visais įmanomais būdais), čia is esmės eina kalba apie mažesnius asmeninius jūsų nuostolius ir galimas sutaupyti sumas.

taip, sutinku su Jumis 4u.gif vienaip ar kitaip mes bankui vis tiek nuperkame antrą butą (ar bent jau dalį jo) 4u.gif esame irgi buvę paskaitose.. bet tada dar taip rimtai negalvojome imti paskolą.. o dabar kai tai aktualu..kai kurie dalykai pasimiršo.. bet skaitom, nagrinėjam, kalbam, žiūrim. Tai kartais kažkoks pasakymas iš šono labai padeda 4u.gif
Dabar labiausiai sukam galvas ar fiksuoti ar ne palūkanas... doh.gif
dar užklausiu.. minit finansinę strategiją.. gal truputį užsiminsite kaip ją dėliojate? g.gif kaip toli žiūrite į priekį? ar galvojat apie laukiančius pirkinius ir pan.? Mes apie anuitetą galvojam.. nes - dabar reiks ir remontui buto, toliau planuojame vaikučius ir t.t. tai gal tokia ta mūsų strategija.. g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyteee @ 2016 02 08, 14:27)
dar užklausiu.. minit finansinę strategiją.. gal truputį užsiminsite kaip ją dėliojate?  g.gif  kaip toli žiūrite į priekį? ar galvojat apie laukiančius pirkinius ir pan.? Mes apie anuitetą galvojam.. nes - dabar reiks ir remontui buto, toliau planuojame vaikučius ir t.t. tai gal tokia ta mūsų strategija..  g.gif  unsure.gif

Strategiją reikėtų turėti bent jau 5 metams, o dėl kai kurių dalykų - ir ilgesniam laikotarpiui.
Kaip pavyzdys, vieni žmonės žino, kad jeigu turės atliekamų pinigų, juos iš karto atiduos už paskolą. Tai jau strategija. Kiti žino, kad atliekamus/laisvus pingius geriau investuos kažkur kitur (nusipirks kito nekilnojamo turto, pradės verslą ir t.t.). Nuo to priklauso ir į kokias sąlygas banko paskoloj labiau reikėtų atkreipti dėmesį.
O apgalvoti tai, ar darysite remontą, ar planuojate vaikus irgi be abejo turi būti finasinio plano dalis, nes tai yra išlaidos. Ir tai irgi buvo vienas iš dalykų, dėl kurių ir mes ėmėme anuiteto būdu (nes įmokos mažesnės, o kitų išlaidų turėsime pakankamai daug, todėl tai buvo vienas iš niuansų, tarp daugelio kitų).
Apie pirkinius reikėtų pagalvoti iš tos pusės, kad iš turimų pajamų atminusavus būtinas išlaidas (paskola, mokesčiai, maistas), kiek lieka laisvų pinigų, kuriuo metu imsite paskolą, ar nereikės tuo metu jau keisti automobilio, pirkti naujų padangų, išleisti vaiko į universitetą ir t.t.
Sudėtingas labai dalykas tą strategiją dėliotis, bet norint valdyt savo finansus, tai neišvengiama. Nes kaip ir su viskuo, absoliučiai visko nenumatysite, bet turėsite perspektyvą, matysite realią padėtį ir galėsite apgalvoti kelis sprendimo variantus (gal pvz paskolos paėmimas sutaps su vaiko gimimu, tuomet išlaidos be abejo smarkokai išaugti gali, tada reikėtų žiūrėti, kurie bankai siūlo įmokų atidėjimą/sustabdymą be papildomų sąlygų arba apgalvoti, iš ko, kiek ir kuriam laikotarpiui galėsite pasiskolinti).
Atsakyti
QUOTE(serpent @ 2016 02 08, 14:40)
Strategiją reikėtų turėti bent jau 5 metams, o dėl kai kurių dalykų - ir ilgesniam laikotarpiui.
Kaip pavyzdys, vieni žmonės žino, kad jeigu turės atliekamų pinigų, juos iš karto atiduos už paskolą. Tai jau strategija. Kiti žino, kad atliekamus/laisvus pingius geriau investuos kažkur kitur (nusipirks kito nekilnojamo turto, pradės verslą ir t.t.). Nuo to priklauso ir į kokias sąlygas banko paskoloj labiau reikėtų atkreipti dėmesį.
O apgalvoti tai, ar darysite remontą, ar planuojate vaikus irgi be abejo turi būti finasinio plano dalis, nes tai yra išlaidos. Ir tai irgi buvo vienas iš dalykų, dėl kurių ir mes ėmėme anuiteto būdu (nes įmokos mažesnės, o kitų išlaidų turėsime pakankamai daug, todėl tai buvo vienas iš niuansų, tarp daugelio kitų).
Apie pirkinius reikėtų pagalvoti iš tos pusės, kad iš turimų pajamų atminusavus būtinas išlaidas (paskola, mokesčiai, maistas), kiek lieka laisvų pinigų, kuriuo metu imsite paskolą, ar nereikės tuo metu jau keisti automobilio, pirkti naujų padangų, išleisti vaiko į universitetą ir t.t.
Sudėtingas labai dalykas tą strategiją dėliotis, bet norint valdyt savo finansus, tai neišvengiama. Nes kaip ir su viskuo, absoliučiai visko nenumatysite, bet turėsite perspektyvą, matysite realią padėtį ir galėsite apgalvoti kelis sprendimo variantus (gal pvz paskolos paėmimas sutaps su vaiko gimimu, tuomet išlaidos be abejo smarkokai išaugti gali, tada reikėtų žiūrėti, kurie bankai siūlo įmokų atidėjimą/sustabdymą be papildomų sąlygų arba apgalvoti, iš ko, kiek ir kuriam laikotarpiui galėsite pasiskolinti).

drinks_cheers.gif ačiū 4u.gif taip maždaug ir dėliojamės viską 4u.gif aš tarkim labiausiai bijau tokių dalykų, kurių negali iš anksto numatyti... tarkim dantų taisymas.. doh.gif bent jau man..jeigu kas.. tai neužtenka 100 eur..((ir nesvarbu, kad sąžiningai tikriniesi) vat dėl tokių man neramiausia.. doh.gif beabejo..dėl to ir esu truputį kaupikas, kad privalau turėti juodai dienai doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Lb panasiai sneka mano vadybininke. smile.gif
O del Nordejos, problema buvo ta kad as planavau keisti darba ir sutartis turejo buti metine. Taciau sritis viena perspektyviausiu Lietuvoj, plius alga pakilo beveik dvigubai. Tai vadybininke mikciojo kad bankas atsisakys ismoketi (pas mane velesnis ismokejimas del nepastatyto busto pirkimo). Tada prase parodyti kad turiu saskaitoj 15 proc, pristatyti finansiniu isipareigojimu sutartis ir mokejimu grafikus, prase pervesti alga. O sebas neprase nieko. Prieme sprendima, pakeiciau darba, veliau kai praeis bandomasis, bandysiu didintis suma. Tik va marza padidejo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulesvaikas10: 09 vasario 2016 - 09:25
Sveiki, gal kas galit parekomenduoti gera ir sukalbama banko vadybininka, pas kuri verta butu nueiti pasitarti del busto paskolos? Ir kuris palankiau ziuretu i pajamas is individualios veiklos...Is banku Nordea, DnB, galbut Swedbank. Aciu labai uz pagalba. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyteee @ 2016 02 08, 14:08)
drinks_cheers.gif ačiū 4u.gif taip maždaug ir dėliojamės viską 4u.gif  aš tarkim labiausiai bijau tokių dalykų, kurių negali iš anksto numatyti... tarkim dantų taisymas.. doh.gif  bent jau man..jeigu kas.. tai neužtenka 100 eur..((ir nesvarbu, kad sąžiningai tikriniesi) vat dėl tokių man neramiausia.. doh.gif  beabejo..dėl to ir esu truputį kaupikas, kad privalau turėti juodai dienai doh.gif  blush2.gif

na, dantų taisymas daug kainuoja, bet jei manote, kad prireikus taisyti dantis nebesugebėsite išmokėti paskolos, tai jau blogai. visada geriau turėti laisvų pinigų, o tai galima pasiekti pvz. pailginus paskolos laikotarpį. mano požiūriu, geriau jau ilgiau mokėti, bet po mažiau ir būti tikrai, kad galėsi sumokėti, vietoj to, kad kiekvieną mėnesį būtum ant ribos, galėsi ar negalėsi sumokėt. mes skaičiavomės taip, kad jei vyras ar aš netekčiau darbo, vis tiek galėtume mokėti paskolą iš vieno algos. be to, mes visada turime atsidėję sumą pinigų, kaip sakote, juodai dienai. kas iš to, kad dabar įnešiu visus susitaupytus pinigus, sutrumpinsiu paskolos terimą kokiais metais, bet po pusmečio atsitikus kokiai nors bėdai nesugebėsiu mokėti įmokų ir prarasiu būstą. aš už tai, kad mokėt ilgiau, bet mokėt ramiai smile.gif ir dar turėt pinigų kelionėms ar šiaip pramogoms biggrin.gif

čia šiaip bendri pamąstymai, nebūtinai jums wink.gif
Atsakyti