Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote geriausią būsto paskolos pasiūlymą

QUOTE(saulyteee @ 2016 11 10, 15:15)
http://www.delfi.lt/...s.d?id=72525288  pagaliau priėmė  bigsmile.gif aišku dar kol įsigalios....

Įsigalios kaip suprantu nuo š.m. liepos 1 d., bet dalis direktyvos sąlygų galios ir iki įsigaliojimo sudarytoms sutartims. Gal kas esate paskolos ėmimo apsvarstymuose ir nutuokia verta laukti tos liepos 1 d. pasirašant sutartį ar nieko tas direktyvos įsigaliojimas per daug nepakeis, ar pakeis tik tarkim imant fiksuotom palūkanom paskolą.
Atsakyti
QUOTE(Melajja @ 2017 01 24, 10:55)
Įsigalios kaip suprantu nuo  š.m. liepos 1 d., bet dalis direktyvos sąlygų galios ir iki įsigaliojimo sudarytoms sutartims. Gal kas esate paskolos ėmimo apsvarstymuose ir nutuokia verta laukti tos liepos 1 d. pasirašant sutartį ar nieko tas direktyvos įsigaliojimas per daug nepakeis, ar pakeis tik tarkim imant fiksuotom palūkanom paskolą.

Mane taip pat domina būsto paskola, laukčiau nuomonių, verta palūkėti iki liepos, ar visgi, suskubti imti dabar? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra85 @ 2017 01 26, 16:39)
Mane taip pat domina būsto paskola, laukčiau nuomonių, verta palūkėti iki liepos, ar visgi, suskubti imti dabar?  blink.gif

Šiek tiek domėjausi pati, bankai sako: neverta laukti, mažai kas keisis, vadinas VERTA biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melajja: 26 sausio 2017 - 14:42
QUOTE(Melajja @ 2017 01 26, 14:41)
Šiek tiek domėjausi pati, bankai sako: neverta laukti, mažai kas keisis, vadinas VERTA  biggrin.gif

biggrin.gif
mane tai domina grąžinimas anksčiau laiko, nes pagal dabartines sąlygas, kai palūkanos užfiksuotos grąžinti dalį galima tik sumokant nemažą 'baudą', pagal naujas taisykles tokio dalyko turi nebelikti, o taisyklės turėtų galioti ir anksčiau sudarytoms sutartims, įdomu, kaip elgsis bankai... aišku, čia kol kas būrimas iš kavos tirščių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Melajja @ 2017 01 26, 14:41)
Šiek tiek domėjausi pati, bankai sako: neverta laukti, mažai kas keisis, vadinas VERTA  biggrin.gif

ir kodėl verta? Iš esmės nelabai kas keisis, o paskolos, akivaizdu, brangs. Juk ne bankas pasiims padidėjusius kaštus ir rizikas, jos bus perkeltos ant skolininkų pečių.
Atsakyti
Manyčiau reikėtų palaukti ir pastebėti, kas keisis, kai nuo vasario mėnesio bus apkarpytas bankų apetitas komisiniams, o nuo liepos ir kiti jų reikalaujami paskolų mokesčiai bei skolininkų įsipareigojimai.
Tik nemanau, kad jau liepos 2 dieną pagerės sąlygos, pagerėjimas, manau, pasijus tik po ilgesnio laukimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnelee: 30 sausio 2017 - 10:16
QUOTE(Ciccio @ 2017 01 30, 11:45)
ir kodėl verta? Iš esmės nelabai kas keisis, o paskolos, akivaizdu, brangs. Juk ne bankas pasiims padidėjusius kaštus ir rizikas, jos bus perkeltos ant skolininkų pečių.

Pasiskaitykit kas keisis ES Direktyva
Vien ką reiškia, Fiksuotos palūkanos normos sampratos keitimas, o dabar bankai laikydavo, kad 5 m. palūkanų užfiksavimas, tai jau fiksuotos palūkanos.
Grąžinimo ankščiau laiko galimybė be baudų, jei tai kintamos palūkanos.
Dar man patiko "Kredito davėjas neturės teisės rekalauti papildomai įkeisti NT, jei įkeisto turto vertė sumažėja ne dėl kredito gavėjo kaltės." Kam dar čia ką reikėtų įkeitinėti,jei ta vertė sumažėtų blink.gif

Šiaip bankai.lt uždaviau šį klausimą, dėl to palaukimo, pasidalinsiu jei kam bus įdomu ką jie atrašys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melajja: 30 sausio 2017 - 10:13
QUOTE(Melajja @ 2017 01 30, 10:10)
Pasiskaitykit kas keisis ES Direktyva
Vien ką reiškia, Fiksuotos palūkanos normos sampratos keitimas, o dabar bankai laikydavo, kad 5 m. palūkanų užfiksavimas, tai jau fiksuotos palūkanos.
Grąžinimo ankščiau laiko galimybė be baudų, jei tai kintamos palūkanos.
Dar man patiko "Kredito davėjas neturės teisės rekalauti papildomai įkeisti NT, jei įkeisto turto vertė sumažėja ne dėl kredito gavėjo kaltės." Kam dar čia ką reikėtų įkeitinėti,jei ta vertė sumažėtų  blink.gif

Šiaip bankai.lt uždaviau šį klausimą, dėl to palaukimo, pasidalinsiu jei kam bus įdomu ką jie atrašys.

aš žinau, kas keisis. Klausimas mano buvo ne "kas keisis", o kiek iš tų pakeitimų išloš kredito gavėjas. Na fiksuos palūkanas visam sutarties laikotarpiui, ir koks pointas bus tame, jei jas užfiksuos ties pvz.: 6-8 proc.?
Galimybė grąžinti be baudų yra ir dabar - "Mokestis už anksčiau gražinamą kreditą ar jo dalį netaikomas, jei kreditas ar jo dalis gražinama palūkanų keitimosi dieną."
Na, neturės bankai teisės daryti to, ar daryti ano, na neturės, o maržą padidinti teisę turės? Turbūt turės.
Pasidalinkit, išties būtų įdomu. Galbūt matau ne visą vaizdą.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2017 01 31, 10:53)
aš žinau, kas keisis. Klausimas mano buvo ne "kas keisis", o kiek iš tų pakeitimų išloš kredito gavėjas. Na fiksuos palūkanas visam sutarties laikotarpiui, ir koks pointas bus tame, jei jas užfiksuos ties pvz.: 6-8 proc.?
Galimybė grąžinti be baudų yra ir dabar - "Mokestis už anksčiau gražinamą kreditą ar jo dalį netaikomas, jei kreditas ar jo dalis gražinama palūkanų keitimosi dieną."
Na, neturės bankai teisės daryti to, ar daryti ano, na neturės, o maržą padidinti teisę turės? Turbūt turės.

Galimybė be baudų grąžinti yra tik nefiksuotą kreditą ar nefiksuotą dalį. Fiksuoto anksčiau laiko grąžinti negalima, bent man taip išaiškino pasirašant sutartį. Vadovaujantis logika, jeigu ji logiška, tai fiksavimas keleriems metams nebebus laikoma fiksuotomis palūkanomis, vadinasi, turėtų būti galima grąžinti ir jas. Kita vertus, o kaip tada bus su tais metais? Nebeliks? Bus tik arba visas fiksuotas laikotarpis arba pasirinktinai kažkiek, bet jau nebebus laikoma fiksuota. Nes jeigu imant paskolą, pvz., 10-15 m. ir užsifiksuojant palūkanas, tai bankui su dabartinėm palūkanom turbūt nuostolis. Kita vertus, jeigu jau sutartis pasirašyta ir yra fiksavimas keleriems metams, tai jis ir turėtų išlikti...
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2017 01 31, 12:53)

Dėl maržos:
Dar viena svarbi banko maržą liečianti nuostata – šis mokestis galės būti didinamas tik tada, kai klientas padarys esminių kredito sutarties pažeidimų (praleis įmokų mokėjimus ar pan.)
„Be to, kai klientas ištaisys pažeidimus, marža turės būti grąžinta į buvusį lygį. Bankų argumentai „padidėjo jūsų kredito rizika“ – nebegalios“, – perspėjo Lietuvos banko atstovas.

O kas išloš, kas ne, čia labai subjektyvu, aš ne kokia ekspertė, kad atsakyčiau, bet ekspertai, bendrai paėmus sako, kad kredito gavėjai - išloš, lengviau atsikvėps, dėl aiškensių ir apribotų sutarčių su banku, pasiskaičius direktyva, nematau pagrindo tuo abejoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melajja: 31 sausio 2017 - 11:06
QUOTE(slepiuosi @ 2017 01 31, 11:02)
Galimybė be baudų grąžinti yra tik nefiksuotą kreditą ar nefiksuotą dalį. Fiksuoto anksčiau laiko grąžinti negalima, bent man taip išaiškino pasirašant sutartį. Vadovaujantis logika, jeigu ji logiška, tai fiksavimas keleriems metams nebebus laikoma fiksuotomis palūkanomis, vadinasi, turėtų būti galima grąžinti ir jas. Kita vertus, o kaip tada bus su tais metais? Nebeliks? Bus tik arba visas fiksuotas laikotarpis arba pasirinktinai kažkiek, bet jau nebebus laikoma fiksuota. Nes jeigu imant paskolą, pvz., 10-15 m. ir užsifiksuojant palūkanas, tai bankui su dabartinėm palūkanom turbūt nuostolis. Kita vertus, jeigu jau sutartis pasirašyta ir yra fiksavimas keleriems metams, tai jis ir turėtų išlikti...

galima iš anksto gražinti ir fiksuotų palūkanų: "Jei kreditas grąžinamas palūkanų galiojimo pabaigos dieną"
Melajja, šiuo atveju kalbu ne apie maržos didinimą jau paėmus kreditą, bet apie didelę maržą jį imant. T.y. pati paskola brangs, nes rizika, esu beveik tikra, bus perkelta ant kredito gavėjo pečių.
Pasikeitimai šiek tiek praskaidrins kerditų rinką - nubrėš aiškesnes ribas, ir kredito gavėjas nebebus toks priklausomas nuo banko "kaprizų". Na, bus matyt.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2017 01 31, 13:13)
galima iš anksto gražinti ir fiksuotų palūkanų: "Jei kreditas grąžinamas palūkanų galiojimo pabaigos dieną"
Melajja, šiuo atveju kalbu ne apie maržos didinimą jau paėmus kreditą, bet apie didelę maržą jį imant. T.y. pati paskola brangs, nes rizika, esu beveik tikra, bus perkelta ant kredito gavėjo pečių.
Pasikeitimai šiek tiek praskaidrins kerditų rinką - nubrėš aiškesnes ribas, ir kredito gavėjas nebebus toks priklausomas nuo banko "kaprizų". Na, bus matyt.

Na taip, neverta naiviai manyti, kad bankai apsiims tenkančią riziką, tarkim leis paiimti paskolą dabartinėm palūkanom, kai Euribor minusinis, nors traktuos kaip 0 greičiausiai, ir leis užfiksuoti visam laikotarpiui biggrin.gif Susigundyčiau.
Bet domėtis sutartimis ir tomis direktyvomis, pasikeitimais, vien ž. padirbėti - būtina, keista kai žmonės eina aklai į banką, ir pasiimėmę paskolas težino du dalykus, kokiom palūkanomis paėmė ir kiek jiem davė, na dar žino kas kiek laiko tos palūkanos persiskaičuoaja.
Atsakyti