QUOTE(brum @ 2016 02 09, 13:19)
na, dantų taisymas daug kainuoja, bet jei manote, kad prireikus taisyti dantis nebesugebėsite išmokėti paskolos, tai jau blogai. visada geriau turėti laisvų pinigų, o tai galima pasiekti pvz. pailginus paskolos laikotarpį. mano požiūriu, geriau jau ilgiau mokėti, bet po mažiau ir būti tikrai, kad galėsi sumokėti, vietoj to, kad kiekvieną mėnesį būtum ant ribos, galėsi ar negalėsi sumokėt. mes skaičiavomės taip, kad jei vyras ar aš netekčiau darbo, vis tiek galėtume mokėti paskolą iš vieno algos. be to, mes visada turime atsidėję sumą pinigų, kaip sakote, juodai dienai. kas iš to, kad dabar įnešiu visus susitaupytus pinigus, sutrumpinsiu paskolos terimą kokiais metais, bet po pusmečio atsitikus kokiai nors bėdai nesugebėsiu mokėti įmokų ir prarasiu būstą. aš už tai, kad mokėt ilgiau, bet mokėt ramiai ir dar turėt pinigų kelionėms ar šiaip pramogoms
čia šiaip bendri pamąstymai, nebūtinai jums
čia šiaip bendri pamąstymai, nebūtinai jums
visiškai Jums pritariu dantis kaip pvz. paėmiau, kad vat yra tokių išlaidų, kurių visai negali iš anksto nuplanuoti mes taip pat visad stengiamės turėti juodai dienai. Įnešinėjimų net neplanuojam papildomų daryt, net ir turint nemažai atliekamų Mes taip pat skaičiuojamės, kad vienam netekus darbo - paskolą galėtumėm išsimokėti
p.s. o dar grįžtant prie dantų.. turiu sąmatėlę, kuri manęs laukia.. nei daug nei mažai.. 1500 eur tai vat ir tokių netikėtų pasidaro išlaidų