QUOTE(vkt @ 2016 08 14, 21:57)
Kas ėmėt paskolą būstui, gal skolinotės iš banko ir būsto įrengimui (buitinei technikai, baldams)? Ar galimi tokie variantai, jei taip, kokios finansavimo sąlygos? Ačiū.
Gal kas atsakys?
QUOTE(vkt @ 2016 08 15, 11:01)
Gal kas atsakys?
yra galimybe tokia. Bet ne baldam ar buitinei technikai o irengimui (apdailai). Tiesiog reikia investuoti savu lesu ir tada pervertinti busta. Ir tada jei verte pakyla, bankas ta pati procenta finansuoja nuo skirtumo. Bet aisku turi ir pajamos nesti.
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 08 15, 13:58)
yra galimybe tokia. Bet ne baldam ar buitinei technikai o irengimui (apdailai). Tiesiog reikia investuoti savu lesu ir tada pervertinti busta. Ir tada jei verte pakyla, bankas ta pati procenta finansuoja nuo skirtumo. Bet aisku turi ir pajamos nesti.
Na mes ruošiamės pirkti naujos statybos butą su pilna apdaila, tai šitas variantas nelabai tinka. Turbūt reikia su banko konsultante šnekėti, gal ką pasiūlys.
QUOTE(vkt @ 2016 08 15, 17:00)
Na mes ruošiamės pirkti naujos statybos butą su pilna apdaila, tai šitas variantas nelabai tinka. Turbūt reikia su banko konsultante šnekėti, gal ką pasiūlys.
tai lizingas yra siais laikais.
Bandau ieškoti info kas ėmė šiuo metu DNB su ebifin, bet nieko nerandu, matyt niekas nerizikuoja
Mums swed pasiūlė 1.8, nors prieš priimant sprendimą kalbėjo apie 1.6 o gal ir mažiau, ir še tau. Supykom, tai nuėjom į DNB, sakė geriausiu atveju bendras apie 1,68-1,77, ir finansuoja 85%, swed 80%.
Beje dėl to ebifin, suokia tai ojoj, mes užtaikėm ant tokios telemarketingistės, kad vos spėji gaudyt ką baksnoja paminėjo, ko nežinojom, imant kintamas pvz 6 mėn, ir matant kad kyla ebifin, prieš mėnesį pranešus iki kintamų galo, gali fiksą daryt 2, 5, 10 metų, baigiantis fiksui, gali vėl grįžti, ir taip šokinėt visą paskolos laikotarpį. AR TAI YRA PRIVALUMAS, žinant, kad ebifin neaišku kaip šokinės? Gal kas patars?
Dar eisim į seb, bet vargu ar gausim ką geriau.
Imam 25 metams, perkam būstą už 79000.
Mums swed pasiūlė 1.8, nors prieš priimant sprendimą kalbėjo apie 1.6 o gal ir mažiau, ir še tau. Supykom, tai nuėjom į DNB, sakė geriausiu atveju bendras apie 1,68-1,77, ir finansuoja 85%, swed 80%.
Beje dėl to ebifin, suokia tai ojoj, mes užtaikėm ant tokios telemarketingistės, kad vos spėji gaudyt ką baksnoja paminėjo, ko nežinojom, imant kintamas pvz 6 mėn, ir matant kad kyla ebifin, prieš mėnesį pranešus iki kintamų galo, gali fiksą daryt 2, 5, 10 metų, baigiantis fiksui, gali vėl grįžti, ir taip šokinėt visą paskolos laikotarpį. AR TAI YRA PRIVALUMAS, žinant, kad ebifin neaišku kaip šokinės? Gal kas patars?
Dar eisim į seb, bet vargu ar gausim ką geriau.
Imam 25 metams, perkam būstą už 79000.
QUOTE(Realesne @ 2016 08 09, 20:54)
o jus 10 metu buvot uzfiksave? manes dar laukia tas malonumas kitais metais, bet po 5metu. Kaip siandien, tai 1,8 man tiktu labai .
Ne ne dešimt - 5, po penkių niekaip nesutiko fiksavimo panaikinti, na vnz, daug nervų mums kainavo kol kors siek tiek sutiko sumažint fiksuotas
QUOTE(Junigeda @ 2016 08 17, 12:39)
Bandau ieškoti info kas ėmė šiuo metu DNB su ebifin, bet nieko nerandu, matyt niekas nerizikuoja
O tai EURIBOR dabar bankui nepalankus, nes jis šiuo metu minusinis? ...... gerai čia išdūrinėja .... tai davai susirandame tokį matavimą, kuris būtų teigiamas...pasuokiame apie jį beleką klientui ir bus valio ...
Papildyta:
Aš esu ėmusi ir jau atidavusi du būsto kreditus. Man labiau pasiteisino palūkanų nefiksavimas. Tačiau aš stengiausi, kad palūkanu perskaičiavimas pas mane būtų, kas tris mėnesius. Labai norėjo įkišti, kas pusmetį, bet nurodžiau, kad noriu trumpesnio laikotarpio. Siūlomos užfiksuotos palūkanos jau pačioje pradžioje būdavo gerokai aukštesnės nei nefiksuotų... todėl nelabai mačiau prasmės. Net burbulo laikotarpiu manau, kad man labiau apsimokėjo mokėti kreditą su pakilusiomis palūkanomis nei su fiksuotomis. Keletas bendradarbių buvo fiksavę, tai kai pas mane jos seniai nukritusios jie vis dar mokėjo daug aukštesnes fiksuotas. Ir man atrodo, kad tos pakilusios taip ir nepasiekė fiksuotų ribos. Gal dabar ir kitaip.
Plius dar kredito mokėjimo laikotarpiu pastoviai sekiau, kokia maždaug yra vidutinė marža (nekintama dalis). Jei tik sužinodavau, kad ji pamažėjus ir naujiems klientams siūlo gerokai mažesnę, tai eidavau į banką ir rašydavau prašymą sumažinti. Sumokėdavau už sutarties pakeitimą, kuris atsipirkdavo po kelių įmokų.
Taip pat tikriausiai žinote, kad geriausią pasiūlymą gausite iš bankų, kuriame yra jūsų sąskaitos/draudimai/pensijos ir pan. ....
Preliminarus pasiūlymas apie kurį kalba vadybininkas dar neatspindi tikros situacijos... gali būti sąlygos bus geresnės, kai gausite patvirtinimą, kad jums galima suteikti kreditą. Daug kas priklauso ir nuo būsto, kurį įsigyjate ir nuo jūsų skolinimosi istorijos, mokėjimu tvarkyti asmeninius finansus ir pan. Juk net lėšų judėjimą jūsų sąskaitoje tikrina..
QUOTE(pienas @ 2016 08 17, 21:45)
Taip pat tikriausiai žinote, kad geriausią pasiūlymą gausite iš bankų, kuriame yra jūsų sąskaitos/draudimai/pensijos ir pan. ....
Ne visada taip būna Du kreditus ėmėm - abiem atvejais šis teiginys nepasitvirtino. Geriausias sąlygas abu kartus pasiūlė tas bankas, kuriame iki tol išvis jokių produktų, nei sąskaitos neturėjome. Ir čia jau po paraiškos pateikimo, ne preliminariai.
Sveikos, o del palukanu fiksavimo, ar domejotes kas nors?
Jeigu bankas siūlo fiksuoti 1,8 , bet jeigu jie siūlo 1,8 , tai tikėtina, kad jie mano, kad palūkanos artiniausiu metu nekils tikrai.
nes jeigu dabar marzas dazniausiai siūlo 1,6-1,8 tai siūlymas fiksuoti ties 1,8, kažkaip keistai atrodo. Nesinori vėl žiauriai pralošti
Jeigu bankas siūlo fiksuoti 1,8 , bet jeigu jie siūlo 1,8 , tai tikėtina, kad jie mano, kad palūkanos artiniausiu metu nekils tikrai.
nes jeigu dabar marzas dazniausiai siūlo 1,6-1,8 tai siūlymas fiksuoti ties 1,8, kažkaip keistai atrodo. Nesinori vėl žiauriai pralošti
QUOTE(Maysan @ 2016 08 22, 21:50)
Sveikos, o del palukanu fiksavimo, ar domejotes kas nors?
Fiksuotas palukanas reikia rinktis del saugumo, o ne del islosimo. Jei norit buti tikri menesinemis islaidomis ateityje, tuomet rinkites fiksuotas. Jei norit moketi pigiau - kintamas.
QUOTE(ptashka @ 2016 08 23, 05:09)
Fiksuotas palukanas reikia rinktis del saugumo, o ne del islosimo. Jei norit buti tikri menesinemis islaidomis ateityje, tuomet rinkites fiksuotas. Jei norit moketi pigiau - kintamas.
labai tiksliai.