Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote geriausią būsto paskolos pasiūlymą

QUOTE(mergytea90 @ 2016 03 04, 14:36)
Sveikos, už kokį laikotarpį bankai žiūri pajamas norint gauti paskolą butui įsigyti? Ir dar klausimas būtų kokio senumo pastatas gali būti norint gauti 85% būsto vertės paskolą?

dažniausiai 6 mėn, jei kyla kažkokių neaiškumų - gali pažiūrėti ir už daugiau, taip pat - gali paprašyti pateikti darbo sutartį. Pastatui griežtų senumo reikalavimų nebėra. Daug kas priklauso nuo turto vertinimo. Bet šiaip, butukui net ir 1965 metų statybos name galima gauti su 15 proc. pradinio įnašo. Skambinkit į banką ir teiraukitės. Nemanykit, kad klausiat kažkokio keisto ar neįprasto dalyko.
Beje, kai kurie bankai dar atsižvelgia ir į tai, koks tavo kredito reitingas creditinfo, patikrina kredito istorija ar nebuvo pradelstų mokėjimų ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 04 kovo 2016 - 16:31
Merginos swedbanke realiausia minimali marza siai dienai 1.5 proc? Nuo pateikto pasiulymo kiek laiko galioja jis? Jei tarkim avansas uz statoma sumokamas is asmeniniu lesu, o galutinis sandoris po 4/men tai banko pasiulymas nebekinta?
Atsakyti
QUOTE(lilget @ 2016 03 06, 10:40)
Merginos swedbanke realiausia minimali marza siai dienai 1.5 proc? Nuo pateikto pasiulymo kiek laiko galioja jis? Jei tarkim avansas uz statoma sumokamas is asmeniniu lesu, o galutinis sandoris po 4/men tai banko pasiulymas nebekinta?

kinta. Kiekvienam banke sprendimas galioja skirtingai bet iki 3 menesiu. Aplamai kaip man SEBe aiskino tai sprendimas yra tik duoti paskola o palukanas pasako sutarties pasirasymo momentu biggrin.gif as pasirasinejau po 4 menesiu tai pakilo 0.5 proc.
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 03 06, 17:00)
kinta. Kiekvienam banke sprendimas galioja skirtingai bet iki 3 menesiu. Aplamai kaip man SEBe aiskino tai sprendimas yra tik duoti paskola o palukanas pasako sutarties pasirasymo momentu biggrin.gif as pasirasinejau po 4 menesiu tai pakilo 0.5 proc.

Kokias gavote seb? Vyrui seb pasake maziausia 1.7
O del pakitimo tai nesamone. Tai gali tau paskaiciuot 1.5, o pasirasymo diena sakyt nenori neimk duodam 1.7 tai kaip viska gali sugriaut g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lilget @ 2016 03 06, 16:46)
Kokias gavote seb? Vyrui seb pasake maziausia 1.7
O del pakitimo tai nesamone. Tai gali tau paskaiciuot 1.5, o pasirasymo diena sakyt nenori neimk duodam 1.7 tai kaip viska gali sugriaut  g.gif  verysad.gif

Ir as stebejausi bet taip ir yra. Tipo palukanu sprendimas ar ne 20 dienu tik galioja doh.gif Jei pvz kaip mano atveju namas tik statomas tai realiai sprendimas banko tik duoti ar ne o tada loterija doh.gif
Teisiningai sake. Pries kelias savaites SEB'as pakele palukanas. Mane vadybininke paskubino sutarti pasirasyti tai as dar gavau 1.65 (pradines palukanos lapkriti buvo 1.6 tai jau pakilo iki vasario). Jei dabar pasirasineciau, tureciau 1.75 doh.gif Bet siaip Swedas man siule dar didesnes (1.95), Nordea manes nelabai norejo finansuoti, o DnB as atsisakiau del tu triju rodikliu, man pasirode nepatikima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 03 06, 18:59)
Ir as stebejausi bet taip ir yra. Tipo palukanu sprendimas ar ne 20 dienu tik galioja  doh.gif Jei pvz kaip mano atveju namas tik statomas tai realiai sprendimas banko tik duoti ar ne o tada loterija  doh.gif
Teisiningai sake. Pries kelias savaites SEB'as pakele palukanas. Mane vadybininke paskubino sutarti pasirasyti tai as dar gavau 1.65 (pradines palukanos lapkriti buvo 1.6 tai jau pakilo iki vasario). Jei dabar pasirasineciau, tureciau 1.75 doh.gif Bet siaip Swedas man siule dar didesnes (1.95), Nordea manes nelabai norejo finansuoti, o DnB as atsisakiau del tu triju rodikliu, man pasirode nepatikima  4u.gif

o seb nebijot dėl to fiksavimo? g.gif jei kada reikėtų... o jie maržos fikso metu neišskiria doh.gif
Atsakyti
Saules vaikas, o kur stato? Gal kaimynemis but galim bigsmile.gif lauksim pradziai sprendimo is swed nes pirmo busto paskola ten, kitur net nesikreipem pries 11m gal ir be logikos, bet 100 proc esu patenkinta tuo ka turejom. Aisku laikai kiti ziuresim kas gaunas 😐
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 03 06, 18:59)
Ir as stebejausi bet taip ir yra. Tipo palukanu sprendimas ar ne 20 dienu tik galioja  doh.gif Jei pvz kaip mano atveju namas tik statomas tai realiai sprendimas banko tik duoti ar ne o tada loterija  doh.gif
Teisiningai sake. Pries kelias savaites SEB'as pakele palukanas. Mane vadybininke paskubino sutarti pasirasyti tai as dar gavau 1.65 (pradines palukanos lapkriti buvo 1.6 tai jau pakilo iki vasario). Jei dabar pasirasineciau, tureciau 1.75 doh.gif Bet siaip Swedas man siule dar didesnes (1.95), Nordea manes nelabai norejo finansuoti, o DnB as atsisakiau del tu triju rodikliu, man pasirode nepatikima  4u.gif

O kokie tie trys DnB rodikliai?
Atsakyti
QUOTE(saulyteee @ 2016 03 07, 08:18)
o seb nebijot dėl to fiksavimo? g.gif jei kada reikėtų... o jie maržos fikso metu neišskiria doh.gif

As nefiksavau. Mano marza 1.65 visa laikotarpi bus.
Papildyta:
QUOTE(lilget @ 2016 03 07, 09:15)
Saules vaikas, o kur stato? Gal kaimynemis but galim  bigsmile.gif  lauksim pradziai sprendimo is swed nes pirmo busto paskola ten, kitur net nesikreipem pries 11m gal ir be logikos, bet 100 proc esu patenkinta tuo ka turejom. Aisku laikai kiti ziuresim kas gaunas 😐

Visoriu g smile.gif o kur jusu?
Papildyta:
QUOTE(Danguolė @ 2016 03 07, 17:48)
O kokie tie trys DnB rodikliai?

Euribor, ebfn ir marza.
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 03 07, 20:52)
As nefiksavau. Mano marza 1.65 visa laikotarpi bus.
Papildyta:

Visoriu g smile.gif o kur jusu?
Papildyta:

Euribor, ebfn ir marza.

Jus labai klaidinate zmones. Marza+ebifn. Jum bankas duoda mazesne marza ir taip jus nepermokate. Kiti bankai jusu rizikos dydi itraukia i marza, tuo tarpu DNB i ebifn. Pasidomekite placiau.
Be to, DNB kokia kainodara pasiule sprendimo metu, tokia ir taiko pasirasymo diena.
Atsakyti
QUOTE(aniri89 @ 2016 03 07, 22:03)
Jus labai klaidinate zmones. Marza+ebifn. Jum bankas duoda mazesne marza ir taip jus nepermokate. Kiti bankai jusu rizikos dydi itraukia i marza, tuo tarpu DNB i ebifn. Pasidomekite placiau.
Be to, DNB kokia kainodara pasiule sprendimo metu, tokia ir taiko pasirasymo diena.

EBIFN=Euribor+IFM. Tad vistiek bendras DNB palūkanų procentas susideda iš trijų rodiklių: Euribor, IFM ir marža. Niekas nieko neklaidina. Kad DnB marža mažesnė, tas tiesa, bet bendras palūkanų procentas gaunasi panašus kaip ir kitų bankų, tik EBIFN yra naujas, mažai žinomas, rodiklis, neaišku kaip jis kis euribor'ui kylant ir atvirkščiai, todėl natūralu, kad žmonės į jį žiūri įtartinai. Kai palūkanos skaičiuojamos sudedant maržą ir euribor'ą - visiems viskas aiškiau ir patikimiau atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aniri89 @ 2016 03 07, 20:03)

Deja, pažiūrėjus istoriškai EBIFN buvo net 2% punktais didesnis nei EURIBOR, todėl nematau tikslo imti pas DBN, kai kiti bankai duoda tokias pat palūkanas ir esi tikras, kad jos bus mažesnės nei DNB.
Atsakyti