Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote geriausią būsto paskolos pasiūlymą

As sutarti skaiciau banke nes ja paruose ta pacia diena kai pasirasinejau. Siaip as neradau joje jokiu kabliuku. Beje palukanu keitimo diena inesimas yra nemokamas ir pas mane bet as abejoju kad pirmus 10 metu as turesiu ka inesti. biggrin.gif
Tiesa kolega pasieme paskola is sebo tai marza 1.72 siuo metu. Swedo didesne o i nordea jis nenorejo pervedineti algos nes buvo privaloma salyga (ko mano ziniom bankai nebegali reikalauti).
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2016 04 04, 09:28)
Aš tada nesuprantu kas per vadybininkė mums pasitaikė ir ką mums daryti doh.gif
Aišku eisiu į vietą ir skaitysiu, nes nieko kito nebelieka. Kadangi šiandien einame pas notarą formintis pirkimo-pardavimo sutarties. Jeigu bus kažko prirašyta, tai turėsime nukelinėti sandorį.
Bendrosios sąlygos kaip suprantu yra nekintamos. Na mes tik vieną punktą suderėjome, kad palūkanų keitimo dieną galėtumėm įnešti pinigų paskolos dengimui. Nes seb bendrosiose sąlygose rašo, kad įnešimą jie apmokestiną. Tai vadybininkė sakė, kad įrašys šio punkto pakeitimą į specialiąsias sąlygas.

Tai notartas Jums turėjo atsiųsti pirkimo - pardavimo sutartį pasiskaitymui, jei norit g.gif (mums irgi notaras siuntė), o tik paskui eisite su banku sutartį sudaryti. Tai paprašykite, paminėkite - kad kitur siunčia.

QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 04 04, 10:08)

Tiesa kolega pasieme paskola is sebo tai marza 1.72 siuo metu. Swedo didesne o i nordea jis nenorejo pervedineti algos nes buvo privaloma salyga (ko mano ziniom bankai nebegali reikalauti).

visko reikalauti dar gali, tuo klausimų dar tik tvarkoma įstatyminė bazė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyteee @ 2016 04 04, 09:22)
Tai notartas Jums turėjo atsiųsti pirkimo - pardavimo sutartį pasiskaitymui, jei norit g.gif (mums irgi notaras siuntė), o tik paskui eisite su banku sutartį sudaryti. Tai paprašykite, paminėkite - kad kitur siunčia.

aš einu pirma kredito sutartį su banku pasirašyti, paskui tik pas notarą (tik tiek kad viskas vyksta šiandien). Kadangi bijau, kad kredito sutartyje gali ne viskas būti taip kaip sutarėme, nes aš dėl visų sąlygų su vadybininke žodžiu tariausi, nes raštu ji man nerašė. Jeigu nueičiau į banką po pirkimo-pardavimo sutarties, turėčiau:
1. arba rašytis "ant visko";
2. arba vėl eiti pas notarą ir keisti pirkimo pardavimo sutartį. Nes joje juk nurodoma apie kredito įstaigą.

Jeigu matysiu, kad kredito sutartis ne tokia, dėl kokios tarėmės: nukelsiu sandorį, gražinsiu garantinį raštą ir pėdinsiu į kitą banką.

Su notarais jokių problemų, siunčia sutarčių projektus ir juos koreguoja pagal prašymą.
Su banko vadybininke "koviausi" penktadienį, bet ji atsisakė siųsti projektą ir viskas doh.gif atsakymas trumpas: nesiunčiame, galėsite susipažinti banke.
Papildyta:
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 04 04, 09:08)
As sutarti skaiciau banke nes ja paruose ta pacia diena kai pasirasinejau. Siaip as neradau joje jokiu kabliuku. Beje palukanu keitimo diena inesimas yra nemokamas ir pas mane bet as abejoju kad pirmus 10 metu as turesiu ka inesti. biggrin.gif

bet šitą nuostatą jums spec.sąlygose įrašė?
Nes SEB bendrosiose sąlygose rašoma:
4.13.1. jei kreditas yra suteiktas taikant kintamąsias palūkanas, tai mokestis už prieš terminą grąžinamą kreditą yra 1,5 (vienas ir penkios dešimtosios) proc. prieš terminą grąžinamo kredito, bet ne mažesnis kaip 144,81 eurų (vienas šimtas keturiasdešimt keturi Eur 81 ct), o jei kreditas
grąžinamas palūkanų keitimo dieną, tai mokestis už prieš terminą grąžinamą kreditą yra 1
(vienas) proc. prieš terminą grąžinamo kredito, bet ne mažesnis kaip 144,81 eurų (vienas šimtas
keturiasdešimt keturi Eur 81 ct);
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimė: 04 balandžio 2016 - 10:01
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 04 04, 11:08)

Reikalauti dar gali, bet ateityje, matyt, nebegalės tik niekas nedraus siūlyti geresnę maržą, pervedant pajamas. Ką ir šiuo metu Nordea daro. Pervedi pajamas - marža - 1,6, nepervedi - 2,6. Sutartyje gali iškart padėti varnelę prie punkto, kad pajamų nepervedinėsi, lyg ir nereikalauja, tik marža bus didesnė, bet pasirinkimo laisvę turi. Išvada, kad po naujo įstatymo šioje vietoje niekas nepasikeis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzille: 04 balandžio 2016 - 10:07
Dar turiu klausimą: kas kiek mėnesių rinkotės perskaičiavimą? abejoju tarp 6 ir 12 mėn. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2016 04 04, 12:04)
Su banko vadybininke "koviausi" penktadienį, bet ji atsisakė siųsti projektą ir viskas doh.gif atsakymas trumpas: nesiunčiame, galėsite susipažinti banke.

Šiaip jau jei iš principo reikalaujant tai atsiųsti informaciją privalo, nes atsakingo skolinimo nuostatai sako:
:7.7. Prieš sudarant kredito sutartį, kredito įstaiga, atsižvelgdama į kredito gavėjo nurodytus prioritetus ir pateiktą informaciją, informuoja kredito gavėją apie kredito sutarties sąlygas, kad jis galėtų palyginti skirtingus pasiūlymus ir priimti informacija pagrįstą sprendimą dėl kredito sutarties sudarymo.
Įgyvendindamos Nuostatų 7.7 papunkčio nuostatas kredito įstaigos mutatis mutandis vadovaujasi 2001 m. kovo 1 d. Europos Komisijos rekomendacija 2001/193/EB dėl informacijos, kurią vartotojams turi suteikti paskolų būstui teikėjai (OL L 69, 10.3.2001, p. 25–29)."

ES direktyva:
"Valstybės narės užtikrina, kad kreditorius ir, jei taikoma, kredito tarpininkas
nepagrįstai nedelsdamas po to, kai vartotojas pateikia būtiną informaciją apie savo
poreikius, finansinę padėtį ir pageidavimus pagal 14 straipsnį, vartotojui pateiktų jam
pritaikytą informaciją, reikalingą norint palyginti rinkoje esančius kreditus, įvertinti
jų pasekmes ir priimti pagrįstą sprendimą, ar sudaryti kredito sutartį. Tokia
informacija popieriuje arba kitoje patvariojoje laikmenoje pateikiama naudojant II
priede nurodytą Europos standartinį informacijos lapą (ESIL)."

Jei rašytumėt laišką vadybininkei, bent jau tą direktyvoje nurodomą ESIL privalėtų pateikti, kiek žiūrėjau jo formą, visa pagrindinė informacija ten surašoma.
Ne veltui sakoma, kad ne žodžiu su bankų vadybininkais, o raštu bendrauti ir prašyti visko reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzille: 04 balandžio 2016 - 10:58
Taigi sutartį galim pasiskaityti banko puslapyje (neteko susidurt, kad ją būtų kam nors keitę):
https://www.seb.lt/s...to-sutartis.pdf
O specialioji dalis jau turi būti atsiųsta jums, ji dar vadinasi "pasiūlymas", į spec.dalį viskas perkeliama iš ten.
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2016 04 04, 11:09)
Dar turiu klausimą: kas kiek mėnesių rinkotės perskaičiavimą? abejoju tarp 6 ir 12 mėn. g.gif

Atsiprašau..bet.. Jūs šiandien einat pasirašyti sutartį ir dar abejojate? doh.gif tai ką Jums vadybininkė sutartyje nurodys, jei Jūs dar nesate apsitarę ir nusprendę visų sąlygų? g.gif
Mes taip vaikščiojom:
Garantinis raštas
Pirkimo pardavimo sutartis pas notarą
Sutartis banke
Hipotekos sutartis pas notarą mirksiukas.gif

QUOTE(Zirzille @ 2016 04 04, 11:56)
Šiaip jau jei iš principo reikalaujant tai atsiųsti informaciją privalo, nes Ne veltui sakoma, kad ne žodžiu su bankų vadybininkais, o raštu bendrauti ir prašyti visko reikia.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Merginos o swed banke per kiek laiko duoda atsakyma is tarybos del paskolos? Kazkaip ilgokai laukiam, jau kokios 7d.d. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lilget @ 2016 04 04, 14:27)
Merginos o swed banke per kiek laiko duoda atsakyma is tarybos del paskolos? Kazkaip ilgokai laukiam, jau kokios 7d.d.  unsure.gif

Mes gavome per 4 d.d. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 04 04, 11:58)
Taigi sutartį galim pasiskaityti banko puslapyje (neteko susidurt, kad ją būtų kam nors keitę):
https://www.seb.lt/s...to-sutartis.pdf
O specialioji dalis jau turi būti atsiųsta jums, ji dar vadinasi "pasiūlymas", į spec.dalį viskas perkeliama iš ten.

man keitė, mano aukščiau cituotą bendrosios dalies punktą. Tik jo pakeitimas yra parašytas specialiojoje dalyje.

QUOTE(saulyteee @ 2016 04 04, 11:59)
Atsiprašau..bet.. Jūs šiandien einat pasirašyti sutartį ir dar abejojate? doh.gif  tai ką Jums vadybininkė sutartyje nurodys, jei Jūs dar nesate apsitarę ir nusprendę visų sąlygų? g.gif 
Mes taip vaikščiojom:
Garantinis raštas
Pirkimo pardavimo sutartis pas notarą
Sutartis banke
Hipotekos sutartis pas notarą  mirksiukas.gif
drinks_cheers.gif

Kol neesu pasirašius kredito sutarties galiu abejoti ir svarstyti tiek kartų kiek tik noriu !
Ir tikrai niekam nepatariu pirma įforminti pirkimo-pardavimo sutartį pas notarą, o tik tada eiti pasirašyti kredito sutarties. Bent jau tuo atveju, jeigu neturite rašytinio pasiūlymo.... o jeigu ir turite, tai vistiek giliai abejoju, ar bankas taip jau visai negalėtų pakeisti savo pasiūlymo.

QUOTE(lilget @ 2016 04 04, 13:27)
Merginos o swed banke per kiek laiko duoda atsakyma is tarybos del paskolos? Kazkaip ilgokai laukiam, jau kokios 7d.d.  unsure.gif

per 1 d.d.

Papildyta:
QUOTE(Zirzille @ 2016 04 04, 10:56)
Šiaip jau jei iš principo reikalaujant tai atsiųsti informaciją privalo, nes atsakingo skolinimo nuostatai sako:

na, aš pasikartosiu, man nei pasiūlymo siuntė, nei sutarties. Tiesiog supratau, kad ateiti į vietą ir skaityti bus lengviau, nei "kautis" su ja cituojant visas direktyvas ir aiškinant apie savo teises.

Bet.... į kredito sutartį buvo viskas perkelta taip kaip susitarėme telefonu.
Tiesa, labiausiai užtrukome pasirašant Standartinį informacijos lapą. Jame nebuvo tiksliai pakeistas punktas dėl išankstinio kredito grąžinimo palūkanų keitimo dieną. Bet po valandos diskusijų ir skambinėjimo (mano į Lietuvos banką), vadybininkės savo atsakingiems darbuotojams- pakeitė. Aišku jis neturi viršenybės principo prieš kredito sutartį, bet tai buvo mano principinis noras, dėl visa ko, kad viskas būtų vienodai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimė: 04 balandžio 2016 - 16:38
QUOTE(Laimė @ 2016 04 04, 18:33)
na, aš pasikartosiu, man nei pasiūlymo siuntė, nei sutarties. Tiesiog supratau, kad ateiti į vietą ir skaityti bus lengviau, nei "kautis" su ja cituojant visas direktyvas ir aiškinant apie savo teises.

Tai ir nereikia kautis, reikia mandagiai paprašyti smile.gif tiesiog jei žodžiu paprašėt, tai atsakė kad nesiunčiam ir neliko jokių įrodymų, kad pažeidė kokią nors direktyvą ar atsakingo skolinimosi nuostatas, jei būtumėt siuntusi prašymą el. paštu, manau, kad atsakymas būtų buvęs kitoks... smile.gif O gal ir ne, nepabandžius - nesužinosi biggrin.gif
Na bet svarbiausia, kad galiausiai susitarėt, išsiaiškinot, pasirašėt ir gavot jus tenkinančias sąlygas 4u.gif
Atsakyti