QUOTE(Ciccio @ 2017 01 31, 12:53)
aš žinau, kas keisis. Klausimas mano buvo ne "kas keisis", o kiek iš tų pakeitimų išloš kredito gavėjas. Na fiksuos palūkanas visam sutarties laikotarpiui, ir koks pointas bus tame, jei jas užfiksuos ties pvz.: 6-8 proc.?
Galimybė grąžinti be baudų yra ir dabar - "Mokestis už anksčiau gražinamą kreditą ar jo dalį netaikomas, jei kreditas ar jo dalis gražinama palūkanų keitimosi dieną."
Na, neturės bankai teisės daryti to, ar daryti ano, na neturės, o maržą padidinti teisę turės? Turbūt turės.
Pasidalinkit, išties būtų įdomu. Galbūt matau ne visą vaizdą.
Dėl maržos:
Dar viena svarbi banko maržą liečianti nuostata šis mokestis galės būti didinamas tik tada, kai klientas padarys esminių kredito sutarties pažeidimų (praleis įmokų mokėjimus ar pan.)
Be to, kai klientas ištaisys pažeidimus, marža turės būti grąžinta į buvusį lygį. Bankų argumentai padidėjo jūsų kredito rizika nebegalios, perspėjo Lietuvos banko atstovas.
O kas išloš, kas ne, čia labai subjektyvu, aš ne kokia ekspertė, kad atsakyčiau, bet ekspertai, bendrai paėmus sako, kad kredito gavėjai - išloš, lengviau atsikvėps, dėl aiškensių ir apribotų sutarčių su banku, pasiskaičius direktyva, nematau pagrindo tuo abejoti.